Dodaj do ulubionych

GORTEKS rozmiarówka

19.06.13, 15:16
Natknęłam się na stronę firmy GORTEKS, na której na wyprzedaży można kupić biustonosz do 50 zł. Czy miałyście jakieś doświadczenia z tą firmą? Co z rozmiarówką? Kiedyś w jednym sklepie z bielizną ekspedientka poinformowała mnie, że GORTEKS ma bardzo luźne i rozciągliwe obwody. Czy to by oznaczało, że nosząc 75 powinnam zamówić 70?
Obserwuj wątek
    • onion68 Re: GORTEKS rozmiarówka 19.06.13, 16:18
      Raczej tak, ja na 70 kupiłam 70 i zapięłam się najciaśniej, a jeszcze obwód robił wrażenie luźnego.
      Być może biustonosze nie trzymają w ogóle tabelkowych rozmiarów, bo z kolei dobrana według tabelki miska okazała się za mała.
      Miałam odesłać, ale znalazła się w otoczeniu osoba, na której lepiej leży.
      Te obserwacje dotyczą tylko jednego biustonosza, ale na balkonetce spotkałam się z podobnymi co do obwodu innych modeli.
    • dalyah Re: GORTEKS rozmiarówka 23.06.13, 14:06
      Jestem (nie do końca) szczęśliwą posiadaczką tego oto cuda w rozmiarze 75H:
      www.gorteks.com.pl/product-pol-430-Iris-B4-biustonosz-usztywniany.html
      Dodać należy, że jest to sama końcówka ich tabeli a wymiary to, według rzeczonej tabeli: od 73 do 77 cm pod i 101-103 w biuście.
      Nie zrażona tym faktem i rządna przygód, oraz, czemu trudno zaprzeczyć - mocno zachęcona ceną - przy wymiarach 77/82 pod i ok 106-107 w biuście zamówiłam toto i liczyłam na łaskawość opatrzności.
      Oto, co mam w szufladzie:
      obwód taaaaaaaaaki szeroki - z miejsca zmniejszałam, bo na ostatniej haftce włożyłabym sobie do stanika, za plecy, swoje (raczej spore) udo. Teraz, po trzech-czterech miesiącach, obwód jeszcze się rozciągnął, więc wybieram się do pasmanterii po coś, co mi pozwoli trochę go ujarzmić.
      Poza tym, zdaje się, że jest to model dość szerokofiszbinowy, bo, pomimo tego, że miseczka jest całkiem w porządku rozmiarowo (mnie obecnie trochę topią, ale to wina rozciągniętego obwodu), to zewnętrzne końce fiszbin mam prawie w tym miejscu, w którym, IMHO powinny znajdować się fiszbiny boczne.
      Tkaniny i wykonanie Iris i niektórych modeli, które udało mi się znaleźć w sklepach stacjonarnych w moim mieście, poza tymi przepastnymi obwodami jest całkiem do rzeczy, ale niestety ponieważ trzeba dość mocno zaniżać rozmiar pod biustem, to te bardziej biuściaste kobiety mogą się z dużym prawdopodobieństwem "nie zmieścić w tabelce"

Swoją drogą, jestem ciekawa Waszych opinii o innych modelach Gorteksu, bo może po prostu miałam pecha z tą Iris...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka