Dodaj do ulubionych

Wszy i ludzie- wspólna historia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:52
A dlaczego nie piszecie nic o weszce mieszkającej w najprzyjemniejszym
miejscu. Może to ona miała decydujący wpływ na sposób rozmnażania się. Mogła
np. wyżerać plemniki nielubianego Homo Sapiensa a pozstawiać Homo Erectusa.
A może to właśnie decydująca bitwa wszy łonowych doprowadziła do tego, że
homo erectus wymarł gdyż wszy łonowe Homo Sapiensa wyjadały plemniki Homo
Erectusa.

Tak czy inaczej bardzo jest to nierzetelne opracowanie, i ja Wesz Łonowa
poczułam się bardzo urażona.
Jak tu zaraz ugryzę mojego karmiciela/moją karmicielkę w .... to się nie
pozbiera :)
Obserwuj wątek
    • b_z_i_k Re: Wszy i ludzie- wspólna historia 12.10.04, 18:43
      Skoro mamy wspólną historię - ewolucji ma się rozumieć - to czemu ci ciemni
      Amerykanie nie odkryli jeszcze tego, że jak się (nomen-omen )c o f n ą, nie o
      25 mil. lat, ale niechby tam np; o 100mil. albo o 1500 mil
      ( a co wtedy 50 mil.lat znaczy ...zawsze to bezpieczniej dla tej popularnej
      bajki tj. ciągle hipotetycznej, nigdy nie udowodnionej tzw; "teorii ewolucji",
      można dodać sobie jeszcze z 50.mil.lat a co ? nie można ? można ! )
      i wyszłoby im na to , że człowiek pewnie nie od małpy, a - od wszy pochodzi !
      A oni co, jeszcze na to nie wpadli ????

I wcale się nie zdziwię gdy ktoś napisze, że w tym też - przodowali -Amerykanie.
      • Gość: autor Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:11
        człowiek pochodzi od Boga. jakkolwiek go nie bedziemy nazywać zawsze będzie to
        Bóg.
        • Gość: sadzyk Wiem Młodzieżowa Wszapolska Łonowa Objawieniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:47
          A kto nie jest Wszapolska to jest tylko polskojęzyczny dawca spermy.
        • Gość: ateista praktykują wiara czyni cuda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:47
          a jakbym go nazwał "publiczny kibel" to wtedy też byś od niego "pochodził" ?
          i jeszcze jedno: kiedy naukowcy określabrakujace ogniwo pomiędzy bogiem a małpą
          (bo że pomiedzy małpą a czlowiekiem nic nie było to jużwiemy...)
      • Gość: mountain vole Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: *.dn179.umontana.edu 12.10.04, 20:32
        Krotki post, ale swietnie udalo Ci sie w nim zawrzec swoje niezrozumienie
        teorii ewolucji.
      • Gość: MaDeR Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: 80.51.240.* 13.10.04, 09:53
        Co to za bełkot?

> nigdy nie udowodnionej tzw; "teorii ewolucji",
        To jest dobre. :) Przy okazji, półtora miliarda lat temu na planecie nie było
        nic ciekawego widocznego gołym okiem.

> I wcale się nie zdziwię gdy ktoś napisze, że w tym też - przodowali -Amerykanie
        Ty przodujesz. W głupocie.
      • Gość: aaa Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: *.klc.vectranet.pl 13.10.04, 14:54
        Sam jesteś nieudowodniony ciemniaku. To że ty o czymś nie wiesz to nie znaczy że
        nie zostało to już dawno udowodnione. Twoja niewiedza nie ma znaczenia dla nauki
        całej ludzkości (i dobrze). A Tobie radzę wyjrzeć przez okno i obejrzeć sfory
        psów latających pod domami. Obejrzyj je i zastanów się jak z wilka powstał
        jamnik, buldog, piesek francuski czy inny chau-chau. Jak przemyslisz to nie pisz
        tutaj tylko wez sie za czytanie ksiazek. Zacznij od Mendla, potem cos o pracach
        Watsona, Cricka itd.
      • Gość: JoeT Trudnosci z dowodami IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 13.10.04, 21:55
        b_z_i_k napisała:
        > ... tej popularnej bajki tj. ciągle hipotetycznej, nigdy nie udowodnionej
        > tzw; "teorii ewolucji" ...

Pamietam rosyjskie powiedzenie "udowodnij, ze nie jestes wielbladem". Kiedys
        czytalem, ze w Stanach jest towarzystwo ludzi wierzacych, ze nasza Ziemia jest
        plaska. Nalezy do niego kilkadziesat tysiecy ludzi.

W srodkowych stanach USA, tam gdzie Bush zdecydowanie prowadzi nad Kerrym, tez
        wiele ludzi oponuje aby na lekcjach biologii uczono teorii ewolucji. A jesli
        juz to aby rowniez uczyc, ze swiat i jego zawartosc zostaly stworzone przez
        Boga (protestantow).
    • Gość: Pan Bóg Wszy pochodzą od Boga ciemnoto ludzka. IP: *.chello.pl 12.10.04, 20:18
      • Gość: czarna kiecka a od kogo pochodzi Młodzież WESZPOLSKA??? IP: *.net.autocom.pl 13.10.04, 00:13
        ?
    • Gość: konopny jas Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: *.chello.pl 12.10.04, 22:07
      Ludzie to wszy?Tak, to by sie zgadzalo!!!
    • Gość: Bossss Co by bylo gdyby w Moskwie zaswiecily wszystkie IP: *.lv.lv.cox.net 13.10.04, 04:08
      Wszy???To Moskwa wygladalaby jak Las Vegas.
      • Gość: Moskwiczanin Re: Co by bylo gdyby w Moskwie zaswiecily wszystk IP: 62.117.84.* 15.10.04, 16:36
        O, tutaj tez chorych na rusofobie nie brakuje... Wstyd!
    • Gość: Lykos Może ogniwem pośrednim był neandertalczyk? IP: 150.254.85.* 13.10.04, 07:56
      Może niekoniecznie wesz przeskoczyła bezpośrednio z Homo erectus na Homo
      sapiens? Może przeskoczyła z H. erectus na którąś z azjatyckich odmian
      neandertalczyka (nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że mogli to być np.
      Homo pekinensis albo H. javaicus), a dopiero potem - z neandertalczyka na
      człowieka tzw. mądrego mądrego? Wtedy łatwiej byłoby pogodzić omawianą teorię z
      tym, co wiemy (lub sądzimy, że wiemy) na temat współczesności gatunków i
      ewentualnie podgatunków człowieka.
    • Gość: klw przeciez homoeructusy do dizsiaj są spotykane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:35
      sam znam kilku... (patrz sol g.w. bush ;))
      • amrra TERAZ WIADOMO DLACZEGO WŚRÓD LUDZI 15.10.04, 09:45

• Gość: cyc Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:49
      "Jedna z grup wszy ludzkiej żyje bowiem na oba sposoby, druga - tylko na
      głowie. Ta pierwsza spotykana jest na całym świecie, jej kuzynka - wyłącznie w
      Ameryce. Co to może oznaczać?" Że gatunek (ludzki) amerykański nie utrzymuje
      kontaktów z resztą świata! Bo gdyby było inaczej, to (jak twierdzą naukowcy)
      wszy by się wymieszały - chyba logiczne, nie?
    • Gość: drapacz kto się drapie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:51
      Jest taka znana psychologiczna przypadłość, że jak się rozmawia o wszach to
      człowiek zaczyna się mimowolnie drapać w głowę. Oczywiście robią to nawet
      ludzie bez "lokatorów na strychu". Kto się przyzna? Ja się podrapałem (i wtedy
      postanowiłem napisać ten post, żeby sprawdzić czy-m osamotnion)

Pozdrawiam
    • Gość: Woda Re: Wszy i ludzie- wspólna historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:40
      Czyżby rasizm był zdeterminowany genetycznie u człowieka? Biedy H. erectus padł
      ofiarą ksenefobii i zacietrzewienia naszych pra-pra-dziatków... Możliwe, może
      taki jest koszt ewolucji H. sapiens i osiągnięcia najwyższego stadium
      rozwojowego, jeśli chodzi o intelekt oczywiscie, że teraz musimy znosić
      rożnorakej maści oszołomów.

:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka