Dodaj do ulubionych

Święto Czekolady

IP: *.crowley.pl 18.07.04, 18:17
W niedzielę, 25 lipca od godz. 15 na placu pod żyrafą kolejne Święto
Czekolady. Najpierw coś dla dzieci, potem coś dla 40-latków (covery Boney M),
kabaret Made in China, a potem już muzyka: Jasiu Skrzek i Śląska Grupa
Bluesowa (z Winderem na gitarze), Impacto (salsowy hip-hop rodem z Kuby) i na
koniec De Mono. Do rozczęstowania będzie ze 3 tysiące tabliczek czekolady!
Niestety, jest i zła wiadomość (przynajmniej dla magi i kilku innych estetek
i purystek językowych): imprezę będzie prowadził ten spasiony gość, co to
brzuchem pół sceny zasłania i do tego robi błędy językowe :-) Niech go szlag
jasny trafi!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Święto Czekolady IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 20:18
      Zła wiadomość jest dobrą :). Ten Gość świetnie prowadzi wszelkie imprezy. To tylko taka kokieteria, jak rozumiem. Źle by było, gdyby prowadził szczupły, który ma cos do czynienia z pewnym radiem ( nie wiem czy jeszcvze). Ten to zawsze potrafi sknocić!!!
      • korba20 Re: Święto Czekolady 18.07.04, 21:19
        Jeżeli to ten osobnik:)), który wykazał się anielską cierpliwością na ostatnim
        koncercie AUKSO - to ja bardzo poproszę.. Kto był na koncercie AUKSO to wie o
        co chodzi - w skrócie było tak koncert fantastyczny (jak zwykle), ale w
        odbiorze przeszkadzała rodzinka z dwójką malutkich dzieci (o zgrozo!!). Głośne
        rozmowy, płacze, bieganie...Gdybym była na miejscu Wojtka to bym zabiła, a on
        nie zabił... Pozdrawiam.
        P.S. Może ktoś zaprosi tą rodzinke na święto czekolady?
      • Gość: ona Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 13:54
        wiesz, ja mam akurat inne zdanie na ten temat. zdecydowanie wolę, jak
        prowadzi "szczupły". to chyba kwestia gustu i moze byłoby sympatyczniej gdybyś
        napisała, że Twoim zdaniem. nie nauczyli Cię, że nie wypada uogólniać? nie
        wszyscy muszą sie z Tobą zgadzać... przemyśl to sobie w chwili, gdy zaczniesz
        sie zastanawiać zamiast od razu atakować...
    • magi104 Re: Święto Czekolady 18.07.04, 23:13
      Mnam mniam:)
      Do prowadzącego nic nie mam:)Brzuszka też nie ja się czepiam, sama mając swój,
      hmmm, niczego sobie;) co więcej zamierzam go dodatkowo upaść na Święcie
      Czekolady właśnie:))))

Co mój mąż robi w nocy:
      www.grober.republika.pl/
      • aralski jak taki gruby moze swiecic przykladem? 19.07.04, 05:00
        nalezy tak jesc aby sie nie natyc

co dzieciom biednym pokazemy? extra grubosc?
        to lepiej mnie wezcie na tego wodzireja
        nikt nie pozaluje
        • Gość: Wojtek Wezmę latarkę IP: *.crowley.pl 19.07.04, 07:26
          Wezmę latarkę i będę świecił latarką, skoro przykładem się nie da :-)A dla
          Aralskiego już się odchudzam. Skoro lubi szczupłych chłopców...
      • Gość: zyta Re: IP: *.tychy.pl / *.bioskomp.com.pl 19.07.04, 12:53
      • zyta_1 Re:do magi! 19.07.04, 12:58
        magi104 napisała:

> Mnam mniam:)
        > Do prowadzącego nic nie mam:)Brzuszka też nie ja się czepiam, sama mając swój,
        > hmmm, niczego sobie:))))

Ten twoj brzuszek to planowany ??? Może jakieś powiększenie rodziny się kroi ?

• kaner Re:do magi! 19.07.04, 13:02
          Odpowiadasz na :
          zyta_1 napisała:

> Ten twoj brzuszek to planowany ??? Może jakieś powiększenie rodziny się kroi ?
          >

nnonoooo i ja nic nie wiem :P

Hehehehehehe ;-0

pozdroo
        • Gość: magi Re:do magi! IP: 62.233.231.* 19.07.04, 15:53
          zyta_1 napisała:

> Ten twoj brzuszek to planowany ??? Może jakieś powiększenie rodziny się kroi ?
          >

Hmmm... niestety nie:( To raczej wynik kilku deszczowych dni, podczas których
          upiekłam i skonsumowałam (no, z pomocą rodzinki):
          - ptysie
          - ciasto czekoladowe
          -ciasto jogurtowe
          -gofry
          -coś jeszcze, nie pamiętam co...
          no i byłam u ojca na urodzinach, a mama, jak to mama, przygotowała m,in.
          biszkopt przekładany karmelem z prażonym słonecznikiem....
          • kaner Re:do magi! 19.07.04, 15:56
            ktoregos dnia Ci pomoge ;-)
            okeej?
            oczywiscie skonsumowac ;-)

Pozdroo
    • fockx Re: Święto Czekolady 19.07.04, 09:21
      Voyteck drogi bracie, nie przejmuj się niepochlebnymi opiniami wszak warte uwagi
      są jedynie po-chlebne tak, aby zadbać o własną figurkę ;) Co do prowadzenia to
      nie można Ci niczego zarzucić, bo utalentowany jesteś i niewątpliwie skromny :)
      A odnośnie błędów językowych to nikt kto posługuje się ŻYWĄ i inteligentnie
      zabawną polszczyzną się ich nie ustrzeże i basta!!!! Czekoladowo pozdrawiam :)
    • szczypior74 Re: Święto Czekolady 19.07.04, 11:02
      Wojtek doskonale nadaje się do prowadzenia imprez pożyrafowych. Wyluzowany i
      rozbrykany prezentuje się rewelacyjnie :o)
      Trudniej było mi zaakcpetować jego wstęp do muzyki Kilara w kościele św.
      Krzysztofa lub zapowiedzi podczas Śląskiej Jesieni Gitarowej. Next time proszę
      o mniej gadania i o... wyprasowanie grarnituru (niestety światała w teatrze
      uwypuklają wszelkie załamania matariału... wiem, wiem, czepiam się).

I mam pytanie osobiste. Tu prosze się nie gniewać.
      Jak zapracować na taaaki brzucholek jaki ma Wojtek? Albo przynajmniej na 1/3
      takiego brzucholka? Bo futruję i futruję, i futruję mojego męża i efektów nie
      widać.
      • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:15
        Jeżeli to ten sam o którym myślę to pomylenia Irlandii z Islandią w czasie
        koncertu "Muzyka europy" z okazji wejścia do UE mu nie daruję :-).
        • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:17
          Ale z drugiej strony, jeżeli to ten sam o którym myślę - w czasie Dni Tyskich
          był świetny.
          • Gość: Wojtek Re: Święto Czekolady IP: *.crowley.pl 19.07.04, 15:31
            Koncertu z okazji wejścia do UE nie prowadziłem (to inny Wojtek, jeszcze
            grubszy ode mnie). Ale jego z kolei nie było na Dniach Tyskich, a byłem ja i
            Michał. Więc lekkie pomieszanie
            • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 16:18
              No czyli masz generalnie plusa :-). Wybacz, że pomyliłem Wojtków :-). Jakbym
              wiedział, że będę miał okazję wirtualnie zaznajomić się z prowadzącymi to bym
              się bardziej przyjrzał :-).
            • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 16:21
              Koleżanka prosi, żeby przekazać, że na przeglądzie reggae w Bieruniu był
              jegomość, przy którym Twój brzuszek jest płaski jak u topmodelki :-). A poza
              tym - co się bedziesz na brzuchy licytował? Dobry z Ciebie (Was obu) prowadzący
              i o to chyba chodzi :-).
              • Gość: Wojtek Re: Święto Czekolady IP: *.crowley.pl 19.07.04, 16:54
                Thx, przyjdź Pawle w czasie Święta Czekolady za scenę, to masz ode mnie pięć
                tabliczek w prezencie :-)
                • pawel1940 Re: Święto Czekolady 20.07.04, 04:01
                  Hehe, dzięki :-). Przyjdę :-).

Tylko jakoś mam dziwne wrażenie, że możesz mieć tego dnia dużo Pawłów po te
                  tabliczki, skoro napisałeś to na publicznym forum ;-).
                  • Gość: Wojtek Re: Święto Czekolady IP: *.crowley.pl 20.07.04, 07:16
                    Postaram się być przygotowany :-)
      • Gość: Wojtek Re: Święto Czekolady IP: *.crowley.pl 19.07.04, 15:28
        Dzięki za miłe słowa, a teraz "do ad rem" :-) Jak się ma trójkę dzieci i żonę
        pracującą w służbie zdrowia, to ciężko nadążyć z kupowaniem garniturów. Ale już
        mam nowy!
        Brzuch mi rośnie ze stresów, więc rzecz nie w futrowaniu, ale w znalezieniu
        mężowi odpowiednio stresującej pracy. W moim przypadku było to 16 lat pracy w
        gazecie :-)
        Pozdrawiam
        • kaligar Re: Święto Czekolady 20.07.04, 07:49
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Brzuch mi rośnie ze stresów, więc rzecz nie w futrowaniu, ale w znalezieniu
          > odpowiednio stresującej pracy.
          Czyli ja mam stanowczo nie stresującą pracę???!!! :(
          Chciałbym miec troche brzucha a tu NIC!
          Odpozdrawiam (i zazdroszcze ;))
          • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 12:12
            Ja też brzucha nie mam, ale jakoś nie żałuję ;-).
            • kaligar Re: Święto Czekolady 20.07.04, 12:46
              Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Ja też brzucha nie mam, ale jakoś nie żałuję ;-).
              Masz! Masz! Tylko płaski i go nie widać. :))))
              A ja nie mam wcale tz. cosik wklęsłego mam. :((( Brrrr....
        • szczypior74 stresy i brzucholek 20.07.04, 14:44
          Coś oszukujesz ;o)
          Mój małżonek stresów ma po dziurki w nosie i jeszcze więcej. A co najlepsze też
          związanych jest z "wydawnictwem" - pracuje w firmie poligraficznej.
    • Gość: Darek Re: Święto Czekolady IP: *.local.pl / 62.233.185.* 19.07.04, 17:13
      Tylko nie zapomnijcie o białej czekoladzie. Moja córka jest niestety uczulona
      na "brązową" :-(
      POzdrawiam :-))
      • Gość: osF Re: Święto Czekolady IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 23:23
        No właśnie, była też biała czekolada czy tylko "normalna"? Bo jesli nie
        było ,to jest to przejaw rażącej dyskryminacji białych! :-)
    • Gość: Paweł To już jutro :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:35
      • krzys00 a nie w niedziele???? 23.07.04, 22:05
        • Gość: Paweł Hehe, racja :D. Dziś dopiero 23-ci :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 22:14
          • Gość: zyta wojtek zapowiadał 3 tys tabliczek a w Wyborczej IP: *.tychy.pl / *.bioskomp.com.pl 23.07.04, 22:57
            dziś napisali że będzie 2.6 tys. Kto zjadł te brakujące?????
            • Gość: magi Ja nie! ;) ; n/t IP: 62.233.231.* 23.07.04, 22:59
              • kaner Re: Ja nie! ;) ; n/t 23.07.04, 23:10
                nie wierze :P
                • Gość: ikaz Re: Ja nie! ;) ; n/t IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 23:34
                  Skrytożercom tabliczek czekolady mówimy stanowcze NIE!!!
                  a dla uczczenia rocznicy 22lipcadawniejewedel zobowiązujemy się
                  do wyprodukowania ponad plan dodatkowo 5, 50, albo pinćset
                  wyrobów czekoladowopodobnych!!!!!!!!!!!!!

-------------

www.republika.pl/ztychokolic
                  "Dziś jest pierwszy dzień,
                  reszty twoich dni"
                  • Gość: anka Re: Ja nie! ;) ; n/t IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 22:54
                    Ja bym z zjadła, ale niestety nie mogę!!!!
    • katek18 Re: Święto Czekolady 25.07.04, 22:17
      Coś mi się zdaje, że wszyscy forumowicze na Święcie Czekolady, ewentualnie
      przewracają się na drugi (objedzony czekoladą) bok, bo coś pusto tu dzisiaj.
      Tylko jeden omen zajęty nadchodzeniem trochę pograsował :-)
      • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:57
        Ijeeeeeeoooo... iiiijeeeeeooooo...

Iiiiiihaaaaaaaa...

Should I stay or shoud I go !?

Mówiąc wprost - było fantastycznie :-). De Mono nie słuchałem od czasu Big
        Brothera i nie spodziewałem się, że tak dobrze będę się na nich bawić. Na całe
        szczęście kiedyś lubiałem ten zespół i dzięki temu znałem dziś sporo tekstów,
        czego efektem jest zajechane gardło :-(.

Niestety czekolady ani ja, ani nikt z najbliższego sąsiedztwa w moim tłumie nie
        widział. Ani kawałka. Może trzeba było wcześniej przyjść? Ja niestety miałem
        dziś trochę obowiązków i dodaterłem dopiero na Impacto.

Wielkie brawa dla prowadzącego, Wojtku spisałeś się bardzo fajnie. Po obiecane
        5 czekolad nie byłem, bo jak mówiłem - dosyć późno pojawiłem się na imprezie i
        sądziłem, że i tak już nic nie masz. Poza tym nie chciało mi się przedzierać
        przez ochroniarzy.

Wojtku, do zobaczenia na Porcie Pieśni Pracy! Mam nadzieję, że w tym roku na
        PPP miasto pomyślni nad jakąś komunikacją dodatkową, bo nie uśmiecha mi się
        znów wracać na piechotę po koncercie, a tłumaczenia MZK o braku pieniędzy w
        przypadku tak mocno przygotowywanej i promowanej przez miasto imprezy są po
        prostu śmieszne. Wygląda to na brak koordynacji w poszczególnych komórkach
        naszego komunalnego miasta - jedna robi fajną inicjatywa, a druga pozostawia po
        niej niesmak. To była taka delikatna sugestia w kierunku PerłyIŁotram, który
        może coś potrafi w tej sprawie załatwić :-).

A kto będzie prowadzić Ryśka Riedla? [szkoda, że się Hey wycofało i jedzie na
        Woodstock :-( ]

No, ale reasumując - dzisiejsza impreza bardzo fajnie się udała, jak dla mnie
        nawet lepiej niż Dni Tyskie. Nie wyskakałem się tak od czasów juwenaliów w
        Ligocie. De Mono tak rogrzeje publikę, kto by pomyślał...

"Deszcze niespokojne..." ;-)

Dobranoc!!!

Napiszcie o swoich odczuciach.
        • Gość: Paweł Re: Święto Czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 00:01
          Poprawka:

> prostu śmieszne. Wygląda to na brak koordynacji w poszczególnych komórkach
          > naszego komunalnego miasta - jedna robi fajną inicjatywa, a druga pozostawia
          ^^^^^^^^^^^

Z mojej wypowiedzi proszę wykreślic słowo "komunalnego", chciałem napisać
          komunalnych komórek, ale później zmieniłem zdanie, napisałem samo komórek i
          wyszedł jakiś dziwoląg w postaci "komunalnego miasta" :-).
    • radexior Właśnie urządzam sobie prywatne święto czekolady 04.08.04, 23:39
      • basturk j atez se urządze! aco gorszy nie bede!! ;)) 08.08.04, 22:49
        jutro świeto czekolady, a od wtorku tydzień kultury czeskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka