Dodaj do ulubionych

Zapalny zawał serca

• Gość: aner Pat to prymitywny debil w sensie popularnonaukowym IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 22:56
      Swoją pseudoerudycją popisuj się w fachowych czasopismach, a tu
      jest gazeta, którą czytają ludzie o nikłej wiedzy medycznej.
      Jeśli tego nie łapiesz - vide tytuł mojego komentarza.
      • Gość: Pat Re: Pat to prymitywny debil w sensie popularnonau IP: 66.230.21.* 21.01.03, 02:50
        Tak przypuszczalem. Miszkancow Polcka stac tylko na to!
        Zreszta jak mozna byc madrym w Polcku?

Gość portalu: aner napisał(a):

> Swoją pseudoerudycją popisuj się w fachowych czasopismach, a tu
        > jest gazeta, którą czytają ludzie o nikłej wiedzy medycznej.
        > Jeśli tego nie łapiesz - vide tytuł mojego komentarza.
        • Gość: Adas Re: Pat to prymitywny debil w sensie popularnonau IP: WEBPROXY.Berlin.PTB.De:* 21.01.03, 09:01
          Gość portalu: Pat napisał(a):

> Tak przypuszczalem. Miszkancow Polcka stac tylko na to!
          > Zreszta jak mozna byc madrym w Polcku?
          Nie wiem gdzie to jest, ale madrym mozna byc wszedzie. To raczej
          nie zalezy od miejsca. Nawet tam gdzie siedzi obecnie Pat mozna
          byc madrym...

• Gość: piłąt Pat czy możemy merytorycznie? IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 21.01.03, 16:50
          Pat Już wcześniej próbowałem nawiązać z Tobą kontakt "na poziomie argumentów
          biologicznych". Spróbuję ostatni raz. Jakie jest Twoje zdanie na temat udziału
          czynników genetycznych w rozwoju miażdzycy i nie chodzi mi tu oczywiście o tak
          prozaiczne przykłady jak np tzw hipercholesterolemia I typu ( mutacje genu dla
          receptora LDL). Myślę bardziej o uwarunkowaniach wielogenowych.
          piłąt
          • Gość: Pat Re: Pat czy możemy merytorycznie? IP: 66.230.17.* 21.01.03, 22:00
            Na tym forum, bardzo trudno prowadzic dyskusje, a szczegolnie naukowa. Ja bym
            byl bardzo ostrozny o selekcjonowanie czynnikow genetycznych miazdzycy.
            Widzisz, w Polsce bardzo trudno zrozumiec obecne odkrcia naukowe, poniewaz
            polska biologia molecularna jest w powijakach. Bez biologii molecularnej, a
            szczegolnie wplywow czynnikow zewnetrznych na aktywacje factorow transcrypcji
            nie bedziesz w stanie zrozumiec tego zagadnienia. W swoich wypowiedziach
            probowalem przedstawic najnowsze osiagniecia naukowe z mojego laboratorium. Nie
            spotkaly sie one z uznaniem. Zapomnialem o zasadzie, ze Polaka nie mozna
            pouczac. To Polak ma pouczac! Naprawde szkoda czasu na jakiekolwiek dyskusje.
            Twoje pytanie, wiec, pozostawiam bez odpowiedzi.

Gość portalu: piłąt napisał(a):

> Pat Już wcześniej próbowałem nawiązać z Tobą kontakt "na poziomie argumentów
            > biologicznych". Spróbuję ostatni raz. Jakie jest Twoje zdanie na temat
            udziału
            > czynników genetycznych w rozwoju miażdzycy i nie chodzi mi tu oczywiście o
            tak
            > prozaiczne przykłady jak np tzw hipercholesterolemia I typu ( mutacje genu
            dla
            > receptora LDL). Myślę bardziej o uwarunkowaniach wielogenowych.
            > piłąt
            • Gość: piłąt Re: Pat czy możemy merytorycznie? IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 21.01.03, 22:58
              Pat możesz mnie pouczać. Dlaczego zakładasz że nie rozumiem albo nie moge
              zrozumiec jak dzialaja np. czynniki transkrypcyjne? Skad wiesz czy ja sie
              akurat nie zajmuje np czynnikami transkrypcyjnymi czy elementami regulatorowymi
              DNA?
              Pat a moze Ty zwyczajnie sie jedank na tym nie znasz.
              piłąt
              • Gość: Pat Re: Pat czy możemy merytorycznie? IP: 66.230.21.* 22.01.03, 02:55
                Jesli naprawde sie tym zajmujesz, to w Polsce tracisz tylko
                czas. Widzisz, leczenie poprzez kontrole aktywacji
                transcription factors i oslabianie lub aktywowanie DNA
                binding to przyszlosc medycyny zachodniej. Na rozpoczecie
                pracy w przyzwoitych warunkach, wsrod ludzi, ktorzy
                rozumieja co robisz, nigdy nie jest za pozno. Jesli pracujesz
                wsrod takich ludzi, ktorzy wypowiadali sie na tym forum, to
                Ci bardzo wspolczuje!

Gość portalu: piłąt napisał(a):
                > Pat możesz mnie pouczać. Dlaczego zakładasz że nie rozumiem albo nie moge
                > zrozumiec jak dzialaja np. czynniki transkrypcyjne? Skad wiesz czy ja sie
                > akurat nie zajmuje np czynnikami transkrypcyjnymi czy elementami regulatorowymi
                >
                > DNA?
                > Pat a moze Ty zwyczajnie sie jedank na tym nie znasz.
                > piłąt
                • Gość: piłąt Re: Pat czy możemy merytorycznie? IP: *.am.lodz.pl 22.01.03, 09:15
                  Pracowalem w kilku miejscach. Nie narzekam ani na poziom naukowy swojego szefa
                  ani potencjal labu.
                  Czy nie wydaje Ci sie ze CRP jest mało specyficzna? Systemowy stan zapalny
                  występuje bardzo często np choroby z autoagresją, nowotwory nawet we wczesnym
                  stadium. CRP rozpoznaje się podręcznikowo jako tzw białko ostrej fazy więc
                  trudno je nazwać specyficznym markerem zagrożenia miażdżycowego.
                  piłąt
    • Gość: Alfreda N Zapalny zawał Pata IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.03, 23:39
      No wiesz Pat, można różnie patrzeć na ten świat, nie każdy pije CocaColę i
      zagryza aspiryną. Ale mieć poukładane w głowie, to jeszcze nikomu nie
      zaszkodziło. Ba, niektórym pomogło spojrzenie w lustro. Zrób to proszę po tak
      intensywnym dniu. Może jeszcze nie wszystko starcone ... I daj żyć innym w
      spokoju. W końcu, czy to tak ważne, na co się umiera. A i ciebie to też nie
      ominie.
    • Gość: Stefan Re: Zapalny zawał serca IP: *.pam.szczecin.pl 21.01.03, 11:51
      Pat, ostatni raz zagladam na ta strone, swoimi opiniami o Plocku i Szczecinie
      osmieszyles sie i dales kolejny dowod na to, co inni juz Ci slusznie zarzucali
      na tych lamach wielokrotnie, moze i masz dorobek naukowy w wielu dobrych
      czasopismach ale swoim chamskim zachowaniem dajesz sobie zle swiadectwo, moze
      to i lepiej ze wyjechales....
      • Gość: coto Re: Zapalny zawał serca IP: *.junisoftex.pl / *.konst.silesianet.pl 21.01.03, 18:20
        > Pat, ostatni raz zagladam na ta strone, swoimi opiniami o Plocku i Szczecinie
        > osmieszyles sie i dales kolejny dowod na to, co inni juz Ci slusznie
        zarzucali
        > na tych lamach wielokrotnie, moze i masz dorobek naukowy w wielu dobrych
        > czasopismach ale swoim chamskim zachowaniem dajesz sobie zle swiadectwo, moze
        > to i lepiej ze wyjechales....

Mozesz pokaz, w ktorym konkretnie miejscu PAT nie ma racji?
        coto
      • Gość: coto Re: Zapalny zawał serca IP: *.junisoftex.pl / *.konst.silesianet.pl 21.01.03, 18:26
        > Pat, ostatni raz zagladam na ta strone, swoimi opiniami o Plocku i Szczecinie
        > osmieszyles sie i dales kolejny dowod na to, co inni juz Ci slusznie
        zarzucali
        > na tych lamach wielokrotnie, moze i masz dorobek naukowy w wielu dobrych
        > czasopismach ale swoim chamskim zachowaniem dajesz sobie zle swiadectwo, moze
        > to i lepiej ze wyjechales....

Mozesz pokaz, w ktorym konkretnie miejscu PAT nie ma racji?
        coto
        • Gość: Agnieszka Chamstwo, młotku. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.01.03, 21:21
          Nie chodzi o racjonalne argumenty (racje), lecz o zwykłe chamstwo. Proponuję,
          młocie-cocie, abyś publicznie spytał: w którym konkretnie miejscu "pat"
          (wielokrotnie) okazał się chamem?
          • Gość: Pat Re: Chamstwo, młotku. IP: 66.230.17.* 21.01.03, 21:44
            Nigdy nie podejrzewalem, ze niektore kobiety w Polsce sa takie agresywne i tak
            zle wychowane. Jakiego one uzywaja jezyka. Po jej stylu pisania "mlocie-ciocie"
            daje wszystkim znac, ze jest pochodzenia wiejskiego lub robotniczego. Dlaczego
            sie wiec wtraca do nauki. Ona i tak nigdy nic nie zrozumie! Po prostu Agnieszka
            jest przykladem, ze dla wielu Polakow ewolucja sie zatrzylama w miejscu. Zal mi
            ciebie kobieto!

Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> Nie chodzi o racjonalne argumenty (racje), lecz o zwykłe chamstwo. Proponuję,
            > młocie-cocie, abyś publicznie spytał: w którym konkretnie miejscu "pat"
            > (wielokrotnie) okazał się chamem?
            • Gość: pioc Czy Pat mogłby się przestawic? IP: *.stacje.agora.pl 22.01.03, 10:42
              Ciekaw jestem, jakie wykształcenie i dorobek ma 'Pat'? Czytając dyskusję odniosłem wrażenie - przepraszam jeśli
              urażę Pata - że wszystkie jego wypowiedzi są albo 'bełkotem naukowym' albo chamskie.
              Wiem, że internet a zwłaszcza 'foum' jest miejscem, gdzie każdy ma prawo do animowości, ale chciałbym poznać
              prawdziwe nazwisko Pata, żeby - już dla własnej ciekawości - sprawdzić, czy faktycznie z niego 'wielki uczony
              jest'. Może się ujawnisz? W końcu przeczytają to tylko Polacy, na których szacunku - jak wyżej czytałem - nie zależy
              ci ani trochę.
              pozdrawiam
              Piotr Cieśliński

• Gość: coto Re: Chamstwo, młotku. IP: *.junisoftex.pl / *.konst.silesianet.pl 23.01.03, 02:35
            > Nie chodzi o racjonalne argumenty (racje), lecz o zwykłe chamstwo. Proponuję,
            > młocie-cocie, abyś publicznie spytał: w którym konkretnie miejscu "pat"
            > (wielokrotnie) okazał się chamem?

Sluchaj babo, w innych okolicznosciach nie zwocilbym na ciebie zadnej uwagi,
            ale skoro zabierasz glos na forum, to wskazuje ci twoje miejsce przy garach.
            coto
        • Gość: jantsp Re: Zapalny zawał serca IP: *.ibch.poznan.pl 21.01.03, 22:38
          Nie mam czasu czytac wszystkich postow ale jestem
          zdumiony dyskusja na tematy naukowe. Tylko chcialem
          skomentowac - "...
          > > na tych lamach wielokrotnie, moze i masz dorobek
          naukowy w wielu dobrych ... " - Pat nie ma dorobku
          naukowego bo to co mi odpisal o funkcjonowaniu geu i
          tlumaczenie czym sie wedlug niego/niej rozni aktywacja
          ekspresji
          genu od ekspresji + dowod ze geny nie ulegaja ekspresji
          ... to kompletna padaka. Wystarczy zwykly rozszadek i
          dobry elementarny podrecznik - 2 strony tekstu - by to
          zrozumic a w jego postcie zrobila sie z tego kasza.
          Pozdrowienia, Jan

Gość portalu: coto napisał(a):

> > Pat, ostatni raz zagladam na ta strone, swoimi
          opiniami o Plocku i Szczeci
          > nie
          > > osmieszyles sie i dales kolejny dowod na to, co inni
          juz Ci slusznie
          > zarzucali
          > > na tych lamach wielokrotnie, moze i masz dorobek
          naukowy w wielu dobrych
          > > czasopismach ale swoim chamskim zachowaniem dajesz
          sobie zle swiadectwo, m
          > oze
          > > to i lepiej ze wyjechales....
          >
          > Mozesz pokaz, w ktorym konkretnie miejscu PAT nie ma
          racji?
          > coto
          • Gość: Pat Re: Zapalny zawał serca IP: 66.230.21.* 22.01.03, 14:43
            Ta pseudo-naukowa dyskusja, jest typowa dla Polakow i
            dobrze odzwierciedla stan nauki polskiej. Szczegolnie tzw.
            pracownicy naukowi z Pily, Szczecina, Poznania i Warszawy
            dali mi do zrozumienia, ze skutecznie i dumnie krocza do
            tylu. Polak zawsze byl pyszny i dumny. Nigdy nie chcial
            przyznac sie do glupoty i popelnionych bledow. Nigdy nie dal
            sie pouczac. To on jest od pouczania. To on jest "chrystusem
            narodow" i zbawca swiata. Ale tylko w jego mniemaniu. Ten
            mit jest juz nieprawdziwy 10 km za granicami panstwa
            polskiego. Dalej twierdze, ze w Polsce nie ma prawdziwej
            nauki. To pozorowanie nauki. Jednak wiekszosc Polakow,
            nie chce o tym slyszec. Tak samo nie chca slyszec, ze
            Mickiewicz, Reymont czy nawet Sienkiewicz sa pisarzami
            nie znanymi w swiecie, a nasze "gwiazdy" i "gwiazdorzy"
            spiewaja za granica w salkach parafialnych. Jedynym
            znanym pisarzem polskiego pochodzenia jest Joseph Conrad
            (Korzeniowski), ktory przestal pisac po polsku, zerwal
            kontakty z Polska, i dlatego stal sie jednym z lepszych
            pisarzy swiatowych. Tak samo w nauce. Wielu naukowcow
            polskiego pochodzenia, zrywa kontakty z krajem, poniewaz
            nie sa w stanie zaakceptowac bunczucznych i chamskich
            postaw swoich bylych niedouczonych kolegow. Ta dyskusja
            udowodnila, ze nawet nie warto "czatowac" w tzw.
            polskimi naukowcami. Zwykla strata czasu. Ich, poza
            wyjatkiem naukowca ze Slaska, juz niczego nauczyc nie
            mozna! Zegnam z niesmakiem.
            • Gość: Stefan Re: Zapalny (z nienawisci) zawał mozgu IP: *.pam.szczecin.pl 22.01.03, 15:38
              Reymont ???????????????? laureat Nagrody Nobla ???????

Reymont also spelled REJMENT (b. May 7, 1867, Kobiele Wielkie, near Radom,
              Pol., Russian Empire [now in Poland] d. Dec. 5, 1925, Warsaw), Polish writer
              and novelist who was awarded the N o b e l P r i z e f o r L i t e r a t u r
              e in 1924.

Nienawisc to ciezki grzech, Pat, zaciemnia obraz i sprawia ze stajemy sie
              niesprawiedliwi. W Polsce mozna duzo zrobic dobrego w nauce, tylko trzeba
              znacznie bardziej chciec niz tam gdzie jestes teraz. Wyobraz sobie, ze w
              Szczecinie powstala najwieksza na swiecie baza pacjentek z genem BRCA1, ktora
              stworzyl Jan Lubinski, profesor PAM w Szczecinie. Tenze J. Lubinski byl przez
              kilka lat koordynatorem duzego europejskiego projektu naukowego, w ktory bylo
              zaangazowanych wiele krajow, a dotyczacego rodzinnych rakow sutka u kobiet.
              Jest wiele takich przykladow o ktorych nie chcesz Pat wiedziec, bo Twoja teoria
              nie pasuje do prawdziwego obrazu. Pisales poprzednio ze jeden z zachodnich
              naukowcow "ukradl" pomysl Gryglewskiego - czy na podstawie tego mamy prawo
              sadzic, ze wszyscy zachodni naukowcy to zlodzieje? Powstaje inne pytanie, czy
              na podstawie Twoich listow mozemy sadzic, ze wszyscy byli "polscy" naukowcy po
              wyjezdzie na zachod beda sie zachowywali tak jak Ty tzn. obrazali wszystkich
              wokol?

mimo wszystko, z powazaniem, i zycze wszystkiego dobrego Patowi (zeby spotykal
              lepszych Polakow) i innym na obczyznie

zegnam
              • Gość: piłąt merytorycznie IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 22.01.03, 16:19
                Próbowałem pytac Pata jako specjalistę jakie widzi uwarunkowania genetyczne
                miażdzycy. Nie odpowiedział. No ale trudno nie musi się znać na wszystkim.
                Pytam sie go dziś dlaczego uważa, że CRP jest takim dobrym markerem w miażdzycy
                kiedy to przecież białko ostrej fazy, ktorego poziom podnosi się jeśli mamy
                infekcję, nowotwór albo cukrzycę I typu. Przecież CRP to jego konik (był gotów
                reklamować to białko) ale nie potrafi się odnśnieść do takich prostych
                zarzutów. Dlaczego....
                piłąt
              • Gość: Agnieszka Uwaga: nienawiść! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.01.03, 00:11
                A nie mówiłam? Pat to nie tylko młotek; to ktoś, kto szczerze nienawidzi Polski
                i Polaków. Szanowni Dyskutanci są dla tego typa nazbyt wyrozumiali. Przecież
                jemu nie zależy na sporze merytorycznym (Chlamydia pneumoniae versus zwykłe
                lipidy), tylko na opluciu polskiej medycyny (nauki) i polskich lekarzy
                (uczonych). Tylko czemu zabiera głos w polskiej gazecie?
    • Gość: szach komurka -> powinno być komórka linia nr 9 IP: *.t 22.01.03, 17:34
      Jak się chce innych krytykować to warto samemu nie robić błędów.
      Popraw pan linie 9.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka