Dodaj do ulubionych

Czas zostać idiotą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 15:39
wg autora:
1499 zł - 1280 zł = 600 zl zamiast 200
1999 zł - 1701 zł = 400 zl zamiast 300

Wow zajefajny masz kalkulator. Az dziw ze cie do media marktu wpuscili.

Obserwuj wątek
    • Gość: irreality Re: Czas zostać idiotą IP: *.devs.futuro.pl 10.10.08, 15:55
      bobo: Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, tabelka porównuje najtańsze oferty a komentarz dotyczy konkretnych sklepów. Tabelkę z cenami w sklepach masz na dłoni:

1890 zł - 1280 = 610 zł
      2090 zł - 1701 zł = 389 zł

• Gość: baba Re: Czas zostać idiotą IP: 88.151.87.* 10.10.08, 15:59
      ciebie bobo nie wpusciliby za brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem
      pozdrawiam
    • Gość: sluchajac irivera Re: Czas zostać idiotą IP: 77.252.43.* 10.10.08, 21:57
      Czytając wstęp odniosłem wrażenie, że autora ostatnio okradli ze wszystkich elektronicznych gadżetów, rabując zarówno mieszkanie (TV, konsola, laptop, monitor) jak i samego zainteresowanego (komórka, mp3, słuchawki). Wyrazy współczucia, gębę też obili?
    • Gość: logon Re: Czas zostać idiotą IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.08, 19:30
      Ja w MM Czeladź dostałem Wii Points warte 20 euro za 20 zł...
    • Gość: polek Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 11:35
      Wszystko trzeba sprawdzac nie ma tak że tu jest napewno najtanij chocia z ogólnie to zazwyczaj mimo wszystko najtaniej wychodzi w necie ja ostatnio kupiłem sobie nagrywarkę blu ray Lg zapłaciłem za nią niecałe 700 a w sklepach była za więcej niż 800 więc oszczędność jak najbardziej zauważalna.
    • Gość: Av Re: Czas zostać idiotą IP: *.creativeteam.com.pl 13.10.08, 11:40
      @sluchajac irivera
      Piłeś coś? Chodziło o porównanie cen a nie dokupywanie gadżetów :|
    • Gość: hmm Re: Czas zostać idiotą IP: 92.64.67.* 13.10.08, 15:12
      W necie ceny:
      Xbox 360 Arcade - od 550 zł
      TV Sharp LC-32D44E-BK - od 1660 zł
      Toshiba Satellite A300-15I - od 1900 zł

to tak na marginesie...

• Gość: Gość Re: Czas zostać idiotą IP: 93.159.133.* 14.10.08, 16:20
      To chyba nie od dziś wiadomo, że w marketach internetowych zwykle jest taniej. Ja też wolę być idiotą :), swoją drogą nieźle poszaleli z tą reklamą agito, ale to dobrze - niech się szerzy radosna nowina :)
    • Gość: katie Re: Czas zostać idiotą IP: *.tvkdiana.pl 14.10.08, 22:31
      Denerwujący są ludzie którzy czytaja artykuły a potem dodaja swoje cwaniackie komentarze, bo oni wiedza najlepiej eh masz coś do powiedzenia to mów mądrze a nie rób z siebie idioty
    • Gość: Gość Re: Czas zostać idiotą IP: 93.159.133.* 15.10.08, 10:09
      Ten artykuł nie był jakoś specjalnie oświecający, od kilu miesięcy chodzą po sieci raporty Pentora czy SMG/KRC z porównaniem cen w sklepach tradycyjnych i internetowych, działają też wyszukiwarki cenowe.
      Artykuł fajnie opisuje zakupy w wielkich sklepach ze sprzętem, ale bez przesady - nie odkrywa jakiś nie wiadomo jakich ukrytych prawd.
    • Gość: po-mor Re: Czas zostać idiotą IP: *.supelec.fr 15.10.08, 11:35
      czy uwzgledniono tylko polskie sklepy internetowe?
      zazwyczaj ceny w polskich sklepach interntowych sa zawyzone o ~30% porownujac do np. niemieckiego e-bay czy francuskiego amazona.... nawet doliczajac koszty wysylki wychodzi duzo taniej.
    • Gość: gość Re: Czas zostać idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 17:57
      Ten na końcu filmik... Ten gość jest niepełnosprawny. Ładnie się tak śmiać? :/
    • 3dmarkowski Re: Czas zostać idiotą 26.10.08, 09:49
      Należałoby wspomnieć o gwarancji i wymianie towarów w sieci Media Markt. W przypadku wykrycia wady sklep nie tworzy żadnych problemów, a klientowi od ręki daje nowy towar.
      W żadnym sklepie internetowym nie spotkamy się z taką zasadą. Reklamacja zostaje poddana ocenie, a w przypadku braku jej uzasadnienia klient zobowiązany jest pokryć koszta transportu, oraz koszta pracy serwisanta.
      Oczywiście od każdego człowieka zależny co jest dla niego najistotniejsze pewność, czy cena.
    • Gość: ANia Re: Czas zostać idiotą IP: *.icpnet.pl 26.10.08, 09:50
      "tak, wymieniam tą markę z premedytacją " a może raczej: "tak, wymieniam TĘ markę z premedytacją"?

"chociaż poza mną po sklepie chodziło tylko kilku, innych klientów", hm, a nie: "chociaż poza mną po sklepie chodziło tylko kilku innych klientów"?

Korekta w weekend ma wolne?
    • Gość: mark Re: Czas zostać idiotą IP: *.gprs.plus.pl 26.10.08, 09:50
      Zgadzam się, już była o tym mowa w TV. Facet jest niepełnosprawny więc nabijanie się z niego to czyste chamstwo!
    • Gość: brtk Re: Czas zostać idiotą IP: *.spray.net.pl 26.10.08, 09:50
      Artykuł sponsorowany? ;)
      Kupowałem ostatnio telewizor, w jednym MM kosztował 1800, w innym ten sam był za 2500... A co od artykułu, to tak to wygląda, jakby sklepy internetowe miały te same ceny. Dziwne, bo jednym ze sklepów internetowych jest wspomniany w porównianu Euro.
    • koham.mihnika.copyright Re: Czas zostać idiotą 26.10.08, 09:51
      stad pytanie, jaki procent mieszkancow Polski zaliczaja sie do gatunku homo sapiens?
    • 3dmarkowski Re: Czas zostać idiotą 26.10.08, 09:52
      Widzę, że spisywanie cen, testowanie towaru w sklepie, czy inne czynności związane ze sprawdzeniem gdzie najtaniej, i co kupuje w Polsce jest nadal traktowane jako dziwactwo.
    • Gość: bunny123 Re: Czas zostać idiotą IP: *.chello.pl 26.10.08, 09:53
      Człowieka, który wpadł na pomysł umieszczenia ostatniego filmiku natychmiast wylałbym z pracy na zbity pysk. Ten chłopak jest umysłowo chory, przetoczyła się sprawa tego nagrania przez media ok. roku temu.
    • Gość: moohozol Re: Czas zostać idiotą IP: *.eranet.pl 26.10.08, 10:01
      Mój syn nagminnie targuje się w mm przy zakupie gier na konsolę i zawsze coś urywa z ceny. Muszę się tego od niego nauczyć
    • Gość: pomaryn Re: Czas zostać idiotą IP: *.eranet.pl 26.10.08, 10:01
      następnym razem niech no autor zrobi tekst o produktach, które występują we wszystkich marketach, a nie założył coś sobie, bo chce kupić, a że akurat większości nie dostał w Euro i World tylko w Media to pikuś. A ja powiem, że mnie wali co chce sobie kupić autor. Autor, jeśli mu za to płacą, powinien myśleć o tym co mi, CZYTELNIKOWI, daje jego tekst. To, że w sieci jest taniej to wiem i bez niego, ale który market jest tańszy, po tym debilnym zestawieniu towarów nijak się nie dowiesz.
    • Gość: ... Re: Czas zostać idiotą IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 26.10.08, 10:09
      MM jest nie dla idiotów bo tylko taki człowiek wiec co może tam kupić. Sprzęt fotograficzny jest tam sporo droższy niż w sprawdzonym sklepie internetowym gdzie można odebrać sprzęt osobiście. Osobiście to w MM od czasu do czasu kupuje tylko czyste płytki.
    • Gość: boka Re: Czas zostać idiotą IP: *.cpe.unwired.net.au 26.10.08, 10:11
      Macie na myśli niepełnosprawnego ochroniarza?
    • mejlmi Re: Czas zostać idiotą 26.10.08, 10:14
      Zastanawia mnie jakie to przygody DHL, czy chodzi o zamordowanie dwóch pracowników tej sieci w Afganistanie?? Niesmaczne, naprawde!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka