Dodaj do ulubionych

"SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II

IP: 62.233.241.* 01.04.04, 21:26
Dzwonili do mnie z Warszawy. Chcom dorobić do niej melodie i śpiewać na
blokadach jako ludową pieśń protestu. Nie wiem co robić?...
Obserwuj wątek
    • basturk Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 01.04.04, 21:32
      hehe , masz prawo do wąłsnej twórczosci i jej rozwoju dlatego zrobisz jak
      chcesz.. ale przemyśl zanim podejmiesz decyzje.. PS dziś 1 kwietnia ;DD
    • radexior Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 01.04.04, 23:23
      Gość portalu: początk.golfista napisał(a):

> Dzwonili do mnie z Warszawy. Chcom dorobić do niej melodie i śpiewać na
      > blokadach jako ludową pieśń protestu. Nie wiem co robić?...

Ja też nie. Poważna sprawa.
      • Gość: początk.golfista Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II IP: 62.233.241.* 02.04.04, 01:23
        No właśnie. Sprawa jest delikatna. Widziałem w sądażach, że majom już 28
        procent (o 3 więcej od Platformy), a SLD to całkiem poszło w pizdu, na dół.
        Nie wiem, kurna co robić? Czy im odmówić, czy wykorzystać to jakoś w sprawie
        PÓL GOLFOWYCH np. po wsiach i na polach po byłych PGR-ach???
        Nie chce podejmować pohopnie decyzji. Może zaczekać?...
        • salo Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 02.04.04, 10:57
          Ja Ci radzę: sprzedaj im "Odę" tylko postaraj się o spore wynagrodzenie, warta
          tego. Jak już zaczną ją śpiewać na ulicach to i sławny zostaniesz. Mówię Ci,
          nie zastanawiaj się.
          Ja bym sprzedał :)
          • radexior Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 02.04.04, 11:43
            Tylko uważaj by Lepper Ci jej siłą nie wziął!
            • Gość: początk.golfista Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II IP: 62.233.241.* 02.04.04, 19:05
              Nadal nie wiem co zrobić?
              Nie próbowałem tej ODY II śpiewać. Nie wiem na jakom melodie by oni chcieli?
              Najlepsze byłoby "rapowanie", ale czy one majom takich młodziaków-raperów?
              Z ludowom kapelom to by to jakoś głupio wychodziło. No, nie?
              Cały czas myśle o tym....
              • salo Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II 02.04.04, 21:52
                Rytm "ody" jest raczej marszowo-rewolucyjny, w tym kierunku bym zmierzał
                układając melodię :)
                Pomyśl o tym :)
                • Gość: początk.golfista Re: "SAMOOBRONA" LEPPERA ZAINTERESOWANA ODĄ II IP: 62.233.241.* 06.04.04, 01:13
                  Ja sie akurat na nutach nie bardzo znam i nie mógłbym ułożyć melodi do ODY II.
                  Ale oni mocno naciskali, co mi sie nie podobało, żeby w utworze było coś o
                  Balcerowiczu, że tego... że musowo i koniec.(!!!)
                  Nawet niepotrzebnie zacząłem dorabiać inne zwrotki tej ODY, mniej więcej tak:

Pan L.B.z NBP rażno zmierza
                  I do GOLFA się przymierza...
                  Na ch... szukać nowych podejść:
                  - BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!
                  (...)itd.

Ale i tak nic z tego nie wyszło, bo jeszcze chcieli, żeby było w ODZIE II "o
                  wysypywaniu ziarna na tory", "o palonych oponach na blokadach", a nawet "o
                  polewaniu gnojowicą pod sejmem na Wiejskiej" - i to mi sie wszystko tez nie
                  podobało bo mi burzyło porządek w tej ODZIE, która przecież jest na 50-lecie
                  (!)...
                  Dlatego zrezygnowałem z tej pofertanej i głupiej oferty.
                  Pozdrawiam!
                  (ODA II jest tylko dla Tychów zadedukowana!)

PS: A może mnie te chłopki-roztropki pod pic brały 1 kwietnia??? Kto wie!?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka