Gość: Qń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dementia Re: fajny klub w Tychach? 06.10.04, 10:47 A czego oczekujesz? Siedzenia przy piwku, czy może potańczenia? Jakiej atmosfery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qń Re: fajny klub w Tychach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:57 posiedzieć, wypić piwko, posłuchać dobrej muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qń Re: fajny klub w Tychach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:00 posiedzieć, wypić piwko, posłuchać dobrej muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: fajny klub w Tychach? 06.10.04, 11:31 Dobra muzyka...Hmm - relatywne pojęcie. Ale myślę, że Kloster Pub (zwany jazzową - niech Cię to nie zmyli ;-) ) będzie Ci odpowiadać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qń Re: fajny klub w Tychach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:40 A jakaś alternatywa, tam już byłem i jest tak sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: fajny klub w Tychach? 07.10.04, 07:40 Trudno mi cokolwiek doradzić. Przejrzyj sobie zakładkę Tychy na stronie www.ultramaryna.pl. Na pewno zajdziesz tam trochę propozycji z opisem i adresem. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kistek Re: fajny klub w Tychach? 07.10.04, 08:20 gdzies okolo 15 pazdziernika, otwiera sie nowa knajpka - jakich w Tychach niewiele, a moze nawet wcale: jest to WINIARNIO - HERBACIARNIA "BAKAKAJ". Jak sama nazwa wskazuje bedzie odpowiednio podane wino, herbata z calego swiata, fajka wodna do wypalenia, muzyka..., i klimat, o ktory (procz fajnego wnetrza) dbac bedzie stowarzyszenie artystyczne z Tychow "ARIEL GARDA"... knajpka jest na ul. Sienkiewicza (Stare Tychy) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: fajny klub w Tychach? 07.10.04, 08:32 kistek napisał: stowarzyszenie artystyczne z Tychow "ARIEL GARDA"... ARIERGARDA Szanowny kolego :-) poza tym się zgadza... Odpowiedz Link Zgłoś
kistek Re: fajny klub w Tychach? 07.10.04, 08:37 sorki za pomylke... ale do tej pory tylko slyszalem ta nazwe, a nie czytalem... Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: fajny klub w Tychach? 07.10.04, 09:13 kistek napisał: > sorki za pomylke... ale do tej pory tylko slyszalem ta nazwe, a nie czytalem... No problem :-) o tym ruchu była mowa na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Bakakaj - 25.11 23.11.04, 12:12 Pierwsza z nowego cyklu czwartkowych imprez w klubie artystycznym "Bakakaj". W każdy ostatni czwartek miesiąca zagości na scenie poezja, znanych i nieznanych twórców. Pierwsze spotkanie otworzy twórczość "ariergardowa", czyli cztery odmienne wizje świata. Start: godz. 19:30. Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Bakakaj - 25.11 26.11.04, 08:06 Całkiem ciekawie to wyszło. Nie jest to miejsce, ani ja nie jestem osobą, która mogłaby oceniać ich twórczość (odbiór wiersza jest bardzo subiektywny), ale szczególnie podobał mi się wczoraj jeden element. Na każdym stoliku leżała pomarańcza, można było też zaopatrzyć się w pomarańczowe naklejki. Którą knajpę w Tychach stać (nie finansowo rzecz jasna, tylko ideologicznie) na taki gest? Brawo Bakakaj! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: fajny klub w Tychach? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 18:04 Co to jest "fajka wodna"? Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Fajka wodna 12.11.04, 08:19 Inaczej Nargila (pochodzenie libańskie - Nargileh). Funkcjonuje także nazwa egipska - Sheesha. Znana jest od czasów starożytnych. Pochodzi z Indii, palenie jej przyjęło się później w Iranie, aż w końcu stawała się popularna także w innych krajach arabskich. Nabrała obecnego kształtu (a także budowy) w Turcji kilkaset lat temu. Składa się z części dolnej - szklanego naczynia, do którego nalewa się wody. Połączone ono jest miedzianą rurką z cybuchem fajki, gdzie znajduje się tytoń. Palacze zaciągają sie przez elastyczną rurkę zakończoną ustnikiem (zwykle są 3 takie rurki). Dym z fajki wodnej jest łagodniejszy i mniej szkodliwy niż papierosów, ponieważ większość zanieczyszczających substancji zostaje w filtrze wodnym. Dodatkowym atutem fajki wodnej jest zastosowanie podczas jej palenia tytoniu o różnorodnych smakach m.in. jabłkowym, kawowym, truskawkowym, różanym, morelowym, pomarańczowym. To chyba najistotniejsze wiadomości. Mam nadzieję, że zła opinia jakoby fajka ta służyła do palenia haszyszu czy marihuany będzie wypierana. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoncertMan Re: fajny klub w Tychach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 08:54 Podobno Scrubs jest ciekawy www.scrubs.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: fajny klub w Tychach? 07.10.04, 09:12 Dzięki za ten adres. W zesżłym tygodniu pytałam o ten klub, ale rozległa się cisza na forum :-) Prezentuje się nieźle. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qń Re: fajny klub w Tychach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:13 Dzięki zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś