heraldek 12.01.07, 00:18 Przyjde, przyjde...... .....a ta najzimniejsza noc to zapamietacie na zawsze...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bld dwoja z geografii (albo angielskiego) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 00:42 ta rzeka w Kanadzie to rz.Sw. WAWRZYNCA, a nie Lawrence'a. Ale jesli ktos nigdy nie widzial atlasu to nie przeszkadza mu to w byciu autorem dzialu NAUKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Jestes baran do kwadratu. .......i to z atlasem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 01:09 Saint Lawrence River to wlasnie rzeka sw. Wawrzynca... Bylem tam i widzialem...wiec nie ma co dyskutowac..... W Montrealu to rzeka jest stosukowo waska.....naprawde szeroka jest juz w Quebec City...okolo 1km... .....piekne sa widoki z fortecy i Starego miasta Quebec City na rzeke.......... Odpowiedz Link Zgłoś
moriach Re: Zimo, gdzie jesteś? 12.01.07, 01:04 A jak sie ma do artykułu o braku zimy zdjęcie Eligiusza Hejduka, jego robota i promotora prof. Wrzecioniarza? Odpowiedz Link Zgłoś
xfakt Eligiusz, robot i prof. Wrzeciorz 12.01.07, 01:50 Eligiusz, robot i prof. Wrzeciorz - o trzech takich co ukradli zimę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mijau rzeka św Lawrence'a IP: 217.153.60.* 12.01.07, 10:15 Co za ignorant pisał ten artykuł? Nie istnieje rzeka św. Lawrence'a. Lawrence to imię, które ma swój polski odpowiednik - to rzeka św. Wawrzyńca i jako taka jest znana Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arystoteles Re: rzeka św Lawrence'a IP: *.iti.pk.edu.pl 12.01.07, 13:09 George W. Bush też nie istnieje - w Polsce jest znany jako Jeży ;] Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: rzeka św Lawrence'a 12.01.07, 21:15 w polsce raczej jako dablju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerald Zimo, gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:30 Paryżanie tak się prażyli w zimowym słońcu, że aż się zamienili w Prażan... Pozdrowienia dla autora, słowotwórstwo wielce pomysłowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znowu ja Re: Zimo, gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:31 Dla Czepialskich - wiem, że Praga to nie Paryż :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0g Re: Zimo, gdzie jesteś? - do mnie się przeniosła! IP: 12.45.62.* 13.01.07, 09:19 Moje współrzędne geograficzne są następujące: 44 st. 35 minut szerokosci półnoscnej i 123 stopnie 18 minut długosci zachodniej. Czyli niecałe 100 km od wybrzeża Pacyfiku. W tym roku u nas jest nadzwyczajnie chłodna zima. W naszym miasteczku zimy bywaja w większości bezsnieżne - tymczasem w tym sezonie mamy już po raz drugi mase śniegu (poprzeni duży opad był 9-go grudnia). Od dwóch dni mamy tez mróz jak sie masz, to tez ewenement. Przed Nowym Rokiem spedzilismy z zona 3 dni na nartach na Mt. Bachelor w środkowym oregonie, snieg był pyszny! Żeby nikt nie powiedział, ze bujam: tutaj ja na nartach 29 grudnia: groszek.741.com/WATRA/narty1.jpg Mróz był niezły, wiec dlatego mam maske na obliczu. A tutaj zdjecie tego, co ujrzałem wczoraj rano przez okno, jak sie obudziłem: groszek.741.com/Aktualnosci/snieg1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Zimo, gdzie jesteś? 14.01.07, 03:41 wiadomosci.onet.pl/1463474,16,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Zimo, gdzie jesteś? 14.01.07, 18:44 - Nietypowe jest jednak to, że wysokie temperatury utrzymują się od kilku tygodni - mówi klimatolog z IMGW Michał Kowalewski. - Za wcześnie jednak, aby uznać, że obecna zima jest rekordowo ciepła. Jeśli w lutym temperatury wyraźnie spadną, to może się ona okazać zupełnie przeciętna - dodaje Kowalewski. ***************************************** Ewentualne, niskie temperatury w lutym już nie uratują ziemniaków, które pogniły w kopcach i kwitnącej cebuli. Sprzedawcy warzyw twierdzą, że niedługo możemy się liczyć z poważnym wzrostem cen na niektóre produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wroclawia Re: Zimo, gdzie jesteś? IP: *.akron.net.pl 14.01.07, 22:10 > Przyjde, przyjde...... > .....a ta najzimniejsza noc to zapamietacie na zawsze...... no i na tym tez sie nie znasz, malkontencie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Zimo, gdzie jesteś? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 21.01.07, 23:18 wreszcie zimą jest taka pogoda jaka byc powinna; mam nadzieje, ze emisje gazow i innych stymulatorow efektu cieplarnianego nie zmniejsza sie a wrecz zwiekszą czyniac z Polski kraj przyjazny do zamieszkania; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka zimy u mnie sie zatrzymala IP: *.229.216.81.static.ars.vf.siwnet.net 22.01.07, 15:12 od soboty i mam nadzieje ze zostanie na dluzej bo przyszla taka prawdziwa z maaaasa sniegu ni i temperaturka tez przyzwoita -5 Pozdrawiam ze Sztokholmu, Odpowiedz Link Zgłoś