boggi_net 23.03.09, 19:58 Szukam żłobka dla dziecka w wieku 1,5 roku. Proszę o opinie rodziców których dzieci chodzą do okolicznych żłobków, mini-żłobków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goralica Re: szukam żłobka 24.03.09, 21:06 www.ourpreschool.pl przedszkole+ żłobek świeżo otwarte w sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_net Re: szukam żłobka 25.03.09, 11:08 Czy może mi Pani napisać ile kosztuje ten żłobek bo nie znalazłam takiej informacji na stronie internetowej. Może być na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_r Re: szukam żłobka 26.03.09, 10:33 A ja gorąco i szczerze polecam "Słoneczko". Moja córcia tam chodzi. Jest pod opieką troskliwych, kochających cioć, wymyślających ciekawe zajęcia dla maluchów. Najlepszym sprawdzianem jest to iż córka cieszy się bardzo, że mama już przyszła ale zawsze słyszę:"Jeszcze nie ja układma" albo "Mamo ale ja teraz czytam" :)) Córeczka trafiła do "Słoneczka" w wieku 1,3 po przejściach "opiekunkowych" a w tym roku zostanie już dzielnym przedszkolakiem... Trudno w "Słoneczku" o miejsce bo jest spr i polecane przez rodziców ale myślę, że zawsze warto spr. Adres internetowy www.sloneczkodladzieci.pl tam znajdzie Pani wszystkie potrzebne informacje. Pozdrawiam szczęśliwa mama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtanka Re: szukam żłobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:51 ja tez polecam 'Słoneczko" mój synek chodził tam przez rok a od wrzesnia jest w przedszkolu. Uwielbiał ten żłobek Odpowiedz Link Zgłoś
goralica boggi_net 26.03.09, 19:25 w linku podany jest nr telefonu-najlepiej zadzwonić i zapytać, bo nie chciałąbym czegoś pokręcić. Wydaje mi się, że ok 900 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: boggi_net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:12 JA ROWNIEZ POLECAM SLONECZKO . MOJA CORKA TESNI ZA CIOCIAMI CHOC JUZ JEST W PRZEDSZKOLU . ALE ODWIEDZAMY CIOCIE BEATKE . POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: boggi_net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:15 JA ROWNIEZ POLECAM SLONECZKO . OPIEKA SUPER. NIESTETY CZAS LECI A MOJA CORECZKA JUZ W PRZEDSZKOLU . TESKNI ZA CIOCIA BEATKA . ODWIEDZAMY JA I ROWNIEZ INNI RODZICE . GORACO POLECAM TO MIEJSCE Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_net Re: szukam żłobka 03.04.09, 10:43 Dzwoniłam do Słoneczka jakiś czas temu i pani właścicielka nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Nie potrafiła odpowiedzieć mi na większość pytań. Poza tym jest tam tylko jedna duża grupa dzieci i 2 panie więc nie mam pojęcia jak one radzą sobie z karmieniem, przewijaniem, ubraniem i wyprowadzeniem na dwór takiej gromady maluchów. Niestety właścicielka nie chciała mi powiedzieć jak to wygląda. Ogólnie cała rozmowa nie wzbudziła u mnie zaufania do tej pani i żłobka. Czy są mamy które wysyłają dzieci do innych okolicznych żłobków? Np do Baby Care na Marysinie albo do Żółtej Kaczuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: szukam żłobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 16:43 kochana chyba dzwonilas nie do tego zlobka co trzeba. wlascicielka Sloneczka zawsze ma czas dla rodzicow jesli nie w czasie dnia to umawia sie z nimi po godzinach. I KOMPLETNIE PISZESZ BZDURY BO ZAWSZE W SLONECZKU PRACOWALY 4 PANIE . CZYZBYS DZIALA NA RZECZ KONKURENCJI? . BO JA JAKO MAMA DZIECKA TAM UCZESZCZAJACEGO DRUGI ROK TAK WNIOSKUJE . CZY LADNIE TAK WYDAWAC OPINIE NIE ZNAJAC SPRAWY DO KONCA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: szukam żłobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 16:52 oczywiscie ze nakreca pani temat na rzecz konkurenji . tam pracuja najwspanialsze opiekunki na swiecie a dzieciaki nie chca isc do domu. a jak sobie daja rade? no wlasnie to jest profesjonalizm . mama czasami siedzac z dwojka dzieci w domu niezbyt sobie radzi. pozdrawiam Sloneczko . MOJ SYN NIE CHCE WRACAC CZASAMI DO DOMU Odpowiedz Link Zgłoś
slone-czko5 Re: szukam żłobka 04.04.09, 17:05 Poniewaz przeczytalam Pani post jestem pewna ze napewno nigdy ze soba nie rozmawialysmy. Zostawie to bez komentarza , pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_net Re: szukam żłobka 06.04.09, 22:21 Nie działam na rzecz konkurencji. Po prostu szukam żłobka dla swojej córki. Do Słoneczka dzwoniłam pod nr podany na stronie w zakładce kontakty www.sloneczkodladzieci.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=33 Ciesze się, że wszystkie dzieci które chodzą do tego żłobka nie chcą z niego wychodzić. Dziwi mnie tylko to że wszyscy rodzice, wypowiadający się w tym wątku o Słoneczku, piszą z takiego samego IP i że pani Marta i Magda napisały w swoich wypowiedziach DOSŁOWNIE to samo! Jeżeli są na tym forum rodzice których dzieci chodziły do innych żłobków/klubików to bardzo proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_r Re: szukam żłobka 07.04.09, 10:17 Proszę nie oczerniać właścicielki "Słoneczka". W żłobku opracują 4 panie. Nigdy przenigdy moje córka nie była zaniedbywana, ani nie miałam jakichkolwiek nieprzyjemnych sytuacji związanych z opieką nad Nią. Nie wierzę też, aby Pani Beatka potraktowała kogokolwiek w ten sposób przez telefon. Zawsze ma czas dla rodziców. Jeśli odniosła Pani tak niekorzystne wrażenie to rzeczywiście lepiej poszukać innego żłobka. Proszę pamiętać, że nie wszystko da się powiedzieć przez telefon a najlepiej jest samemu zobaczyć na własne oczy, porozmawiać. Pani Beata zawsze chętnie rozmawia, wyjaśnia. Jest fachowcem z pasją a tą pasją są dzieci. Nie raz pomagała mi - nieco zagubionej świeżej mamie. I jestem Jej bardzo wdzięczna za pomoc i wsparcie. Trudno wyobrazić sobie osobę z takim ciepłem, miłością a jednocześnie konsekwencją - słowem mądrze kochającą dzieci. Pozdrawiam mama Ewy. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_net Re: szukam żłobka 07.04.09, 10:34 Przecież nie oczerniam właścicielki Słoneczka. Napisałam tylko że nie odpowiedziała na moje pytania i nie wzbudziła u mnie zaufania. Poza tym w tym żłobku jest jedna duża grupa dzieci a mi zależy aby znaleźć taki żłobek w którym jest max 8-10 dzieci w grupie. Gdzie zabawy będą dostosowane do wieku dziecka. W którym moje dziecko-alergik będzie miało specjalne jedzenie. Nie będzie dostawało słodyczy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_r Re: szukam żłobka 07.04.09, 12:28 8-10 dzieci w grupie? Powodzenia :) Spróbuj policzyć ile taki żłobek kosztowałby miesięcznie... Szczerze nie znalazłam takiej placówki w Warszawie. Panie w "Słoneczku" skutecznie potrafią zająć młodsze dzieciaczki zabawami odpowiednimi dla nich a starszaki odpowiednimi dla ich wieku. Higiena wzorowa. Jadłospis również. W "Słoneczku" są też maluchy z alergiami pokarmowymi a dzieci nie dostają słodyczy. Rozmowa przez telefon nie zawsze daje odpowiedź na wszystkie pytania... zależy też w jaki moment "wstrzelimy" się z telefonem :) Zobacz wszyscy jesteśmy mocno zdziwieni Twoimi odczuciami, może warto jeszcze raz spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
kinus1975 Re: szukam żłobka 11.04.09, 21:05 Zapraszamy do odwiedzenia naszej placówki www.ourpreschool.pl Żłobek dla maluszków kameralnie i z miłością... Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: szukam żłobka IP: 193.19.140.* 15.04.09, 12:12 Witam, też mnie dziwi - podobnie jak autorkę wątku - podobieństwo tych pochwalnych wypowiedzi. I ma prawo do opinii w stylu "po rozmowie telefonicznej z właścicielką - nie wzbudziła ona mojego zaufania". I nie ma to nic wspólnego z oczernianiem, trochę dystansu... Chyba, że komuś za bardzo zależy na nakręcaniu spirali rzekomo różnorodnych opinii. Jestem mama 1,5-rocznego Bartka. Czekamy na drugą dzidzię, więc na razie nie myślę o żłobku. Ale codziennie w drodze na plac zabaw przechodzę obok Żółtej Kaczuszki. Nie wiem jak wygląda organizacja w środku, ale obserwuje dzieci na placu zabaw przy tym żłobku-przedszkolu. Na spacery chodzą z dziećmi 2 panie, dużo miejsca do wybiegania, dzieci ustawiają się w "pociąg" przed wyjściem, łapiąc się jedno za drugie, czasem któreś siedzi u opiekunki na kolanach, słyszę nawoływania do poprawienia czapeczki itd. Raczej mi się podoba po tych moich obserwacjach. Powodzenia w poszukiwaniach, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lula_r Re: szukam żłobka 16.04.09, 11:12 Kasiu. Nie ma w tym nic dziwnego po prostu "Słoneczko" jest b. dobrym żłobkiem i już. Co nie oznacza, że w naszej dzielnicy nie ma innych fajnych placówek dla maluchów. A dziwne - z mojego punktu widzenia - jest mówienie o braku zaufania po jednej rozmowie telefonicznej. Może podchodzę do tego emocjonalnie bo mówimy o naprawdę wspaniałej i ciepłej osobie i cóż przepraszam ale zawsze będę w ten sposób reagowała... :) I ech...naprawdę nikt nie nakręca żadnej spirali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisienka Re: szukam żłobka IP: 193.19.140.* 22.04.09, 22:45 Znam Słoneczko bardzo dobrze, moja córcia była pod opieką Pani Beaty przez 1,5 roku i nie mogę napisać nic negatywnego a wręcz przeciwnie, same pozytywy przychodzą mi do głowy. Każdemu rodzicowi szukającemu dziennego schronienia dla małego szkraba polecam SŁONECZKO...i Panią Beatkę. Opieka jest profesjonalna, każdy dzień pełen atrakcji a chęć pójścia do przedszkola i niechęć do wyjścia z przedszkola jest najlepszą rekomendacją dla każdego rodzica...DLA MNIE BYŁ...Pani Beata to przyjaciel dla każdego dziecka i specjalistka ;) od małych i wilekich spraw...Już rok nei uczęszczamy do Sloneczka a z Panią Beatką mamy stały i ciepły kontakt. Pani Beatko pozdrawiamy z Wisienką i życzymy samych zwycięstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamajo Re: szukam żłobka IP: *.centertel.pl 12.05.09, 20:20 hej proszę Was o info czy jest w okolicy jakis żłobek, który przyjmuje dzieci 4 m-czne? Czy macie opinie o żlobku państwowym w Wawie Wawer nr 41 ul.Potockich 17 ? z góry dziekuje za info. pozdr kamajo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinus1975 Re: szukam żłobka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:25 zapraszam na www.ourpreschool.pl przedszkole i żłobek, zajęcia weekendowe dla najmniejszych 1-3 lat. Ciepło i profesjonalnie Zaprasam kinus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamajo Re: szukam żłobka IP: *.centertel.pl 14.05.09, 11:15 widziałam oferte, dziekuje, tylko ja potrzebuje od 4 mca..... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś