sara2103 22.04.08, 16:25 gdzie w okolicach Warszawy można kupić sadzonki lub nasiona bakłażana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_behemot8 Re: bakłażan sadzonki 22.04.08, 17:19 Nasiona to pewno w co drugim sklepie ogrodniczym (albo spróbuj zamówic w necie). Z sadzonkami gorsza sprawa. Jesli ktoś wie gdzie kupic na południu Polski (Śląsk, Kraków) byłabym b. wdzięczna. Na wysiew nasion juz chyba za późno, poza tym ja jakos do nich nie maiłam nigdy szczęścia - tylko raz dochowałam sie dorosłych roslin. Nie wiem dlaczego:(( Odpowiedz Link Zgłoś
sara2103 Re: bakłażan sadzonki 29.04.08, 21:49 mi się udało z nasion, ale w tunelu. Przy czym wysiane były dość późno. Tylko 3 rok nie mogę znaleźć nasion. Odpowiedz Link Zgłoś
anials Re: bakłażan sadzonki 30.04.08, 11:31 Mi też dwa lata temu udało się z nasion, normalnie na grządce, ale po kłopotach ze stonką już straciłam chęci do uprawy własnej. W Krakowie sadzonki można znaleźć na placu Ibramowskim. Ja tam kupuje pomodory koktajlowe - ale sadzić dopiero po Zośce! Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: bakłażan sadzonki 30.04.08, 22:28 bakłazany wysiewa się styczeń-luty. teraz juz za pozno. nasiona kupiłam w ogrodniczym w Al. Krakowskiej róg 17-go stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
wacka1 Re: bakłażan sadzonki 01.05.08, 10:52 Mam własne.Pięknie rosną w tun elu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroszka Re: bakłażan sadzonki 04.05.08, 10:17 W Alei Krakowskiej sadzonki bakłażana kpuję od kilku lat Odpowiedz Link Zgłoś