Dodaj do ulubionych

Prywatny lot w kosmos tuż tuż

IP: *.crowley.pl 14.05.04, 17:37
super !!!!!!!! po ile bilety??
Obserwuj wątek
    • create Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż 14.05.04, 18:06
      moze fotka?
    • Gość: kpsting Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.new-york-09rh15-16rt.ny.dial-access.att.net 15.05.04, 01:21
      Melville (pilot) powiedzial ze najlepsza rzecza w jego karierze bylo zobaczenie
      za oknem SS1, podczas tego testu, jak niebo z niebieskiego zmienia sie w czarne.
      Wiekszosc ludzi chciala by pewnie tego doswiadczyc ale jak pomyslec ze podczas
      spadania wylaczyl mu sie system naprowadzania (elektroniczny horyzont) i musial
      sie "trzymac" linii horyzontu za oknem to sie czlowiek jednak zaczyna
      zastanawiac nad ryzykiem ;-)
    • Gość: NitaJerzy Wiersz pt. Moje serce IP: *.toya.net.pl 16.05.04, 04:46
      Moje serce

Moje serce chce
      mnie opuścić.

Trzepoce się w środku
      jak jakiś ALIEN.

Boleśnie naciera
      na klatkę piersiową.

Pożarło już pewnie
      wszystkie moje sentymenty.

Jest nadal czegoś
      bardzo głodne.

Chyba przybyło
      z Kosmosu.

I bardzo chce
      powrócić do swoich.

Tak dawno już
      rozpoczęło procedurę
      przedstartowego odliczania.

Teraz każde uderzenie
      może być ostatnim.

Już wkrótce więc
      dla mnie
      koniec wszystkiego.

Moje serce chce bowiem
      porwać do Nieba
      także moją duszę.

A ona przecież
      od dawna spragniona.
      I takiej podróży.
      I takiego romansu.
    • Gość: MaDeR Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 22:42
      Nie wiem, po ile, ale wiem, że cię nie stać. Mnie zresztą też, ech.
    • Gość: duckmaster Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 12:04
      No fajowsko. to za 40 lat bedziemy mieli hotele na księżycu i działki do
      kupienia. Myslicie ze będą też cmentarze? Chcialbym zeby mnie tam pochowali.
      • Gość: kpsting Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.new-york-09rh15-16rt.ny.dial-access.att.net 30.05.04, 16:18
        Ciebie moga wystrzelic w ICBMie z Ziemi na trajektorie balistyczna prosto do
        krateru Ciolkowskiego... cos a la Spock... bedziesz juz ded wiec life support
        nie stanowi problemu...
    • Gość: P@WEŁ++ Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:33
      Fajnie, można lecieć na gape???
    • Gość: LUCYFER Szansa ludzkosci na odrzucenie mitu o panstwie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.02.05, 19:12
      jako najlepszej formie organizowania wyjscia w Kosmos. Ludzkosc bylaby wiec
      pierwszym gatunkiem w ramieniu Oriona odrzucajacym 'zelazny uscisk' biurokracji
      centralnej (panstwowej lub globalnej) uniemozliwiajacej racjonalna eksploracje
      pozaplanetarna.
    • Gość: gość portalu I PO CO TO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:25
      Aż tak sie ludzia spieszy ? gdzie chca tak latac? na ksiezyc? chca latac do
      japoni ? w 1 godzine ? ze stanow ? przeciez normalny czlowiek nie lata i nie
      potrazebuje takich predkosci? wiec po co ? do podboju kosmosu , do marsa
      najblizszej planety (marsa) sie leci 8 miesieci, zyci tam nie mozna wyladowac
      tez nie wystartowac tez nie... a jesli chodzi o inne planety albo i galaktyki
      to tylko "tunelami czasoprzestrzennymi" ktorych i tak nie dorzyjemy i dobrze bo
      po co. Ludzi na ziemi maja mnustwo problemow, wojny, glud nedza... brak kasy a
      tu 10 min o taka bzdure.... PORAZKA
      • Gość: Everizon NASZCZĘŚCIE IP: *.info.pl / 213.199.207.* 20.03.05, 23:10
        NASZCZĘSCIE !!! Takich jak Ty jest wystarczająco mało żebyście nie mieli wpływu
        tym swoim głupim gadaniem na postęp cywilizacji !!

Jak bysmy wszyscy byli tacy jak Ty to byśmy jeszcze (i nigdy) nie wyszli z
        epoki kamienia łupanego!!

Ja też współczuje ludziom którzy niesłusznie cierpią z powodu głodu, wojen itd.
        Ale czy latamy w kosmos czy nie to nie ma wpływu na takie dzieje. Ludzie się
        zabijają z powodu pieniędzy (majątku ogólnie) i z powodu boga (czyli tez
        poniekąd chodzi o majątki ziemskie). Pomyśl o walce z tymi dwoma przyczynami to
        może cos polepszysz. Loty w kosmos nie mają tu nic do rzeczy a jako całokształt
        wkładu w wiedzę i cywilizację techniczną to mogą jeszcze (i pomagają) pomóc!

jacekcymerys@poczta.fm
    • Gość: Q Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:51
      Bardzo dobrze, że prywatni wizjonerzy próbują takich rzeczy,
      jednak na razi eporównywanie tej łupiny ledwo "fruwającej" do granicy 100 km do
      osiągnięć NASA oraz nazywanie tego czegoś "statkiem kosmicznym" jest trochę nie
      na miejscu.

SIlniki rakietowe oraz kompozyty z których jest zbudowany ten pojazd to
      technologie wynalezione w czasie badań wojskowych na które poszło setki
      miliardów dolarów.

Bez tego ci panowie mogli by sobie próbować zbudować "statek kosmiczny"
      uzywając silnika tłokowego obracającego śmigło oraz co najwyżej aluminium.

NASA jest w stanie wynieść na orbitę geostacjonarną ładunek o wadze
      kiludziesięciu ton i załogę 8 osób. Jak ci panowie osiągną taki poziom
      zaawansowania technologicznego to na kolanach przyznam, że programy rządowe to
      marnotrawstwo.
      • Gość: Grzybowski Re: Prywatny lot w kosmos tuż tuż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:52
        Oczywiście, że masz rację. Ja np. uważam, że bardziej kosmonautami to były
        głowice bojowe rakiet V2, niż ci prywaciarze!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka