Dodaj do ulubionych

Norwid czy "Kruczek" ??

22.01.06, 18:48
Absolwenci i obecni uczniowie, proponuję wam sondę dotyczącą dwóch
najbardziej obleganych (i rywalizujących ze sobą)liceów w Tychach. Piszcie
plusy,minusy i koniecznie wspomnienia z powyższych szkół. Niech to będzie
nieoficjalny przewodnik dla kandydatów.Pozdr:)
Obserwuj wątek
    • zoska85 Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 22.01.06, 20:41
      polecam Kruczka :) jestem absolwentką i mam same miłe wspomnienia! Atmosfera
      jedyna w swiom rodzaju i bardzo wysoki poziom nauczania gwarancją dostania się
      na bardzo dobre uczelnie! Poza tym mają dobre wyposażenie w sprzęt komputrowy i
      dostęp do neta w czytelni:)
      • mylosolo Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 22.01.06, 21:10
        tylko Norwid !! :)..heh..pani Marysia - jako plus i minus równocześnie :)
        • metgreg Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 22.01.06, 21:36
          kruczek. pamiętam aferę jak na próbne matury w norwidzie powtarzali bo znali
          wcześniej tematy i zadania. powtórka też nie była tajemnicą.

z drugiej strony: kto z norwida poleci kruczka, a kto z kruczka poleci
          norwida :) heh
    • franck Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 22.01.06, 22:31
      Ja chodziłem do Kruczkowskiego i uważam, że liceum było takie sobie.
      Na dobry poziomie i uważam, że sporo się nauczyłem (bo miałem wymagających
      nauczycieli) były: niemiecki, historia (tylko przez pierwsze 2 lata),
      geografia, biologia, matematyka - no i może j. polski i chemia. Reszta to dno.
      Zwłaszcza fizyka (miałem trzech nauczycieli, zresztą w podstawówce też nie
      miałe dobrego nauczyciela z fizyki), WOS i historia przez ostatnie dwa lata.
    • bazylia73 Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 23.01.06, 06:29
      A ja nie chodziłam do żadnej z wymienionych tu szkół. Może dlatego moja ocena
      jest bardziej obiektywna. Znam ludzi którzy kończyli te szkoły. I z porównania
      wychodzi że Norwid jest lepszy. Nie będę przytaczać argumentów przeciw
      Kruczkowi, bo coś mogło się w tej szkole zmienić od czasu gdy moi znajomi ją
      kończyli, ale ogólnie opinia o tej szkole była raczej zła. A co do studiowania
      to po Norwidzie 100 % dostawało się na dobre uczelnie, z tego kilka osób miało
      wstęp bez egzaminu, a po Kruczku na uczelnie dostawało się 50 - 60 %.
      • morfeusz100 Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 23.01.06, 07:48
        a moze technikum jakieś..... bywałem w Norwidzie i Kruczku u moich znajomych,
        miło wpominają te szkoły zreszta ja tez poprzez te krótkie co prawda odwiedziny
      • zyta_1 Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 24.01.06, 15:02
        bazylia73 napisała:

> A ja nie chodziłam do żadnej z wymienionych tu szkół. Może dlatego moja ocena
        > jest bardziej obiektywna. Znam ludzi którzy kończyli te szkoły. I z
        porównania
        > wychodzi że Norwid jest lepszy. Nie będę przytaczać argumentów przeciw
        > Kruczkowi, bo coś mogło się w tej szkole zmienić od czasu gdy moi znajomi ją
        > kończyli, ale ogólnie opinia o tej szkole była raczej zła. A co do
        studiowania
        > to po Norwidzie 100 % dostawało się na dobre uczelnie, z tego kilka osób
        miało
        > wstęp bez egzaminu, a po Kruczku na uczelnie dostawało się 50 - 60 %.

sądząc po cyferce przy loginie to masz przeterminowane wiadomości. W tamtym
        roku nową maturę zdało 100% w Kruczku a w Norwidzie niestety nie. Większośc
        zdajacych na Wyzsze uczelnie dostała się tam gdzie chciała, nie wiem jak to
        wypadło w Norwidzie
    • radkaem Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 24.01.06, 00:41
      Kruczek! "klimat" - cokolwiek to znaczy dla każdego inaczej.. ludzie.. :] yhmmm
      • abelincoln Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 24.01.06, 16:55
        dokładnie, te biegi na wuefie dookoła stawu - dla niektórych kończace się w barze (AFAICR "Kwiatek" się nazywał).
        • videll Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 24.01.06, 17:04
          Tak tak, do kwiatka nie raz się zaglądnęło! :))
          Choć skończyłem Kruka - wiele zmieniłbym w tej szkole. Ale byłem świrem więc
          wiele spraw mi nie pasowało.
          I nie dostałem się do "wymarzonej szkoły"
          :))
          • metgreg Re: Norwid czy "Kruczek" ?? 24.01.06, 21:38
            a ja sie dostałem do dwóch z trzech na które startowałem. duzo zależy od
            dyrektora. to dotyczy każdej szkoły. temat rzeka więc raczej nie
            będę "oftopował"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka