Dodaj do ulubionych

Tajemnica tornada w Atlancie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 07:01
Ciekawe, fajna animacja.
Obserwuj wątek
    • Gość: niewyjasnione Re: Tajemnica tornada w Atlancie IP: *.sip.mia.bellsouth.net 09.05.09, 13:47
      Kiedys slyszalem ze tornada wybieraja swoja sciezke nad ciekami wodnymi. Czy ktos cos o tym wie? Zawsze mnie fascynuje jak tornado wybralo swoja droge. Bardzo interesujace jak tornado wybralo sobie droge poprzez Dome, Word Congress Center, i CNN.

Dziury w dachu nie wyrwalo, tylko zerwalo dodatkowe kable, struty, i zakotwiczenie ktore zalozono po wybudowaniu kopuly zeby zapobiec staniu wody na membranie. Ja badalem tam uszkodzenia na drugi dzien po tornado. Dowod na to ze konstrukcje tensegrity sa bardzo silne i ze dobrze naprezona tkanina moze byc silniejszym przekryciem od tradycyjnego dachu.
    • pensioner63 Re: Tajemnica tornada w Atlancie 10.05.09, 01:03
      Zabawne jest umieszczenie zdjęcia z polem pokrytym zbożem na tle gór z Kolorado lub Utah nad artykułem o tornadzie w dużym mieście Atlanta.

W marcu 2000 tornado zniszczyło poważnie wieżowiec i inne domy w śródmieściu Ft. Worth zabijając 5 osób. Więc tornada w dużych miastach nie są tak wyjątkowe. Na www.dallassky.com/fwtornado.htm można obejrzeć zdjęcia zniszczeń w Ft. Worth.
    • Gość: Gog Re: Tajemnica tornada w Atlancie IP: *.echostar.pl 13.05.09, 15:23
      To mieli szczęście...
      --
      ogrodypamieci.pl/profil/ayrton-senna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka