Gość: początk.golfista IP: 62.233.241.* 01.04.04, 21:26 Dzwonili do mnie z Warszawy. Chcom dorobić do niej melodie i śpiewać na blokadach jako ludową pieśń protestu. Nie wiem co robić?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basturk Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 01.04.04, 21:32 hehe , masz prawo do wąłsnej twórczosci i jej rozwoju dlatego zrobisz jak chcesz.. ale przemyśl zanim podejmiesz decyzje.. PS dziś 1 kwietnia ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 01.04.04, 23:23 Gość portalu: początk.golfista napisał(a): > Dzwonili do mnie z Warszawy. Chcom dorobić do niej melodie i śpiewać na > blokadach jako ludową pieśń protestu. Nie wiem co robić?... Ja też nie. Poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początk.golfista Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II IP: 62.233.241.* 02.04.04, 01:23 No właśnie. Sprawa jest delikatna. Widziałem w sądażach, że majom już 28 procent (o 3 więcej od Platformy), a SLD to całkiem poszło w pizdu, na dół. Nie wiem, kurna co robić? Czy im odmówić, czy wykorzystać to jakoś w sprawie PÓL GOLFOWYCH np. po wsiach i na polach po byłych PGR-ach??? Nie chce podejmować pohopnie decyzji. Może zaczekać?... Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 02.04.04, 10:57 Ja Ci radzę: sprzedaj im "Odę" tylko postaraj się o spore wynagrodzenie, warta tego. Jak już zaczną ją śpiewać na ulicach to i sławny zostaniesz. Mówię Ci, nie zastanawiaj się. Ja bym sprzedał :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 02.04.04, 11:43 Tylko uważaj by Lepper Ci jej siłą nie wziął! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początk.golfista Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II IP: 62.233.241.* 02.04.04, 19:05 Nadal nie wiem co zrobić? Nie próbowałem tej ODY II śpiewać. Nie wiem na jakom melodie by oni chcieli? Najlepsze byłoby "rapowanie", ale czy one majom takich młodziaków-raperów? Z ludowom kapelom to by to jakoś głupio wychodziło. No, nie? Cały czas myśle o tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 02.04.04, 21:52 Rytm "ody" jest raczej marszowo-rewolucyjny, w tym kierunku bym zmierzał układając melodię :) Pomyśl o tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początk.golfista Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II IP: 62.233.241.* 06.04.04, 01:13 Ja sie akurat na nutach nie bardzo znam i nie mógłbym ułożyć melodi do ODY II. Ale oni mocno naciskali, co mi sie nie podobało, żeby w utworze było coś o Balcerowiczu, że tego... że musowo i koniec.(!!!) Nawet niepotrzebnie zacząłem dorabiać inne zwrotki tej ODY, mniej więcej tak: Pan L.B.z NBP rażno zmierza I do GOLFA się przymierza... Na ch... szukać nowych podejść: - BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!! (...)itd. Ale i tak nic z tego nie wyszło, bo jeszcze chcieli, żeby było w ODZIE II "o wysypywaniu ziarna na tory", "o palonych oponach na blokadach", a nawet "o polewaniu gnojowicą pod sejmem na Wiejskiej" - i to mi sie wszystko tez nie podobało bo mi burzyło porządek w tej ODZIE, która przecież jest na 50-lecie (!)... Dlatego zrezygnowałem z tej pofertanej i głupiej oferty. Pozdrawiam! (ODA II jest tylko dla Tychów zadedukowana!) PS: A może mnie te chłopki-roztropki pod pic brały 1 kwietnia??? Kto wie!?... Odpowiedz Link Zgłoś