connie1 15.02.08, 17:10 Co pomysli standardowy polski pacjent ,jak odwoła sie jego planową operację danego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pannartz Re: Zagadka 15.02.08, 17:45 connie1 napisała: > Co pomysli standardowy polski pacjent ,jak odwoła sie jego planową > operację danego dnia? Proszę Pani, to nie jest zagadka tylko codzienność. Mój bliski krewny właśnie tego doświadczył (3-krotnie w czasie 10 dni) a ponieważ jest lekarzem, i - oczywiście - nie wiemy, co pomyślał, mogę tylko zacytować, co powiedział: "Pora umierać" Przed czym powstrzymujemy go drogą transferu za granicę. Mam nadzieję, że determinacja rodziny będzie większa, niż pacjenta. Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: Zagadka 15.02.08, 19:46 Moje propozycje: 1) "Trzeba było dać w łapę" 2) "Kto inny dał w łapę." 3) "Chirurg pewnie był pijany" 4) "Pewnie zamiast mnie robi prywatę" 5) "Wczoraj pewnie popili i im się robić nie chce" Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Zagadka 16.02.08, 10:04 Dawanie w lape to codziennosc w SZ wiec dziwi mnie to ze kpisz z tego ze tak pacjent moze pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
obs2 Re: Zagadka 16.02.08, 11:43 > Dawanie w lape to codziennosc w SZ dziwne, widocznie są inne codzienności. Dla mnie "codzienne" to coś takiego, co wydarza się codziennie albo prawie codziennie. Próba wręczania pieniędzy przez pacjentów (po usłudze, nigdy przed) zdarza się parę razy w roku. Dziwna codzienność. Odpowiedz Link Zgłoś