Dodaj do ulubionych

Rozbawiona :(((

28.07.05, 23:40
Dziś stanęłam po drugiej stronie czyli jako pacjentka. Poszłam ze
skierowaniem na fizykoterapię uzgodnić termin zabiegów. Powiedziano żebym się
dowiadywała bo już niedługo zaczną zapisywać na terminy w 2006 r. Na rok 2005
kontrakt został wyczerpany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Swan Ganz Re: Rozbawiona :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 23:50
      tylko nieprzegap kolejki bo się dopiero na '07 załapiesz!!!
    • magosiaa Re: Rozbawiona :((( 28.07.05, 23:52
      Chyba zacznę prowadzić listę społeczną. Sprawdzanie obecności 2 razy dziennie i
      nocne dyżury ;)))
      • Gość: NFZ-fan Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 00:21
        Przecież to kolejny sukces ministra Balickiego.
        Powiedział chłop, że nie będzie szybciej ale za to będzie sprawiedliwiej i
        kazał porobić kolejki, no to je mamy ! ;)
        Nie wiem jak wam, ale mnie dobrze to zrobiło. Polubiłem długie kolejki w
        publicznych ZOZ-ach ;)))
        Tak trzymać Panie Ministrze.
    • Gość: ja Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 00:04
      a Mnie z ostrym stanem zapalnym teczowki i brakiem widzenia na oko zapisano na wrzesien:)
      • Gość: NFZ-fan Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 00:39
        Spójrz na to drugim zdrowym oczkiem bardziej optymistycznie.
        Musisz tylko podjąć decyzję, czy chcesz zrezygnować z 2 pizzy i lampki wina, a
        w zamian zainwestować w swoje zdrowie i iść do okulisty prywatnie, czy jednak
        wolisz zjeść te 2 pizze, popić winkiem i poczekać do września (za darmo).
        • Gość: Swan Ganz Re: Rozbawiona :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:23
          jakie za darmo??? Drugie oko zawsze się przyda w życiu, no nie?
        • Gość: ja Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:10
          Ile ja juz na okulistow wydalam !!! Oblecialam juz chyba wszystkie ponoc wybitne jednostki. Prywatnie nie ma co isc bo i tak w prywatnym gabinecie zastrzykow w galy nie wykonują a na oddzial isc- to strach ze sie trafi na wybitnego inaczej a poza tym i tak mnie jak zwykle zbyja mowiac Pani nie mozemy pomoc:)
    • pimpek_sadelko Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 08:19
      chcialam sie kiedys zapisac do poradni ginekologicznej na wizyte kontrolna, tak
      jak prosil lekarz. pani w rejestracji dawala mi terminy, w ktorych przypadala
      miesiaczka. dziwne, ze nie rozumiala dlaczego wtedy nie moge isc do
      ginekologa:))))
      • pszczolaasia Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 08:57
        u nas do gina rejestrują, dzieki Bogu, juz tylko z dwutygodniowym
        wyprzedzeniem, ale dostać sie na wolny termin to CUD!!! a było tak
        fajowo...trzeba było stać od 6-stej rano zeby się na 15-stą dostać.. nowe
        znajomości, nowe kontakty, stare dobre czasy :DDD. więc ja sobie wole prywatnie
        iść... pozdrawiam.
        • pimpek_sadelko Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 09:26
          tak tez robie:D
          • pszczolaasia Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 10:12
            tylko czasem brak tego szerokiego kontaktu z ludźmi..idziesz ulicą i wszystkich
            znasz... ach...dwane, dawne czasy :DDD
            • Gość: Położnik Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:59
              Jasne tylko prywatnie,co tam czekać,a na ulicy wszystkie znajome,już wszystkim
              mówie dzieńdobry,i nie moge się ubrać byle jak,ani pić piwa ani kurna nic nie
              moge!
              • pszczolaasia Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 22:49
                może to zmęczenie materiału, a może nie chce mi się myśleć po prostu już, ale
                tak wole zapłacić za wizytę, NA RACHUNEK, niż czekać, tracić czas na stanie w
                durnej kolejce. czy to kuwa źle????????? bo tak to odebrałam... ale być może
                jestem zmęczona po prostu i nie chce mi się myśleć.... pozdrawiam.
                • magosiaa Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 23:12
                  Pewnie, sama tak często robię, ale czasem mam dość. Niech państwo umożliwi mi
                  wybór ubezpieczyciela i wtedy naprawdę będę sama decydowć ile zapłacić, jaką
                  opcję wybiorę. Gdy wybiorę wariant podstawowy to jest jasne, że liczę się z
                  kolejkami i ewentualnymi poradami na własny koszt. Bedę też mogła wybrać
                  wariant luksusowy i wiem, co mi bedzie przysługiwać. Na to się zgadzam. Nie
                  zgadzam się na zabieranie przymusowo moich pieniędzy i oferowanie kolejek,
                  stresów, strachu, że dla mnie nie starczy już limitów itp. Nie zgadzam się na
                  zamykanie bilansu NFZ z dużymi zyskami i na lokowanie tychże zysków w bonach
                  skarbowych oraz rozdzielanie premii za oszczędność zamiast finansowania tymi
                  środkami najpilniejsze procedury.
                  Jestem dziś zła bo znowu miałam bliski kontakt z NFZ i PFRON (chyba tak to się
                  nazywa). Przecież żeby załatwić jakąś drobną sprawę to trzeba być bezrobotnym.
                  Pół dofinansowania z NFZ, pół z PFRON-u. Z jednego końca miasta na drugi, 2
                  godziny to mało, wrrrr
                  • Gość: ja Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:15
                    Stresa to sie ma dopiero jak sie sądzic z nimi zaczyna:))Juz mam wrzody przez nich. Albo jak Pani od ksiazeczki RUM wyskakuje ze stwierdzeniem ze jestes nieubezpieczona w NFZ-taki syf mają:)
                • bozia2 Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 23:17
                  Ależ,niech się pani nie ogranicza-tekst urzędniczki do niepełnosprawnej
                  dziewczyny szukającej pracy!Asiu,odpocznij troszkę,a jutro znowu będziesz
                  cudownie bzykała!Ja uwielbiam stać w każdej kolejce,a kolejki u nas są i w
                  gabinetach prywatnych.Najbardziej lubię kolejki do ginekologa,sama nie wiem
                  czemu,chyba jestem troszkę zboczona.
                  • pszczolaasia Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 23:33
                    eeeee tam...zara tam zboczna... :DDD postaram się spać... nie moge zasnąć- im
                    bardziej zmęczona jestem tym bardziej nie mogę zasnąć... :DDD no nic!!idę
                    próbować!!! dobrej nocy życzę służbie zdrowia, repom i pacjentom!!!!!!!!!!!!
                    • magosiaa Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 23:34
                      Dobranoc :)
                      • bozia2 Re: Rozbawiona :((( 29.07.05, 23:37
                        AAA oczka zmróż i usypiaj pszczoło już!!!Hej!!!
                        • Gość: Położnik Re: Rozbawiona :((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:53
                          Pszczoła !Pszczoło! pszczoło! wstawaj szerszenie nadlatuja,cały dzień spały jak
                          Cie złapią to kuper odetną jednym ruchem szczęk!Miód wyjedzą,wstawaj!!!Pisz
                          kawały to się zajmą czytaniem oni słabo czytają do rana masz spokój.
    • Gość: medzio aby chorować trzeba mieć zdrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:09
      ale to nie wina pracowników służby zdrowia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka