Dodaj do ulubionych

Problem słuchawek

IP: *.is.net.pl 20.10.08, 16:59
Gadżeciarze... boziu...
Obserwuj wątek
    • Gość: asa Re: Problem słuchawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 17:07
      kiedyś słyszałem o możliwości przenoszenia dźwięku poprzez wprawianie w drgania kości szczęki...
    • Gość: Gość Re: Problem słuchawek IP: *.comarch.com 20.10.08, 17:09
      ale glupi artykul.
    • Gość: Aga Re: Problem słuchawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 17:26
      Bardzo fajne :D
    • Gość: xdp Re: Problem słuchawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 17:27
      N95 - ma bezpośrednio wejście na mini-Jack-a i ... zgadzam się to naprawde głupi artykuł.
    • Gość: rez Re: Problem słuchawek IP: *.mediadirection.com.pl 20.10.08, 17:31
      co za odkrywczy artykuł, jako temat następnego proponuję szokujący temat - o tym, że Ziemia obraca się wokoł Słońca.
    • Gość: rozbawiony Problem słuchawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 17:35
      ech wy... mośki. kosy to do dziś niedoścignione słuchawki wśród małych modeli, przeznaczonych do odsłuchu małych, przenośnych urządzeń charakteryzujących się (ogólnie) nie wygórowaną jakością dźwięku. ponadto jest model bez pałąka, zakładany bezpośrednio na każde ucho.
      są legendą wśród słuchawek i tylko dlatego są produkowane bez zmian. widocznie tego oczekuje rynek, nie?
    • Gość: YAR Re: Problem słuchawek IP: *.opera-mini.net 20.10.08, 17:35
      Czytałem kiedys news o takich słuchawkach. Cena odstraszająca (okolo 200?),a do tego słuchawki nie izolują od otoczenia. Słyszysz muzykę i wszystkie dźwięki otoczenia. Choć z drugiej strony moze to i dobrze. Kwestia gustu i przyzwyczajenia ;)
    • Gość: Marcin Re: Problem słuchawek IP: 78.152.192.* 20.10.08, 18:01
      Asa, sa takie sluchawki ktore przenosza dzwiek przez kosci, mozna je kupic i mozne je uzywac w wodzie np. na basenie, extra sprawa i dziala!
    • Gość: turboneko Re: Problem słuchawek IP: *.lublin.mm.pl 20.10.08, 18:03
      ja proponuje jeszcze trzecia droge - ustaw sobie w komorce wibracje i przestan smucic. a dzwonki w komorka ludzie i tak maja zazwyczaj niemożebnie ch...owe.
    • Gość: Marcin Re: Problem słuchawek IP: 78.152.192.* 20.10.08, 18:04
      aha i jak chcecie kupic najlepsze sluchawki to tylko www.apple.com nie maja konkurencji :)
      pozdr wszystkich
    • Gość: Budyn2h Re: Problem słuchawek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 18:07
      EE BH-604 dobra jakoś dźwięku i bluetooth, mikrofon wbudowany??????
    • Gość: iPhoniaż Re: Problem słuchawek IP: *.centertel.pl 20.10.08, 18:16
      Fajny artykuł, tylko Autor zapomniał wymienić problem rozpadających się słuchawek tych od komurek co się psują najczęściej po kilku/kilkunastu miesiącach i sytuacja nie poprawia się zupełnie z wzrostem ceny słuchawek - wychwalane pod niebo douszne Creative Zen Aurwany - fakt że mają leprze brzmienie niż te dołączane do iPhona lecz mają zdecydowanie za twarde kable co przenoszą szuranie po ubraniu to jeszcze i przełamały się przy wtyku po miesiącu używania z iPhone'm: Co ciekawe producent zaznacza że nie odpowiada za taki typ złamania kabla. Mam też za sobą dwa zestawy słuchawkowe od k750i - wytrzymały po 7 miesięcy, i jeden od w810i wytrzymał tylko 3 miesięcy - problem zawsze był ten sam - urwanie się przewodu przy jednej słuchawce.

Obecnie używam zestaw dostarczony z iPhone - cóż brzmi trochę słabiej niż wspomniany Creative, przepuszcza hałas z zewnącz co czasami znacznego podglośnienia by go zagłuszyć, słuchawki częściej niż douszne wypadają z uszu - ale poza tym mają świetne miękkie przewody co zupełnie nie przewodzą dzwęku z odzieży, wzmocniony kabel przy wtyku, jeden przycisk do sterowania do przodu i do tyłu i gustowny biały wygląd - pewnie kupię sobie douszne Apple z mikrofonem jak te padną (ciekaw jestem jak szybko, bo miesiąc już mają za sobą) albo może przesiadę się do Auta... :-))
    • Gość: Error Re: Problem słuchawek IP: *.cable.ubr02.nmal.blueyonder.co.uk 20.10.08, 18:20
      Słuchawek Kossa PortaPro nie trzeba ulepszać. Genialnie grają, są bardzo lekkie, wygodne i się nie psują. Przez 5 lat noszenia ich na głowie wymieniłem tylko raz poduszki. Inne słuchawki starczały na max rok i najczęściej pękał mi gdzieś kabel. Ostatnio naczytałem się o Sennheiserach PX 200 jakie to są świetne. Skusiłem się, kupiłem i po dwóch dniach wróciłem do Kossa. Jakość dzwięku mierna w porównaniu z PortaPro, do tego niewygodne w noszeniu nie pisząc już o ich składaniu. Jedynym minusem PortaPro to to, że dają na zewnątrz.
    • lava71 Re: Problem słuchawek 20.10.08, 18:29
      SHE 9600 Philips - polecam
    • Gość: asd Re: Problem słuchawek IP: *.acn.waw.pl 20.10.08, 18:33
      w880i + sennheiser pmx 200

swietny zestaw za w miare rozsadne pieniadze

pchelkowe generalnie sux
    • pe66 Re: Problem słuchawek 20.10.08, 19:33
      Autorowi artykułu radzę przejść się do sklepu który oferuje Koss'y PortaPro i posłuchać jak grają z jakimś dobrym źródłem dźwięku (tylko nie z iPadem). Fakt jest taki że te słuchawki biją na głowę wszystkie inne wymienione w tym artykule. Warto zapoznać się z tym o czym się pisze.
    • Gość: miasto-masa-maszyn Re: Problem słuchawek IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.08, 19:57
      @Error
      No to gratuluję ostrożnego używania. Mi te słuchawki wytrzymują średnio rok (zajeżdżam już czwartą parę) po czym pęka kabel przy słuchawce albo jacku.
    • Gość: miasto-masa-maszyn Re: Problem słuchawek IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.08, 19:58
      Ale model jest kultowy, co tu dużo gadać ;-)
    • Gość: MM Re: Problem słuchawek IP: *.centertel.pl 20.10.08, 20:19
      @pe66

Nie wydaje mi sie, żebym gdziekolwiek napisał o tym, że kossy brzmią słabo, albo że jakies inne słuchawki grają lepiej od nich. W ogóle mało które słuchawki, poza porta pro wymieniłem z nazwy. Warto zapoznać się z tym, co się komentuje (P,NMSP).
    • Gość: RAq Re: Problem słuchawek IP: 194.117.241.* 20.10.08, 20:37
      Te bzdury to odzew na artykuł z Przekroju o kompresji w muzyce (i m.in o słuchawkach)
      litości
    • Gość: ja Re: Problem słuchawek IP: 194.181.196.* 20.10.08, 20:42
      Ja mam komórkę LG U8210 - zestaw słuchawkowy wygląda tak, że w mikrofonie jest mini jack, do którego podłączone są słuchawki. Można je wymienić na inne.
    • Gość: ja Re: Problem słuchawek IP: *.chello.pl 20.10.08, 20:51
      koss porta pro nie grają genialnie. jestem posiadaczem i bardzo, bardzo sobie chwalę. To nie jakość najbardziej przykuwa do kossów, ale przestrzeń, która zwala z nóg ;] ach ten bas... polecam porównać z sennami px100 - dźwięk jest naprawdę klarowniejszy, ale już nie tak przyjemny i zupełnie inaczej się rozkłada. Właściwie.. właściwie warto mieć jedne i drugie ;D
    • Gość: bla bla Re: Problem słuchawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 20:53
      senhajzerki...tylko one
    • Gość: gość Re: Problem słuchawek IP: *.net.autocom.pl 20.10.08, 21:08
      Ja uywam Senhajzerki PX 100, a przerzucilem sie na nie z Vedia SRS-200 i to co na początku mnie troche raziła ta mniejsza przestrzeń, ale rekompensowała to bardzo przyjemna barwa dźwięku, i przyzwoite basy :)
      Koss'ów Porta Pro to jak ktoś się do nich przyzwyczai to trudno mu przesiaść sie an coś innego..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka