Gość: mihu2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:08 3 - 0 nie miałbym nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winku Wreszcie mecz o przyzwoitej porze 21.11.06, 08:53 I zgodnie życzeniem 3:0 dla Polski. Wreszcie mecz o jakiejs cywilizowanej porze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihu2002 a jednak 3 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:55 suuper co prawda przciwnik cienizna ale mentalnie chłapacy są mocni a i sił nie tracą co wróży bardzo dobrze jescze połknąć japonię a na mecze z rosją i serbią będe brał urlop albo zarywał noce (nie wiecie w jakich godzinach maja grac??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: a jednak 3 :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:46 teoretycznie zajmując pierwsze miejsce w grupie powinni grać o 10, ale prawdopodobnie o tej porze grać bedą gospodarze, jeśli awansują. Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko 21.11.06, 09:15 Gość portalu: mihu2002 napisał(a): > 3 - 0 nie miałbym nic przeciwko Mowisz - masz! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:13 Im więcej takich meczy w wykonaniu naszych siatkarzy, tym coraz mniej wiadomo co do możliwości reprezentacji Raula Lozano. Nadal tak naprawdę nie wiemy na co stać naszych zawodników. Ta grupa jest za łatwa, by to ocenić. Oczywiście, że cieszą te wygrane po 3:0, ale prawdziwą wartość naszej drużyny zweryfikują mecze z Rosją i Serbią! By awansować do półfinału, trzeba pokonać jednego z tych przeciwników. Dotychczasowi przeciwnicy nie zmusili nas do większego wysiłku i takie mam wrażenie, jakby to były sparingi przed drugą rundą, gdzie ćwiczymy pewne założenia taktyczne i rozwiązania konkretnych akcji. Jestem ogromnie ciekawy, jak zaprezentujemy się z klasowymi rywalami. Cieszy jedno, że zawodnicy i trenerzy mają świadomość co do wartości tych łatwych zwycięstw i nie przeceniają ich. Robią po prostu swoje i oby tak dalej! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20061121 Jutro pierwszy mecz Polakow w MS IP: *.hansaworld.ee 21.11.06, 09:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.06, 10:07 Polska-Japonia 3:2 Polska-Rosja 1:3 Polska-Serbia 0:3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:21 Długi, twoje czarnowidztwo jest porażające! Mam już dość tych wiecznych malkontentów, narzekaczy co ciągle marudzą, ciągle coś im nie pasuje, są wiecznie niezadowoleni. Dajcie spokój! Na jakiej to podstawie jesteś takim pesymistą?! Co mają zrobić nasi siatkarze, byś przestł zrzędzić?! Wygrywać w setach do zera?! Zresztą, szkoda słów dla takich jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Długi ma długie tylko kompleksy... IP: 62.233.204.* 21.11.06, 10:45 Półfinał jest nasz!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Ryzykowna strategia IP: *.chello.pl 21.11.06, 11:03 Ty masz dość malkontentów, ale ja bardziej obawiam się taniego optymizmu, który przesłania fakt, iż Lozano obrał ryzykowną strategię gry w tym turnieju. My cały czas gramy jedną szóstką! Trener Serbów zachowuje sie inaczej. Np. po wygranym do zera spotkaniu z Rosją (to jest wynik!), w następnym meczu z Kazachstanem pozwolił odpocząć połowie drużyny. Serbowie stracili seta, ale to przecież bez znaczenia, ten mecz w bilansie drugiej tury nie będzie się liczył, bo Kazachowie niemal napewno do niej nie wejdą. Ważniejsze jest to, że przy takiej strategii czołowi gracze serbscy w decydującej fazie drugiej tury będą wypoczęci i bez kontuzji. A nasi? Nie chcę krakać, ściskam kciuki, żeby mimo wszystko sie udało - ale nie ukrywam, że pewniej bym sie czuł, gdyby Lozano w meeczach z Egiptem i Portoryko hojniej dopuściił do gry rezerwy. Nawet kosztem dwóch czy trzech przegeanych setów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Ryzykowna strategia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:25 nie mamy wcale ciekawej sytuacji - jedna porażka - z Rosją - i może być po ptokach. Inne drużyny mogą sobie pozwolić, możliwe, ze nawet jakas drużyna z dwiema porażkami wejdzie do czwórki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: Ryzykowna strategia IP: 87.204.6.* 21.11.06, 11:28 dokładnie mam takie same obawy. ten turniej jest rozbudowany do granic mozliwości. Wlazly powiedzial, ze nigdy w zyciu nie przezyl takiego maratonu i dlatego chce wszystko wygrywac w 3 setach, zeby sie jak najmniej meczyc, ale to moze nie wystarczyc. Druga tura bedzie ciezka, jutro Japonia tez sie latwo nie podda, a juz dzis z Porto Rico bylo slabiej i wlasciwie trzeciego seta wygralismy ich bledami. majac to szczescie, ze trafilismy do slabszej grupy moglismy pozwolic sobie wiecej na gre rezerwami z Porto Rico, z Egiptem, z ChRL... a nawet z Argentyna jak sie okazalo, ze jest slaba. Po pierwsze bo jedni moga odpoczac, a po drugie bo rezerwowi moga lapac doswiadczenie i trzymac kontakt z gra zespolu. Chyba, ze Lozano ma zamiar w drugiej turze wystawic same rezerwy i wziac przeciwnikow z zaskoczenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Ryzykowna strategia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:26 Gość portalu: Jędrzej napisał(a): > Ty masz dość malkontentów, ale ja bardziej obawiam się taniego optymizmu... Nigdy nie byłem tanim optymistą! Ale też nigdy żadnym czarnowidzem! Zapraszam do przeczytania mojej wypowiedzi kilka postów wyżej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.06, 14:23 nie jestem czarnowidzem.Cenię naszych siatkarzy! Ale mamy wyjątkowo słabą grupę, więc choć b.cieszą te wygrane, niewiele mówią co będzie dalej. B.rzadko zdarza się, żeby jakaś drużyna zdecydowanie dominowała w turnieju i utrzymała formę do końca.U nas o tyle trudno cokolwiek powiedzieć, bo do tej pory graliśmy ze słabeuszami. Tyle tylko, że teraz potrafimy takie drużyny szybko odprawiać z kwitkiem.Poczekajmy na na pierwszy mecz z zespołem z innej grupy, a nie już teraz drzemy się jakbyśmy byli mistrzem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: *.chello.pl 21.11.06, 10:11 w siatkówce premiowane jest efektowne zwycięstwo 3-2, takie krótkie mecze są źle widziane, już są plany żeby mecz zaczynać od wyniku 2-2, wtedy ludzie kupią dekodery, szaliki i będzie sukces. Podobno prezesino latino ma zamiar dopuścić do rozgrywek kilka nowych państw. Nike, Gazoil, Ropoil, ma być ciągle więcej i dużo ciekawiej. czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic brawo złotka ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:37 brawo złotka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: brawo złotka ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:53 a ty gej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 10:54 brawo panowie,dziekuje za to ze jestescie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek śmieszy mnie te podniecanie się Panów Dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:28 Pokażcie mi, która drużyna z polskiej grupy jest czołówką światową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: śmieszy mnie te podniecanie się Panów Dzienni IP: *.lhsystems.com 21.11.06, 11:45 cienki Bolek jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
grooszek zasady w drugiej rundzie 21.11.06, 12:05 Witam szanownych forumowiczow, Zwracam sie z uprzejma prosba o wyjasnienie, jakie zasady obowiazuja w drugiej rundzie, i dlaczego jest tak wazne, by w pierwszej nie przegrac ani jednego meczu. Przeciez i tak wchodza 4 druzyny z jednej i drugiej grupy, wiec tak czy siak - sklad tam bedziemy mieli ten sam. To o co chodzi z tym brakiem porazki wogole? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: zasady w drugiej rundzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:25 To od kiedy oglądasz MŚ że nie wiesz na jakich zasadach to działa, od dzisiaj ? Proste - z każdej grupy wychodzą 4 zespoły i tworzone są 2 grupy ośmiozespołowe: grypa A trafia na D a B na C. Rywalizacja w tych grupach nie zaczyna się jednak od tego, że wszyscy mają po 0 punktów. Jeżeli wygramy grupe A i oprócz nas dalej przejdą np. Japonia, Argentyna i Chiny to w drugiej fazie mamy na starcie 6 punktów o ile jutro wygramy z Japonią. Jak przegramy to wchodzimy z 5 punktami. Nie liczą się tylko te punkty zdobyte(bądz stracone) z zespołami które zajęły miejsca 5-6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: zasady w drugiej rundzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:46 Dodam jeszcze, że FIVB zrobiła tak po to, by nie powtarzać meczów z drużynami z którymi już się grało. Więc na starcie nowej grupy E, w której się znajdziemy, będziemy mieć zaliczone wyniki z dotychczasowymi przeciwnikami, oprócz oczywiście tych, które odpadną z miejsc 5-6. Analogicznie będzie z gr. D, oraz w grupach B+C. Grać więc będziemy tylko cztery mecze z przeciwnikami z grupy D. Jeżeli więc wygramy jutro z Japonią to będziemy wraz z Serbią (o kolejności zadecyduje stosunek małych punktów) na pierwszym miejscu w nowej grupie E z kompletem 6 pkt. Po zakończeniu rywalizacji w drugiej fazie (gr. E i F) do półfinałów wychodzą po dwie pierwsze drużyny i grają na krzyż (pierwsza z drugą i druga z pierwszą) o finał. Pozostałe o dalsze miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grooszek Re: zasady w drugiej rundzie IP: *.chello.pl 21.11.06, 12:47 od dawna ogladam siatkowke, ale rekreacyjnie bez ekscytacji wynikiem - bo i tak wiadomo bylo, jak nasze orly sie spisza, a miejsca zajmowane przez inne druzyny mnie nie ciekawily az tak - wiec i tajnikow zasad nie zglebialem. W tym roku patrze na to, jak graja i szczerze mowiac jestem pelen podziwu dla ich spokoju (cos czego im totalnie brakowalo wczesniej - spokoj i pewnosc siebie). dzieki rafal za wyjasnienie w kazdym razie :). W koncu - lepiej byc glupim 5 minut niz cale zycie. Wiec moje 5 minut sie skonczylo I hope ;). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: zasady w drugiej rundzie IP: *.bogucicka7.com.pl 21.11.06, 13:36 No właśnie, jeśli ogramy wszystkie 3 drużyny przechodzące dalej do grupy E to będziemy mieć 6pkt a jeśli przegramy jutro z Japonią to 5 a nie 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwenhou Re: zasady w drugiej rundzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:59 za przegraną jest 1 pkt. poza tym przez nowy sposób ustalania miejsc, gdyby złączyć wszystkich w 1 grupę, to nie bylibysmy nr 1 w tych mistrzostwach! w tej chwili Serbowie, mimo przegranych 2 setów, są lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: zasady w drugiej rundzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:43 Tak, Serbia ma o ok 10 małych punktów lepszy "pts ratio", ale nie zapominajmy, że odjęte im będą wyniki uzyskane z dwoma najsłabszymi drużynami w gr. D, podobnie jak i wszystkim w pozostałych grupach, którzy awansują do drugiej fazy. Na dzisiaj lepszy pts ratio mają też Rosjanie. U nas ciężko na razie stwierdzić kto odpadnie. Najpewniej Egipt, a znimi jednego seta wygraliśmy do 13, więc obniży się nasze pts ratio, chyba że jutro uda nam się wysoko w setach pokonać Japończyków. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Hurra, Niemcy - Frankreich = 3 : 1 IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.06, 14:00 Pieknie graja i wygrywaja z bylo nie bylo Francja. Kiedys sie nasi z ta Polandia spotkaja i wtedy poleca drzazgi z waszych miernot.Polskie drzazgi. Do tej pory wygrywaliscie z trzeciorzednymi przeciwnikami , przyjda klasowe druzyny to wam zbija du_pska. Jest to prawda , ze " Swider " ma zamiar sie u nas naturalizowac i grac w niemieckiej reprezentacji jako Herr Schwiddersky ? W koncu przyklady juz dali ; Kozakiewitsch , Michaltschewsky i paru innych , ktorzy poczuli zew swej germanskiej krwi. Komm zu uns Schwidersky , komm Junge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Hurra, Niemcy - Frankreich = 3 : 1 IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.06, 14:28 to dobry wynik ale dla Niemców, schuja. Ty zaś jesteś śląskim uciekinierem ekonomicznym. Kiepsko znasz niemiecki a twoi przodkowie być moze w ogóle. Nie zapomnij, że już ponad rok temu rozszyfrowałem twoje pochodzenie i kompleksy chyba jako pierwszy na tym forum.Takich jak ty sporo jest na forum Silesiana, więc myślę, że tam powinieneś się wypłakiwać. No i nie zapomnij o swoim idolu Rudim Pawełce oraz Erice Steinbach. Tyle, że oni takich jak ty mają wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu tfu tfu Re: Hurra, Niemcy - Frankreich = 3 : 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:28 W niemieckich ogródkach stoi 23 miliony krasnali. HA HA HA ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMi Re: Hurra, Niemcy - Frankreich = 3 : 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:49 Schuja, ty starycw..u, dobrze wiesz, że wyniki uzyskane przez Niemcy na tych mistrzostwach to taki wybryk natury, wyprysk na dupie. Czasami kulawemu psu i ślepemu na jedno oko też jakaś zapchlona suka da podupczyć. Pamiętaj, że Niemcy ostatnio od Polaków regularnie brali w dupę i w tej kwestii w najbliższym czasienic się nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Hurra, Niemcy - Frankreich = 3 : 1 IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.06, 20:28 No chamie ,teraz to przesadziles. Wdupe to ,historycznie rzecz biorac dostawaliscie wy,szczegolnie cos okolo 65 lat temu i potem. Takze gospodarczo dostawaliscie i dostajecie w kuper .Zyjecie na laskawym , niemieckim chlebie unijnym , chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOGENTALE Miało być 5 zwycięstw - skąd to podniecenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:55 Wszystko zgodnie z planem, więc czym tu się podniecać? Emocje to będa w drugiej rundzie i wtedy będziemy albo piać z zachwytu, albo przeklinać ile wlezie. Na razie wiemy, że jeszcze niczego nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka MŚ siatkarzy: Polska gra z Portoryko IP: 89.186.11.* 21.11.06, 21:09 Jestem pelna uznania dla calej druzyny, a w szczegolnosci dla "dyrygenta" na boisku - p. Pawla Zagumnego. To byl fajny mecz. Obyw pozostale byly rozegrane w podobnym stylu. Gratuluje i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś