tango45 09.12.06, 04:09 biznes.interia.pl/news?inf=825704 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocny_piter Przydałby się też poradnik dla lekarzy... 09.12.06, 17:36 pod takim samym tytułem, czyli co zrobić, gdy pacjent proponuje pieniądze za lewe L-4 albo za ominięcie kolejki do szpitala (z numerami telefonów do odpowiednich służb). Kolejki są coraz dłuższe, szpitali coraz mniej. Można się więc spodziewać, że propozycji korupcyjnych będzie coraz więcej. Lekarze powinni dać temu zdecydowany odpór, a każdy pacjent proponujący łapówkę powinien trafić za kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
h.o.r.n.e.t Re: hhehhehe... 09.12.06, 21:26 hheheh.... Piotrusiu..., wypiłeś coś dzisiaj, czy co ?...:) Odpowiedz Link Zgłoś
murphy4 Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 14.12.06, 21:33 Religa obmawia lekarzy na forum kraju o korupcje. I to ma byc minister zdrowia? Alkohol mu naprawde zaszkodzil na myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 14.12.06, 21:48 w końcu ktoś powiedział o was prawdę. Nie zasługujecie nawet na 500 zł pensji. Powinniście przez 20 lat pracować za darmo żeby odpracować to co ukradliście społeczeństwu poprzez korupcję. Dorn powinien zabrać wam wille, terenówki, żebyście nie mieli niczego. Jesteście na niższym poziomie moralnym niż kasjerki z Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 14.12.06, 22:57 Znamienne że z relacji prasowych i wypowiedzi Religi szybciutko zniknęły informacje na temat największego miejsca korupcji czyli rejestracji lekow, zakupu sprzętu i inwestycji oraz wszelkiego styku biznesu z politykami i wysokomi urzednikami "od zdrowia" ktorych jedna decyzja może decydowac o milardowych zyskach a zostało (tradycyjnie) tylko oburzenie na lekarzy jako główne zło polskiego systemu opieki zdrowotnej. Najlepiej odwraca sie uwagę okradzionego krzycząc "łapać złodzieja". Odpowiedz Link Zgłoś
sithicus Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 15.12.06, 16:39 Religa tyle mówi o korupcji bo wszystkich mierzy swoją miarą. Nikt nigdy w polskiej SZ nie wyłudził większych pieniędzy niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 15.12.06, 18:17 sithicus napisał: > Religa tyle mówi o korupcji bo wszystkich mierzy swoją miarą. Nikt nigdy w > polskiej SZ nie wyłudził większych pieniędzy niż on. DOWODY! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 15.12.06, 19:41 a Religa podał jakies dowody?? poza anonimowymi badaniami? a Ty masz jakies dowody? mam Was naprawde dosc. na szczescie juz nie długo . bede sie przygladał z oddali na proces odrabywania waszego przepojonego komunizmem ryja od socjalnego złoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sithicus Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 16.12.06, 00:01 Hehe... ja mam już rejestracje w GDC.... o ile kaczory nie zamkną granic to już za miesiąc opuszczam ten dziwny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 16.12.06, 23:33 Szczerze zazdroszczę i życzę powodzenia.Też mam ochotę wyjechać,bo praca w polskiej służbie zdrowia,to faktycznie służba.Nasza praca to nasz psi obowiązek za psie pieniądze.Nikogo nie obchodzi,ile godzin pracujemy.Mamy służyć ludziom 24h na dobę i tyle.Pada się na twarz-nieszkodzi,twój problem.Tak na prawdę praca w służbie zdrowia nie różni się od kierowców-tak samo odpowiadamy za ludzkie życie.Z przemęczonym kierowcą balibyście sie jechać,bo może was zabić- sprawność nie ta.Ja tak samo boję się przemęczonego lekarza lub pielęgniarki-o pomyłkę nie trudno.Każdy powie:płacę składki,to wymagam.My też płacimy,takie same.A czy na urzędników,nauczycieli,itd nie płacimy z naszych podatków? I czego od nich wymagamy?Normowany czas pracy i jaka odpowiedzialność? Najwyżej pomylą sie w papierach ale to nikogo nie zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 17.12.06, 04:16 Kto was przymusil do studiow medycznych! Przeciez w sluzbie zdrowia od lat jest jednakowo tylko... nikt nie poruszal glosno sprawy lapowek. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 19.12.06, 20:12 Nikt,nikogo nie przymuszał-zgadza się.Urzędników też nikt do niczego nie przymusza.To,że od lat jest tak samo to też prawda i o to właśnie chodzi-nic si ę nie zmienia.We wszystkich zawodach są zmiany,podwyższanie standardów,no i płac a służba zdrowia stoi w miejscu od lat i perspektyw nie widać.Nam się po prostu nie chce już służyć.Każdy chętnie pracuje,gdy ma jakieś perspektywy przed sobą a polska służba zdrowia ma jedną-wyjechać stąd jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 22.12.06, 03:27 koziorozec1979 napisała: > Nikt,nikogo nie przymuszał-zgadza się.Urzędników też nikt do niczego nie > przymusza.To,że od lat jest tak samo to też prawda i o to właśnie chodzi-nic si > > ę nie zmienia.We wszystkich zawodach są zmiany,podwyższanie standardów,no i > płac a służba zdrowia stoi w miejscu od lat i perspektyw nie widać.Nam się po > prostu nie chce już służyć.Każdy chętnie pracuje,gdy ma jakieś perspektywy > przed sobą a polska służba zdrowia ma jedną-wyjechać stąd jak najdalej. Czy wiecie jak zla macie opinie wy polscy lekarze wsrod leksrzy pochodzenie polskiego w USA? Mowia o was to samo co my pacjenci. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 22.12.06, 19:56 a czy Ty wiesz gdzie ja mam opinie "lekarzy polskiego pochodzenia w USA" dokładnie tak gdzie twoja opinie na ten temat. z zyczeniami zdriwych i pogodbych Swiat :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.atryk Dajesz sie wpuszczac,marcinoit... 22.12.06, 20:46 marcinoit napisał: > a czy Ty wiesz gdzie ja mam opinie "lekarzy polskiego pochodzenia w USA" dokład nie tak gdzie twoja opinie na ten temat. Akurat daria zna opinie "lekarzy polskiego pochodzenia w USA" o czymkolwiek :))). Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 24.12.06, 00:40 A jaką opinię mają na zachodzie polskie pielęgniarki,położne,fizjoterapeuci,technicy dentystyczni,itd? To też jest służba zdrowia-jakbyś nie wiedziała.Opinia lekarzy pochodzenia polskiego?A gdzie oni skończyli studia i czemu wyjechali z kraju? Zapytałaś ich o to? Ja domyślam się odpowiedzi:w Polsce nie mieliby perspektyw na normalne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tango45 Re: Komunista Religa traktuje lekarzy jednakowo 25.12.06, 01:40 koziorozec1979 napisała: > A jaką opinię mają na zachodzie polskie > pielęgniarki,położne,fizjoterapeuci,technicy dentystyczni,itd? To też jest > służba zdrowia-jakbyś nie wiedziała.Opinia lekarzy pochodzenia polskiego?A > gdzie oni skończyli studia i czemu wyjechali z kraju? Zapytałaś ich o to? Ja > domyślam się odpowiedzi:w Polsce nie mieliby perspektyw na normalne życie. Daruj, nie pytam ich o to. Tak sie sklada, ze czesto mam kontakt z lekarzami pochodzenia polskiego i tak sobie rozmawiamy /oni tu w USA tak nie zadzieraja nosa, sa normalni/. Mowimy o tym jak bardzo narzekaja lekarze w Polsce. Ich te narzekania oburzaja bo znaja druga strone medalu. Ale juz kiedys napisalam. Wy lekarze tutaj na forum nie reprezentjecie wszystkich polskich lekarzy. Mysle, ze jestescie bardzo mlodzi, niedlugo po studiach i Wam nawet jeszcze pacjenci nie daja prezentow. Jak bedziecie dobrzy beda dawali, nie martwcie sie. Wesolych i zdrowych Swiat i Szczesliwego Nowego roku obyscie dostali te podwyzki wszyscy lekarze, pielegniarki i cala sluzba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś