Gość: uta IP: 213.216.81.* 29.11.03, 22:15 Wskażcie Wasze magiczne miejsce w Tychach.Dla mnie to Skwerek Niedźwiadków. Uwielbiam te niedźwiadki. Dobrze by było je odnowić i lepiej zadbać o to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perlailotr Re: Magiczne miejsce w Tychach 30.11.03, 00:02 Jezioro Paprocanskie a konkretnie betonowy mostek na jego brzegu tym obok starego parkingu. Teraz jest wprawdzie zagrodzony jakas siatka ale byly czasy, ze nie byl. Mozna tam bylo wtedy wejsc wieczorem, patrzyc na Promnice i wsluchiwac sie w odglosy jeziora. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
2pstragi Re: Magiczne miejsce w Tychach 30.11.03, 01:25 Krzywe schody koło Barona! A na schodach jonty i browary! 4 lata temu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Magiczne miejsce w Tychach 30.11.03, 21:25 Jak miałem 4 lata to magicznym miejscem była wielka, betonowa ślizgawka na oś.F. Schowana między blokami, już nie tak wielka dla mnie, ale spełnia swą funkcję do dziś. Gdy miałem lat 12-13, magicznym miejscem było boisko piłkarskie na oś.A. A co jest teraz? Muszę się dłużej zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: Magiczne miejsce w Tychach 30.11.03, 21:34 Dla mnie takim miejscem w Tychach jest ulica Norwida, bardzo lubie tam przejezdzac i kiedy tylko mam okazje jade przez nia Odpowiedz Link Zgłoś
aralski na pewno nie piramida 30.11.03, 21:42 chodzi o miejsca osobiste, z ktorym sie ma jakies wspomnienia,skojarzenia, przezycia, Bog wie co jeszcze A tu ktos wyjezdza z piramida, moze dla reklamy lub biznesu,to tak, sorry, ale to takie plastikowe myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: na pewno nie piramida 30.11.03, 21:55 'Ktoś' wziął dosłownie słowo 'magiczne';) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Magiczne miejsce w Tychach 30.11.03, 21:57 Chodziłem do Norwida, też lubię tę ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Magiczne miejsce w Tychach 01.12.03, 08:19 Dziecięciem będąc: skałka, suble, kino Halka (z niesamowicie skrzypiącymi siedzeniami), trzeci staw w dzisiejszym parku pn. (woda była czysta i było coś na kształt niewielkiej plaży) .... Później: Teatralna, Wieczorek, Józefinka, Herbaciarnia .... Teraz ... ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
kaligar Re: Magiczne miejsce w Tychach 01.12.03, 08:32 SAlo! Czy my sie znamy? :) Bo miejsca dla mnie bardzo znajome opisałes. Jeszcze górka w ogródku jordanowskim-ale tam były zimowe zjazdy. Duzo takich miejsc jest... Rozmarzyłem się..... :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Magiczne miejsce w Tychach 01.12.03, 08:37 kaligar napisał: > SAlo! Czy my sie znamy? :) To nie jest niemożliwe :) > Jeszcze górka w ogródku jordanowskim-ale tam były zimowe zjazdy. Moja górka była koło 11-tki, a lodowisko na B (lub własnej produkcji) :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Dolina Szczurka 01.12.03, 15:50 czyli łąką pod lasem, na Żwakowie, na którą jako sześciolatka chodziłam z moją przyjaciółką Karoliną. Wzdłuż torów kolejowych prowadził (chyba) rów melioracyjny. A w norze, obok rowu, mieszkał szczur wodny. Spędzałyśmy tam całe wakacje bawiąc się i opalając. Cała wieeelka łąka była nasza. I pierwszy raz w życiu użądliła mnie wtedy osa. I nie był jeszcze osiedla R, ani osiedla K. A teraz? Obecnie w Dolinie Szczurka znajdują się ogródki działkowe. I miejsce to nie ma już takiego klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś