Dodaj do ulubionych

Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja

05.07.07, 17:29
Tylko w pustej glowie "medykow" mogl sie narodzic pomysl "koszyka swiadczen
gwarantowanych". A oto dowod. Zalozmy , ze pracuje nieprzerwanie 40 lat
odprowadzajac systematycznie skladke na ubezpieczenie zdrowotne. Spotyka mnie
nieszczescie i zachoruje na jedyna chorobe w zyciu, nie objeta ta koszykiem!
I co ? Wg bezmozgowcow, ktorych szare komorki wyprane zostaly przez 6 lat
bezmyslnego wkuwania, musze zaplacic pelna kwote za usluge zdrowotna ? Jesli
tak,to ja mam kilka pytan:
- Co sie stanie z moimi skladkami ? / nie pozwolono mi ich za zycia
wykorzystac /,
- Czy to jest zgodne z Konstytucja i swietym prawem wlasnosci ? ,
- Jakim prawem odkladane sukcesywnie skladki przeznaczone zostaly na biezace
pensje lekarzy-nierobow i nieukow, jesli i tak nie udziela mi pomocy ?.

Obserwuj wątek
    • extorris Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 17:34
      z powodu chamskiego tonu postu nie powinienem odpowiadac, czynie to jedynie w
      watpliwych celach edukacyjnych

ubezpieczenie nie polega na indywidualnym odkladaniu pieniedzy

przemysl sens powyzszego zdania - stanowi wyczerpujaca odpowiedz na twoje
      watpliwosci
      • zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 19:43
        Bo takie ubezpieczenie odpowiada nierobom i leniom ? Otoz ja sie z tym nie
        zgadzam. Jasne ?
        • snajper55 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:45
          zyg_maz napisał:

> Bo takie ubezpieczenie odpowiada nierobom i leniom ? Otoz ja sie z tym nie
          > zgadzam. Jasne ?

Bo na tym polegają wszelkie ubezpieczenia. Możesz się oczywiście z tym nie zgadzać.

S.
    • obs2 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 17:48
      > Tylko w pustej glowie "medykow" mogl sie narodzic pomysl "koszyka swiadczen
      > gwarantowanych".

To politycy.

> A oto dowod. Zalozmy , ze pracuje nieprzerwanie 40 lat
      > odprowadzajac systematycznie skladke na ubezpieczenie zdrowotne. Spotyka mnie
      > nieszczescie i zachoruje na jedyna chorobe w zyciu, nie objeta ta koszykiem!
      > I co ? Wg bezmozgowcow, ktorych szare komorki wyprane zostaly przez 6 lat
      > bezmyslnego wkuwania, musze zaplacic pelna kwote za usluge zdrowotna ?

Tak, i podziękować.

> - Co sie stanie z moimi skladkami ?

Poszły się j ebać.

> - Czy to jest zgodne z Konstytucja i swietym prawem wlasnosci ? ,

tak.

> - Jakim prawem odkladane sukcesywnie skladki przeznaczone zostaly na biezace
      > pensje lekarzy-nierobow i nieukow, jesli i tak nie udziela mi pomocy ?.

turlaj się.

• zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 19:48
        Dziekuje za wypowiedz. Calkowicie potwierdza ona moje zdanie. "Elita" popisuje
        sie swoimi "kwalifikacjami" - wulgarne slownictwo, chamstwo, brak kultury i
        etyki, brak brak logiki.
        • obs2 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 19:59
          > Calkowicie potwierdza ona moje zdanie. "Elita" popisuje
          > sie swoimi "kwalifikacjami"

Zwróć uwagę że to ty uporem maniaka kwalifikujesz lekarzy jako elitę. My się
          tak na ogół nie kwalifikujemy.

> wulgarne slownictwo

bo i towarzystwo i otoczenie, k urwa, adekwatne.

> chamstwo

In Rome do as the Romans do.

> brak kultury

jw.

> brak brak logiki.

Powtórzę: turlaj się.

• snajper55 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:46
          zyg_maz napisał:

> "Elita" popisuje sie swoimi "kwalifikacjami" - wulgarne slownictwo, chamstwo,
          > brak kultury i etyki, brak brak logiki.

Jak widzę, uważasz się za "elitę".

S.
    • slav_ Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 17:59
      Post stanowi dowód że niektórym nie trzeba "prac szarych komórek wkuwaniem" żeby
      w nich niczego nie było.
      Jeśli jednak coś sie tam jeszcze w szarej komóreczce kołacze zadaj sobie trochę
      trudu i odpowiedz na (proste) pytanie:

"co sie stało z pieniędzmi wpłaconymi na ubezpieczenie samochodu jeśli nie
      miałem wypadku i okazji ich wykorzstać" ?
      • zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 19:37
        W dodatku zero zrozumienia dla slowa pisanego. Wszak napisalem wyraznie ,
        ze "wypadek" sie zdarzyl - zachorowalem !!!
        Logika pozalowania godna, slownictwo jak na "elite " przystalo. Brawo.
        • loraphenus Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 19:46
          powtórzę pytanie. co dzieje się ze składkami które wpłaca się na AC i nie ma sie
          wypadku ?
        • loraphenus Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 19:53
          to rozrysuję. Jest umowa Autocasco w której zawarte są standardowe okoliczności
          wypadku czy kradzieży auta. Niestandardowe - przejechanie przez czołg T-34 z
          krasnoarmiejcami, zniszczenie auta przez stado kur które uciekły z fermy itp. nie

Co sie stanie jeśli jedna z wyżej wymienionych okoliczności zajdzie? Składeczki
          poszły zgodnie z umową wniwecz.

Podobnie będzie z koszykiem. Standardowe zdarzenia ubezpieczone, niestandardowe
          odpłatne.

Radzę postudiować definicję słowa "ubezpieczenie" zanim innych zacznie się obrażać.
          • nocny_piter Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:12
            W kwestii uzupełnienia: drogi Zygmazie! Składki na ubezpieczenie płacisz dopiero
            od 1998, kiedy to powołano do życia kasy chorych, tak więc o 40 latach nie może
            być mowy. Możesz obliczyć sobie dokładnie kwotę, którą odprowadziłeś przez te 9
            lat do kas chorych, jestem pewien, że nie będzie to jakaś porażająco wielka
            kwota. Oczywiście przez te 9 lat na pewno parę razy byłeś u lekarza, a to z
            grypką, a to z chrypką, więc kwota ta musi być odpowiednio pomniejszona.
            Zapominasz również o obowiązującej zasadzie "solidaryzmu społecznego"
            polegającej na tym, że zdeponowane przez Ciebie pieniądze będą przeznaczone na
            leczenie biednych ludzi (oraz nie płacących składek, bo część z nich np. pracuje
            na czarno i zarabia całkiem nieźle, ale nic nie płaci).
            Masz prawo być wkurzony i nie akceptować tego systemu. Nie masz natomiast
            możliwości zrezygnowania z usług państwowej "służby zdrowia" i przeniesienia
            swoich pieniędzy np. do prywatnej firmy ubezpieczeniowej, bo nie pozwala na to
            odpowiednia ustawa. Możesz próbować zmienić system głosując w kolejnych wyborach
            na którąś z partii liberalnych, która w swoim programie wyborczym opowie się za
            uwolnieniem Cię od przymusu korzystania z usług Narodowego Funduszu Zdrowia.
        • obs2 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:01
          > W dodatku zero zrozumienia dla slowa pisanego.

POdziwu godna samokrytyka.

> Logika pozalowania godna, slownictwo jak na "elite " przystalo. Brawo.

turlaj się.
          • zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:22
            Popelnilem blad, zalozylem mianowicie , iz pomimo ukonczenia AM, cos dotrze.
            Niestety, zalozenie bylo falszywe. Jak moglem to zrobic znajac "efekty" dzialan
            tzw. sluzby zdrowia ? Sam nie wiem. Ale, szkoda mi na to czasu, nic nie dotrze.
            • snajper55 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:50
              zyg_maz napisał:

> Popelnilem blad, zalozylem mianowicie , iz pomimo ukonczenia AM,

A skąd wiesz, że on ukończył AM ??? Znacie się ?

S.
            • slav_ Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 21:10
              To zadaj sobie jeszcze jeden trud i napisz CO ??? miało dotrzeć ???
              Bo (poza pretensjami) twoje posty nie niosą praktycznie ŻADNEGO przekazu.
              Że się "nie zgadzasz" ? No dobra. Jeśli o to chodzi - to dotarło.
              Tylko powinno dotrzeć nie pod ten adres.
              raczej:
              www.sejm.gov.pl/
        • snajper55 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:49
          zyg_maz napisał:

> W dodatku zero zrozumienia dla slowa pisanego. Wszak napisalem wyraznie ,
          > ze "wypadek" sie zdarzyl - zachorowalem !!!

Ale tego wypadku zakres twojego ubezpieczenia (po wprowadzeniu koszyka) nie
          obejmuje.

S.
          • loraphenus Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:52
            na tej samej zasadzie per analogiam- cale życie płaciłem komunikacyjne OC-
            naprawcie mi samochód złodzieje -po wypadku...

W końcu co z tego ze nie obejmuje, całe życie OC płacę

Kolejny alogiczny warrior
            • loraphenus Do autora wątku- czy zgodnie z tym - 05.07.07, 20:56
              Płacę całe życie OC, jeżdżę nie mając nawet stłuczki - w końcu ukradną mi samochód

- czy mam prawo do otrzymania odszkodowania w ramach Autocasco ?

Jeśli nie to co ze świętym prawem własności ?

Co z moimi przez całe życie opłacanymi składkami OC ?

Co alogiczny człowieku, gdzie tutaj sens ?
        • slav_ Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 21:05
          - Co sie stanie z moimi skladkami ? / nie pozwolono mi ich za zycia
          wykorzystac /,

to odpowiedź na TO Twoje pytanie (a raczej sugestia byś zadał sobie trud
          odpowiedzenia sam) nie wiem czego tu można nie rozumieć

Składka jest tam gdzie składka OC samochodu po przejeżdżonym bezwypadkowo roku.
          nie wiem czego nie rozumiesz w tej odpowiedzi.

A poza tym czemu czepiasz sie lekarzy ?

Lekarze nie są twoim ubezpieczycielem i nie oni ustalają co Ci sie za składkę ma
          należeć. Będzie się należało tyle ile twój ubezpieczyciel (NIE lekarz) wykupi
          dla Ciebie.
    • mindflayer Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 05.07.07, 20:13
      Nie ma "twoich" składek. Płacisz składki od 1999 roku, wcześniej płaciłeś tylko
      podatki. Składki zgodnie z prawem nie są odkładane na konto (jak w ZUS).
      Jeżeli się boisz, że czegoś nie dostaniesz to się ubezpiecz dodatkowo, ale nie
      pie..

Dziś brakuje pieniędzy żeby każdy chory dostał wszystko, czego potrzebuje. Mam
      pacjentów czekających ponad 9 miesięcy na decyzję z NFZ o ich finansowaniu ich
      leczenia i jej nie mam. Ktoś ubywa z kolejki, ktoś przybywa...
      "Koszyk" ma pozwolić na dostęp zabiegów ratujących życie przez każdego
      płacącego składkę zdrowotną, czego dziś nie mamy.

Co do tonu wypowiedzi, nie zasługujesz na nic chamie, liczę na to że nie
      będziesz obciążać systemu.
      • mindflayer Koszyk - ekonomia 05.07.07, 20:19
        Acha, koszyk wymyślili ekonomiści, po to żeby nie wydawać więcej niż się ma, a
        jak się ma za mało to podnieść składki.
        • zyg_maz Re: Koszyk - ekonomia 05.07.07, 23:30
          Do szkoly, pozal sie Boze ekonomisci ! Cena zalezy od popytu i podazy.To po
          pierwsze. Na cene uslug sklada sie wiele skladnikow, miedzy innymi pensje
          lekarzy udzielajacych najczesciej fatalnych porad. Jesli pieniedzy nie
          starcza / inaczej mowiac kupiec nie chce kupic/, to uslugodawca musi zmniejszyc
          cene by cos sprzedac i przezyc !!! Proste ? A wiec , nalezy zmniejszyc pensje
          lekarzom i personelowi. Ukrocic prywate na panstwowej posadzie !!!. Koniec z
          korzystaniem z panstwowego sprzetu i lokali, energii, etc. Koniec z podwojnym
          leczeniem pacjentow w ramach NFZ i prywatnie. Koniec z leczeniem fikcyjnym
          pacjentow na choroby na ktore nigdy nie chorowali. Polecam w tej mierze raport
          ktory ukarze sie po przejrzeniu dokumentacji ze szpitala MSW.
          • loraphenus Re: Koszyk - ekonomia 05.07.07, 23:38
            weż sobie relanium i paciorek a potem radyjko toruńskie ...

potem zapłać oc i zarządaj wymiany samochodu po stłuczce na nowy.

napisz do ojca dyrektora co o tym myślisz.

dobranoc
          • zyg_maz Re: Koszyk - ekonomia 05.07.07, 23:40
            Przepraszam,umknelo mi. "ukaze"
          • slav_ Re: Koszyk - ekonomia 05.07.07, 23:47
            Ekonomista się znalazł, che, che.
            Jakie ty szkoły kończyłeś ???

Mamy sytuację NIEOGRANICZONEGO popytu !
            RAJ dla sprzedającego - tylko trzeba znieść ideologiczny zakaz sprzedaży.
            Co powinien zrobić usługodawca ?
            PODNIEŚĆ CENY USŁUG !!!

Niedobór pieniędzy na zakup w tej sytuacji to problem KUPUJĄCEGO.
            Musi je znaleźć.
            I znajdzie - bo dopływ pieniędzy (przez zakaz płacenia za usługę z innego źródła
            iż kontrolowane przez państwo) jest SZTUCZNIE blokowany przez Państwo w imię
            ideologii - to jedna z przyczyn fatalnego niedoinwestowania opieki zdrowotnej.
            Brak rynku.
            Ekonomisto z Bożej łaski.
          • obs2 Re: Koszyk - ekonomia 06.07.07, 08:09
            > Do szkoly, pozal sie Boze ekonomisci ! Cena zalezy od popytu i podazy

Do szkoły tępoto!
            Skoro cena zależy od podaży, to niedługo osiągnie wartości niebotyczne,
            niezależnie od koncepcji NocnegoPitera. Lekarze to deficytowi dostarczyciele
            usług. Coraz bardziej deficytowi.

Popyt? Ten tylko rośnie, między innymi dzięki waszej naiwnej wierze w medycynę.
            Nie mam problemu ani lęku z rozwiewania tej wiary, bo i tak jej nie rozwieję.
            Czasami tylko po prostu trzeba zirytowanie i zmęczenie przekuć w żart i fun z
            obserwacji tego z czym i po co przychodzicie. A będziecie przychodzić coraz
            częściej i coraz liczniej, a my jestesmy etycznie czyści, teraz wam mówimy że
            to często nie ma sensu. Słuchajcie albo nie, później będziemy tylko czesać
            kasę, schodząc do tej funkcji w której chcecie nas widzieć - dostarczycieli
            usług.
            OK. Dostarczymy wam złudę realizacji marzeń, na każdym kroku będziemy etyczni i
            nigdy nie damy 100 % gwarancji, i tak to kupicie!
          • mindflayer Re: Koszyk - ekonomia 06.07.07, 21:10
            Z pretensjami to można do Pana Boga, że chorobę zesłał. Pewnie miał powód, bo
            jakoś Go wkurzyłeś.

Usługodawcy już dawno obniżyli koszty osobowe i temu zawdzięczamy 3/4
            wszystkich błędów lekarskich i 90% przypadków niezadowolenia pacjentów.
            Jakoś w prywatnej opiece zadowolenie przekracza 85%, mimo że w miesiąc bulą za
            to tyle co na NFZ przez rok.
            Ze mną nie podyskutujesz o ekonomii, od tego masz ku.. parlament, ku.. NFZ i
            ku.. ministerstwo. Oni są od organizacji tej ku.. służby zdrowia. Jakbyś
            widział to co ja, to podłożyłbyś bombę pod NFZ, ale przepraszam - jesteś godnym
            pomiotem systemu, będziesz warczał aż ci się łańcuch na gardle zaciśnie.
            Jak ci się nie podoba, to idź tam, gdzie cię załatwią taniej, bo rozumiem, że o
            to ci chodzi.
    • zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 09:00
      Pazerne i bezwzgledne konowaly ! Malo wam jeszcze? Proponuje szybko i niezwykle
      prosto rozwiazac wasz problem :
      - zrezygnowac z tego jak piszecie "niewolnictwa", wylozyc pieniadze za studia
      i won na zachod. Tam szybko oprzytomniejecie.
      - zwolnic sie z posad panstwowych i zakladac gabinety prywatne. Dosc
      zerowania na panstwowym.
      - zaopatrzyc sie w pavulon i sprzedawac "skory". Wszak to zgodne z wasza
      etyka.
      Podobno domagacie sie wprowadzenia na studiach 10 godzin w tygodniu
      przedmiotu " Bezpieczne branie lapowek i falszowanie dokumentacji choroby".
      • obs2 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 09:09
        > - zrezygnowac z tego jak piszecie "niewolnictwa", wylozyc pieniadze za studia
        > i won na zachod. Tam szybko oprzytomniejecie.

rezygnacja w planie, pieniądze za studia już rozumiesz wyłożyłem ja płacąc
        podatki przez lata pracy po studiach oraz wyłożyli moi starzy płacąc podatki i
        ponosząc niebotyczne koszty darmowych studiów. Na zachodzie odpoczniemy, bez
        pacjentów debili, bez pacjentów debili pytających czy ich "jeszcze przyjmę"
        pomimo że przyjąłem ich już 40, bez pacjentów debili na forum, bez pacjentów
        debili wzywających wizytę domową do gorączki itd.

> - zwolnic sie z posad panstwowych i zakladac gabinety prywatne. Dosc
        > zerowania na panstwowym.

nie stać cię na ten prywat. Ale ok, będziemy się przyglądać jak odchodzisz do
        wieczności w razie choroby, twoja wola, nie nasza. Sam chcesz.

> Podobno domagacie sie wprowadzenia na studiach 10 godzin w tygodniu
        > przedmiotu " Bezpieczne branie lapowek i falszowanie dokumentacji choroby".

tego nie uczą na studiach, baranie. To tak jakbyś chciał żeby ci fachowiec z
        miasta pokazał za darmo jak się zamki otwiera. Poza tym my nie bierzemy
        łapówek, ani nie fałszujemy dokumentacji. Jesteśmy na to za cwani.
        Jeśli w ogóle ktoś coś robi, to przyjmuje dowody wdzięczności albo optymalizuje
        i wykańcza dokumentację. Ale ja tam nie wiem, nie widziałem, mówię tylko co
        inni powtarzają.

• zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 10:11
          Wypowiedz godna konowala ! Zero rozumu. Twierdzi, ze podatkami rodzicow i
          swoimi splacil koszty studiow ! Kompletna kompromitacja. Ale czego wymagac
          od "lekarza" ? Jednoczesnie odmawia wykonywania pracy pomimo tego,ze pacjenci
          rowniez placa podatki, w tym jednoznacznie wyodrebniona czesc na opieke
          zdrowotna . Gratuluje.
          • obs2 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 10:20
            > Twierdzi, ze podatkami rodzicow i
            > swoimi splacil koszty studiow !

Państwo sciąga takie podatki jakie uważa. Za nie funduje to co uważa, m.in.
            drogi urywające zawieszenie, zarzygane pociągi i szkoły podstawowe w których
            uczono takich baranów jak ty. Funduje również studia medyczne. Więc mam je
            spłacone.

> dnoczesnie odmawia wykonywania pracy pomimo tego,ze pacjenci
            > rowniez placa podatki, w tym jednoznacznie wyodrebniona czesc na opieke
            > zdrowotna . Gratuluje.

Wyp ierdalaj.

• zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 11:01
              Gdybym nawet nie znal rozmowcy, po jego argumentacji , slownictwienie i braku
              kultury nie mialbym watpliwosci - konowal
              • obs2 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 11:17
                > Gdybym nawet nie znal rozmowcy, po jego argumentacji , slownictwienie i braku
                > kultury nie mialbym watpliwosci - konowal

moją kulturę lub jej brak możesz oceniać po dłuższym osobistym kontakcie.
                Argumentacja jest taka, jak zarzuty, które odpiera.
                Słownictwo mam takie, jakie Bozia dała, mamusia nauczyła ale głownie takie,
                jakie jest konieczne by zrozumieli je ci z którymi pracuję, czyli pacjenci.
                Zatem: turlaj się.
                • sithicus Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 19:56
                  obs2, szkoda nawet z tym chu jem złamanym dyskutować.
                  Dla samej możliwości zostawienia takich debili za sobą warto było wyjechać.
          • maga_luisa Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 10:59
            Miałam się tu nie wypowiadać, ale nie zdzierże.
            Zyg-maz; przypuszczam, że zdarzyło Ci się w życiu coś przykrego, co wywołało
            napady nienawiści do wszystkich lekarzy. To się zdarza. W internecie możesz
            bluzgać bezkarnie-na zdrowie.
            Problem w tym, że 90% swoich pretensji niewłaściwie adresujesz. To nie lekarze
            stworzyli system "solidarnych" ubezpieczeń, i nie lekarze są winni temu, że
            pieniędzy na wszystkie procedury nie wystarczy. Tak jak w najbogatszych krajach.
            Jesteś jednak tak napędzony nienawiścią, że na żadne argumenty nie reagujesz,
            albo raczej reagujesz zwiększoną ilością bluzgów. Koledzy próbują z Tobą
            dyskutować, niestety jest to bezcelowe. Nie jesteś zdolny do rozważenia
            argumentów rzeczowych, bo jedziesz wyłącznie na negatywnych emocjach.
            Masz problem chłopie. Przyjmij tylko do wiadomości, że NIE ŻYCZĘ sobie, żebyś
            mnie tutaj, w swoim przekonaniu anonimowy, dalej obrażał.
            Będę klikać kosz i pisać do adminów.
      • maszar Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 09:12
        faktycznie, paranoidalna wypowiedź;
        zyg_maz - mam dla ciebie dobrą wiadomość - psychiatrzy nie strajkują...
        • justynnka Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 13:12
          odnośnie składek na nfz (już pomijajac fakt że są one przymusowe)- celowe
          byłoby wdrożenie systemu na zasadzie bankomatu- przy pomocy karty pacjent
          sprawdza ile ,,punktów" ma na swoim koncie. nie ma punktów - nie ma świadczeń.
          oczywiście nie mówię o stanach zagrożenia życia.gdyby faktycznie pieniądze szły
          za pacjentem jak było pierwotnie zakładane różni hipohondrycy dwa razy by
          sięzastanowili zanim poszliby zawracać głowę swoimi wymyślonymi dolegliwościami
          kolejnemu lekrzowi i robić kolejki w przychodniach.
          • prosty_gajowy Moim zdaniem ten wątek to prowokacja (nt) 06.07.07, 13:25
            • snajper55 Optymista. /nt 06.07.07, 23:19

• lis4289 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 07.07.07, 10:08
            > sięzastanowili zanim poszliby zawracać głowę swoimi wymyślonymi dolegliwościami
            >
            > kolejnemu lekrzowi i robić kolejki w przychodniach.

SWIETA NIEWIASTO

ja bym dołozył cieciowego co waliby po glupich łbach
            przed wejsciem do gabinetu kazdego obowiazkowo ze 3 razy
        • mindflayer Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 06.07.07, 21:13
          Nie strajkują, bo prawie nikt z nich nie pracuje na państwowym.
          • seniorita15 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 07.07.07, 19:59
            Ten caly zyg_maz czy jak go tam zwa to inne wcielenie klona-trola pod innymi
            imionami znanymi jako:Daria1(to juz dawno),tango45 i cala masa innych imion z
            numerami.Przypadek zdecydowanie nieuleczalny.Psychopatow nie sieja,ale pelno ich
            w necie.
            • zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 09.07.07, 19:17
              Jaka znowu "seniorita" ? bez naleznej klasy ? Zamulili calkiem sladowe ilosci
              szarych komorek na oglupiajacych , pamieciowych studiach medycznych ? A
              przeciez tak niewiele trzeba wiedziec by racjonalnie myslec. Troche
              kreatywnosci ! Alez przepraszam, zapomnialem, czego ja moge oczekiwac po
              absolwentach AM
              • maga_luisa Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 09.07.07, 19:53
                No ale aż taka frustracja, że tych studiów nie skończyłeś? Nie martw się, w
                czymś na pewno jesteś dobry. Chociaż nie jest to talent do dyskusji z
                zachowaniem szacunku do adwersarzy, niestety.
                • sithicus Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 09.07.07, 21:47
                  maga, szkoda słow - to tylko Daria/tango pod nowym nickiem.
                • zyg_maz Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 09.07.07, 22:32
                  Z tymi talentami, widzisz jest tak, ze konowaly sie poddaly/co mnie zreszta nie
                  dziwi/. Dalsze poruszanie powyzszych kwestii jest bez sensu, nie przyswajacie.
                  Szkoda czasu. Koncze wiec, by redundancja informacji nie stala sie faktem.
    • aga-83 Re: Konowaly wymyslily "koszyk"- paranoja 09.07.07, 22:59
      Nie rozumiesz idei ubezpieczenia chyba...ośmieszasz się..zajrzyj do księzki..

Trzeba było chorować-Twoja strata.

Poza tym widzialas koszyk? Bo ja nie, a szukalam. KOSZYK WIDMO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka