eres666 16.04.07, 03:58 no to jak juz wszyscy grzecznie zaplacili to niech mi ktos teraz laskawie wskaze prawo, ktore naklada na obywatela tego kraju placenie podatku federalnego. no slucham. <rs> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 lol.. 16.04.07, 14:19 The most basic myth of tax protestors is that there is simply no law mandating the payment of income taxes. Frequently one can observe anti-tax types to say something like, “if only someone would show me the law that says that I have to file a tax return and pay taxes" docs.law.gwu.edu/facweb/jsiegel/Personal/taxes/JustNoLaw.htm Odpowiedz Link Zgłoś
eres666 Re: lol.. 16.04.07, 17:07 1. ciekawe, ale ze link, ktory podales to tylko personalna strona to pozwole sobie nadal miec obiekcje co do jej rzetelnosci - i szukac po swojemu - tym bardziej, ze strona ta powoluje sie na link z FOX News co juz ja czyni troche szemrana. 2. ciekawe zatem kiedy to w bodaj 2000 we the people wystapilo do rzadu usa o pokazanie legalnego prawa, ktore obejmowaloby federalne opodatkownie ludnosci, rzad odmowil. w pare miesiecy pozniej byl juz przygotowany przepis, ze rzad nie ma obowiazku odpowiadac na podobne pytania obywateli. 3. przepis odnosnie opodatkowania ludnosci usa chciano wprowadzic w 1913, ale nie zostal wiaksozscia przyjety przez kongres, niemniej w 1917 opodatkowanie weszlo w zycie bez mocy prawnej. <rs> Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: taksy 16.04.07, 18:06 Jak nie musisz to nie płać, sam się przekonasz co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
eres666 Re: taksy 16.04.07, 18:20 czlowiek _musi_ tylko dwie rzeczy. zadna z nich to placenie podatkow. poza tym uwazam za wrecz niemoralne placenie podatku federalnego przy obecnym stanie polityki zagranicznej rzadu tego panstwa. co innego podatek stanowy. a o moje podatki i moja przyszlosc z nimi zwiazana mozesz byc spokojny. ida dokladnie tam gdzie chce, zeby szly od wielu, wielu lat. <rs> Odpowiedz Link Zgłoś