Gość: ZeuS IP: 217.96.10.* 01.06.05, 21:08 No i jak zwykle kazdy kij ma dwa końce :)) Od manipulacji po leki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:11 kiedy to będzie można kupić, gdzie i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Dla mnie te badania są niewiarygodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:13 Przecież 1 gra to zdarzenie całkowicie losowe: 10 oraz 8 JM Należało przeprowadzić 100 gier i dopiero zacząć wyciągać wnioski. :) Badacze naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danusb Re: Dla mnie te badania są niewiarygodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 07:00 A co się dziwisz, przecież to Szwajcarzy. Szkoda im było forsy, na której powojnie zbudowali swój dobrobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzki Taaa, jasne IP: *.dnet / *.mimuw.edu.pl 01.06.05, 21:18 na autystycznych dziecie można dostać mały grancik i zrobić publikację, a potem pomysł się sprzeda sieciom hipermarketów, bo z tego BĘĘĘĘDZIEEE KAAASAAA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk-obserwator Naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu IP: *.aei.mpg.de 01.06.05, 21:19 Symptomatyczne to jest dla naszej cywilizacji, ze pierwszy pomysl na wykorzystanie (jeszcze nawet nie gotowego) wynalazku, to uzycie go przeciw ludziom (- interes supermarketow), a dopiero jako drugi, niejako w cieniu, dla ludzi (- leczenie). Martwi to, bo pewnie Ci pierwsi wyloza wiecej pieniedzy na zakup licencji... Radzilbym szanownemu Redaktorowi, zeby chociaz zamienil kolejnosc tych spekulacji - zrobiloby sie bardziej optymistycznie... ...a takze, zeby wzial korepetycje z matematyki: roznica miedzy 10 a 8 to w zaden sposob nie jest 17% ! (podpowiedz: albo 20% z 10, albo 25% z 8). :)) A czy to w ogole duzo? (Moze wynik miesci sie w granicach bledu, jesli proba nie byla zbyt duza...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhhhhhhh Re: Naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:16 Ale prawdopodobnie wyniki nie były 10 i 8 tylko np. 9,8 i 8,3. Zaokrąglono je do Jednostki Monetarnej ale zmianę procentową obliczono z dokładnych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boldblank Re: Naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:18 ja tylko czekam aż ten produkt wejdzie na rynek. wtedy wreszcie zdobędę jakąś fajną laskę, bo inne metody zawodzą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibal Re: Naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 22:31 wniosek jest prosty - macierzyństwo ogłupia. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn No to super 02.06.05, 00:12 mam wrażenie że ten zapach już dawno unosi się nad osobami mającymi związek ze starym zakonem. Czy zaufanie moąe mieć zapach czosnku?! Tego tradycyjnie polskiego ziela?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Bzdet 02.06.05, 03:28 Nikt nie wykorzysta, bo oksytocyna to peptyd z 9 aminokwasów, niezbyt lotny i ofiarę należałoby obezwładnić i albo dać zastrzyk, albo podać aerozol do nosa, żeby dawka była wystarczająca. Nie liczyłbym potem na to, że gość wstanie, otrzepie się i obdarzy nas zaufaniem. :) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15562 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rere Re: Bzdet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:52 Oksytocyna może być środkiem polepszającym logikę.Nasze uprzedzenia są kształtowane przez media i ekstremalne przypadki nieszczęśników,na przykład kalek i ofiar przestępstw.Pamiętam,jak po reportażu opisującym młodocianych klientów salonów gier byłem miło zaskoczony,tym ze przy kontaktach z nowymi znajomymi nie zostałem okradziony.Dziś na pewno doświadczenia były by tragicznie przeciwne,ale wciąż istnieje coś takiego jak normalny człowiek praktycznie uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Bzdet IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 13:40 No i mamy odpowiedź na to, że oksytocyna nie jest w ogóle lotnym związkiem (opary oksytocyny??? ;))) i że nie będzie z nią żadnych perfum. Za to feromony są lotne i działają tak jak podświadomie czujecie; to wam mówię :)) P. Odpowiedz Link Zgłoś
chicowski Co za gniot, Pani Małgosiu... 02.06.05, 13:38 Witam!hk naprawde porywajaca lektura! chetnie sie dowiem ile czasu poswieca dziennikarz GW na popelnienie takiego g... co do meritum, to opisany super ekstra "eksperyment", jest zwykla rozgrzewka na prawie kazdym szkoleniu negocjacyjnym i w formie karteczek z nominałami a nie, olaboga, jednostek monetarnych (JM)... a ta przygniatajaca statystyka "Średnia wysokość ich transferów wynosiła 10 JM, podczas gdy inwestorów z drugiej kontrolnej grupy - 8, a więc o 17 proc. mniej. (ja wyliczełem 12 proc. - ale byłem kiepski z matmy) uprawnia Pania do postawienia iscie przewrotnej tezy, iż ... Szwajcarscy naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu jeszcze raz Gratuluje bede sledzil Pani talent pzrd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba Pozyteczna substancja przy polowaniu na krokodyle. IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.06.05, 14:49 Wlasciwie jej zastosowanie moze zrewolucjonizowac wiele dziedzin naszego zycia. Prosze tylko pomyslec o takich sytuacjajch jak: 1. Przesluchiwanie podejrzanego na policji; 2. Zdrady malzenskie (maz spryskany substancja wraca do domu z "kongerencji" ktora trwala do rana...); 3. Polowanie na krokoryle (krokodyl spryskany substancja sam wychodzi na brzeg i zaczyna sie lasic do mysliwego); 4. ... etc.etc........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorsch ??? IP: *.lodz.mm.pl 02.06.05, 15:01 ciekawe, czy działa to u wszystkich zwierząt, czy jedynie u ssaków, co wyjaśniałoby częściowo wpływ oksytocyny na reakcje zaufania? Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: ??? 02.06.05, 15:18 Proponuje masowe zrzuty z samolotu we wszystkich regionach objetych wojna. To moze byc rewolucja w konflikcie Izrael-Palestyna. Co do supermarketow to juz od dawna wiadomo ze lampy z odpowiednim spektrum powoduja ze zielen lub inny kolor wydaje sie intensywniejszy. Pomysl od dawna znany. W witrynie z salata stosuje sie swiatlo z zielonym spektrum i wszystkim sie wydaje, ze dwudniowa salata dopiero co zostala zerwana z pola. Do miesa polecamy lampy z czerwonym spektrum. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Wolna wola nie istnieje 02.06.05, 15:58 A to tylko kolejny przykład na brak wolnej woli - nie ma co płakać, że to manipulacja, bo każda, dosłownia każda decyzja jest wynikiem manipulacji przez najrozmaitsze czynniki. Człowiek - istota, której się wydaje, że kontroluje swe myśli i wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziewacz Taa... Niedługo wynajdą inteligencję w sprayu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Naukowcy odkryli... zaufanie w sprayu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 18:55 Oczywiście będzie to wykorzystane przeciw ludziom w najbardziej dotkliwy dla nich sposób. Banki i inne instytucje usługowe plus przestępcy będą wykorzystywać gaz dla osiągnięcia własnych korzyści. Znów zwykli szarzy ludzie będą nabijani w butelkę przez tych którzy będą mieli dostep do tego gazu. Oczywiście znajdą się firmy oferujące gaz zaufania w dobrych cenach. Naturalnie to będzie gaz rozcieńczony. Wszystko bedzie się opierało na oszustwie i złodziejstwie. Tylko 5% zatosowań będzie miało na celu pomoc człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś