Dodaj do ulubionych

Stanikowa nostalgia :)

28.02.12, 18:18
Wątek dla weteranek :)
Tak mnie naszło na wspominki różnych starych modeli, sprzed 5, 6 lat. Kopalnia takich staroci jest w sklepie Undercoverexperience www.undercoverexperience.co.uk/index.php , który swego czasu był tu dość popularny - w dziale wyprzedaży wciąż mają tam pojedyncze staniki albo majtki z bardzo starych kolekcji. A może znacie jeszcze inne takie "muzealne" sklepy?

A wracając do modeli - która z Was pamięta np. Panache Salsa? :)

https://www.undercoverexperience.co.uk/images/pan3529l.jpg
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 18:56
      Kasico, to był mój drugi uświadomiony stanik! :D Odkupiłam go na bazarku od jednej z forumek - był uroczy i różowy ;)
      • inez69 Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 19:26
        To ja podziele się zdjęciami muzealnych modeli Freji:
        kataloglb.blox.pl/2012/02/Kolory-Typ-uw-plunge-uw-full-cup-Rozmiary-Majtki.html
        w następnych notkach jest jeszcze klika staników.
        • kasica_k Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 22:15
          O rany, Freya Firecracker to nawet ja stara pamiętam tylko w postaci jakiejś zapomnianej pary majtek gdzieś w jakimś sklepie (może nawet w Undercoverze) :)

A pamiętacie sklep Lawton's Lingerie? On dalej działa! :) www.lawtonslingerie.co.uk/
          Kupowałam tam Fantasie Conspiracy i chyba jeszcze coś. Warto tam zajrzeć do Fantasie, niezła kopalnia archiwaliów (Conspiracy, Clover...) :)
          • cookies_77 Lawton's Lingerie 28.02.12, 22:20
            Jej, ta strona wygląda jak jeszcze z zamierzchłych początków internetu :O
            • kasica_k Re: Lawton's Lingerie 28.02.12, 22:23
              Już 5 lat temu takie sprawiała wrażenie - w pewnym sensie to wzruszające, że nic się nie zmieniło :)
              • yo_anka Re: Lawton's Lingerie 29.02.12, 20:51
                kupowałam u nich pierwsze Tanga :)
                Zaiste nic się nie zmieniło
            • eponak Re: Lawton's Lingerie 29.02.12, 11:45
              cookies_77 napisała:

> Jej, ta strona wygląda jak jeszcze z zamierzchłych początków internetu :O

Mój chłop patrzy mi przez ramię i krzyczy: "O! Strona z epoki HTMLa łupanego".

Ja z prehistorii pamiętam rozmowy na jakimś zlocie (listopad to był lub początek grudnia) o tym, że w styczniu lub lutym będą rzucone maskaradki i najlepiej zapisać się na listę, żeby nie przegapić dostawy, bo towar szybko znika.
          • yo_anka Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 20:56
            Undercover był popularny bo miał DARMOWE WYSYŁKI do PL :D
            jak się połapali, ze nie opłaca im się wysyłać pary gaci to wprowadzili opłaty i się skończył najazd klientek z PL
            Sama u nich wiele kupowałam na początku, stą miałam Harmony Cornflower, Scarlet 8i inne Panaszki i chyba tez właśnie te gacie Frei Firecracker, bo kupione okazyjnie, a nigdy do niech nie nabyłam już stanika, bo nawet nie było go nigdy w moim rozmiarze :)
            Ostatecznie poszły w wątku Oddam za darmo po 2/3 latach leżakowania na mojej półce
      • kasica_k Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 22:18
        Mam go jeszcze zarówno w wersji białej, jak i landrynkowej "rurzowej" :) Bardzo fajny model, niestety jeden za mały, a drugi za luźny...
    • ochanomizu Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 22:07
      Panache Salsa nie pamiętam, uświadomiłam się w 2008 roku ;)
      Jednymi z moich pierwszych staników była Kate Frilly Intimates (kto jeszcze pamięta tę firmę ;) )https://images.okazje.info.pl/p/odziez-i-obuwie/3967/biustonosz-kate-frilly-intimates-4276-panache.jpg
      oraz Scarlett
      https://www.satinandsilklingerie.co.uk/images/user/thumbnails/Bra_Panache_Scarlett%20(Medium).jpg
      • ochanomizu Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 22:11
        A jakieś archiwalne modele strojów kąpielowych Fantasie (jeszcze ze starym logo) widziałam niedawno w TkMaxxie ;) W 2010 roku też w TkMaxxie nabyłam Freyę Millie (różowy half) z przyczepioną książeczką z zapowiedziami Freyi na wiosnę-lato 2005 ;)
      • kasica_k Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 22:17
        Jasne że pamięta, Frilly Intimates to była marka należąca do Panache. Była chyba tylko jeden czy dwa sezony, potem znikła, a następnie pojawiło się Cleo :)
      • ptasia Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 08:47
        ja się też uświadomiłam w 2008, pamiętam i Scarlett i to Frilly Intimates w zakupów w (zamkniętym obecnie) Curvylicious. Natomiast moja pierwsza Freya, pierwszy zakup w Brastop i chyba drugi brytyjczyk (po białym Just Peachy z Figleaves) - wszystko wiosna/lato 2008 ;) - to była Madison w rozmiarze 32e:
        https://kataloglb.blox.pl/resource/freya_madison_plunge_bra_4121.jpg
        Wciąż bywa na eBayu.
        • urkye Madison 01.03.12, 18:31
          Zawsze do niej wzdychałam, ale jakoś nigdy nie udało mi się jej upolować... :)
    • klymenystra Re: Stanikowa nostalgia :) 28.02.12, 22:13
      Mialam bratniego Tropicala :) Oraz Freye Medusę, Mitzy i marzyłam o takim czerwonym modelu Freyi, jakże mu było...
      A w 60gg istniala tylko Fiesta Panache :)
      • agafka88 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 00:35
        tropical to był mój pierwszy stanik! Jeszcze w rozmiarze 65FF :) Aż żałuję, że go sprzedałam.
      • 100krotna Czerwona w kropki? 29.02.12, 00:49
        Freya Jessica
        https://kataloglb.blox.pl/resource/Jessica41514155_zoom.jpg
        • klymenystra Re: Czerwona w kropki? 29.02.12, 12:04
          Nieee! Przypomniałam sobie - cudeńko miało na imię Zeta :)
          • ptasia Re: Czerwona w kropki? 29.02.12, 12:17
            ? Zeta była prekursorką Eleanor i Arabelli https://www.biel.com.pl/klik/KlikFiles/sklep/zdjecia/klikfoto_shop_58ad79a.jpg - na pewno o to chodzi?
            • ochanomizu Re: Czerwona w kropki? 29.02.12, 12:48
              Ta Zeta, którą zalinkowałaś, to rówieśnica mojej Millie - wiosna-lato 2005, zielonkawa Zeta https://kataloglb.blox.pl/resource/freya_zeta_sherbert.jpg zresztą też.
              Pozostałe modele to Freya Dolly (czarna i różowa) https://kataloglmb.blox.pl/resource/freya_dolly.jpg,
              Freya Tallulah https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4jPqwo-a0m1TkIwXVDmTgXPN3Z6W1-i2-KAqvii8BKMrfC8KMyQ oraz https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTT8WS0SBhK7KDnMGgoGljKvh7eyeUh7E1aJtW4jE1PQFoR9Ujw2Q,
              Freya Chloe https://kataloglb.blox.pl/resource/Freya_Chloe2071.Jpg i Freya Geo (niestety nie znalazłam zdjęcia).
            • klymenystra Re: Czerwona w kropki? 29.02.12, 18:17
              Oczywiście, że o nią - czerwona Zeta była cudna, ale trudna do upolowania na ebayu, a za regularną cenę nie było mnie stac :) Ach, wspomnienia...
              • szarsz Re: Czerwona w kropki? 29.02.12, 20:38
                Ja miałam dwie białe zetki w 2006/2007. Kochałam je miłością wielką i do tej pory nie miałam stanika, który dorównałby Zecie wyglądem, dopasowaniem i modelowaniem mojego biustu. Były po prostu szyte na mnie.
    • 100krotna A ja marzyłam... 29.02.12, 00:56
      O Evie Slate (oczywiście Freya) - dzisiaj wiem, że i tak by na mnie nie leżała, ale kiedyś była moim niespełnionym marzeniem :)
      https://kataloglb.blox.pl/resource/Freya_Eva_Powderpuff_And_Slate.Jpg
    • yaga7 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 09:09
      Mialam Salsę ;)

Ale pierwsze modele, które miałam na samym początku, to na pewno było czarne Panache Verity i fuksjowa Panache Ophelia. Kupione w Bellissimie ;)

• yo_anka Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 20:58
        Vaerity było cudne,
        A z Ofelii nabyłam bordowe gacie, które do niczego mi nie pasują :)
    • maheda Mój pierwszy stanik w "dziwnym " 29.02.12, 09:37
      ... ech, to był biały Panache Sports 2001!

Co prawda w rozmiarze 85G, ale to był rozmiar przejściowy, bo nagła przesiadka z Triumphów 95DD na staniki w rozmiarze 75HH nie wchodziła w grę :-)
      • ptasia Re: Mój pierwszy stanik w "dziwnym " 29.02.12, 10:22
        no dobrze, mój absolutnie pierwszy-pierwszy to był jakiś miękki Alles za 30 zł z Kontri.pl, rozmiar 70f - najtańszy miękkus z możliwością zwrotu, jaki znalazłam ;) Pamiętam ten szok, że "to działa" (tzn. to pasuje - szczególnie pasowanie misek mnie poraziło ;), choć do obwodu musiałam się przyzwyczaić.
      • yo_anka Re: Mój pierwszy stanik w "dziwnym " 29.02.12, 21:19
        A mój pierwszy jeszcze w czasach przedlobbowych to był Panache 2051
        czyli jak doszukałam PANACHE CARMEN miał taka siateczkę cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=320856676530
        W rozmiarze 36G, a następny to było już klasyczne białe Tango II w 32J, które odczuwałam jako piekielnie ścisłe, ale przynajmniej mieściłam sie w miskach
        Była taki szmateks na Garbarach co się mienił luksusowym
        Z 10 lat temu dałam za nie 35zł i 40zł
        I cieszyłam sie jak norka :)

Potem upolowałam Fantasie Bell w 38G czarne i winne
        A potem jak otworzyło się Avocado w POZ nabyłam Kremowe Fantasie Rimini w komplecie z gaciami 36G , które mam do dziś i trzymam ze względów sentymentalnych, to był mój najlepszy, najpiękniejszy i w ogóle NAJ! wtedy stanik!
        Potem były Avocadowe cuda, a potem we wrześniu 2007 szukając karmnika trafiłam na LB :)
    • clarisse Moja rodzynkowa nostalgia :) 29.02.12, 10:24
      ... tak wygląda:

https://stanikomania.blox.pl/resource/FreyaEleanorRaisinG.jpg

Eleanor Raisin była najpiękniejszym stanikiem, jaki widziałam (wtedy, prawie 4 lata temu).

Problem tylko polegał na tym, że nie mogłam wcelować w rozmiar. Wtedy akurat chudłam mocno z racji diety związanej z alergią mojego dziecięcia. Spotkałam Eleanor Raisin na zlocie, kiedy to moje dobrane parę miesięcy wcześniej wg wskazówek z LoBBy Tango 32JJ wzbudziło przerażenie w kilku osobach, bo było już mocno za duże. Jakiś czas potem Naczelna Brafitterka Rzplitej przesadziła mnie w Tango 28JJ. A piękna Eleanor była zawsze tylko do J :) Owszem, na etapie pomiędzy Tangami nosiłam Arabelki 30J, ale były nie do końca dopasowane. Poza tym Eleanor dziwnie marszczyła mi się na biuście (potem się dowiedziałam, że to ma nawet nazwę: "freyowa zmarcha")

Ile razy widziałam Eleanor Raisin ją sprzedawaną przez forumki, serce mi biło... Ale nigdy nie miałam pieniędzy ani pewności, że będzie pasować, więc w końcu nigdy jej nie kupiłam. Następne Eleanorki już nie były tak ładne jak ta rodzynkowa :)
      • ptasia Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 29.02.12, 10:47
        A widzisz, Rodzynkę miałam nawet x 2, ale najładniejsza dla mnie była i będzie Oliwkowa - którą miałam w trzech różnych rozmiarach i będę po niej płakać po nocach, bo już jej nie mam :( (ostatnią sprzedałam za cenę symboliczną, bo już była nieco zajechana).
        • ptasia Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 29.02.12, 10:49
          A tak wyglądało moje pierwsze zetknięcie się z Freyą ever, w sklepie netowym Avocado: chce.to/content/mirriel/big.87835.F189235B-38E8-466D-A0BF-B69FFAE0FE14.jpg
          Moja reakcja: "Jakie to prześwitujące!"
          Ale zawsze baaardzo podobała mi się ta modelka :)
          • ptasia Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 29.02.12, 10:49
            e, errata, bo no photo:
            https://chce.to/content/mirriel/big.87835.F189235B-38E8-466D-A0BF-B69FFAE0FE14.jpg
            • clarisse Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 29.02.12, 11:38
              A ja nosiłam tę przez długi czas, kiedy jedna się zepsuła, kupiłam drugą:

https://stanikomania.blox.pl/resource/FreyaArabellaNoir.jpg

Paradoksalnie bardzo się cieszyłam, że te powyżej G nie są takie gołe :) To i tak duży krok, zamienić w kategorii "ulubiony stanik" Doreen Triumpha na Arabelkę :) Wersji całkiem przezroczystej chyba bym nie założyła nawet, a i teraz staniki przezroczyste mnie nie pociągają. Za to swoją Arabelkę Noir nosiłam niezależnie od tego, czy mi wystawała z dekoltu czy nie. Uznałam, że tak piękny stanik po prostu ma prawo wystawać, kropka :)
            • kasica_k Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 29.02.12, 12:33
              Sorbet :)
        • kry0 Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 01.03.12, 22:15
          Ja też kocham oliwkową. Miałam jedną, ale szybko okazała się za mała. Zaczęłam szukać wiekszej i nigdzie już nie było. Znalazła się na allegro i TŻ mi kupił. Do dziś noszę.
      • urkye Re: Moja rodzynkowa nostalgia :) 01.03.12, 18:33
        Chyba też największą nostalgią darzę wszystkie Eleanorki:) Moje pierwsze przezroczyste staniki... I nadal mam je w szafie:) Trochę już tną, ale co z tego;)

Wielkim sentymentem darzę też Pandorki, choć są całkiem "młode" jak na wątek nostalgiczny:) Ale wiecie co, nigdy nie miałam piękniejszego i wygodniejszego stanika jak Pandora.
    • ciri1971 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 15:29
      A mi się marzyła i marzy nadal maskaradkowa Antosia kremowo-czarna. Wszystkie inne wersje kolorystyczne miałam, a tej, która najbardziej mi się podobała, nie.

I pamiętam czerwonego Aragona, też do niego wzdychałam:)

W ogóle kiedyś to się bardziej na wszystko polowało, te zapisy na maskaradki...
      • ptasia Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 15:37
        Aaach, czerwony Aragon... Prawie go kiedyś kupiłam na eBayu. W ogóle jakiegoś Aragona bym chciała :(
        Z Antośki się wyleczyłam po zakupie wrzosowej - wizualnie obiektywnie pięknej tak w szufladzie, gorzej na mnie po założeniu ;)
      • klymenystra Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 18:18
        Mam czerwonego Aragona, kiedyś ucapiłam na allegro chyba. Poluję jeszcze na Oyster i Champagne, chcę miec wszystkie kolory ;)
        • ciri1971 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 19:54
          Skręciło mnie z zazdrości:)
      • yaga7 Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 07:47
        Kremową Antośkę sprzedałam, ale czerwonego Aragona zostawiłam na pamiątkę, dawno za mały ;)
    • mela1 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 15:40
      https://www.bodybeautifullingerie.co.uk/freya-tia.html

Mam dziś na sobie:) Tak mi się podobała, że kupiłam dwie, po9tem biust mi zmalał i była za duża, teraz wyciagnęłam.
    • maith Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 16:21
      Salsę jeszcze mam gdzieś na dnie szuflady :)

Za to nie pamiętam nazwy mojego pierwszego ulubionego stanika... Pamiętam, że był w wersji niebieskiej i czarnej (ja w każdym razie takie miałam), z wyglądu trochę przypominał Harmony, a na górze miał mięsistą koronkę w duże kwiatki...
      • kasica_k Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 16:30
        Półsztywniak? Jak tak, to Heaven :) Były niebieskie, czarne, białe i burgund.
        • maith Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 17:07
          No tak, Heaven, dzięki :)
          Na marginesie, jak Heaven, to od razu przypomniało mi się Inferno ;)
          Miałam białe.
          • klymenystra Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 18:19
            Ja mam dalej - mój pierwszy uświadomiony stanik, absolutnie niezniszczalny :) Już 5 lat, a nadal ścisły i robi wow-dekolt :)
        • yo_anka Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 21:25
          miałam takowy czarny w 38G, można go było zawiązać na kokardkę :)
          Były wersje matowe i błyszczące jak pamiętam, a z niebieskich zostały mi gdzieś gacie, bo mi się szalenie podobały
          --
          Niech FRANEK będzie radosny i stanie na nóżki:
          allegro.pl/my_page.php?uid=22043406
          www.pomoz-amelce.pl/
    • nathd Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 19:39
      A ja mam i Panache Ophelia rózowa (mój najpierwszy stanik) i Panache Chantily w kremie i Marguerite... Antoske kremowo-czarna mam tylko gorset. Do czerwonego Aragona dalej wzdycham. Czasem otwieram sobie szufladę i tak wspominam niektóre modele...
      A Salse miałam i w świat posłałam :)
    • akubaga Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 20:58
      Moim pierwszym uświadomionym stanikiem był Panache Breeze, jeszcze go mam w szufladzie, bo ładny jest, choć już dawno go nie noszę ;)

https://cokupic.pl/i/c_big917503.jpg
      • yo_anka Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 21:23
        też go miałam z gaciami w 36G, nie noszony bo się już uświadomiłam, a może gdzieś tak jeszcze leży....
    • clarisse To jeszcze jedno nostalgiczne wspomnienie 29.02.12, 21:06
      Pewnego pięknego dnia, po tym jak moje beżowe Tango wzbudziło grozę na zlocie LoBBy, do moich drzwi zapukała Stanikowa Wróżka z naręczem staników. Staniki nie były w moich rozmiarach, jednak nie o to chodziło. Chodziło o założenie na mój biust maksymalnej liczby miseczek i obejrzenie, jak leżą i generalnie w jakich konstrukcjach mój biust dobrze się czuje i czego powinnam szukać, jeśli Tango nie teges a Freya mi się zmarcha ;)

Była tam masa staników, których nazw ani wyglądu nie pamiętam. Każdy z nich Wróżka wiązała mi na plecach (czy też przypinała agrafką), pstrykałyśmy fotkę z profilu, zakładałyśmy na to bluzkę i pstrykałyśmy fotkę z profilu.

Z całej masy tych staników zapamiętałam jeden. Stanik, który po założeniu na mój J-biust i zawiązaniu z tyłu na kokardkę obwodu wywołał we mnie obruszenie: Przecież ten stanik nie zasłania mi biustu!!! (prawie że brodawki było widać). Stanikowa Wróżka poinformowała mnie z szelmowską miną, że wszystkie Forumki albo mają ten stanik, w tym większość w obwodzie potwornie zawyżonym, albo o nim marzą. Mój biust na takie dictum wzruszył lekko ramionami, bo co to za stanik, który się kończy pod biustem, no! ;)

Po wizycie Wróżki obejrzałam sobie zdjęcia i mój biust przestał wzruszać ramionami. Jedno zdjęcie biło na głowę wszystkie inne - to w którym pod bluzką miałam stanik, który nie zakrywał biustu ^^

Chciałam go zalinkować, ale guzik - w internecie występuje tylko na małych biustach. Więc zamiast obrazka tylko pozdrowienia dla Stanikowej Wróżki przesyłam :)
      • yo_anka Re: To jeszcze jedno nostalgiczne wspomnienie 29.02.12, 21:23
        zdradź co to!!!
        • clarisse Re: To jeszcze jedno nostalgiczne wspomnienie 02.03.12, 13:20
          Nic takiego :) Tylko czerwona antośka :D (Masquerade Antoinette)
    • butters77 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 22:01
      Która pamięta, no ba - miałam go we wściekłym różu i uwielbiałam! :-)
    • butters77 Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 22:04
      Czytam Wasze wpisy, oglądam zdjęcia i z nostalgią wspominam czasy, kiedy kojarzyłam prawie wszystkie modele dostępne w sklepach ;-)
      • klymenystra Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 22:51
        O właśnie! Wtedy się znało WSZYSTKO - każdy model, jakie ma fiszbiny, czy wielkomiskowy, czy ściśliwiec...

Ach, pamiętam też, jak zdesperowana cenami staników w sklepach internetowych, zaczęłam buszowac na ebayu i okdryłam Marks i Spencer, La Senzę, Lepel... Jak w Londynie zakupiłam 3 staniki Adore i jedną Curvy Kate - obie firmy były wtedy nowością na rynku...
        • urkye Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 18:30
          Dokładnie, wszystko się wiedziało o wszystkich modelach:) I pamiętam też żywiołowe wpisywanie się do rzeczywistej tabeli wymiarów staników... ;)
    • anna-pia Re: Stanikowa nostalgia :) 29.02.12, 23:15
      Ach, Salsa...
      Pierwsze moje panaszki to były biała Verity (half z pionowym cięciem, cudo) i jakiś taki Panache, który do dziś z żalem wspominam, brązowy jakby w plamki, u dołu i góry miał wycięte listki, piękny. O dziwo, oba były wygodne, ale to był rozmiar 34F czy 34FF, szybko przeszłam na 32GG i Panache objawiło swoje fiszbinowe oblicze ;)
      Nie pamiętam, gdzie kupowałam, niestety, możliwe, że na Lawton's albo w Undercover, Bravissimo chyba wtedy nie znałyśmy. Nie pamiętam, bo to był rok 2005, może 2006, a przeczytanie postów z całego dnia zajmowało jakieś 5 minut co najwyżej :)
      • kasica_k Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 02:21
        anna-pia napisała:
        > jakiś taki Panache, który do dziś z żalem wspominam, brązowy jakby w plamki, u
        > dołu i góry miał wycięte listki, piękny.

Pewnie Henna :) Kupiłam go kiedyś, ale zwróciłam, bo jakoś nie leżał. Była to chyba jedna z tych wyprzedaży na Curves&Lace, na których staniki chodziły po kilka funtów. Polowało się na nie po nocach :)
        • anna-pia Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 08:28
          Tak, tak!
          Tak, Panache Henna, i tak, Curves&Lace polowane po nocach :) Ja go wspominam bardzo dobrze, z żalem rozstawałam się z nim.
    • madzioreck Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 01:44
      U mnie w sumie nie jest to nic, co zniknęło całkowicie, bo Arabelki nadal są, ale ta była moim pierwszym uświadomionym stanikiem:
      https://stanikomania.blox.pl/resource/FreyaArabellaPurpleHaze.jpg
      Po pół roku na lobby, przy okazji wizyty u siostry mężą w Krakowie, wparowałam do Intimo, podałam wymiary i z oczyma kota ze Shreka poprosiłam, żeby mi coś dobrać, i jakby się udało Arabelkę... stanęło na 32HH, i chciałam dla odmiany coś albo powycinanego, albo przezroczystego jak pajęczynka :) Właściwie jej kolor wcale mnie nie zwalił z nóg, ale to, że była taka cieniutka :) I jak jeszcze wywaliłam to dziadowskie podszycie... do dziś, choć jest wiele staników pięknych i przepięknych, Arabella u mnie rządzi i zawsze jakaś w szufladzie jest, choć teraz jest to model zupełnie niekompatybilny z moim biustem :)

A te 4 lata temu na Lobby wzdychałam do Maskaradek, które oczywiście były tylko do G, strasznie podobały mi się Antośki i Aragony :) Czy mi się zdaje, czy teraz Maskaradki to już nie to samo...? :)
    • kasica_k A czy ktoś pamięta Masquerade Satin Chic? 01.03.12, 17:06
      :-)

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbvCQA04tdb4WAF5oCIMcuG5NerIPPUyNFWu4GGKgdx_GawETQag

Usiłuję sobie przypomnieć, gdzie go upolowałam - chyba to było w irlandzkim sklepiku Bella Lusso, który miał prześliczną stronkę, niestety już go chyba nie ma :( A stanik ładniutki, gdzieś jeszcze go mam na pamiątkę, ale marnie leżał :)
      • yaga7 Re: A czy ktoś pamięta Masquerade Satin Chic? 01.03.12, 17:21
        Chyba mam jeszcze cały komplet - stanik, gorset i majtki ;)
      • klymenystra Re: A czy ktoś pamięta Masquerade Satin Chic? 01.03.12, 19:19
        Dalej o nim marzę :)
      • mszn Re: A czy ktoś pamięta Masquerade Satin Chic? 01.03.12, 22:07
        Kiedy odkryłam Lobby, Satin Chic był już legendą. Pamiętam, jak po dostaniu dostępu do galerii gorączkowo go tam szukałam :)
    • szamsun.ka Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 18:28
      jeej, Salsa! a myślałam, że takie rzeczy to już tylko na e-bay'u :). Przyznaję, że tak się do tych starych Superbra przywiązałam, że nadal na nie czasem poluję, niedawno kupiłam sobie chyba trzecią czy czwartą z kolei bordową Savannah. Na Salsy i Samby też jeszcze co jakiś czas poluję. One są dla mnie the best :).
      Zetę miałam białą- śliczna była, gdyby nie te szerokie ramiączka, to bym ją uznała za swój najpiękniejszy stanik.

Mój pierwszy był Tropical, ale teraz (ostatni upolowany ok 1,5 roku temu) już mi nie leży.
    • anna-pia Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 01.03.12, 21:25
      I jak znajoma zapytała mnie, jak trafiłam na Lobby, czy przez Stanikomanię, czy inaczej, i jej szok w oczach, kiedy powiedziałam, że byłam na Lobby już przed Stanikomanią. Tak, jakbym oświadczyła, że w piaskownicy bawiłam się z neandertalczykami ;)
      • kasica_k Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 02.03.12, 04:28
        No ja dobrze pamiętam tę piaskownicę, i jak ciągałyśmy tygrysy szablastozębne za ogony :)
        • kasiamat00 Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 03.03.12, 21:13
          + 1 ;) I pomyśleć że wtedy znałam na pamięć wszystkie modele, a teraz nawet nie chce mi się sprawdzić jak wyglądają zapowiedzi Evedenu na przyszły sezon. Czyli to jednak powoli przechodzi...
          • mszn Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 03.03.12, 21:41
            Zalało nas dobro, to i nie ma jak tego śledzić w szczegółach. A w ogóle to (dinozaury będą wiedziały ;)) Freya zawsze miała tyle modeli co sezon?

Mam np. wrażenie, że w temacie pasów do pończoch za kilka lat nadal będę gorączkowo czekać na zapowiedzi nowych kolekcji, bo liczba dostępnych marek i ich kolekcji nie eksploduje.
            • kasiamat00 Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 04.03.12, 13:43
              "Za moich czasów" co sezon było kilka nowych staników, przy czym kroje zmieniały się dość rzadko, często nawet typ wykończenia miseczki był identyczny, patrz Tia i Lucille. BTW, tego kroju nie mogę odżałować, świetnie na mnie leżał, w przeciwieństwie do Pollyanny i jej kopii :/

No i halfów nie było, wcale. Za to był Rigby&Peller (kto pamięta Opulence?)
              • ochanomizu Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 04.03.12, 15:41
                Była Freya Millie i Firecracker w wersji half - niestety tylko do miseczki DD :(
              • anna-pia Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 04.03.12, 15:50
                kasiamat00 napisała:

> No i halfów nie było, wcale. Za to był Rigby&Peller (kto pamięta Opulence?)

Ech, czasem coś się pojawi na ebayu...
      • maith Re: Pamiętam, jak powstała Stanikomania :) 03.03.12, 21:20
        Tak, tak, też pamiętam. Lobby już działało od jakiegoś czasu i nagle Kasica założyła Stanikomanię. Na początku nie było wiadomo, czy to się przyjmie, jak ludzie ją odbiorą.
        A teraz (jak to ostatnio w gazetach pisali?) to najbardziej opiniotwórczy blog o bieliźnie w kraju? :) Zdobywca tytułu blog roku itd.
    • mszn Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 22:10
      Najbardziej żałuję rozminięcia się z Miss Mandalay Leopardess:
      https://stanikomania.blox.pl/resource/leopardess.jpg

Kiedy odkryłam Lobby, były dostępne już tylko resztki. Nie widziałam już później tak pięknej pantery. W ogóle chciałabym móc nosić MM, nawet z ich cenami.
      • 100krotna Re: Stanikowa nostalgia :) 04.03.12, 01:09
        A ja miałam okazję mierzyć. Wyjątkowo parszywie leżała, dziobak (a ja lubię trójkąty) i to jeszcze pokrzywiony ;) Być może inny rozmiar (luźniejsza) byłby lepszy, ale nie było w sklepie :) W każdym razie, wyleczyłam się po pierwszym założeniu.

mszn napisała:

> Najbardziej żałuję rozminięcia się z Miss Mandalay Leopardess:
        > https://stanikomania.blox.pl/resource/leopardess.jpg
        >
        > Kiedy odkryłam Lobby, były dostępne już tylko resztki. Nie widziałam już późnie
        > j tak pięknej pantery. W ogóle chciałabym móc nosić MM, nawet z ich cenami.
    • justinehh Re: Stanikowa nostalgia :) 01.03.12, 23:44
      Jeden z dwóch moich pierwszych uświadomionych staników, Avocado Rialto kolor czarny :)
      www.avocado.com.pl/sklep/pl/shop/ostatnie_rozmiary_do_70/rialto.html
    • alladyna1986 Re: Stanikowa nostalgia :) 06.03.12, 11:17
      O rany:)))) Jaki fajny wątek;) Powiem Wam, że w mojej szufladzie w tej chwili takie muzealne modele to podstawa. Z nowych brytyjskich kolekcji mam tylko JEDEN stanik, Freyę Zarę... reszta to mniej lub bardziej stare modele. Zmieniłam rozmiar i wszystkie nowe rzeczy poszły w odstawkę, ku mojemu ubolewaniu.;/

Mam:
      Freyę Tropicanę, krój podobny do Rio:
      www.undercoverexperience.co.uk/images/fre5640l.jpg

Freyę Senses
      www.undercoverexperience.co.uk/images/fre4780l.jpg

Chloe
      www.blestbras.com.au/images/Products/328_main_77.jpg

miałam miękki half cup Freya Fever, tylko w czerwonym kolorze, chyba nawet sample
      www.undercoverexperience.co.uk/images/fre3270l.jpg
      oraz Freyę Citrus
      www.undercoverexperience.co.uk/images/fre5220l.jpg

Crazy Daisy, do tej pory żałuję, że ją sprzedałam
      www.comparestoreprices.co.uk/images/fr/freya-crazy-daisy-balcony-three-quarter-cup-underwired-bra.jpg

Dolly Mixture w 3 wersjach
      img138.imageshack.us/img138/3961/dollymixturepink.jpg
      różową w bąbelki
      www.flavor-style.com/netstore/brand_img/ln_00217.jpg
      czarną w bąbelki
      czarną w paseczki
      Cudowny stanik! Leży też jak rio;)

Freya Tinerbell różowa
      ecx.images-amazon.com/images/I/31vqdE--EgL._AA280_.jpg
      chociaż ta bordowa jest najpiękniejsza
    • alladyna1986 Bikini Frei i Fantasie;) 06.03.12, 11:39
      Jednym z moich ulubionych strojów jest Freya Amy, którą mam w wersji sweetheart padded + białe figi + zielone tankini.;)
      Ale do pełnego zestawu brakuje mi bandeau, trójkątów, zielonych fig wiązanych, białych fig wiązanych spódniczki i zielonej miękkiej balkonetki ;D Wiem, to już prawie kleptomania;D Ale potem mogłaby wziąć na wakacje jeden kostium i nosić go na kilkanaście różnych sposobów;)
      https://www.bodybeautifullingerie.co.uk/images/freya-amy-swimwear/freya-amy-bandeau-set.JPG
      https://www.bodybeautifullingerie.co.uk/images/freya-amy-swimwear/freya-amy-skirt%20marshmallow.JPG
      https://www.bodybeautifullingerie.co.uk/images/freya-amy-swimwear/freya-amy-balcony-bikini-bra.jpg
      https://www.bodybeautifullingerie.co.uk/images/freya-amy-white.jpg
      to jeszcze nie cała seria;)

Mam też:
      Fantasie Angelina https://www.undercoverexperience.co.uk/images/foo9211l.jpg
      fajny i usztywniany;)

Fantasie Rioja https://www.undercoverexperience.co.uk/images/fan8235l.jpg
      jedyny jednoczęściowy, mimo braku ramiączek nie spada nawet przy silnych falach;D

A moim marzeniem jest Freya Mojito https://www.undercoverexperience.co.uk/images/fre9685-9687.jpg :)))))

Przy okazji...
      Wie ktoś, jak się nazywa ten model Frei?
      https://i616.photobucket.com/albums/tt243/jewelsbeauty/listing/DSCF0857.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka