rita03 29.06.23, 13:33 Na pewno się to już komuś zdarzyło, ale ja jestem zaskoczona. Czy powinnam coś zrobić z tymi mlodymi liśćmi na górze łodygi, czy tak to zostawić? Podpowiedzcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrobka_skrawaniem Re: Storczyk 30.06.23, 08:52 Odetnij łodygę tuż pod korzeniami tak, żeby ich nie uszkodzić i wsadź do doniczki z podłożem dla storczyków (trzeba je od razu namoczyć). Będziesz miała drugi storczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Storczyk 30.06.23, 08:54 Nie bardzo widzę, ale ta sadzonka nie jest na tym samym pędzie co kwiaty? Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Storczyk 30.06.23, 12:53 W takim razie możesz spróbować delikatnie oddzielić sadzonkę od pędu albo ją zostawić do przekwitnięcia kwiatów często zraszając jej korzenie. Zakładam, że może Ci być szkoda odciąć ten pęd z kwiatami. Odpowiedz Link Zgłoś
rita03 Re: Storczyk 30.06.23, 13:11 To chyba zostawię do przekwitnięcia kwiatów i potem odetnę. W każdym razie pierwszy raz mi się taka sytuacja przytrafiła. Dzięki za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś