ingu.sia 24.07.11, 14:34 jakie znacie rodzaje odnawialnego ciepła? :) porównajmy wiedzę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
icki_1 Re: odnawialne ciepło 26.07.11, 16:14 wiatrowa, geotermalna, słoneczna. dobrze, że korzysta się z tego, co już jest :) a czego nie zabraknie Ciekawym sposobem jest też biomasa www.odnawialnecieplo.pl/odnawialna-energia-dla-domu/61-czym-jest-biomasa zachęcam do lektury ludzi, którzy lubią takie ciekawostki :) Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: odnawialne ciepło 27.07.11, 10:24 Sprecyzuj definicję. Bo węgiel kopalniany jest również odnawialny! Odpowiedz Link Zgłoś
sivacek Re: odnawialne ciepło 27.07.11, 13:04 dodałbym jeszcze biogazy i ciepło wytwarzane przez pracę naszych mięśni(są ubrania, które to wykorzystują) Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Re: odnawialne ciepło 27.07.11, 14:32 Dla mnie to piękna sprawa. Jednak czasami propagatorzy żródel takich energii idą zbyt daleko. Powinien decydować twardy rachunek ekonomiczny, a nie samo hasło. Najwspanialszym źródłem energii odnawialnej jest dla mnie elektrownia szczytowo - pompowa. Zapewnia bardziej ekonomiczną pracę elektrowni konwencjonalnych i atomowych, a jej dostawy prądu w szczytach są na wagę złota! Odpowiedz Link Zgłoś
alerty Re: odnawialne ciepło 23.10.11, 16:27 Np energia słoneczna, wiatrowa, wodny chyba najbardziej popularne w tym momencie i najczęściej wykorzystywane. www.odnawialnecieplo.pl/ tutaj można znaleźć sporo ciekawych informacji, nowych rozwiązań itd. polecam Odpowiedz Link Zgłoś