yoma 11.10.23, 18:54 Horpyna, dobry duch forum. RIP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enith Re: Zmarła 15.10.23, 07:07 Zawsze ceniłam jej wielką wiedzę ogrodniczą. Będzie jej bardzo brak. Tu i na innych forach, na których była aktywna. Odpowiedz Link Zgłoś
bren-ton Re: Zmarła 16.10.23, 13:52 Wstrzasniety wiadomoscia o smierci naszej Horpyny przesylam wyrazy szczerego wspolczucia:-( Mimo ze kazdy z nas zdjeciu sobie sprawa ze zblizajacego sie konca zycia, to ten Gorkis moment jest dla nas zawsze przykrym zaskoczeniem. Nasza Przyjaciolka odeszla, ale na zawsze pozostanie w niej pamiec. Nie zapomnimy dobra, ktore nam swiadczyla, nie zapomnimy jej szczegolnego humoru i spojrzenia na zycie. Zachowamy wdziecznosc dla niej za uczynione nam dobro, za wszystko, co pozostawila swiatu po sobie. Ale pozostanie smutek i zal ze tak szybko nas opuscila… Odpowiedz Link Zgłoś
negres_cafe Re: Zmarła 22.10.23, 22:17 Dziękuję za pomocną dłoń, tyle jej zawdzięczam, szeroko pogłębiła mi ogrodniczą wiedzę przez wszystkie lata (a było ich prawie dwie dekady). Wędruj po niebiańskich ścieżkach w innych już ogrodach. Negres Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.jakubowski1973 Re: Zmarła 23.10.23, 09:08 Szanowni Państwo, postanowiłem powrócić na forum po około 10 może 15 latach. Z nowym doświadczeniem, z nowym ogrodem na powierzchni 3500m2, z kolekcją 2000 roślin. Pierwszą rzeczą jaka mi przyszła do głowy to Horpyna, bo ją kojarzę sprzed alty, a tu taka smutna wiadomość. Swojego czasu dzieliłem się z użytkownikami poradami, dziś chętnie do Was wracam jako stary dziad. Może ktoś mnie jeszcze pamięta ? Miałem nick przemoaj (albo przemoaj5). Zapraszam, Przemysław Jakubowski Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Re: Zmarła 25.10.23, 21:11 Ojej. Żal, szkoda i brak wielki, nie tylko na forum ogrodniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 Re: Zmarła 15.12.23, 05:49 Cóż za smutna wiadomosc! Horpyne kojarze z wielką życzliwoscią, rzetelnością, głęboką i sprawdzoną wiedza i szczodrym dzieleniem sie tymi nieczęstymi zaletami z innymi forumowiczami. Zawsze trzeżwo myśląca, bez "humorów" i dąsów, za to z poczuciem humoru. Inteligentna i przyjazna. Nigdy Jej osobiście nie poznałam ale zawsze myślałam o Niej z wielkim szacunkiem. Smutno mi bardzo. Odszedł fantastyczny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
negres_cafe Re: Zmarła 16.12.23, 22:23 Witaj Pinkink3, Dzięki Niej pozostało mi wiele cennych rad, z których korzystam i przekazuję dalej. Często myślę z szacunkiem o ludziach poznanych na forum, część już odeszła, pozostały wspomnienia. Przechadzając się po swoim ogrodzie często zatrzymuję się przy roślinach które dzięki wymianie przypominają wspaniały miniony czas. Odpowiedz Link Zgłoś
miria7 Re: Zmarła 12.09.24, 22:18 Dzień dobry! Wracam na forum po powrocie na moją warszawską leśną działeczkę i o kim przede wszystkim pomyślałam? O Horpynie, o powrocie do jej postów, porad (mam nadzieję, że to będzie możliwe). Przemiła, rozsądna i pomocna osoba. Ale nie jedyna na tym forum :) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś