Dodaj do ulubionych

Przewóz odpłatny na badania do szpitala

IP: 217.8.166.* 04.08.05, 11:39
Potrzebuję przewieźć mamę z jednego miasta do drugiego (300km) na konsultację
do szpitala. Mama jest osobą w podeszłym wieku i ma już kłopoty z poruszaniem
się - pociąg/autobus nie wchodzą w rachubę; ja nie mam samochodu żeby ją
odwieźć. Czy jest możliwość wynajęcia jakiegoś transportu medycznego żeby
mamę tam odwieźć i przywieźć ?. Oczywiście odpłatnie ale nie po cenie
taksówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: aneste Re: Przewóz odpłatny na badania do szpitala IP: *.dial.tiscali.nl 04.08.05, 12:08
      W wiekszosci miast mozesz zwrocic sie do pogotowia ratunkowego o transport
      odplatny(swiadcza na pewno takie uslugi)ale z reguly trzeba ustalic termin z
      wyprzedzeniem.Sa tez prywatne firmy zajmujace sie transportem medycznym.Pzdr
      • Gość: Monika Re: Przewóz odpłatny na badania do szpitala IP: 217.8.166.* 04.08.05, 12:41
        Dzięki, właśnie sprawdziłam ceny i sa szokujące - rzędu 1,30 - 1,50 zł za
        kilometr + 10 zł/godz za kierowcę + opłata dla niego noclegu. No i wychodzi
        rzędu 1,5 tys...
        Chyba po prostu ubłagam kolegę...
    • magosiaa Re: Przewóz odpłatny na badania do szpitala 04.08.05, 17:38
      Niedawno korzystałam z transportu do szpitala mojej 95 letniej Babci. Lekarz
      POZ wypisał zlecenie na transport karetką i transport był za darmo. Było to
      jednak w obrębie miasta, nie wiem czy to działa na dużą odległość.
      • Gość: aneste Re: Przewóz odpłatny na badania do szpitala IP: *.direct-adsl.nl 04.08.05, 17:46
        Pewnie ze dziala bo to wlasnie ten lekarz ktory wystawia zlecenie na transport
        placi za ten transport.Moze byc i 1000km jesli tylko doktora stac na to.
    • magosiaa Re: Przewóz odpłatny na badania do szpitala 04.08.05, 18:47
      Mnie informowano, że to opłaca NFZ, ale tak naprawdę to nie mam pojęcia kto to
      finansuje.
      • Gość: NFZ-fan Re: Przewóz odpłatny na badania do szpitala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:59
        Płaci lekarz zlecający transport, oczywiście jeśli to on kieruje na konsultację
        lub do szpitala. W każdym innym przypadku byłby głupi lub niegospodarny gdyby
        zlecił transport na czyjąś prośbę i jeszcze za niego zapłacił.

A NFZ to gołodupiec z wielkimi wymaganiami za które nie płaci, bo nie ma
        pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka