Dodaj do ulubionych

Potrzebna moderacja na Forum Nauka

25.02.07, 19:07
Kiedyś to Forum moderowała Eraster, co prawda nie budziło to entuzjazmu
uczestników ale każdy dyskutant miał elementarne poczucie bezpieczeństwa przy
wyrażaniu swoich poglądów,każdy musiał przestrzegać elementarnych zasad
kultury bo inaczej Eraster z miejsca usuwała obraźliwe posty.
Obecnie tylko jedna pozbawiona skrupułów osoba może obrzydzić obelgami
dyskusje na tym forum.
Wolność słowa nie oznacza przyzwolenia na obelgi i pmówienia, wolność słowa
tak ale tylko w ramach obowiązującego w Polsce prawa a wyzwiska, obrazliwe
epiety to naruszenie nie tylko dobrych obyczajów ale demokracji .

Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 25.02.07, 19:28
      vacia napisała:

> Wolność słowa nie oznacza przyzwolenia na obelgi i pmówienia, wolność słowa
      > tak ale tylko w ramach obowiązującego w Polsce prawa a wyzwiska, obrazliwe
      > epiety to naruszenie nie tylko dobrych obyczajów ale demokracji .

Demokracji??? Ja na kartoniku do głosowania, nie zauważyłem żadnych postulatów,
      dotyczących się obelg, pomówień, wyzwisk i epitetów. Za to widziałem nazwiska
      Kaczyńskich i kandydatów obecnej koalicji. Posiadasz bardzo ograniczone
      wiadomości tyczące się demokracji. Dobre obyczaje i etykieta forum jak
      najbardziej jestem za. Nie chciałbym wymieniać nazw forumowiczów, którzy z
      katolików, kościoła i religii urządzili sobie tutaj worek do boksowania przy
      okazji przytaczania własnej zbankrutowanej ideologii, nie znając nawet treści
      teori ewolucji Darwina.
      • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 19:44
        No i o co chodzi? O knebel prosze panstwa. Tylko o knebel.
        Bo w czasach gdy H*i , pizd*,K*rwa to obyczajowa norma na ulicy ,na
        uniwersytetach, w filmach i domach, udawanie, ze z powodu jezykowego puryzmu
        trzeba wprowadzic cenzure - to chamstwo i klamstwo.
        Chodzi znowu o to by grupka klakierow mogla pluc bezkarnie na wierzacych,
        na kosciol i na Polske. Bez prawa plemiki z naszej strony.
        Bo prawda jest , ze w kilku ostatnich tygodniach uwydatnilem na tym forum
        intelektualna malosc i miernosc ateistycznej kliki.
        Jezeli zaprowadza cenzure to proponuje wierzacym Polakom nie kupowanie Gazety
        Wyborczej.
        Ludzie wierzacy , ktorzy stanowia 90% tego spoleczenstwa maja prawo do
        reprezentacji swoich pogladow w mediach, na forach i w dyskusji publicznej.
        • petrucchio Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 25.02.07, 20:06
          Gość portalu: Leonard3 napisał(a):

> No i o co chodzi? O knebel prosze panstwa. Tylko o knebel.
          > Bo w czasach gdy H*i , pizd*,K*rwa to obyczajowa norma na ulicy ,na
          > uniwersytetach, w filmach i domach, udawanie, ze z powodu jezykowego puryzmu
          > trzeba wprowadzic cenzure - to chamstwo i klamstwo.

I kto to mówi? Mistrz skatologii Forum Nauka. Vacia (świadek Jehowy, więc z
          pewnością nie ateistka, ale grzeczna i sympatyczna dyskutantka) uderzyła w stół
          i patrzcie, jakie nożyce sie odezwały!

> Chodzi znowu o to by grupka klakierow mogla pluc bezkarnie na wierzacych,
          > na kosciol i na Polske. Bez prawa plemiki z naszej strony.

Admin usunął sporo twoich postow w ostatnich tygodniach, ale nie przypominam
          sobie, żeby usunął coś, co zawierało polemikę. Wycinane były posty zawierające
          czyste bluzgi, czyli wyraźnie naruszające regulamin forum.

> Bo prawda jest , ze w kilku ostatnich tygodniach uwydatnilem na tym forum
          > intelektualna malosc i miernosc ateistycznej kliki.

Klnąc, plując i powielając do znudzenia głupawe slogany?

> Jezeli zaprowadza cenzure to proponuje wierzacym Polakom nie kupowanie Gazety
          > Wyborczej. Ludzie wierzacy, ktorzy stanowia 90% tego spoleczenstwa maja prawo
          > do reprezentacji swoich pogladow w mediach, na forach i w dyskusji publicznej.

Reprezentujesz na tym forum siebie (wliczając w to twoje liczne internetowe
          awatary) i nikogo więcej. Nie ty pierwszy próbujesz pozować na rzecznika
          "wierzących Polaków", ale jest to funkcja samozwańcza.
          • Gość: KolegaX Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:24
            petrucchio napisał:
            > I kto to mówi? Mistrz skatologii Forum Nauka. Vacia (świadek Jehowy, więc z
            > pewnością nie ateistka, ale grzeczna i sympatyczna dyskutantka) uderzyła w stół
            > i patrzcie, jakie nożyce sie odezwały!

Jak vacia - Świadek Jehowy - sama głosiła słowo Boże na FN, to jakoś nie
            uderzała pięścią w stół. Dopiero, gdy Katolicy zaczęli się odzywać, zaczęła
            adminów na pomoc wzywać. Czy to ma się nazywać miłość bliźniego? Czy Bóg,
            zdaniem vaci, zakazał Katolikom głosić?

KolegaX
            • vacia Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 08:19
              Gość portalu: KolegaX napisał(a)
              >
              > Jak vacia - Świadek Jehowy - sama głosiła słowo Boże na FN, to jakoś nie
              > uderzała pięścią w stół. Dopiero, gdy Katolicy zaczęli się odzywać, zaczęła
              > adminów na pomoc wzywać. Czy to ma się nazywać miłość bliźniego? Czy Bóg,
              > zdaniem vaci, zakazał Katolikom głosić?
              >
              NIech Katolicy głoszą Słowo Boże i swoje poglądy ale niech robią w tak
              kulturalny posób jak to robił papież Jan Paweł II lub kiedyś wielki Polak,
              prymas Wyszyński.
              Znam dobrze religię Katolicką i wiem ,że prawdziwi Katolicy odnoszą się
              uprzejmie i z szacunkiem do ludzi innych wyznań i do ateistów, w przeciwnym
              razie praktykowali by z rozmysłem grzech przeciwko bliźnemu z którego musieliby
              szybko się spowiadać.
              Tylko ludzie udający Katolików celowo obrażają godność osobistą rozmówców.
              Pozatym Netetykieta Forum obowiązuje każdego uczestnika dyskusji niezależnie od
              światopoglądu.

• Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 20:25
            Spojrzyj na dane dotyczace zwrotow nakladu i ciaglego spadku nakladu Gazety.
            Obawiam sie Pierduchio , ze bedziesz szukal roboty w tygodniku Niedziela
          • wiktoriaka Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 25.02.07, 20:44
            petrucchio napisał:

> Klnąc, plując i powielając do znudzenia głupawe slogany?

Swoją drogą czy to nie dziwne, że ktoś deklarujący swoją żarliwą wiarę
            potrzebuje dla jej obrony obrzydliwych wulgaryzmów. W dodatku ten ktoś usiłuje
            nam wszystkim wmówić, że taki rynsztokowy jezyk jest powszechnie używany. Nie
            wiem w jakim srodowisku on przebywa, u mnie w domu ani w miejscu mojej pracy tak
            się nie mówi.
            • Gość: t0g Re: Wcale nie jest potrzebna! IP: 12.45.62.* 25.02.07, 20:54
              Bo JA juz prawie wcale tu nie bywam.

A reszta, niech sie napie.. kłonicami, nie mój biznes.
            • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 22:43
              A ty rzniesz glupa Wiktoriaka do upadlego , bo ja wulgaryzmow nie uzywam.
              Chodzi o poglady odmienne od twojego fanatyzmu ateistycznego.
              Przywyklas bezkarnie pluc na katolikow, na kosciol i na Polske.
        • llukiz Potrzebny modera na Forum Nauka 27.02.07, 00:03
          > Bo w czasach gdy H*i , pizd*,K*rwa to obyczajowa norma na ulicy ,na
          > uniwersytetach, w filmach i domach, udawanie, ze z powodu jezykowego puryzmu

w starożytnej europie wykopano tabliczki z napisem:"Świat schodzi na psy.
          Dzisiejsza młodzież to sami dekadenci"
      • vacia Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 08:45
        qwardian napisał:

>
        > Demokracji??? Ja na kartoniku do głosowania, nie zauważyłem żadnych
        postulatów,> dotyczących się obelg, pomówień, wyzwisk i epitetów. Za to
        widziałem nazwiska > Kaczyńskich i kandydatów obecnej koalicji.

No tak ale nikt Cię w lokalu wyborczym nie opluwał, mogłeś spokojnie tą kartkę
        do urny wyborczej wrzucić.
        Słowo demokracja służy też do określenia swobód i praw obywatelskich.
        Jaka to demokracja gdy człowiek wyrażając swoją opinię ryzykuje,że zostanie za
        nią wdeptany w błoto przez osobę, która się wykorzystuje swoją inteligencję i
        wykształcenie aby innych ponizać i obrażac a to wszystko pod hasłem obrony
        Katolicyzmu.

Nie chciałbym wymieniać nazw forumowiczów, którzy z
        > katolików, kościoła i religii urządzili sobie tutaj worek do boksowania przy
        > okazji przytaczania własnej zbankrutowanej ideologii, nie znając nawet treści
        > teori ewolucji Darwina.

Nic nie usprawiedliwia obrażania uczestników Forum nawet jeśli oni nas obrażają.
        Od tego są admini i moderatorzy gdyż samosąd jest cofaniem się w rozwoju
        cywilizacyjnym a to Forum Nauka powinno być postępowe z racji swojej nazwy.
        >
    • Gość: su forum@agora.pl IP: *.dag.pl 25.02.07, 20:28
      z linkami twórczości trolla.
      • Gość: Leonard3 Re: forum@agora.pl IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 22:49
        Licencjonowana i namaszczona reprezentacja teistow na forum Gazety
        Wyborczej to SWIADEK JEHOWY-"VACIA". "Grzeczna" opozycja dla ateistow.
        Wy Katolicy, ktorzy stanowicie 90% ludzi w tym kraju to macie prawo
        tylko do nadstawiania policzka zeby go opluto.
    • yoric Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 25.02.07, 23:51
      Niestety, forum nauka gw to śmietnik. GW ma - nomen omen - wybór. Zrobić to
      forum miejscem dyskusji o nauce, albo miejscem dowcipów o Giertychu, Lepperze, itd.
      A dodam, że to Forum to pewna wizytówka Gw dla ludzi interesujących się nauką.
      Pozdrawiam
      • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.07, 02:30
        Usilujesz nam wmowic , ze cenzora-moderatora wprowadza sie po to by chronic
        Leppera albo Giertycha ? To ty myslisz , ze katolicy to sa idioci , zeby
        wierzyc w takie uzasadnienie cenzury ? Cenzure wprowadza sie po to by
        pozbawic katolikom mozliwosci polemiki na opinie obrazajace
        katolikow,wiare katolicka i Polske. Nauka to autonomiczne pole ktore
        powinno byc otwarte dla WSZYSTKICH opcji swiatopogladowych.
        • europitek Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 02:59
          A czy wiesz, jak ciężko jest dostać kościelny rozwód? Jak się dowiesz, to pomnóż to przez 3.
          Lubię takich zgrywusów.
          • mary_sio Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 01.03.07, 20:06
            europitek napisał:
            > Lubię takich zgrywusów.

oraz: to forum byłoby bez postów Leonarda zbyt nudne choćby dla jednego
            kliknięcia myszy
            • Gość: braat1 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.chello.pl 01.03.07, 20:36
              > oraz: to forum byłoby bez postów Leonarda zbyt nudne choćby dla jednego
              > kliknięcia myszy

Moze to forum byloby nudniejsze, ale duzo by zyskalo pod wzgledem
              merytorycznym.
              A posty Leonarda najlepiej pasuja na Forum Humorum i zostalyby tam nalezycie
              docenione.
    • marcinlet Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 08:51
      Powinno być obowiązkowe logowanie. Wtedy wystarczy zaznaczyć w ustawieniach
      forum "nie pokazuj postów nieprzyjaciół" i luzik.
      • wobo1704 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 12:12
        Tak. Moderacja, logowanie i bezwzględne przestrzeganie tematyki FN.
        Wątki religijne i polityczne proponuję przenosić tam, gdzie ich miejsce.

Ps. Vaciu! Popieram wszystkie Twoje postulaty uzupełnione prośbą o bezwzględne
        przestrzeganie tematyki forum. Każdy temat poruszany na FN staje się dla Ciebie
        pretekstem do uprawiania propagandy religijnej. I temu stanowczo się
        przeciwstawiam.
        Pozdrawiam
        wobo
        • yoma Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 12:24
          Nie karmić trolli, i już

(mówię, bom smutna i też pełna winy) :)
          • petrucchio Tako rzecze Netykieta: 26.02.07, 12:35
            Nie przeklinaj.

Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.

...

Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.

Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.

...

Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
            krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej
            działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.

forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
            • Gość: Leonard3 Re: Tako rzecze Netykieta: IP: 83.238.147.* 26.02.07, 13:23
              Netykieta - popieram calym sercem. Pod jednym warunkiem. OBIEKTYWIZM
              w ocenie wszystkich. W ocenie obydwu polemistow.
              Bo jezeli ateistyczny oponent ma licencje na wulgaryzmy,personalne ataki, jawne
              klamstwo,dezinformacje i demagogie to MUSI BYC PRAWO SAMOOBRONY TYMI
              SAMYMI METODAMI.
              Atakujacy musi wiedziec , ze moze go spotkac riposta ze strony
              profesjonalisty , ktory "zniszczy" go za pomoca rownie chamskiej broni.
              Niestety musi tu obowiazywac zydowska zasada " zab z zab".
              Chrzescijanska zasada nadstawiania "drugiego policzka" tylko rozzuchwala motloch
              kolego Petrucchio. Jak sie administruje witrynowy burdel to nie ma co udawac,
              ze to liga gentelmenow.
              • vacia Re: Tako rzecze Netykieta: 26.02.07, 18:20

> Niestety musi tu obowiazywac zydowska zasada " zab z zab".

NIe musi taka zasada obowiązywać. Człowiek ma wolną wolę i może zachować się
                szlachetnie nie odwazajemniając złem za zło i przebaczając swojemu
                przeciwnikowi.
                Tym bardziej,że trzeba przestrzegać Netetykiety Forum nawet gdy inni jej nie
                przestrzegają.
                Postepując w ten sposób pokazujemy że być teistą, być chrześcijaninem oznacza
                piękno duchowe i że warto się do teistów przyłączyć skoro oni tak szlachetnie
                postępują.
          • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: 83.238.147.* 26.02.07, 13:07
            Yoma to HANBA z tym klamstwem o trollach. Bo zaden ATEISTA tym forum
            do trola zaliczony nie bedzie. Mnie w poczatkowyn okresie polemiki
            na tym forum gdy bylem lagodny jak baranek urzadzono " samosad (lynch)"
            pod tytulem "Czy Marines jest Ksiedzem ". Jedynym zrzutem jaki mnie wtedy
            stawiano to, ze mam zbyt archaiczny styl polszczyzny przypominajacy ksiedza.
            Gdy przypomnialem , ze ten Gebbelsowski Chwyt udupiania dyskutantow moze byc
            zastosowny w stosunku do Rabina , wtedy Administrator "w panice" zdjal
            wszystkich 20-u moich nazistowskich oponentow z witryny.
            Trollizm to totalitarna etykietka dawana merytorycznym oponentom.
            TROLL = Dysydent = Wrog Ludu = Katol = Ciemnogrod religijnych = zmora ateistow
            TROLLE - Do Syberyjskiego Lagru "Psychuszki" z nimi!!!!
            TROLLE - zaplute karly katolickiej reakcji !!!!!!
            Administrator tej witryny - Hanba.
        • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: 83.238.147.* 26.02.07, 12:47
          Zgadzam sie wobo , ze przyzwoitosc nakazuje zeby nie omawiac na forum nauki
          dogmatow religii i boga personalnego. Ja nigdy podczas mego pobytu
          na tym forum nie wprowadzilem ZADNEGO tematu do dyskusji. Biore udzial w
          dyskusji jako polemista tematow wprowadzonych na forum przez innych.
          No ale badzmy realistami , czy pseudo-archeologia na temat "szczatkow
          dzieci Jezusa" nie wymusza na katolikach polemike na ten temat?
          Czy "prawdy" konferencji w Teheranie o "Klamstwie Holocaustu" jesli postawione
          na tym forum nie wymusily by polemiki , ze strony Zydow?
          Wiec nie prowokujcie i nie plujcie a wtedy ograniczyc bedzie sie mozna
          do dyskusji o srubkach , nakretkach i metalach.
          Ale nawet wtedy bedzie to chamskie ograniczenie wolnosci slowa, bo wiele
          tematow nauki graniczy z matafizyka i teistycznym pojmowaniem swiata.
          I teisci musza miec wolnosc polemiki z pozycji ich swiatopogladu.
          Wiec o co ty tak naprawde chodzi . O knebel prosze panstwa ,o knebel.
          Zeby mozna bylo bezkarnie pluc na katolikow z pozycji fanatycznego ateizmu
          i z pozycji sekty swiadkow jehowy.
          • marcinlet Już się tak nie tłumacz 26.02.07, 14:09
            Przecież nawet nie wiadomo czy to akurat o ciebie chodzi. :D
            • Gość: Leonard3 Re: Już się tak nie tłumacz IP: 83.238.147.* 26.02.07, 15:37
              O mnie moze nie chodzi ale na pewno chodzi o ciebie Marcinlet.
              W jednym z tematow, ktore zamiesciles do dyskusji o na forum (Czy istnieje
              pojecie Wszechswiata) zastrzegles , ze dyskutowac moga wszyscy "oprocz
              Leonarda".
              Skad my to znamy? "Psom i Polakom wstep wzbroniony" a moze zazadasz zebym przy
              swoich postach zamieszczal "zolta gwiazde"? Uderz sie w piersi ateistyczny
              bigocie.
              • marcinlet Re: Już się tak nie tłumacz 26.02.07, 17:16

> O mnie moze nie chodzi ale na pewno chodzi o ciebie Marcinlet.
                > W jednym z tematow, ktore zamiesciles do dyskusji o na forum (Czy istnieje
                > pojecie Wszechswiata) zastrzegles , ze dyskutowac moga wszyscy "oprocz
                > Leonarda".
                > Skad my to znamy? "Psom i Polakom wstep wzbroniony"

Wybacz mi tamtą chwilę słabości. Przecież ja wiem, że jesteś miłym, opanowanym,
                poważnym dyskutantem, który nigdy tu nikogo nie obraził. ;)
          • vacia Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 18:10

> i z pozycji sekty swiadkow jehowy.

Świadkowie Jehowy nie są żadną sektą ale równoprawną prawnie zarejestrowaną
            religią w Polsce i w USA i w wielu innych krajach świata.
            Wypowiadasz się jak byś nigdy nie był w Stanach gdzie każdy sąsiad ma inną
            religię a wszyscy się szanują nawzajem.

• Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: 83.238.147.* 26.02.07, 18:20
              Wiec polozmy nacisk na slowo ROWNOPRAWNOSC , kolezanko Vacia.
        • vacia Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 26.02.07, 18:32
          wobo1704 napisała:

Każdy temat poruszany na FN staje się dla Ciebie>
          > pretekstem do uprawiania propagandy religijnej. I temu stanowczo się
          > przeciwstawiam.

Drogi Wobo, żadnej propagandy religijnej nie uprawiam, słowo propaganda ma
          negatywny wydźwięk a ja tylko dyskutuję na tematy humanistyczno -
          filozoficzne , na tematy nauk społecznych a z nich, choćbyś chciał, nie uda ci
          się wykorzenić tematyki religijnej bo religia jest elementem ludzkiej kultury i
          edukacji, nawet w szkołach uczy się dzieci religii a przecież to placówki
          państwowe i mające za zadanie krzewić naukę.
          Zdajsie, że jest forum "Tylko nauka" ,jeśli bardzo cierpisz z powodu niektórych
          wątków religijnych możesz skupić uwagę na tamtym chyba areligijnym forum lub
          omijać wątki o nieinteresującej Cię tematyce.
          Organizatorzy tego Forum wielokrotnie podkreślali,że tematyka filozoficzno-
          religijna może tu pozostać z uwagi na fakt,że rozumieją bardzo szeroko
          słowo "Nauka".
          Też cię pozdrawiam.
    • Gość: braat1 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.chello.pl 28.02.07, 20:05
      Przydalby sie moderator, oj przydal. Moze niektorzy zrozumieliby, ze mozna miec
      rozne zdanie i dyskutowac, nie uzywajac niewybrednych epitetow.
      • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 20:30
        Podaj przyklady koles Braat tych wulgaryzmow ,tych przklenstw i moralnie
        ohydnych rynsztokowych wiazanek. Ja ci podam przyklad: wczoraj uzylem
        zwrotu "silikonowa odbytnica " a dzisiaj zwrotu "odpi*rdolcie od Suwerennej
        Polski". Zaszokowany? No i dobrze , bo o to chodzi zeby zaszokowac
        obludnych bigotow jak ty. Mam gleboko w d*pie ciebie i twojego moderatora,
        ateistyczny popaprancu. Przemianuj te witryne na organ sekty swiadkow
        jehowy , zeby rektutowali naiwnych do swego raju w Brooklynie, NY,NY.
        Jehowici w Polsce sukcesow nie odnosza , widocznie narod Polski jest madrzejszy
        niz mysleli. Co rok 30% procent Jehowitow opuszcza sekte z powodu rozcarowania,
        dlatego musza bez przerwy rekrutowac nowych frajerow. No i upewnij sie,
        ze twoj moderator to Jehowita albo Laicki Lewicowiec. My zaglosujemy
        naszymy portfelami przy bojkocie "Wyborczej". Wybor na rynku prasy ogromny.
        • Gość: braat1 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.chello.pl 28.02.07, 22:39
          Powiedz mi jedno Leonard. Oprocz tego ze mam inne zdanie od Ciebie na rozne
          tematy to co ja ci zrobilem, ze mnie obrazasz??
          • leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 01.03.07, 11:44
            Poniewaz BIGOT wywoluje odruch wymiotny u wiekszosci zdrowych ludzi i u mnie.
            Podaj przyklady tych strasznych przeklenstw , tych obrzydliwych wulgaryzmow
            ktorymi Leonard przestrasza slabych na umysle! Jac ci moge podac:
            Silikonowa odbytnica, "wiem , ze wszystko wiem = mantra ateisty" ,
            wyksztalciuch , katol i obludnik" Wystarczy ? A teraz idz i sobie poplacz.
            • Gość: braat1 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.chello.pl 01.03.07, 14:53
              Ktos to dobrze ujal w innym watku. "Nie ma sensu kopac sie z koniem".
              Zycze milego dnia.
      • Gość: leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 20:42
        Chcesz zakosztowac wolnosci slowa w wydaniu proponowanym przez
        swiadka jehowy VACIE ? To sprubuj zamiescic jakas niezalezna opinie w ich
        magazynie "wieza" (?) ,"tower" (?) i opowiedz nam o swoim doswiadczeniu na tym
        Forum. ( bo to bedzie "nauka" dla ciebie i dla nas)
      • vacia Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 01.03.07, 09:41
        Gość portalu: braat1 napisał(a):

> Przydalby sie moderator, oj przydal. Moze niektorzy zrozumieliby, ze mozna
        miec rozne zdanie i dyskutowac, nie uzywajac niewybrednych epitetow.

Miły Braacie
        To przyjemność dyskutować z osobą o odmiennych poglądach i ją przekonywać
        merytorycznymi argumentami, zachowując wobec niej zasady dobrego wychowania.
        Jeśli racjonalne argumenty nie dotrą do umysłu naszego rozmówcy to napewno nie
        osiągniemy też sukcesu gdy przejdziemy do obrażania go.
        Prawda podana w odrażającym "opakowaniu" budzi negatywne emocje zamiast
        zachwytu i utrudnia przekonanie przeciwnika a o to w dyskusji przecież chodzi.
        • Gość: braat1 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.chello.pl 01.03.07, 09:43
          Ale niestety niektorzy tego nie potrafia zrozumiec. A moze nie chca tego
          zrozumiec. Moze wlasnie obrzucanie blotem to jest ich cel na tym forum. Ludzie
          sa rozni...
          • vacia Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 01.03.07, 09:58
            Gość portalu: braat1 napisał(a):

>Ludzie sa rozni...

Bardzo różni.
            Ale najważniejsze w dyskusji jest moZliwość otwartego głoszenia swojego
            zdania.
            W systemach totalitarnych- ludziom zamyka się usta przez zastraszanie ich
            snakcjami ale mam nadzieję że tu na forum Nauka będziemy mogli bezpiecznie
            dyskutować (bez ryzyka że wyleje się na nas wiadro z pomyjami), możemy mieć
            odmienne i być ateistami, Katolikami, Świadkami Jehowy czy Zydami....i nie być
            za to wyśmiewani i szkalowani.
            Gdu Hitler doszedł do władzy nawet jego najbliżsi współpracownicy nie śmieli
            wygłaszać odmiennej od niego opinii, ten brak swobodnego wyrażania odmiennych
            poglądów doprowadził Hitlera i Niemcy do upadku.
            Strach nie sprzyja prawdzie.
            • Gość: Leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.07, 11:18
              Juz to widze jak Vacia i Braat trzesa sie ze strachu przed Leonardem. Przeciez
              to calkowity pic na wode. Tu chodzi o knebel moderatora , chodzi tylko o knebel
              cenzury. NAJPIERW byla cenzura , POTEM Hitler mogl robic co chcial.
              • Gość: braat1 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka IP: *.chello.pl 01.03.07, 11:29
                A moze odpowiesz na moje pytanie? Dlaczego mnie obrazasz??
                • leonard3 Re: Potrzebna moderacja na Forum Nauka 01.03.07, 12:01
                  Poniewaz jestes BIGOT Braat i Vacia. Kazdy BIGOT powoduje odruch wymiotny u
                  mnie i wiekszosci normalnych ludzi.
                  Ty z kolei podaj te przyklady tych ohydnych przeklenstw ktorymi Leonard
                  tak prezestrasza "delikatnych i slabych na umysle" ?
                  Moze katol, wyksztalciuch,silikonowa odbytnica czy "wiem , ze wszystko
                  wiem=mantra ateisty". Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
    • leonard3 Re: Nienawidze ateistow 01.03.07, 12:52
      a to jest juz prowokacja. Debile uzywaja mego nika i podszywaja sie podemnie.
      Jestem ZALOGOWANY jako leonard3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka