Dodaj do ulubionych

Rasizm na Forum Sl.Zdrowia!!!!!

10.01.07, 04:00
Jest mi za was normalnie wstyd. Na tym forum kwitnie RASIZM !!!
A gdzie ten rasizm?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=55191471&a=55217505
Twierdzenie,ze lekarze z Ghany beda z pocalowaniem w reke pracowac za 500
dol/miesiecznie w Polsce jest do szpiku przeiakniete rasizmem! Bo co,ze
Murzyn i czarny to od razu glupi??? To ma sie biedak uczyc od podstaw
polskiego i zap....c na kazde skinienie arona i jemu podobnych po nocach
zdezelowanym Polonezem na wizyty domowe ZA 500 DOLAROW? Chyba sie komus na
mozg rzucilo? Podszkola angielski i oleja te polskie "panskie" propozycje
arona cieplo zza Atlantyku (za ca. 12 tys $ miesiecznie) lub z UK (za z
grubsza 6 tys funtow na miesiac).
Aron,jak nie odszczekasz na forum swoich rasistowskich fantazji-zglosze cie
do administratora plus do przewodniczacego gminnego kola PiS-u ! A jak
spotkam na ulicy napluje ci na buty.
Faszysto!
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Rasizm na Forum Sl.Zdrowia!!!!! 10.01.07, 05:54
      Tak, poszla prosba o zabanowanie autora wypowiedzi.
      Jeszcze raz prosze wszystkich uczestnikow forum SZ o niekarlmienie trolla. Nie
      szkodzi, ze jest juz jedynym okazem na tym forum.
      • p.atryk Re: Rasizm na Forum Sl.Zdrowia!!!!! 10.01.07, 12:57
        felinecaline napisała:

> Tak, poszla prosba o zabanowanie autora wypowiedzi.

Nie zrozumialem.Prosba o zabanowanie kogo?
    • aron2004 Re: Rasizm na Forum Sl.Zdrowia!!!!! 10.01.07, 06:50
      jaki znowu rasizm człowieku czy ty jesteś nienormalny?

Ci lekarze z Malawi, Ghany czy Sierra Leone u siebie zarabiają 50-100 dolarów
      miesięcznie. U nas zarobiliby 500 dolarów miesięcznie czyli nawet
      DZIESIĘCIOKROTNY wzrost pensji! Ja chcę im pomóc w trudnej sytuacji a ty
      oskarżasz mnie o rasizm???

Lekarz rodzinny ma obowiązek wykonywania wizyt domowych. To nie jest żaden mój
      wymysł, tylko za te wizyty ma płacone ciężkie pieniądze z budżetu NFZ i ma je
      wykonywać! Nie robi nikomu łaski!

Dlatego właśnie proponuję zatrudnienie tych lekarzy. Zyskają polscy pacjenci (
      będą mieć uprzejmego, chętnego do pomocy lekarza) i ghańscy lekarze (
      kilkukrotny wzrost pensji).
      • aron2004 Re: Rasizm na Forum Sl.Zdrowia!!!!! 10.01.07, 06:50
        czy podwyższanie pensji czarnym lekarzom to RASIZM? Rasizmem by było gdybym
        odmówił im prawa pracy w POlsce!
        • p.atryk Tylko potwierdzasz,aron! 10.01.07, 12:55
          Jestes rasista,bo:
          -uwazasz ze robisz niesamowita laske lekarzom z Afryki
          -oferujac im humorystyczne w szerszej skali stawki,uwlaczasz im
          -oczekujesz od nich nieograniczonej niczym,praktycznie niewolniczej pracy

I to tylko dlatego,ze urodzili sie w Afryce i malo zarabiaja??????

Podobnie mysleli plantatorzy w Luizjanie. Dam murzynom miske ryzu i niech
          zapieprzaja na mnie-jeszcze przeciez laske im robie i powinni byc wdzieczni.

Mam znajomego MD z Nigerii (FMG w trakcie Stepow). Przedstawie mu
          twoja "teoretyczna" propozycje i napisze jaka byla reakcja.
          • felinecaline Re: Tylko potwierdzasz,aron! 10.01.07, 13:15
            p.atryku, apeluje jeszcze raz: opieraj sie ciagotom do polemizacji z trollem,
            przeciez doskonale zdajesz sobie sprawe, ze to nie ma sensu, Arona niczego nie
            nauczysz i do niczego nie przekonasz.
            Zreszta od poludnia dnia dzisiejszego wszystkie wypowiedzi tego notorycznego
            trolla beda wycinane, pozostawiam tylko dotychczowe, zeby nie pozbawiac juz
            istniejacych watkow logicznego ciagu .
    • p.atryk Masz racje,feline :) 10.01.07, 13:19
      Ponioslo mnie. Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to,ze poki aron chce
      gnebic polskich lekarzy to sie nie wtracam.
      Ale wara mu od biednych,czarnoskorych kolegow z Afryki!!! :)
      • paczula8 Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 15:08
        popierasz cenzure Patryku? TY? ... fiu fiu ;)))

pozdrawiam:)
        • paczula8 Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 15:15
          BTW mam pytanie, czym sie rozni pisanie o lekarzach z Ghany od pisania o
          lekarzach z Białorusi ...? :)
          • p.atryk A chocby tym sie rozni,Paczulo... 10.01.07, 16:13
            Podaje za Aronem

>W Liberii lekarze zarabiają 50 dolarów miesięcznie czyli 150 zł.

Srednie miesieczne zarobki w Liberii to 25 $.Czyli lekarze w Liberii (jednym z
            kilku najbiedniejszych w swiecie) zarabiaja UWAGA! 200% SREDNIEJ KRAJOWEJ!
            Aron chce im sypnac hojnie 60% sredniej krajowej . I jeszcze uwaza,ze im lache
            robi.Dobry deal,nie sadzisz?
            • paczula8 Patryku, ale gdzie roznica? ;) n/t 10.01.07, 20:00

• felinecaline Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 16:09
        Celem zabierania glosu na jakimkolwiek forum nie powinno byc "gnebienie
        kogokolwiek" a jedynie przedstawienie argumentow majacych na celu zmiane
        jakiejs negatywnej spolecznie sytuacji.
        Posty Arona celujace w polskich lekarzy nie maja na celu poprawy czegokolwiek,
        nie przynosza zadnych argumentow, sa automatycznym wykrzykiwaniem glosnych i
        moze i "nosnych" hasel i sloganow i wzniecanie i podsycanie animozji wsrod
        spoleczenstwa. Takie dzialanie moze byc na reke skorumpowanej wladzy chcacej
        rzadzic zgodnie z zasada "divide et impera" (dziel i rzadz, gdyby ktos juz
        zdazyl zapomniec lub nigdy nie zdazyl "nabyc" szlachetnego jezyka starozytnych
        Rzymian, jest jednak zwyczajnie niegodne kulturalnego, wyksztalconego imajacego
        pretensje do politycznego "obycia szlonka spoleczenstwa. Ty zapewne sie za kogos
        takiego uwazasz, Paczulo i dziwie sie, ze nie zauwazylas, ze w kazdym
        demokratycznym spoleczenstwie mimo wszystko istnieja ograniczenia wolnosci slowa
        (czyli cenzura)doptyczace takich aspektow jak poszanowanie godnosci ludzkiej ,
        xenofobia z rasizmem, jej najskrajniejszym przejawem.
        I tego rodzaju cenzura na tym foruum bedzie stosowana tak dlugo, jak dlugo ja je
        bede moderowac tzn tak dlugo, jak w demokratycznym glosowaniu nie zostane z
        mojej funkcj usunieta.
        A potem idzcie sobie spowrotem w tango z Daria, Aronem i wszelkimi nowymi i
        starymi trollami.
        • maverick777md Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 17:20
          w języku polskim używa się wyrazu ksenofobia
          dwa - o jakie głosowanie chodzi? Nigdy nie byłem i nie będę osobą
          zainteresowaną pełnieniem takiej funkcji, ale tu mnie Pani zaciekawiła -
          odnośnie tego mam pytanie - jak wybierany jest moderator, jak długo trwa jego
          kadencja i w jaki sposób się ją przedłuża. Proszę się na mnie nie obrażać - po
          prostu wszelka niejawność w systemie sprawowania władzy "moze byc na reke
          skorumpowanej wladzy chcacejrzadzic zgodnie z zasada "divide et impera" (dziel
          i rzadz, gdyby ktos juz zdazyl zapomniec lub nigdy nie zdazyl "nabyc"
          szlachetnego jezyka starozytnych Rzymian" - że pozwolę sobie Panią zacytować.
          • p.atryk Aron,korepetycje dla ciebie.Bezplatne :)! 10.01.07, 17:24
            Pojecie liczby wieksze/liczy mniejsze (50$<500$) masz opanowane.Brawo,to byla
            pewnie
            zerowka.
            Pojecie proporcji jest dla ciebie aron widocznie za skomplikowane do
            przyswojenia. A szkoda,bo to material szkoly podstawowej,jakas piata/szosta
            klasa.
            Poczytaj sobie tu pl.wikipedia.org/wiki/Proporcja
            Potem za a,b,x,y wstaw odpowiednie wartosci. Jestes w stanie tak skomplikowana
            operacje matematyczna przeprowadzic?
            Szczerze watpie,bo jawisz mi sie analfabeta matematycznym .Do kompletu reszty
            analfabetyzmow (wybacz szczerosc,ja tak z sympatii).
            • felinecaline Re: Aron,korepetycje dla ciebie.Bezplatne :)! 10.01.07, 18:34
              Patryku, wbrew moim prosbom nie tylko karmisz, ale wrecz tuczysz trolla, to
              niezdrowe - i dla trolla i dla forum i dla ciebie - do jakiego poziomu
              zdecydujesz sie znizyc, by brylowac na forum?
          • felinecaline Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 18:32
            Adminowania "sluzbowka" podjelam sie, kiedy byla ona siedliskiem trolli i
            spamerow, kiedy zadnej praktycznie rzeczowej dyskusji na tym forum nie bylo a
            glosnym echem rozlegaly sie niemal wylacznie posty ludzi z roznych powodow
            wypowiadajacych sie negatywnie i obrazliwie na temat srodowiska lekarskiego,
            ktore o ile nawet nie jest "krysztalowo czyste", bo nie jest nigdzie to nie
            zaslugiwalo na totalne potepianie w czambul, tak jak to nazbyt czesto wciaz ma
            miejsce. Ty zdaje sie wtedy byles studentem pracowicie przygotowujacym sie do
            dyplomy wiencacego studia lekarsie i wystepowales pod nickiem "Lord Maverick".
            Byl to moment, kiedy NIKT nie mial ochoty na jakiekolwiek babranie sie w
            tej "sluzbowej Stajni Augiasza" wiec nawet mowy nie bylo o jakichkolwiek
            wyborach.
            Adminowanie tym jak i kazdym innym forum nie jest "monarchia absolutna " i
            dozywotnia, w miedzyczasie stalo sie ono duzo latwiejsze a nawet
            przyjemniejsze, ale nie upieram sie na trwaniu przy tej funkcji, bowiem ani
            powaznych zajec ani rozrywek w realu mi nie brakuje.
            Tak wiec demokratyczne wybory moga odbyc sie w kazdej chwili, kiedy ja wyraze
            rezygnacje z dotychczasowej funkcji lub wiekszosc powaznych uczestnikow forum z
            mojej dzialalnosci niezadowolona zechce mnie z niej "zdjac".
            Koncze pytaniem: jaka merytoryczna roznica jest miedzy "ksenofobia"
            a "xenofobia" - to forum skupia nie tylko ludzi zyjacych w Polsce i w ktorych
            jezyku akumuluje sie z czasem wiele nalecialosci ze sfery jezykowej w ktorej
            zyja.
            • pszczolaasia Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 18:40
              jak ty idziesz to ja tez ide. mozna rozpisac "wybory" nie ma problemu dla mnie.
              zadnego.
            • maverick777md Re: Masz racje,feline :) 10.01.07, 18:52
              dziękuję za odpowiedź.
              Rożnica pomiędzy "ksenobiologią" a "xenobiologią" jest taka, jak ze
              słowem "penis" nazywanym niekiedy niecenzuralnie czteroliterowym zwrotem a
              pisanym trzyliterowym - w wymowie niesłyszalna, ale wyraźna. W swej naiwności
              myślałem że emigracja niejako zobowiązuje do trzymania się czystości językowej -
              tak przynajmniej wnioskowałem na podstawie swych dotychczasowych życiowych
              doświadczeń. Niniejszym jednak przepraszam i obiecuję, że postaram się więcej
              nie poprawiać Pani "naleciałości". Miłego dnia:)
              • maverick777md PS. 10.01.07, 18:58
                Zaiste zgadzam się z Panią i naprawdę podziwiam za poświęcenie. Życie jest
                przecież tak ciekawe i oferuje tak wiele atrakcji, że trzeba mieć wiele
                wytrwałości by tak trwać przy komputerze. I jeszcze raz: proszę się nie
                obrażać za me pytania - ot chciałem się dowiedzieć jak to jest z tym
                administrowaniem forum...
        • paczula8 Re: ok ok, Feline :) 10.01.07, 20:14
          > jest jednak zwyczajnie niegodne kulturalnego, wyksztalconego imajacego
          > pretensje do politycznego "obycia szlonka spoleczenstwa. Ty zapewne sie za
          kogos takiego uwazasz, Paczulo i dziwie sie, ze nie zauwazylas, ze w kazdym
          > demokratycznym spoleczenstwie mimo wszystko istnieja ograniczenia wolnosci
          slowa
          > (czyli cenzura)doptyczace takich aspektow jak poszanowanie godnosci ludzkiej ,
          > xenofobia z rasizmem, jej najskrajniejszym przejawem.

... jako szlonkowi spoleczenstwa aspirujacemu do miana osoby kulturalnej,
          wyksztalconej i politycznie obytej nie pozostaje mi nic innego, tylko przyznac
          Ci racje ... ;)
          Mam tylko małą prośbe, czy moglabys mi wskazac paluszkiem, w ktorym miejscu
          Aron naruszył czyjaś godnosc oraz jakikolwiek, niekoniecznie skrajny przejaw
          ksenofobi i rasizmu w jego wypowiedzi ? ... tak dla spokojnosci sumienia ...
          i mam prosbe nie powołuj sie na post Patryka, bo jego wypowiedz traktuje w
          kategorii żartu.

pozdrawiam :)
          • p.atryk Felinecaline... 11.01.07, 13:00
            Moze warto bys przewartosciowala swoja filozofie adminowania?

Apelowanie do zasady "nie karm trolla" ma jedynie sens (z braku lepszej
            mozliwosci) na forach nie posiadajacych administratorow. I zreszta z tak
            zamierzchlych czasow,raczkujacych spolecznosci internetowych sie wywodzi.

Administrator (jak juz jest) ma wycinac spam, flame czy zwykly belkot-taka
            jego rola. Czy wprowadzanie "moratorium" ("wycinam od 12.00") ma logiczny sens?
            Przed 12.00 watki nie sa spamem,a po 12.00 juz sa?
            Niestety, brak konsekwencji ze strony administratora prowadzi do sytuacji jaka
            juz tu zaistniala kilkukrotnie-rozbijania sensownych watkow przez spamera.
            Ze szkoda dla forum,oczywiscie.
            Ciesze sie,ze m.in. moje dyskusje z aronem pomogly Ci w stosownej (odnosnie
            arona) decyzji . Szkoda,ze byly do niej niezbedne.
            O posadzeniu o chec "brylowania" na forum nie bede wspominal,bo pierwsze
            skojarzenie to projekcja.
            P.S. Ostatnia osoba,ktora mnie strofowala publicznie w podobnym tonie byla moja
            babcia. Napisalbym Ci to na priv,ale pouczasz mnie na forum totez i na forum
            odpowiadam.
            Pozdrawiam.
            • paczula8 Re: Felinecaline... 11.01.07, 13:17
              > Ciesze sie,ze m.in. moje dyskusje z aronem pomogly Ci w stosownej (odnosnie
              > arona) decyzji . Szkoda,ze byly do niej niezbedne.

No popacz jak sie rozminelismy Patryku...;))) ale proponuje , zebys jednak
              przemyslał swoje zdanie temat usuniecia Arona, co do reszty Twojego postu ,
              popieram.

i pozdrawiam :)
              pczula
            • felinecaline Re: Felinecaline... 11.01.07, 18:41
              A moze to Ty powinienes zmienic poglad na moja" filozofie adminowania"?
              Zasada "nie karm trolla" nie traci nic ze swojej aktualnosci nawet na forach,
              ktore z pozycji "raczkowania" wyszly juz na "tor formuly 1" Spam jest dalej
              spamem a szerzacy go troll trollem.
              jeden bedzie conajwyzej bardziej zabawny i strawny, drugi zwyczajnie bardziej
              upierdliwy.- choc dopuszczam, ze upierdliwy dla jednych moze byc abawny dla
              innych. Troll pozostanie trollem.
              "Moratorium" od godziny x czy y ma o tyle sens, ze pozwoli tych, ktorych
              ewentualnie palce swierzbia, by podrzucic na klawiature trollowi kolejna porcje
              pozywki zastanowili sie, czy ten akt milosierdzia wzgledem trolla ma sens dla
              dyskusji forum, no, chyba, ze dla jego "aspektu kabaretowego", ale to dosc
              niebezpieczne dla wlasciwych proporcji dyskusji i mniej czy bardziej
              wyrafinowanej rozrywki.
              Dlatego wlasnie ograniczylam sie do moratoriow a nie wycinania calych
              zdominowanych przez spam i ospowiedzi na spam watkow, ze mimo wszystko wiele
              bylo w tych watkach wypowiedzi wartosciowych, nie zaslugujacych na bezposrednie
              znikniecie w cyberodchlani.
              Co do brylowania - ciesze sie, jesli sie pomylilam.Choc ta reakcja typu "uderz w
              stol"...daje jednak nieco do myslenia
              Co do Bauniç - Swieta kobieta, tyle bez skutku straconej energii...
              Babcia Twoja owszem, moglabym teoretycznie ewentualnie byc, ale prosta
              arytmetyka pozwalalaby na to, gdybys byl kilkuletnim smarkaczem.

• p.atryk Re: Felinecaline... 11.01.07, 19:30
                Poglady na Twoja filozofie adminowania jedynie moglbym zmienic.Nie "powinienem".
                To tak na marginesie...
                Dosc aroganckich w tresci polajanek i pouczanek tez nie bede ignorowal.
                "Brylowanie"...Piszesz o tym otwartm tekstem personalnie do mnie,wobec tego nie
                widze powodu by nie odpowiedziec. Do przyslowiowych "nozyc na stole" to sie to
                ma jak piesc do nosa . Czyli jednak "projekcja wlasna" ? ;)
                Nadal zamierzasz tak ambicjonalnie podchodzic do administrowania ? Zdrowie
                stracisz :(.
          • felinecaline Re: ok ok, Feline :) 11.01.07, 18:40
            Moge Ci wskazac paluszkiem - choc wyreczyl mnie juz w tym franc.tireur w swoim
            "strzale" z godziny 15.14 w watku
            "Wszyscy w Polsce zarabiaja za malo".
            W znamiennej swojej wiekszosci posty Arona sa spamem i z tego powodu
            postanowilam, ze beda usuwane.
            W dodatku sporo z nich osmielam sie zakwalifikowac do kategorii obelzywych a
            nawet gorzej - perfidnie obelzywych dla srodowiska zawodowego nie tylko
            lekarskiego ale wszystkich pracownikow Ochrony Zdrowia w Polsce - jesli Aron ma
            dodody na istnienie korupcji w srodowisku lekarzy rodzinnych na "swoim" terenie
            niech zlozy oficjalna skarge w tej sprawie do wlasciwego organu - tu ma do
            wyboru: Okregowa izbe Lekarska, Policje, Prokurature.
            Dywagacje kto co trzyma w garazu, z jakich zrodel ten pojazd nabyl czy jezdzi na
            nocne wezwania czy na wczasy do Grecji pozostana dywagacjami i roztrzasanie ich
            na forum nic nie zmieni w sytuacji ani pacjenow ani srodowisk medycznych w Polsce.
            Rzeczowa dyskusja, poparta argumentami moze tym dwom srodowiskom pomoc zrozumiec
            sie wzajemnie i dokonac wspolnych krokow w celu uzdrowienia sytuacji. Moze
            jestem naiwna, w kazdym razie przyzwyczajona od doscdawna do sytuacji
            istniejacej tu, gdzie zyje i praktykuje, ze pacjenci w ogromnej wiekszosci
            popieraja roszczenia socjalne pracownikow sektora ochrony Zdrowia, kiedy takie
            sie pojawiaja, a pojawiaja sie nierzadko i na szczescie bywaja dosc szybko i
            sprawnie rozwiazywane (przynajmniej "do nastepnego razu").Wydaje mi sie, ze nie
            jest to jedynie wynik poszanowania grupy spolecznej ale rowniez...szacunku do
            wlasnego zdrowia.
            KSenofobia zas to objaw nienawisci do wszystkiego, co obce a wiec i nieznane i
            niekoniecznie musi sie wiazac z pojeciem rasizmu, moze ograniczac sie, jak w
            przypadku Arona do nienawisci do konkretnej grupy spolecznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka