Dodaj do ulubionych

Rośliny potrafią mówić

IP: *.rasserver.net 30.01.04, 00:29
Wierze w to a wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marioramst Re: Rośliny potrafią mówić IP: 62.233.150.* 30.01.04, 00:51
      j atakze wierze nie dosłownie ;P ofkors:) ale porozumiweja sei ze soba nie robi
      tylko tego platik:P
    • Gość: verbena to normalne IP: *.dc.dc.cox.net 30.01.04, 01:56
      zycie polega na chemicznej komunikacji jednych organizmow w drugimi, jednych
      tkanek/komorek z drugimi.
      • Gość: Aja Re: to normalne IP: *.iu-bremen.de 30.01.04, 02:50
        Ja to juz gdzies slyszalam. O! W TV - o akacjach i zyrafach. moze GW przespala
        temat?
        • Gość: papa [...] IP: 202.186.7.* 30.01.04, 03:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bolek [...] IP: *.ne.client2.attbi.com 30.01.04, 03:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jo Tia Tia MARYCHA do mnie mowi caly czas IP: *.fau.edu 30.01.04, 03:45
        ;)
        • Gość: bolek Re: Tia Tia MARYCHA do mnie mowi caly czas IP: *.ne.client2.attbi.com 30.01.04, 05:45
          Hey, jo. You fucking got it. A Michnik z Kiszczakiem "czysta". I sie kutas
          zamulil. Proste.
        • Gość: bolek Re: Tia Tia MARYCHA do mnie mowi caly czas IP: *.ne.client2.attbi.com 30.01.04, 05:47
        • Gość: bolek Re: Tia Tia MARYCHA do mnie mowi caly czas IP: *.ne.client2.attbi.com 30.01.04, 05:52
          Znowu ja. Roznica czasu i platforma pusta. A moze nareszcie Polaczki ida w
          kume? I widza jak ich komuchy i Michnik jebia? Szczerze watpie. Pozwolmy
          roslinkom pomyslec i pogadac. Byl Lysenko, jest Michnik
          • Gość: lolek Re: Tia Tia MARYCHA do mnie mowi caly czas IP: *.dial.froggy.com.au 30.01.04, 06:24
            nie tylko rosliny,ale rowniez swiat tzw przedmiotow nieozywionych komunikuje
            sie.przykladem moj poprzednik, najwyrazniej cep.
            • baba-jaga Re: Tia Tia MARYCHA do mnie mowi caly czas 30.01.04, 07:16
              fakt, przed mioty miotaja sie miedzy bel kotem a slino tokiem.
      • Gość: lk PENIS KOSSOBUDZKA CENZURUJE FORUM IP: 81.15.12.* 31.01.04, 03:01
        Rzetelnosc akademicka w akcji.

www.tajnedokumenty.com/michniki/gw_zagorski_maszyna_do_snow.html
    • Gość: sas Re: Rośliny potrafią mówić IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 07:21
      Gazeta jak zwykle zamulila :P
      Temat stary, odkrycie stare :P
      Juz ladne pare lat temu czytalem o komunikacji chemicznej roslin hehehe
      obudzcie sie ludki i wiecej czytajcie albo co :P bo normalnie macie refleks
      gorszy niz moj kaktus :PPP
      hehehe
      • Gość: to ja Re: Rośliny potrafią mówić i SLUCHAC IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.01.04, 07:24
        moja zona rozmawia z roslinami na balkonie godzinami.
        • Gość: sas Re: Rośliny potrafią mówić i SLUCHAC IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 07:35
          To tylko prosty przyklad ze ludzie o tym wiedza od pokolen :P:P:P:P

:D
    • ksin Re: Rośliny potrafią mówić 30.01.04, 07:47
      ja tez
      duze ilosci chmielu sa bardzo rozmowne
      • Gość: Adam Re: Rośliny potrafią mówić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 07:53
        I w końcu okazało się, że wegetarianie to mordercy w skali makro. Jedna świnia
        wykarmi wiele osób, a ile niewinnych fasolek musi złożyć swoje życie w ofierze,
        na ledwie jeden posiłek. Fasolkowym skrytożercom mówimy stanowczo: NIE!
    • Gość: mm Re: co na to wegetarianie? IP: *.pbks.pl 30.01.04, 08:01
      przecież zjadają rośliny na surowo, czyli kiedy jeszcze żyją i czują.
      To przecież barbarzyństwo.
      A gdzie kontrola w jaki sposób można humanitarnie uśmiercić pietruszkę lub
      szczypiorek.
      • Gość: puciapucia Re: co na to wegetarianie? IP: 193.220.82.* 30.01.04, 08:06
        Nie mowiac juz o okrucienstwie wyrywania mlodej marchewki, tarcia i wyciskania
        soku. Brr...
        • Gość: ksin Re: co na to wegetarianie? IP: 80.50.5.* 30.01.04, 12:40
          od dzisiajjako pokarm uzywaja tylko powietrza

ale ale
          przeciez tam sa duze ilości zywch bakterii
    • Gość: hubba hubba hubba Re: Rośliny potrafią mówić IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 30.01.04, 08:34
      My to w to nie wierzymy.
    • Gość: wojtek Re: Rośliny potrafią mówić IP: *.ztpnet.pl 30.01.04, 08:54
      Na szczęście nie jest to problem wiary, tylko wiedzy.
    • Gość: Crux7 Re: Rośliny potrafią mówić IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 09:06
      rozmowa to forma podstawowa komunikowania się, w tym aspekcie - rosliny
      potrafią mowic, latwo wytypowac ulubione tematy dyskusji - o wakacyjnych
      podrozach, raczej milcza
    • toja3003 roslina nie jest rzecza (?) 30.01.04, 09:36
      czekam na stosowne zapisy prawne
      i ich konsekwencje praktyczne,
      np. co bedzie mozna jeszcze zjesc.
    • Gość: COOL To nie wiara tylko wiedza IP: *.kuleuven.ac.be 30.01.04, 09:40
      Czysta wiedza i nic wiecej. Socjolog juz nawet na podstawie wypowiedzi do tego
      artykulu spokojnie by mogl powiedziec jak wypaczone sa glowy przes takich Rydzyk.
    • Gość: COOL To nie wiara tylko wiedza IP: *.kuleuven.ac.be 30.01.04, 09:41
      Czysta wiedza i nic wiecej. Socjolog juz nawet na podstawie wypowiedzi do tego
      artykulu spokojnie by mogl powiedziec jak wypaczone sa glowy przes takich jak
      Rydzyk.
    • Gość: S Chyb Niewiele nowego IP: *.ipt.aol.com 30.01.04, 09:46
      Zjawisko to znane jest od konca lat 80-tych i opisane bylo przez Jacka Schultza,
      tez z Penn State Univ gdzie od niedawna jest Tumlinson, autor cytowanej pracy.
      Sam Tumlinson prowadzi i publikuje swoje badania od 1992. To ze praca ukazala
      sie w PNAS, wysoko notowanym w biologii czasopismie, bierze sie z tego ze
      Tumlinson jest czlonkiem NAS (National Academy of Sciences USA).
      Dr S Chyb
      Imperial College London
      • Gość: laik Re: Niewiele nowego IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 13:45
        No tak ale czy można to nazwać mową? W końcu ludzie jako organizmy żywe tez
        wymieniaja miedzy soba informacje za pomoca zwiazkow chemicznych - feromony czy
        jak to sie nazywa. Tyle tylko, ze swiadomie tego nie "wymawaimy" ani
        nie "rozumiemy" tego co odbieramy. To czy to można nazwac mowa?
        Jestem pewny, ze po dziesiatkach lat badan, ktos odkryje jakas bardzo prosta
        przyczyne dlaczego rosliny tak robia i wtedy juz nie bedzie mowy o "mowie"
        roslin tylko o nadzwyczajnym sposobie przystosowania sie organizmow zywych.

PS
        Imperial College to koło V&A Museum prawda?

• Gość: Czytelnik Rośliny.. IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 09:59
      Wybieram sie na wakacje do Borów Tucholskich, ktoś wie gdzie mogę kupić
      rozmówki polsko-roślinne?
    • janek0 też mi nowość... 30.01.04, 11:19
      Ja od dawna rozmawiam z moim kaktusem
    • Gość: sava Zawsze w to wierzylam!!! IP: 156.17.79.* 30.01.04, 14:03
      Nie tylko potrafia mowic ale i czuc i myslec!!!
      Nie tylko czlowiek ma rozum!!Zwierzeta tez!!
    • Gość: Grzeniu Re: Rośliny potrafią mówić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 15:25
      Juz kiedyś czytałem w takim czasopiśmie "nie z tej ziemi" że ziemniaki podczas
      obierania alarmują inne ziemniaki z tego samego pola o istniejącym
      zagrożeniu....
    • Gość: usa glupi bucu! IP: *.client.comcast.net 31.01.04, 06:45
      A co tu ma wiara do rzeczy? Odkrywanie swiata polega na rozumieniu, nie na
      wierze. Jak zwykle znienawidzeni amerykanie przoduja. Jak to jest mozliwe?
    • Gość: roslina Sprawa jest od długiego czasu znana IP: w3cache.* / *.2-0.pl 31.01.04, 14:14
      A dość dawno temu pisał o tym bodajże "Swiat Nauki".
    • Gość: Zygfrydk Odkryli Ameryke IP: *.oc.oc.cox.net 31.01.04, 17:11
      Ze dwadziescia lat temu p. Kaminski i sp. p. Kurek prowadzili program Sonda.
      Tam bylo o tyj juz wtedy. No to w Pensylwanii zeczywiscie Ameryke odkryli...
    • Gość: paroov juz z 10 lat temu... IP: 62.244.138.* 31.01.04, 19:18
      juz z 10 lat temu slyszalem o czyms podobnym. eksperyment polegal na
      maltretowaniu rosliny (np przypalanie) i badaniu reakcji (chemicznych) roslin
      stojacych obok w tej samej szklarni... ameryki tu nie odkryto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka