jokawie 03.01.14, 11:54 Mam pytanie, które gimnazjum dobre? Myślałam,że 6 gimnazjum jest dobre,chodził syn i byłam zadowolona .Teraz zmieniło się. Wśród znajomych slyszę ,że co chwila ktos krytykuje i wypisuje dzieci do innych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tim-ka Re: gimnazjum 05.01.14, 15:36 Chyba najlepiej sprawdzić w rankingach nauczania.. Nie wiem. Sama chciałabym wiedzieć gdzie posłać dziecko do szkoły od września, która szkoła ma wysoki poziom i osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: gimnazjum 10.01.14, 12:55 u wujka googla np oto z 2013 tychy.naszemiasto.pl/artykul/1909001,egzaminy-gimnazjalne-2013-w-tychach-zobacz-wyniki,id,t.html rankingi to nie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
walkingdead4 Re: gimnazjum 10.01.14, 17:23 ja chodzilem kiedys do giz nr 4 www.gim4tychy.pl dobra kadra byla nie wiem jak teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
e.us Re: gimnazjum 22.01.14, 22:29 Co to znaczy - dobre gimnazjum? Dobre wyniki? Sprawdzisz w rankingach. Dobre gimnazja przyjmują dobre dzieci (np.średnia min.4,5) i nic wielkiego nie robią, by mieć dobre wyniki. Na większą skalę działa to w liceach. Bezpieczeństwo? Wszędzie, gdzie są nastolatki będą ich głupie pomysły. Jeśli są małe grupy - łatwiej zareagować. Dobry PR? Modne? Aktualnie najbardziej modne oddziały dwujęzyczne - jakby biologia i fizyka po polsku nie były wystarczająco trudne... Co innego nacisk na faktyczne używanie języka, zajęcia z native speakerem. Poza tym istotna jest świadomość, że nawet najlepsze gimnazjum nie spowoduje, że dziecko cokolwiek osiągnie. To jest triada - dobrzy nauczyciele, zdolności i możliwości dziecka, nauka jako wartość wpojona przez rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: gimnazjum 23.01.14, 19:11 Dobre gimnazja przyjmują dobre dzieci (np.średnia min.4,5) i nic wielkiego nie robią, by mieć dobre wyniki niezupełnie :) zastanawiałam się nad gim nr 10 - podobno dobre, dwujęzyczne...ale z tego co wiem, ale okazało się, że przyjęli wszystkich chętnych... 6 klas I jest... podobnie w gim 11 (mają dobre wyniki egzaminów)... dla mnie to już masówka... Mój syn chodzi do społecznego, 9h angielskiego w tygodniu w tym 3 z nativem. Jestem generalnie zadowolona, choć przyczepić też się mogę... Uczniowie mają dodatkowo w tygodniu zajęcia z interbloka (robią ciekawe praktyczne doświadczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
mamamuminkow gimnazjum to jedynie STO 24.01.14, 14:12 e.us - pierwsza litera imienia, ostatnie litery nazwiska. Dyrektor STO znowu poprzez ukrytą reklamę próbuje reanimować swoją marną szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: gimnazjum to jedynie STO 24.01.14, 17:59 mamamuminkow napisała: ...próbuje reanimować swoją marną szkołę... jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
ksantyppa Re: gimnazjum 14.03.14, 10:39 Polecam Gimnazjum nr 4, świetna kadra, mnóstwo się dzieje, w szkole jest porządek, dyscyplina, bardzo dobre wyniki nauczania. Szkoła dla każdego. Wysoka wartość dodana, a więc zapewnia progres w nauce.Niedawno szkoła została wyremontowana, jest czysta, zadbana, piękna. Położone na osiedlu K w miejscu bardzo spokojnym, niedaleko kilku przystanków. Ma bogatą stronę internetową, www.gim4tychy.pl. Można ją prześwietlić na wszystkie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
ksantyppa Re: gimnazjum 14.03.14, 10:40 Dodam jeszcze,że są tu klasy dwujęzyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ksantyppa Re: gimnazjum 14.03.14, 10:41 Dodam jeszcze,że w Gimnazjum nr 4 są klasy dwujęzyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś