Gość: Danusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:36 Mówi się ze odkryto czwarty wymiar-czas,a trzy pozostałe to..?Proszę doinformować mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja(j) Re: cztery wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:04 Gość portalu: Danusia napisał(a): > Mówi się ze odkryto czwarty wymiar-czas,a trzy pozostałe to..?Proszę > doinformować mnie. Trzy pozostałe też odkryto! (były tak samo zakryte jak czas). Ja(j) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: cztery wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:10 A jakie to są wymiary...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja(j) Re: cztery wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:12 Gość portalu: Danusia napisał(a): > A jakie to są wymiary...? A gdzie pozderki??? Aaaa... To trzeba bylo tak od razu! To są wymiary przestrzenne. Pozdr. Ja(j) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkonza Re: cztery wymiary IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.05, 13:15 te 3 wymiary to: obwod biustu obwód talii obwód bioder Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja(j) Re: cztery wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:19 Gość portalu: darkonza napisał(a): > te 3 wymiary to: > obwod biustu > obwód talii > obwód bioder Powyższe określają rozciągłość obiektu w przestrzeni. Zaś czas określa rozciągłość w tym czwartym wymiarze - i onże jest najgorszy! Ja(j) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: cztery wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:20 Ja(j):-)..dziękuję ,że uszczknąłeś mi trochę tej magicznej wiedzy,a możesz jeszcze dokładniej o tych przestrzennych trzech wymiarach,nazywaja się jakoś...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja(j) Re: cztery wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:34 Gość portalu: Danusia napisał(a): > Ja(j):-)..dziękuję ,że uszczknąłeś mi trochę tej magicznej wiedzy,a możesz > jeszcze dokładniej o tych przestrzennych trzech wymiarach,nazywaja się jakoś... > ? Gwoli scisłości - ja tylko uchyliłem, to ty uszczknęłaś. Mozna je dowolnie ustalić, byle były prostopadłe. Nazwy możesz im nadać sama, np. wte, wewte i tam (ew. to, tamto i smo), jeśli oczywiście gustujesz w staropolszczyźnie, bo w rapie nie mam za bardzo koncepcji. Zwyklo się je oznaczać x, y i z, i to zazwyczaj wystarcza. Coś knujesz? Pozdr. Ja(j) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Trzy wymiary przestrzenne to 05.02.05, 13:40 -wysokość -szerokość -głębokość Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Trzy wymiary przestrzenne to 05.02.05, 15:50 głębokość, względnie... khe khe... grubość:p Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Trzy wymiary przestrzenne to 05.02.05, 16:04 to tylko kwestia semantyki Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Trzy wymiary przestrzenne to 05.02.05, 17:23 A czasem jeszcze kompleksów rozmówcy;) Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Danusiu... byś się wstydziła.... 05.02.05, 13:38 Tak odrazu... o wymiary pytać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Danusiu... byś się wstydziła.... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.02.05, 16:52 Ja też bym się zapytał o wymiar kołowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja(j) Re: Danusiu... byś się wstydziła.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:57 Gość portalu: gosc napisał(a): > Ja też bym się zapytał o wymiar kołowy. No to już jak tak się rozpędziłeś, to ja o "spoleczny". Odpowiedz Link Zgłoś
jasisz Re: Danusiu... byś się wstydziła.... 05.02.05, 19:33 Ja bym z kolei spytał o wymiar sprawiedliwości. Słyszałem, że istnieje jakieś abstrakcyjne pojęcie o takiej nazwie, ktoś jest w stanie mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś