gajowy_marycha 22.04.06, 00:13 w Londynie lis to widok powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J_P do lisow sie przyzwyczailismy IP: *.ppath.umn.edu 22.04.06, 01:18 www.firefox.pl/ "już się przyzwyczailiśmy? - Do lisów. Jest ich wielokrotnie więcej niż dzików, ale prawie ich nie zauważamy. Jedzenia szukają po śmietnikach, kiedy my smacznie śpimy. Są świetnie przystosowane do życia w mieście i zdobyły już większość polskich aglomeracji." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Re: Dziki postrach miast? IP: 65.222.254.* 22.04.06, 01:45 Strzelanie do dzikow w miescie to moze nie najlepsze rozwiazanie, w koncu latwo wybic jakie szybe, a i o spluwe obywatelowi trudno, chyba ze z ruskiego targu. Ale przecie narod polski od wiekow opanowal sztuke stawiania sidel, wnykami zwanych. Kawal druta, przyneta i w try miga mamy dzika w pasci. A czasem moze jeszcze jaki menel sie zlapie, w trzy kwachy pijany - tym wieksza korzysc dla spoleczenstwa. W kazdej bramie powinien byc wilczy dol - na dzikiego zwierza i szczajacy proletariat. Do dziela, bracia rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ----- bezportek jakis idiota IP: 82.146.247.* 22.04.06, 10:02 Czy ty myslisz co piszesz?? Mowisz jak bysmy byli 1000 lat wczesniej, mieszkali na wioskach w gestym lesie, nie bylo miast, i ludzie zyli w chatach i musieli polowac albo chcieli<przeciez mogli co innego tez jesc>, przeciez to co napisales jest CHORE. Moze mialbys racje gdyby Polakow bylo gora 1000 a zwierzat kilkakrotnie wiecej. Przeludnienie ludzi, srodowisko ciagle na tym cierpi a on chce zwierzeta wybijac- chory czlek, oby takich jak najmniej bo tej przyrody juz wogole nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: bezportek jakis idiota IP: *.petrus.com.pl 22.04.06, 10:41 Wpisz sobie w googlu "sarkazm" i naciśnij enter. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: bezportek jakis idiota 22.04.06, 21:34 to znaczy jak bo nie rozumiem znaczy mieszczuch jest cywilizowany i miecha nie je ? Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Dziki postrach miast? 22.04.06, 21:32 To w ktorym macu w polsce podaja SOYE? Odpowiedz Link Zgłoś
seret2 bezportkowi na pomoc 23.04.06, 07:02 przeczytałem te kretyńskie komentarze do twojej zabawnej wypowiedzi.Trudno, durni jest znakomita większość, a poczucie humoru jest im tak obce, że nie można ryzykować. Wydając takim typom proste polecenia nie wolno żartować, trzeba mówić używając prostych słów, powoli, dużymi literami, absolutnie poważnie i głośno. Potem odczekać i powtórzyć powoli raz jeszcze... A ty odsyłasz bałwana do słownika ! Eh ! Skuteczna bywa też metoda Wańkowicza, najpierw dać solidnie w mordę - a potem murzyk słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholognistykutas Re: bezportkowi na pomoc 28.04.06, 11:41 Tak jest. Jedno sprostowanie tylko. Do nich trzeba mówić drukowanymi literami, a nie dużymi. Nie wiem, co to są te "drukowane litery", jakiś ni pies ni wydra ni kawałek świdra, ale oni wiedzą, bo uwielbiają się tym zwrotem posługiwać i ponoć lepiej rozumieją przekaz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_zenobia Re: Dziki postrach miast? 29.04.06, 18:52 W Usa popularne jest polowanie z luku. To dobra bron, bezpieczna, cicha. W sam raz na to, zeby dziki wytepic w miastach. No a 150kg miesa to tez sie liczy. Gdy zyl moj swietej pamieci maz to polowalismy. Wiem, wiem, ze ekolodzy dostana szalu gdy to uslysza, ale lubie ich wkurzac: Slyszycie zieloni: ja bardzo lubialam zabijac niewinne zwierzeta! Moi synowie dalej lubia, tera jest sezon na indyki... Ciotka Zenobia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone to 22.04.06, 02:40 takie (i cwane), ze sie moich owczarkow nie boja. Ktoregos dnia widzialem, jak lis obserwowal psy-fujary z dachu garazu (moze wejsc - wskakuje ze skarpy za garazem). O ich nocnej obecnosci trudno nie wiedziec - dra pyski straszliwie, gdy sie zwoluja w stada (chyba osobliwosc lisow miastowych),a ich glosik - o czym wiesz - najmilszy nie jest :((( Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone 22.04.06, 03:28 Z dzikami to dobra wiadomosc;)) Pasztet smaczny! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone 22.04.06, 12:46 Hehehe, "tylni ogród"... Długi pobyt w Oxfordzie wzbogaca polszczyznę ;-))) → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elitarysta Re: Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:52 Tylny ogród kojarzy mi się z tylną twarzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone 22.04.06, 21:39 dawniej zanim koczownicy z Lechistanu przniesli sie, za wielkiego wodza Winnetou Gierka, bywaly przednie ogrodki i tylnie. tylnie dla niepoznaki nazywano ogrodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k. Re: Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 20:42 w UK to już nic poza lisami i wiewiórkami nie zostało, wszystko zżarli angole. Wiewiórek nie zjedli, bo ciężko złapać, a lisów się raczej nie jada, bo mogą być wściekłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konishiko Re: Mam nore lisia w tylnim ogrodzie. A oswojone IP: 134.76.70.* 24.04.06, 12:40 Nad jedzeniem wiewiorek sie ostatnio zastanawiali, bo wielkie wiewiorki szare importowane ze Stanow wypieraja male rude i dla ratowania rudych te szare mieli odstrzeliwac i konsumowac ;) Ale chyba pomysl nie chwycil... serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3232523.html Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 We Wroclawiu sa od 1945 - patrzac na czystosc 22.04.06, 07:29 tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczafoka Dziwic sie? Przeciez to ludzi jest za duzo! IP: 82.146.247.* 22.04.06, 09:56 Gdzie te zwierzeta maja sie podziac?? W Polsce na km przypada zbyt duzo ludzi! A rzad chce jeszcze zwiekszyc , smieszne !!! Zazdroszcze Norwegom , piekne tereny, masa zwierzat, ilosc ludzi ktora nie przeszkadza przyrodzie, a Polsce wszedzie samochody, tak mało czystej przyrody, wlasciwie tylko chyba nieco w Borach... Lepiej sie wynosic z tego zanieczyszczonego kraju i jescze zwierzeta cierpia bo nie maja sie gdzie podziac Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Dziwic sie? Przeciez to ludzi jest za duzo! 22.04.06, 21:15 Ale bzdury piszesz! W Polsce nie ma miejsca? A byłeś gdzieś oprócz swego miasta? A Bierzański Parjk Narodowy, to pryszcz? Największy park narodowy w Europie www.mos.gov.pl/kzpn/pl/bieb_pl.htm W Skandynawii, całej jest około 5 tys wilków, a to jest mniej niż w całej Polsce! Bobrów jest bardzo dużo, bocianów, które nie są znane w zachodniej Europie, bo już dfawno tam wyginęły! A Ty gadasz, ze to brudny kraj! Rusz dupsko z miasta, a zobaczysz, ze jeszcze są tu urokliwe, czyste, pełne zwierząt miejsca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Dziwic sie? Przeciez to ludzi jest za duzo! 22.04.06, 21:41 w norwegii to po smietnikach laza biale niedzwiedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
markmig Re: Dziwic sie? Przeciez to ludzi jest za duzo! 25.04.06, 19:47 Czego szukasz tak daleko... Wg niektórych zachocnich Europejczyków w Warszawie po ulicach szwendają się białe niedźwiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum wsród tych za "duzo ludzi " jesteś też ty IP: *.acn.waw.pl 23.04.06, 16:42 co z toba zrobić? odstrzelić ,czy wolisz trutkę? A wnyki? Wynosisz się z tego zanieczyszczonego kraju? Nie szkoda ,bo bedzie więcej miejsca dla dzików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus NIE KARMIĆ to nie bedzie problemu IP: *.chello.pl 22.04.06, 10:07 Wiekszosc ludzi ktorzy marudza ze "strach z dzieckiem wyjść" itp. wczesniej bezmyslnie dokarmiając dziki pod blokami (po co? dla glupiej ludzkiej przyjemnosci). Przyzwyczajajac zwierzeta do czlowieka stwarzaja zagrożenia i dla nich samych i dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panmietek Re: Dziki postrach miast? IP: *.adslplus.ch 22.04.06, 14:38 Tez w Genewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie karmic i nie oswajac - to bedzie OK IP: *.molgen.mpg.de 22.04.06, 15:53 Jedyny klopot to karmienie i oswajanie dzikow. Jedna osoba nakarmi dzika, a potem przyjdzie inna i zazada by zastrzelic niebezpiecznego potwora, ktory ja atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśliwy Dziki nie są groźne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:59 To roślinożercy. Małe dziecko mogłyby ewentualnie przygnieść, ale dorosłemu człowiekowi dziczek nic nie zrobi. O wiele bardziej niebezpieczne byłyby polowania w miejskich parkach. Nie wyobrażam sobie latania ze sztucerem w np. Łazienkach. Ani nawet w Kabatach. Idiotyczny pomysł. Nie znam myśliwego, który by się tego podjął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dziki nie są groźne! IP: *.molgen.mpg.de 22.04.06, 18:39 Tak, polowania sa naprawde grozne - postrzelony dzik naprawde atakuje "dochodzacego" mysliwego. Nie postrzelony nie atakuje - nawet mysliwi nie znaja takich przypadkow. > człowiekowi dziczek nic nie zrobi. O wiele bardziej niebezpieczne byłyby > polowania w miejskich parkach. Nie wyobrażam sobie latania ze sztucerem w np. > Łazienkach. Ani nawet w Kabatach. Idiotyczny pomysł. Nie znam myśliwego, który > by się tego podjął. Niestety, widzialem mysliwych - na tylach osiedla Konstancja na granicy Wilanowa/Konstancina. W swietle lamp probowali strzelac do kaczek na stawie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Dziki postrach miast? 22.04.06, 21:06 Spotkałem kilka lat temu rodzinkę dzików spacerującą po chodniku w Gdyni, przejeżdżałem rowerem i pstryknąłem <a href="http://www.koczisss.go2site.net/koczisss/photo.php?id=6&o=d&u=all&of=12">fotkę:)</a> Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Kurcze, coś nie wyszło:) 22.04.06, 21:08 Spotkałem kilka lat temu rodzinkę dzików spacerującą po chodniku w Gdyni, przejeżdżałem rowerem i pstryknąłem fotkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Kurcze, coś nie wyszło:) 22.04.06, 21:46 no dobrze wydalo sie w gdyni w centrum miasta bywaja dziki ale przelaza z sopotu i strasza sarenki a w rumunii i w norwegii po miescie laza niedzwiedzie o! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kurcze, coś nie wyszło:) 22.04.06, 22:18 Było to na wysokości Orłowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolę Zozole [...] IP: *.autocom.pl 22.04.06, 22:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obronca Re: Dziki postrach miast? IP: *.tauzen.net 22.04.06, 23:07 "...zwierzęta te napastowały ludzi..." - naprawde?! a co z ludzmi atakujacymi zwierzeta tylko dlatego ze im sie tak podoba??? wysiedlac ludzi z terenow nalezacych do zwierzat !!!! na odstrzal nadwyzke populacji ludnosci !!! tylko takie prawo powinnno istniec skoro ludzie sie uwazaja za bogow. skoro uwazaja ze im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt [...] IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 23.04.06, 06:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt [...] IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 23.04.06, 06:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: dziki w Berlinie 23.04.06, 07:19 trzeba byc lekkkim kretynem zeby twierdzic ze jest 8tys. dzikow w berlinie, tak jak w Polsce tylko dwa te ptaki sczegolnie w telewizji to tak jak by bylo ich setki tysiecy Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu [...] 23.04.06, 11:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shogun Re: Dziki postrach miast? IP: *.cst.tpsa.pl 24.04.06, 11:45 Tak , tak jeżdżą nawet metrem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Hehe. Ale mu sie micha cieszy. I przyprowadzil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:23 kolege:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Dziki postrach miast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:23 Mieszkam w Trójmieście. Jeżeli ktoś mówi że dziki to groźne zwierzęta niech da chociaż jeden przykład zaatakowania człowieka w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat ! Kompletna bzdura. Są mądrzejsze niż sądzimy, niezwykle inteligentne i chcą żyć coraz wygodniej to chyba normalne. A małe dziczki są bardzo miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Dziki postrach miast? IP: 82.153.98.* 26.04.06, 00:49 Wlasnie! Sa duzo milsze od wiekszosci dwunogow! Odpowiedz Link Zgłoś