Dodaj do ulubionych

Szukam / gdzie znajdę...

06.05.10, 23:02
... czyli znakomity pomysł Ani.kar, żeby wzorem LMB powstał u nas
wątek o poszukiwaniu staników.

Jeżeli pogubiłaś się w mrowiu sklepów, nie jesteś pewna w którym
miejscu kupić stanik danego rodzaju, firmy, kroju czy rozmiaru,
zastanawiasz się w których sklepach pojawiły się już nowe kolekcje,
a w których poza bielizną znajdziesz kostiumy kąpielowe czy ubrania - zapytaj tutaj.

Zachęcam do wypowiadania się zorientowane sklepomaniaczki i
przedstawicielki sklepów i bardzo dziękuję Ani za podsunięcie
świetnego pomysłu :).
Obserwuj wątek
    • butters77 Świetny pomysł z tym wątkiem! 09.05.10, 19:22
      Jestem pewna, że niejedna z nas z niego skorzysta. Sama nierzadko nie jestem na
      bieżąco z ofertą wszystkim sklepów i kiedy w końcu decyduję się kupić jakiś
      model, długo główkuję, "gdzie ja to widziałam"..:-)
      • roza_am Tabela - gdzie szukać danej marki 10.05.10, 00:59
        To ja tu podrzucę linka do tabelki, która bywa przydatna jako pierwszy krok poszukiwań:
        spreadsheets.google.com/ccc?key=tl9jZy4z2VOHG8JZV1j2t2g&ui=2#gid=0
        W stopce jest link do starszej googlowej wersji. Przypominam, że marki polskie są w osobnych arkuszach - przełączniki na pasku pod tabelką.
    • cavova Milena stacjonarnie w Krakowie? ew. Tarnowie. 10.05.10, 00:00
      bardzo fajnie, że taki wątek powstał :)
      marzy mi się halfcup Mileny, np. Toffino - ale: nie bardzo wiem, jaki rozmiar wybrać i czy w ogóle będzie na mnie leżeć, więc najchętniej pomierzyłabym stacjonarnie.
      na stronie Mileny nie ma nic o Krakowie, ale może jednak jakiś sklep ją sprowadza...

poza tym jest na ich stronie informacja o sklepie na Wałowej w Tarnowie. bywam tam czasem, ale nie wiem, czy warto się wybierać do tego sklepu, to znaczy czy rzeczywiście jest tam jakiś wybór czy może kilka rozmiarów na krzyż.
      • roza_am Re: Milena stacjonarnie w Krakowie? ew. Tarnowie. 10.05.10, 00:49
        Tak pół-stacjonarnie to Milena jest w Oui.pl
        www.oui.pl/wyszukiwarka/?fraza=&dzial=0&producent=27&rozmiar=0&dostepnosc=0&sortuj=alfabetycznie&typ=asc&x=82&y=16
        • cavova Re: Milena stacjonarnie w Krakowie? ew. Tarnowie. 10.05.10, 09:41
          w jakim sensie pół-stacjonarnie? bo odbiór osobisty jest w Myślenicach...
          • roza_am Re: Milena stacjonarnie w Krakowie? ew. Tarnowie. 10.05.10, 12:01
            Pół, bo to sklep internetowy z możliwością zakupów stacjonarnych, a nie zwykły
            stacjonarny. No i brak opinii na forum jak te stacjonarne zakupy u nich wyglądają.

I nie wiedziałam, że zmienili adres. Jeszcze niedawno podawali ul. Warneńczyka w
            Krakowie.
      • ja-minka Re: Milena stacjonarnie w Krakowie? ew. Tarnowie. 10.05.10, 20:30
        Jak będę w tym tygodniu w Tarnowie,
        to sprawdzę, ale ja nie kojarzę tego sklepu.
        • cavova Re: Milena stacjonarnie w Krakowie? ew. Tarnowie. 11.05.10, 09:36
          dzięki :) ja też właśnie nie kojarzę, ale bywam tam zwykle w weekendy, więc przechodząc Wałową mogę sobie najwyżej popatrzeć na witryny, bo jednak dużo sklepów się zamyka, zwłaszcza w niedzielę. Wydaje mi się, że coś tam widziałam bieliźnianego, ale to raczej Triumph i tak dalej.
          • ja-minka Re: Milena stacjonarnie w Tarnowie. 15.05.10, 01:00
            Byłam dzisiaj, myślałam, że sama coś kupię.
            Toffino nie było. Mają staniki Mileny półusztywniane
            i całe usztywniane, miękkich nie ma.
    • monikas27 Re: Fantasie Savannah latte w Warszawie gdzie ? 10.05.10, 14:46

Znajdę gdzieś w realu 30 G lub GG ?
      • mszn Re: Fantasie Savannah latte w Warszawie gdzie ? 10.05.10, 18:39
        Może podzwoń po tych sklepach, które prowadzą Fantasie? Bo pewnie to, czy jest w
        sklepie dany rozmiar, czy już nie, zmienia się z dnia na dzień.
      • kasienka.body Re: Fantasie Savannah latte w Warszawie gdzie ? 11.05.10, 11:04
        gdybyś nie znalazła stacjonarnie to internetowo 30GG dostępne jest u mnie.
    • ayaa89 Freya shi shi bikini top plunge 34G 10.05.10, 23:04
      Witam! Poszukuję tego modelu stroju kąpielowegow rozsądnej cenie. Może być
      używany jeśli ktoś posiada albo wie gdzie można niedrogo kupić proszę o
      kontakt:) Jeden sklep w Uk wyśpiewał mi cenę 60 funtów plus przesyłka. Ehh...
      • ania.kar Re: Freya shi shi bikini top plunge 34G 10.05.10, 23:59
        Czy wersja plunge nie jest tylko do F?
        www.freyaswimwear.com/swimwear/shi_shi_beach/underwired_padded_plunge_bikini_top.aspx?colour=black
        kataloglb.blox.pl/2008/12/Freya-Shi-Shi-Beach-stroje-kapielowe.html
        • ayaa89 Re: Freya shi shi bikini top plunge 34G 11.05.10, 00:32
          rzeczywiście.. to może 36F słyszałam, że ściśliwiec :D
    • celcia.5 Re: Szukam / gdzie znajdę... 16.05.10, 23:21
      Szukam dwuczęściowego stroju kąpielowego - bieliznę noszę w rozmiarze 60 JJ i za
      nic w świecie nie mogę się doszukac jakiegokolwiek stroju na ten wymiar.
      Jednocześnie czy uważacie,że strój powinien być mniejszy , choćby ze względu na
      jego rozciągliwość?
      Jestem zupełnie nowa i " zielona"

Pomóżcie proszę.

CELKA
      • akj77 Re: Szukam / gdzie znajdę... 17.05.10, 17:06
        Powiem tak: Panache Sorrento jest dużomiskowe.
        To jest pytanie raczej do wątku o kostiumach kąpielowych:

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,95721114,95721114,STROJE_KAPIELOWE_dla_biuscistaych_3.html
        • advancia Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 34 G 18.05.10, 11:16
          Bezskutecznie szukam i ciągle mam nadzieję, że jednak w końcu znajdę - jak w
          tytule - czerwono-czarną maskaradkę w rozmiarze 34 G. Może ktoś gdzieś
          widział...? :)
          • akj77 Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 18.05.10, 14:40
            Też bym chciała to wiedzieć. Na ebay bodajże widziałam wczoraj 36FF, a ten
            stanik jest przyzwoicie ścisły.
            • ayaa89 Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 18.05.10, 15:30
              Jak dla mnie Antośka nie jest wcale taka ścisła. Ale to może ja jestem taka
              ściśliwa:)
              • akj77 Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 18.05.10, 16:37
                No ja noszę staniki z obwodami 70 (eleanor) i 75 (reszta), antośkę czerwoną mam
                80-tkę i na drugiej haftce nie jeździ po plecach.
                • ayaa89 Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 18.05.10, 17:53
                  Ja mam 80 pod biustem i mi 80 na ostatniej haftce jeździ:)
                  • akj77 Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 18.05.10, 19:31
                    Poddaję się ;-) Widać trzeba próbować.
                    • advancia Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 21.05.10, 10:29
                      Myślę, że jest nie tyle ściśliwa, co raczej nierozciągliwa.
                      Można wziąć 80-tkę i zapinać na ostatnią haftkę i raczej nie powinna się bardzo
                      rozwlec.
                      Zdaje się, że moje poszukiwania będą należeć do tych z grupy beznadziejnych :)
          • ewelina_1 Re: Panache Masquerade ANTOINETTE CZERWONO-CZARNA 04.06.10, 22:33
            Nie wiem, czy coś to pomoże - czerwono-czarna w rozmiarze 36FF:
            www.poppyco.co.uk/product.php?id=55870
      • maith Strój kąpielowy 18.05.10, 15:04
        celcia.5 napisała:

> Szukam dwuczęściowego stroju kąpielowego - bieliznę noszę w
        > rozmiarze 60 JJ

Jest Effuniak
        www.ewa-michalak.pl/product-pol-55-Kostium-w-Grochy-gora.html
        Ale uwaga! Sprawdź najpierw, jaki rozmiar wypada Ci w Effuniakach, bo
        prawdopodobnie będziesz tam miała szerszy obwód i mniejszą miseczkę.
        Mają inną rozmiarówkę, między innymi dlatego, że są ściśliwsze niż
        inne staniki.

Strój kąpielowy bierze się na taki sam rozmiar jak bieliznę, nie
        musisz go naciągać :)
        • sowinka123 Re: Strój kąpielowy 25.11.15, 21:01
          może zajrzyj na stronę sklep.lavel.pl/index.php?route=product/product&path=69&product_id=302 . mają naprawdę duży wybór modeli, więc do każdej figury można znaleźć coś ładnego i interesującego, coś co będzie fajnie wyglądało. dostałam w tym roku od chłopaka strój tej firmy i całe wakacje korzystałam :)
    • illuzja Panache Cleo Kara? 18.05.10, 20:58
      Idealny temat, bo wujek Google już mnie wycieńczył. W katalogu Cleo widziałam
      biało- błękitny miękki plunge Kara. Balkonetka twierdzi, że to kolekcja wiosna
      2010. Ja wiem, że ta wiosna jest taka trochę oszukana w tym roku, ale
      kalendarzowo jednak już nastała... A Kary nigdzie nie mogę znaleźć.
      Krój byłby idealny dla mojej nowoostanikowanej mamuśki, w związku z czym
      zapytuję: czy ktoś gdzieś widział ten biustonosz w sprzedaży? A może któryś
      sklep się przyzna, do posiadania? Będę wdzięczna niezmiernie.
      • moniach_1 Re: Panache Cleo Kara? 19.05.10, 20:43
        Ja się obawiam, że mogli go w rezultacie nie wprowadzić, to się czasem zdarza
        • illuzja Re: Panache Cleo Kara? 19.05.10, 21:06
          biiiida straszna, nęcą, a później nie dają, no naprawdę.
      • ania.kar Re: Panache Cleo Kara? 19.05.10, 21:21
        To jest kolekcja wiosna-LATO 2010
        • ania.kar Re: Panache Cleo Kara? 19.05.10, 21:25
          Za szybko mi się wysłał poprzedni post. Miało być:

To jest kolekcja wiosna-LATO 2010
          www.cleo-lingerie.com/collection.aspx
          więc może jeszcze się ta biała Kara pojawi. Była w zapowiedziach już wcześniej w
          innej wersji kolorystycznej, ale jednak się nie pojawiła:
          balkonetka.pl/2009/2/21/jesienna-cleo-po-pokazie-kolekcji-panache
          Może tym razem jednak się pojawi, ale trochę później. Pewnie właścicielki
          sklepów, będą miały jakieś pewniejsze informacje.

• kasienka.body Re: Panache Cleo Kara? 19.05.10, 22:27
            Kara nie została wprowadzona do sprzedaży, nie będzie jej w tym sezonie.
            • ania.kar Re: Panache Cleo Kara? 19.05.10, 22:30
              Dziwne. W jesiennej kolekcji miała być i się nie pojawiła, dali ją do wiosennej
              i znowu wycofali? Jakiś felerny model, czy co?
              • kasienka.body Re: Panache Cleo Kara? 20.05.10, 10:27
                Kolekcje są planowane duuużo duużo wcześniej, na pewno było tak, że Panache zaplanował ten model na jesień w wersji czarnej i na wiosnę w wersji białej, a potem okazało się, że coś jest nie tak (nie mam pojęcia co - może coś z materiałem, bądź konstrukcją), co dyskwalifikuje ten model, więc został wycofany zarówno z jesiennej jak i wiosennej kolekcji.
                • ania.kar Re: Panache Cleo Kara? 21.05.10, 11:13
                  Tylko szkoda, że jej ze swojej strony nie zdjęli, bo to wprowadza w błąd klientki.
            • illuzja Re: Panache Cleo Kara? 20.05.10, 00:20
              HAŃBA!
              zwłaszcza, że tę czarną, jesienną, podobną do Arabelki, sama chętnie bym
              przygarnęła.
              no trudno, bardzo dziękuję za pomoc, będę strzygła okiem na inne krojowe klony
              Danni.
    • azymut17 Freya Saffy brief - czyli figi 20.05.10, 12:45
      Poszukuję gatek do modelu Saffy w rozmiarze XS - za długo zastanawiałam się przed złożeniem zamówienia na Listkach i wszystkie briefy wyprzedali, zostały szorty, a tych nie chcę. Udało mi się jedynie znaleźć je w sklepie Bras and Honey, ale cena przesyłki - Ł8,90 - jest dla mnie zaporowa.
      Sklepy polskie nie mają zdaje się tego modelu, a jeśli już, to bez gatek, na eBayu są same większe rozmiary. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
    • malgos_j Freya Eleanor 60ff raisin 21.05.10, 17:30
      Starszy kolor , ale może ktoś natknął sie w Warszawie albo w
      internecie jeszcze na rozmiar 60ff? Jeśli ktoś widział z nadzieją
      czekam na informacje:)
      • cavova Re: Freya Eleanor 60ff raisin 23.05.10, 21:11
        hmm, teraz akurat nie ma na allegro, ale obserwuj. często przeglądam allegro i rodzynka jeszcze bywa od czasu do czasu.
    • besame.mucho Freya Eclipse - majtki. Warszawa. 25.05.10, 21:20
      Szukam majtek do stroju kąpielowego Freya Eclipse. Fioletowe,
      najchętniej takie, ewentualnie takie. Pomocy, wszędzie gdzie szukałam jak już coś
      jest to szorty, które są strasznie zabudowane na pupie przez co
      niemiłosiernie skracają mi nogi, albo marszczone majtasy w których
      mi nieładnie.
      • azymut17 Re: Freya Eclipse - majtki. Warszawa. 25.05.10, 21:28
        Podobno w Avocado mają 5 fasonów majtek do Eclipse - czyli wszystkie, jakie proponuje Freya (info od klientki, która u nas kupiła górę - pokazywała mi te drugie, które linkujesz).
        • besame.mucho Re: Freya Eclipse - majtki. Warszawa. 25.05.10, 21:42
          Oo, super, dziękuję bardzo, wiecznie przy sprawdzaniu sklepów
          zapominam, że Avocado ma nie tylko Avocado :).
          • besame.mucho Re: Freya Eclipse - majtki. Warszawa. 26.05.10, 18:08
            Azymut, jeszcze raz dzięki, byłam dzisiaj i kupiłam :).
    • pardita Re:Gdzie znajdę bardo duże rozmiary w woj.śląskim? 26.05.10, 14:00
      hej, dziewczyny!

Przeklejam swój własny wątek z forum głównego na to tutaj, ponieważ jest chyba
      bardziej właściwe w rozwiązaniu problemu.

Moja Mama ma pod biustem 30 lub 32 (według
      brytyjskiej rozmiarówki), natomiast obecna miseczka jj jest na nią troche za
      mała. Poszukujemy zatem na całym górnym śląsku takich dużych rozmiarów - K lub
      więcej. W Sosnowcu w 6 zmyśle są rozmiary tylko do j, natomiast podobno w
      Katowicach w 6 zmyśle bywają do K. Ale to tylko jeden sklep. Czy wiecie zatem,
      gdzie jeszcze można dostać takie rozmiary???? Jeśli ewentualnie znacie jakiś
      superowy sklep trochę dalej - Częstochowa, Kraków, Bielsko-Biała, to oczywiście
      napiszcie, choć nie ukrywam, ze 100 km w jedna strone na mierzenie stanika to
      trochę sporo (jestem z Sosnowca).

ps. Z Mamą bedę się widzieć dziś wieczorem - wiadomo, Dzień Matki - więc
      sprawdzę dokładnie, jaki jest ten jej stanik (na pewno jj, ale nie jestem pewna
      co do obwodu i marki).
      • maith Re:Gdzie znajdę bardo duże rozmiary w woj.śląskim 26.05.10, 19:31
        Pardita - a Ty umiesz korzystać ze stanikowej mapy?
        stanikowamapa.prv.pl/
        Wejdź na Polskę, powiększ (tam z lewej jest +-) i wyłap wszystkie
        sklepy ze swoich okolic.
        Najeżdżasz na sklep, pojawiają Ci się dane, kopiujesz je przez (ctrl
        c/ctrlv) i już masz listę sklepów z adresami i telefonami.
        A wtedy wystarczy je obdzwonić i dowiedzieć się, jaki wybór mają w
        interesującym Was zakresie rozmiarowym :)
        • bafinka5 Re:Gdzie znajdę bardo duże rozmiary w woj.śląskim 19.06.12, 15:21
          Witam serdecznie!!! Takie duże rozmiary można kupić w sklepie w Bełku, niedaleko Rybnika Orzesza. Tam jest bardzo duży wybór i duże rozmiary. Moja mama też ma taki duży biust w rozmiarze J i tam kupiła sobie 3 staniki z których jest zadowolona. Zapraszam!!! Agata FHU
          ul. Główna 127
          Bełk, woj. śląskie
    • anka-ania Proponuję przyszpilić ten wątek 01.06.10, 12:21
      albo chociaż umieścić linkę do niego we wstępie, aby był łatwo dostępny. Nowe użytkowniczki forum nie wiedzą o jego istnieniu i zakładają nowe, niepotrzebne wątki z serii "gdzie znajdę".
    • apall Kostium kąpielowy z górą podobną do retro Freya 04.06.10, 17:39
      Witam.Moze tu mi ktos pomoze.Mam rozmiar 34FF i nie mogę znalezc dobrego
      kostiumu.Moze byc jedno lub dwuczęsciowy,ale chodzi o to by miał sztywne(w miarę
      )miseczki i zeby był tzw.plunge.W tamtym roku kupiłam 3 kostiumy(mieszkam w
      Anglii więc rozmiar to nie problem),ale i tak po plazy pomykałam w moim
      ukochanym staniku-czarnym retro Freya bo w nim biust wyglada 100 razy lepiej niz
      w tych kostiumach.One są po prostu za miekkie i jakos nie czuje sie
      super.Poradzcie co kupic.
      • cavova Re: Kostium kąpielowy z górą podobną do retro Fre 04.06.10, 19:25
        freyę retro miałam kiedyś i nie wydawała mi się ona jakoś szczególnie usztywniana - ma jakby dodatkową warstwę materiału, dość grubą. podobnie jeżeli chodzi o stopień usztywnienia odbieram kostiumy panache - mam dwa. ale plandża dopiero co kupiłam, więc nie będę się wypowiadać co do podtrzymania.

jeśli chcesz usztywniany plunge, to może spróbuj effuniaka?
        www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1214553813-Kostiumy-kapielowe.html
        kostiumy są wzorowane na biustonoszach tej samej firmy, więc powinny nadawać ładny kształt i dobrze podtrzymywać. no i być nieco bardziej "usztywnione" od panaszowych, jeżeli są użyte podobne materiały w górach od kostiumów co w biustonoszach.

tylko sprawdź swój rozmiar, bo tutaj rozmiarówka jest inna, a obwody dość ścisłe (trzeba brać taki jak się ma realnie zmierzone pod biustem).
        www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html - tu jest kalkulator.
        • maith Re: Kostium kąpielowy z górą podobną do retro Fre 04.06.10, 22:36
          Tylko przy Effuniakach trzeba sprawdzić, ile Ci wypada w ich
          rozmiarówce. Bo te staniki są ścisłe, tam nie zaniżamy obwodu. I
          trzeba sprawdzić, ile Ci tam wychodzi w miseczce, mierząc się i na
          stojąco i "w zwisie".
    • apall kostium jednoczesciowy z usztywnionymi miseczkami 06.06.10, 00:55
      Dziekuje bardzo za wczesniejsze podpowiedzi.Musze zamowic cos
      dwuczesciowego(chyba faktycznie panache).Za jednym razem wziełabym tez cos
      jednoczesciowego ale nic sensownego nie wpada mi w oko.Mam 34FF i jak pisałam
      lubie plunge.Jest cos takiego w jednoczesciowcach?
      • fanaberia.fanaberia Re: kostium jednoczesciowy z usztywnionymi misecz 06.06.10, 23:56
        Kiedyś była Riviera, teraz do upolowania na ebayu, pewnie na jakichś wyprzedażach też.
        W aktualnej ofercie Panache masz np. Monroe.
        A gdybyś chciała się zdecydować na "udawanego" :) jednoczęściowca, czyli tankini, to obiecująco wygląda Amalfi.
        Pamiętaj, że przy wyborze kostiumu jednoczęściowego trzeba pogodzić rozmiar stanika, biodra i wzrost. Czasem więc zwiększa się obwód i odpowiednio przelicza miskę.
        A jeśli chodzi o bikini, to w starszej kolekcji bardzo sympatycznym plungem była Grace. Z obecnej oferty najbardziej zbliżona do niej wydaje się być Geneva, ale oceniam wyłącznie po zdjęciach katalogowych, więc nie muszę mieć racji :)
        • apall DZieki za odpowiedz i prosze o mała podpowiedz 07.06.10, 22:30
          Własnie riviera rzuciła mi sie w oczy.Jest tylko mały problem.Przejrzałam co mi
          przyszło do głowy i znalazłam na ebayu ale nie ma mojego rozmiaru tzn.ja nosze
          34FF(taki mam np.retro freya)a jest tylko 32FF albo 34F i nie wiem co lepiej
          probowac.Moje wymiary to 80/103,w biodrach 90 a wzrostu 173.Nie wiem co
          lepiej.Pewnie mogłby byc tez 32G ale tez nie ma.
        • ania.kar Re: kostium jednoczesciowy z usztywnionymi misecz 08.06.10, 10:49
          Jest jeszcze taki jednoczęściowy plunge z lekko usztywnianymi miseczkami:
          ebras.pl/2/217/218/606,kostium+eclipse.html
    • daslicht Czarne tankini 06.06.10, 17:36
      W rozmiarze 65J-K, bo kostiumy kąpielowe lubią być małomiskowe.
      • ania.kar Re: Czarne tankini 06.06.10, 20:45
        Panache Geneva może być?
        lamujer.pl/index.php/product/show/id/339
        Z dostępnością 24h chyba nigdzie w naszych sklepach nie widziałam.

Według mojego doświadczenia tankini są raczej ścisłe. Może warto też 70-tkę
        przymierzyć, chyba że już próbowałaś.
      • akj77 Re: Czarne tankini 07.06.10, 19:23
        Sorrento, jeśli jeszcze upolujesz. Moim zdaniem nie jest małomiskowe, a wręcz
        przeciwnie, za to dość luźne (ale do pływania i tak zapinam na najluźniejszą).
        Recenzja na Wygodnych.
        • wielebnna Re: Czarne tankini 20.06.10, 00:42
          fantasie fiji
    • bacia12 figi/szorty Panache Sorrento black 08.06.10, 11:15
      szukam, szukam i nie widzę niestety :(
      Ma któraś pomysł? Natknęła się któraś z was na dół do Panache Sorrento?
      Rozmiar M
      • anka-ania Re: figi/szorty Panache Sorrento black 08.06.10, 11:52
        Jest tego trochę na allegro:
        www.allegro.pl/item1033956567_figi_kapielowe_sorrento_panache_12_m.html
        www.allegro.pl/item1054709187_czarne_panache_sorrento_figi_0316_12_m.html
        www.allegro.pl/item1058513303_bikini_szorty_panache_sorrento_czarne_m_12.html
        W ebras: ebras.pl/2/217/234/242,bikini+sorrento+szorty.html
        W bradei:bradea.pl/na_plaze/kostium_panche_sorrento_dol_szorty_czarne
        bradea.pl/na_plaze/kostium_panache_sorrento_dol_figi_wiazane_czarne
        No dużo tego w sumie. :)
        • ania.kar Re: figi/szorty Panache Sorrento black 08.06.10, 12:19
          W Bellami są te wiązane po bokach za 49zł:
          bellami.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&Itemid=1&category_id=14&product_id=1568FirefoxHTML\Shell\Open\Command
          • ania.kar Re: figi/szorty Panache Sorrento black 08.06.10, 12:21
            Nie zauważyłam, że jest dopisek o sprzedaży tylko w komplecie... Nie wiedziałam,
            że to się jeszcze praktykuje. Ale jeśli bardzo by Ci na nich zależało, to może
            skontaktuj się ze sklepem i spytaj czy sprzedadzą oddzielnie.
            • bacia12 Re: figi/szorty Panache Sorrento black 08.06.10, 12:26
              dziękuję :)
              Wlasnie w tym czasie też sięgnęłam po allegro :)
              Wczesniej oglądałam tylko po sklepach i nie widzialam mojego rozmiaru
      • bacia12 szorty Panache Sorrento black S 15.06.10, 12:22
        poszukiwane!!! Mam M, ale tak jakby ciut za duże niestety. Natknęła się któraś na rozmiar S?
        • anka-ania Re: szorty Panache Sorrento black S 15.06.10, 14:13
          www.intymna.pl/search/index/itemId/2/pageId/12
          No i na ebayu
    • marikooo nie stanik, a majtki - french knickers 09.06.10, 22:04
      Mam nadzieję, że to nie będzie off top.

Szukam dla siebie na lato majtek z nogawkami french knickers - czyli typu
      bokserki, luźnych, nie żadnych wyszczuplających. Najlepiej jakby były z wiskozy
      albo jedwabiu, cienkiej tkaniny bawełnianej, coś w tym stylu. Przewiewne. Nie
      mam na myśli szortów, nogawki muszą mieć długość ok. 5 cm od kroku. No i nie
      takie do spania, satynowe, tylko cienkie do noszenia normalnie pod spódnicą.
      Jakby były do tego niedrogie, to będę przeszczęśliwa :)

Coś takiego: tnij.org/g6ii albo tnij.org/g6il

Widziałyście coś takiego w handlu?
      • ptasia Re: nie stanik, a majtki - french knickers 24.06.10, 14:58
        Może te szorty do kompletu do Opium Pour moi? Są luźne i mają dość długie nogawki.
    • kollii Freya Disco Lemonade góra 11.06.10, 11:44
      mam dół i usilnie pragne znalezc gdzies górę w rozmiarze 30GG lub 30H
      help!
    • yaga7 Fauve czarna Merissa 14.06.10, 15:12
      Na razie weszła do Listków, ale tylko balkonetka i to tylko 34FF, ja potrzebuję
      34G i do tego chcę halfa ;)
      Widziałam, że jest w polskich sklepach, ale 300 to dla mnie jednak sporo
      (chociaż w sumie przy obecnym poziomie funta... ), więc pytanie brzmi: czy ktoś
      widział w brytyjskich sklepach?

Jest jeszcze w Leialingerie, ale oni nie wysyłają poza UK :(
    • feedme Geneva tankini BLACK bardzo poszukiwane! 15.06.10, 11:57
      Przeklejam tu pytanie bo przeoczyłam temat.

Lata i urlop za pasem, więc rozpoczęłam poszukiwania stroju, bo moje
      sportowe tankini Panache zrobiło się dużo za duże. No i tu pojawił
      się problem bo podoba mi się "aż" jeden model, wyżej wymieniony
      (Coral odpada), i
      za cholerę nie mogę go nigdzie znaleźć tak, aby była możliwość
      przymiarki :(
      Wpisywałam już w google cuda na kiju, żeby znaleźć w Warszawie i
      okolicach (kurrrr... nawet Łódź!) stacjonarny sklep mający na
      składzie owe tankini w rozmiarze 70 GG ale klapa. Nadal mam
      nadzieję, że po prostu coś przeoczyłam i jeżeli jest tu jakaś dobra
      dusza, która wie cokolwiek na ten temat to błagam o pomoc.
      • thorrey Re: Geneva tankini BLACK bardzo poszukiwane! 15.06.10, 12:10
        feedme napisała:

> Przeklejam tu pytanie bo przeoczyłam temat.
        >
        > Lata i urlop za pasem, więc rozpoczęłam poszukiwania stroju, bo
        moje
        > sportowe tankini Panache zrobiło się dużo za duże. No i tu pojawił
        > się problem bo podoba mi się "aż" jeden model, wyżej wymieniony
        > (Coral odpada), i
        > za cholerę nie mogę go nigdzie znaleźć tak, aby była możliwość
        > przymiarki :(
        > Wpisywałam już w google cuda na kiju, żeby znaleźć w Warszawie i
        > okolicach (kurrrr... nawet Łódź!) stacjonarny sklep mający na
        > składzie owe tankini w rozmiarze 70 GG ale klapa. Nadal mam
        > nadzieję, że po prostu coś przeoczyłam i jeżeli jest tu jakaś
        dobra
        > dusza, która wie cokolwiek na ten temat to błagam o pomoc.

No wiec rozumiem Cię w całej linii, bo ta też zachorowałam na to
        tankini i przeryłam parę miesięcy temu cały net w poszukiwaniu.

Jedyny sklep który oferował tankini Geneva to lamujer w Poznaniu i
        niestety, poprzez sprowadzenie - okres oczekiwania 2 tygodnie. I
        rzeczywiście czekałam ok dwóch tygodni, a potem jeszcze dwa tygodnie
        na wymianę, bo rozmiar nie ten. Nigdzie indziej rzeczonego tankini
        nie widziałm w tym rozmiarze, były albo coral albo jakaś dziwnie
        ograniczona rozmiarówka 9od obowdów 80 bodajże). Mogę Ci tylko
        powiedzieć, że jeśli chodzi o rozmiar, to obwodowo to mniej więcej
        Tango a miski w rozmiarze 70FF mniej więcej jak Verona, czyli
        standard Panache, więc można strzelać. Ja "przefajniłam" bo wzięłam
        75E (zapatrzyłam się w Cleo i myślałam, ze tankini tez będzie
        ściślejsze a było luźne i maławe w miskach )

Tyle tylko moge pomóc. Aha i jeszcze jedno - ono ma bardzo cieniutki
        materiał, szczerze mówiąc byłam nieco rozczarowana, czekałam na cos
        w rodzaju Floral, bardziej solidnego, a ta dzianinka jest bardzo
        cieniutka i mam obawy jak będzie wytrzymywać morksą i basonowa wodę.
        A poza tym jest piękne :)
        • feedme Re: Geneva tankini BLACK bardzo poszukiwane! 15.06.10, 12:23
          No nie są to dobre wieści. W Lamujerze widziałam ale nie mam już
          czasu na ewentualnie podmianki.

A jeszcze...piszesz, że materiał cieniutki - mam nadzieję, że nie
          widać przez niego kreski ;-) W sensie jak wygląda to z tyłu w
          gatkach?

W Dopasowanej wiem, że będą mieli. Ale tylko klasyczne dwuczęściowe.

• thorrey Re: Geneva tankini BLACK bardzo poszukiwane! 15.06.10, 12:29
            feedme napisała:

> A jeszcze...piszesz, że materiał cieniutki - mam nadzieję, że nie
            > widać przez niego kreski ;-) W sensie jak wygląda to z tyłu w
            > gatkach?

Poszłam, przymierzyłam i wypięłm się do lustra - nie, kreski nie
            widać :))).
        • genepi Re: Geneva tankini BLACK bardzo poszukiwane! 20.06.10, 00:06
          Znalazłam w sklepie salonbielizny.eu/ z terminem realizacji 24h. Właśnie
          zamówiłam więc tankini powinno być u mnie w okolicach środy - zobaczymy!
    • kas007 Re: Szukam / gdzie znajdę... 18.06.10, 15:01
      W którym polskim sklepie internetowym znajdę strój Freya Moonflower 32GG? :)
    • malinka_bdg Debenhams-szukam majtek do kompletu!!! 18.06.10, 16:41
      Szukam fig/stringów/szortów czy tam innych cudów(obojętny rodzaj gaci) do tego
      stanika:
      allegro.pl/item1076567462_oryg_debenhams_nowy_uroczy_biust_w_rozm_70g.html
      Pomóżcie!!!
    • ja-minka 34FF Darling Harbour Half Cup 18.06.10, 17:11
      Wiem, że to stara kolekcja, ale może jeszcze gdzieś
      jest.
    • margo13ak Panache Floral Lemon bikini i tankini... 20.06.10, 22:12

poszukiwane 32GG/H/HH, skończyłam karmić i zostałam bez "góry" kostiumów :-(
      Ewentualnie obwody pokrewne, 30HH/J lub 34GG/G...

Może być nowy, używany, lekko (niewidocznie lub możliwy do naprawy) uszkodzony...

Ktokolwiek widział/ktokolwiek wie ;-)
    • lena99 bikini 30F 20.06.10, 22:36
      Jestem kompletną "świeżynką", nie wiem jaki model, wiem, że musi dobrze
      podtrzymywać biust, z wysokim mostkiem. Dokąd się wybrać w Warszawie?
      • azymut17 Re: bikini 30F 06.08.10, 14:37
        Polecane sklepy są zebrane na stanikowej mapie:
        stanikowamapa.prv.pl/
        Masz tam też opisy ofert - możesz sprawdzić, czy mają kostiumy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka