Dodaj do ulubionych

społeczeństwo

01.07.05, 19:16
Tak sobie czytam: społeczeństwo polskie nie dba o swoich lekarzy.
Nie dba też o swoich nauczycieli/rolników/ludzi kultury/rzemieślników...
Jest poza tym nietolerancyjne w stosunku do swoich homoseksualistów i
mniejszości wyznaniowych.Jest jeszcze antyfeministyczne i skorrumpowane.
Aha i jeszcze: nie dorasta do jakiegoś polityka (czy nawet całej partii ;-),
nie dorasta też do UE...

Kto do jasnej pogody tworzy to społeczeństwo???
Którzy to ONI, a którzy MY?

Komu co i od kogo się NALEŻY???

Baba_ze_wsi (wyalienowana aż strach)

Obserwuj wątek
    • Gość: Swan Ganz Re: społeczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:40
      widzę Babo, że zaczynają się u Ciebie pojawiać problemy egzystencjonalne :D
      Jakie to społeczeństwo to już dawno ustaliła inna baba. Nomen omen - lekarz
      chyba z historycznego już ZCHN-u. PRZYPADKOWE!!
      Aha.. swoje socjologiczne obserwacje prowadził też w swoim czasie nasz krajowy
      przywódca duchowy. Pieszczotliwie nazywał nas "szczekającymi pieskami".
      Mamy więc odpowiedź - przypadkowa grupa szczekających psów.
      I nie zapominaj, że jesteśmy jeszcze antysemitami... :)
      • baba_ze_wsi Re: społeczeństwo 01.07.05, 19:48
        Gość portalu: Swan Ganz napisał(a):

> widzę Babo, że zaczynają się u Ciebie pojawiać problemy egzystencjonalne :D

Obawiam się, że one kończą się pojawiać, a nie zaczynają ;-)

> I nie zapominaj, że jesteśmy jeszcze antysemitami... :)

No jak to? Napisałam wszak o nietolerancyjności dla "mniejszościach
        wyznaniowych" ;-)

Baba nieprzekonana nicanic
        • baba_ze_wsi Re: społeczeństwo 01.07.05, 19:51
          no masz - chochlik jakowyś przypadkiem przypadki mi pozmieniał! ;-)

Baba nieco rozeźlona
    • marzenia11 Re: społeczeństwo 01.07.05, 22:21
      ...A najsmutniejsze jest to, że nie szanuje siebie wzajemnie, nie dba o swoją
      godność i nie lubi siebie. Wytyka sobie wady, nie widzi zalet i osiągnięć. NIe
      toleruje i nie akceptuje siebie takiego jakie jest. Samo o sobie mówi bardzo
      źle. Każdy może sobie pouzywac i się wysmiać, a społeczeństwo czyli my nie mamy
      instynktu obrony swojej godności.
      W oczach swoich i innych narodów.
      • Gość: Położnik Re: społeczeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:52
        Powiem krótko społeczeństwo to jesteście takie jak ludzie na
        dyskotece ,wszycscy pijani a zespół markuje granie i spiew ale nie ma
        playbecku ,tylko jeden naperd... w beben i krzyczy raz dwa raz dwa raz dwa.
        • very_martini Re: społeczeństwo 02.07.05, 09:28
          Łał, fajowo, że mi powiedziałeś, jak jest na dyskotekach, nie chodzę i nie wiem.

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
        • baba_ze_wsi Re: społeczeństwo 02.07.05, 09:37
          Gość portalu: Położnik napisał(a):

> Powiem krótko społeczeństwo to jesteście takie jak ludzie na
          > dyskotece ,wszycscy pijani a zespół markuje granie i spiew ale nie ma
          > playbecku ,tylko jeden naperd... w beben i krzyczy raz dwa raz dwa raz dwa.

Jesteście????

Hmmm...

Baba zadumana
          • Gość: tricolour Się naszemu Położnikowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:29
            ... omsknął zdziebko paluszek na klawiaturze, skutkiem czego wyalienował nam się
            z rozbawionego towarzystwa. Może coś zaszkodziło i potrzebuje świeżego powietrza?

:))))

Nic to - przecież nie kończymy zabawy, co?
            • Gość: jedna baba drugiej Re: Się naszemu Położnikowi... IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.07.05, 16:35
              mi sie podoba to dyskotekowe spoleczenstwo
              (tez nie chodze). To ono wymyslilo sluzbe
              zdrowia; a sluzba jak sluzba, nie druzba.
        • pszczolaasia Re: społeczeństwo 02.07.05, 16:47
          ja byłam wczoraj na błyskotece... zajefajnie jedwabiście było:) nikt nie
          napierd..ł w bęben, nikt nawalony nie był, wszyscy się jedwabiście bawili:))
          jesli chodzi zas o krzyk, to tak.. śpiewaliśmy sobie, a jakże:)) dzisiaj idę
          znowu:)) ło matko, jakimże ja jestem przedstawicielem społeczeństwa... czy to
          wszytsko przeze mnie???????? pozostająca w uszanowaniu Pszoła:)))))))) miłego
          łikendu:)))))))))
          • Gość: Położnik Re: społeczeństwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:49
            P i s z e w o l n o b o w i e m ż e w o l n o c z y t a ć i e t o b y ł
            a p r z e n o ś n i a ! z p r a w d z i o ą d y s k o t e k ą n i e m a n
            i c w s p ó l n e g o. Asia a chodz na dyskoteki aż Ci banki z nosa pójdą.
            • pszczolaasia Re: społeczeństwo 03.07.05, 17:41
              wiem Położniku:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              a tak całkiem na serio może powinienieś kiedyś pójść... fajnie jest..można się
              wyżyć jeśli wiesz co mam na myśli, ja też chodze na mecze piłki nożnej, tam
              można się wywrzeszczeć... to pomaga wiesz? na frustracje zawodową, osobistą i
              każdą inną..i pisze to całkiem poważie niestety. ale masz rację spadam stąd.
              nie pasuję do frustratów, tu jest bardzo dużo gniewu po obu stronach.
              wolę być optymistą, może źle, może nie. jak chce się być optymistą to trzeba
              miec twardą dupę.może mam , może nie. Pimpek powodzonka, babie też życzę
              powodzonka i mojemu ulubieńcowi Swanowi też:)))) Położnikowi jak najbardziej
              również:))))))))) ciau!!!!!!!!!!
              • Gość: Swan Ganz Pszczołaasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:14
                a przemyślałaś sprawę do końca? Zgoda to formu jest przeładowane agresją i
                dlatego właśnie powinnaś tu zostać. Prezentujesz bardzo świeży, radosny (i
                rozjazgotany)i będzie Cię tu brakowało. Zastanów się jeszcze trochę....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka