Dodaj do ulubionych

Mamy drugi księżyc!

IP: 195.136.247.* 26.03.04, 00:58
hmmm - s. 12 powiadacie :P www.12.pl? :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Zośka planeta Małego Księcia IP: *.kalisz.mm.pl 27.03.04, 18:59
      Z tym Małym Księciem to może być różnie. Rzeczywiście Antoine de Saint-Exupery
      napisał "...planeta jest niewiele większa od domu.", ale przecież określił
      asteroidę jako B 612. A to już jest konkretna asteroida nosząca imię Weronika i
      mająca promień 20 km. A swoją drogą tak myślą dorośli, cyfroluby, wyśmiani
      przez pisarza. My, dzieci, nie musimy wierzyć w jakieś głupawe liczby, jedna
      róża nam wystarczy, z jednym bąkiem na płatku.
      • Gość: LukiW Re: planeta Małego Księcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:28
        Chwila... ja czytałem na news.astronet.pl, że ta asteroida ma ile?10 czy ileś
        metrów a nie 20km.
        Tak pamiętam.
        • Gość: pioc Re: planeta Małego Księcia IP: *.stacje.agora.pl 01.04.04, 12:43
          Jest przecież wyraźnie napisane, że jest ona 20-metrowa, a nie 20-kilometrowa.

pioc
          • Gość: stop Re: planeta Małego Księcia IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:13
            Szkoda że taki "duży" - zdetronizował pyłowe księżyce Kordylewskiego
    • Gość: Stary Re: Mamy drugi księżyc! IP: *.sejny.jarsat.pl 06.04.04, 20:07
      O ile dobrze pamiętam, około roku 1975 -76 prof. Kordylewski sugerował, że
      wokół Ziemi krąży tzw. księżyc pyłowy, tak rzadki - że niewidoczny, Jaki był
      finał tego "odkrycia"? Kto pamięta? Uszło to mojej uwadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka