Dodaj do ulubionych

Być muzą?!

25.05.08, 16:01
cześć,
ja jestem w związku starsza o 8 lat. On jest za granicą od pół roku i chce mnie do siebie ściągnąć. Kochamy się i było nam ze sobą cudownie. Było, bo teraz to raczej nie jest prawdziwy związek.
Coraz częściej zastanawiam się, czy jechać do niego? Czy tak bardzo mnie potrzebuje, bo świetnie odgrywam rolę "matki, żony i kochanki". Próbuje się dowiedzieć czegoś konkretnego od niego (czego mogę po nim oczekwiać, jakie jest jego nastawienie, co on myśli itp.?), ale wyciąganie na siłę już mnie nudzi. W zamian dostaję cudowne wizje nas razem w tamtym kraju. A zwyczajne życie?
Ostatnio usłyszałam, że on sobie wyobraża mnie w roli, jak to określił: Czegoś w rodzaju swojej MUZY!? I ręce mi opadły.
Mam 33 lata i wiem czego chcę, na bycie muzą chyba jestem zbyt racjonalna, twardo stąpająca po ziemi...
A może ja nie wiem co to znaczy być dla kogoś muzą?
Obserwuj wątek
    • magnuna Re: Być muzą?! 29.05.08, 14:30
      Dlugo byliscie razem zanim wyjechal?
      • ani-kam Re: Być muzą?! 31.05.08, 10:41
        Byliśmy ze sobą rok i było to raczej "pomieszkiwanie" a nie prawdziwe życie. Wszystko było cudowne, nie było szans, żeby sprawdzić się w sytuacjach kryzysowych. Zdaje się, że to on jest tą stroną bardziej "optymistycznie" nastawioną a ja zbyt mocno stoję na ziemismile Ale to wynika z tego, że jestem sama, bez rodziny i muszę sobie jakoś dawać radęsmile I pewnie to tak jest, że dużo zależy od mojego nastawienia i oczekiwań, bo zdaje się, że Bartek, jakby mógł to nosiłby mnie na rękach. To nie tak, że tego nie doceniam, jestem z nim bardzo szczęśliwa (byłam?). Tak naprawdę różnica wieku tutaj nie ma znacznia, ważniejsze są chyba nasze oczekiwania właśnie. A ja jak każda baba, pewnie sama nie wiem czego chce...wink Sytuację jeszcze bardziej komplikuje (a może to ja sama komplkuje?), że zawsze musiałam polegać tylko na sobie i najzwyczajniej w świecie boję się pojechać do obcego kraju i zaczynać wszystko od początku. Wiem, że jemu zależy na mnie, chciałby, żebym czuła się przy nim bezpieczna i będzie szczęśliwy, uszczęśliwając mnie...
        Pozdrawiam cieplutkosmile
        • ninaoh_nina Re: Być muzą?! 05.10.21, 09:16
          Witaj,
          Wiem że minęło kilka lat… Ale twoja historia wydała mi się bardzo interesująca. Czy udało ci się podjąć właściwą decyzje?
          • stasi1 Re: Być muzą?! 01.11.21, 20:04
            Raczej nikt po 13 latach na coś takiego nie da odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka