Gość: wojtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:14 Miałem tak w Half-Life'ach. Z tego, co czytałem, jakaś epidemia. Zgodnie z zaleceniami zmieniłem FOV na 90 i przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GordonFreeman Re: Growy zawrót głowy IP: 82.207.140.* 26.08.08, 10:53 EE tam, ja w Quake3 ustawiam fov120 stopni, jest niezła jazda, i nic mi się nie kręci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Re: Growy zawrót głowy IP: *.crowley.pl 26.08.08, 11:06 Niektóre gry są tak słabe, że tylko się porzygać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: Growy zawrót głowy IP: *.tvk.torun.pl 26.08.08, 11:20 ludzie, to są symptomy epilepsji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramikin Re: Growy zawrót głowy IP: *.chello.pl 26.08.08, 12:03 Dziwne, jedyna gra jaka kiedykolwiek przyprawiła mnie o chorobę lokomocyjną to oryginalny Wolfenstein. Sposób, w jaki się przewijały ściany podczas częstych obrotów jakoś mi źle działał na błędnik. Nowoczesne gry mnie nie ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Growy zawrót głowy 26.08.08, 12:09 dupa nie epilepsja :) ja nie mam czegos takiego (UT2004, fov120) mogę naparzać godzinami, ale... istotnie bierze mnie na mdłości jak przez parę chwil obserwuje jak ktoś inny gra, to co bym sam zrobił nie zgadza się z tym co dzieje sie na ekranie - ergo - mozg chce usunąć toksyny : )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aq Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 12:17 Miałem coś takiego kiedyś przy system shock jedynce. Później mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 14:23 Coraz mniej "redaktorow" potrafi apisac cos sensownego. Jak temu przeciwdzialac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fumiko Re: Growy zawrót głowy IP: 83.141.118.* 26.08.08, 15:23 Mnie tam to nie rusza, w ogóle. Nigdy nie miałam takich objawów, ani w symulatorach ani w FPSach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość/ob1 Re: Growy zawrót głowy IP: 77.252.84.* 26.08.08, 15:35 doświadczyłem tego po kilku godzinach q3 i SOF ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Growy zawrót głowy IP: 213.77.0.* 26.08.08, 15:55 co to jest fov? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:02 co to jest fov? field of view - pole widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Touch Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:06 Field of View Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń o imieniu Krow Re: Growy zawrót głowy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.08, 16:08 ja z kolei mogę grać praktycznie we wszystkie FPS bez przykrych efektów, natomiast oglądnięcie filmu z własnego grania natychmiast posyła mnie do Wymiotkowa :) Za to odkryłem niedawno, że ruszanie głową: kręcenie, przechylanie we wszystkich kierunkach podczas oglądania "wymiotnych" filmików redukuje nieprzyjemne doznania w zaskakująco dużym stopniu. Wychodzi na to, że wystarczy dostarczyć błędnikowi trochę "szumu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eR Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:18 Mam coś takiego przy FPS-ach. Co ciekawe przy grach TPP nie występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:21 Swoja drogą to ten trailer zapowiada całkiem ciekawą grę:) Zdecydowanie wolę gdy widać ciało bohatera jak to miało miejsce np. w Trespasser, Thief3 czy serii Operation Flashpoint/ArmA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Growy zawrót głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:48 w jaki sposób baletnice wyświet lają sobie celowniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanss Re: Growy zawrót głowy IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 18:49 To ja proponuję ostrą sesję zawodów red bull'a w FSX wraz z najnowszym track ir'em - zawroty głowy murowane:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fazi Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:47 Ja na szczeście nie mam takich akcji ale pewnie troche ludzi grając w sega rally i siedząc przy 24 calowym monitorkiem Lg mogło by juz czuć się dziwnie na szczeście mi mimo tego ze obraz jest bardzo realistyczny nie trapia takie dolegliwości bo wkurzało by mnie to ze nie moge grać:D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 18:07 pierwszy raz sie pojawilo przy HL2 gdy gralem tuz przy 32" monitorze to byl powazny blad - teraz granie dluzej niz 15 minut powoduje efekty nie z tej ziemy - zawroty i bol glowy, dreszcze, przez godzine mam wrazenie ze zwroce wszystko co zjadlem w ciagu tygodnia, nie mogę dojść do siebie - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Growy zawrót głowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 16:35 To moj kumple pocinal w UT wi w jednej chwili leci biegiem do kibla.Po pietnastu minutach wrocil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Growy zawrót głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 16:37 Ja mam 15min max i normalnie jakbym sie struł muchomorem brzuch, głowa, poty i wymioty nadchodzące sprawiają że kończe grac bez wzgledu na wsyztsko, jedno z gorszych uczuc jakich mozna doswiadczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Growy zawrót głowy IP: 212.244.68.* 04.09.09, 13:23 Jak sobie poradzić z tym problemem - bardzo prosto - nie grać w gry na komputerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Growy zawrót głowy IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.09, 16:42 Wczoraj miałam wymioty po grze Dead Space, po Wolfenstainie absolutnie nic mi nie jest. Były to tak silne nudności, że absolutnie nie wyobrażam sobie dalszej gry. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam i nie życzę nikomu. Szkoda bo gra zapowiadała się ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dayotz Re: Growy zawrót głowy IP: *.3s.pl 04.12.09, 22:10 Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o gry - próbowałam Nosferatu, Sherlocka Holmesa i Penumbry. Wystarczy 10 - 15 minut by doprowadzić mnie do mdłości, dreszczy i zawrotów głowy itd. ABSOLUTNA MASAKRA... :( Odpowiedz Link Zgłoś