Dodaj do ulubionych

Studia na KPSW

IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 21:43
Zaczynam od tego roku studia zaoczne na KPSW, będę dojeżdzać samochodem. Byłby ktoś chętny, aby dojeżdzać ze mną?
Obserwuj wątek
    • Gość: ccc Re: Studia na KPSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 07:13
      ale na jakim wydziale bo to ważne
      • Gość: studentka Re: Studia na KPSW IP: 83.238.16.* 17.09.10, 23:42
        na wydziale pedagogicznym
        • Gość: KPSW Re: Studia na KPSW IP: 188.33.226.* 19.09.10, 19:44
          Ja jestem na drugim pedagogiki,nie mamy razem wszystkich zjazdów ale czasami się zdarzają.Jeśli miałabyś wolne miejsca to czasami razem z koleżanką mogłybyśmy się zabrać.
          • Gość: dobra rada Re: Studia na KPSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 17:04
            zmień studia i uczelnie puki jeszcze możesz!!! sama skończyłam pedagogikę na tej nieszczęsnej kpsw.... i jedno co mogę o tej szkole powiedzieć to że jest beznadziejna, nie nauczają w niej praktycznych rzeczy związanych z zawodem a pracy po iej na pewno nie dostaniesz.... po za tym pedagogów na rynku jest już od cholery.
            • Gość: xyz Re: Studia na KPSW IP: 77.245.242.* 28.09.10, 18:47
              hm...niestety rzeczywistość jest taka, że można mieć pokończone studia zarówno z pedagogiki jak i administracji oraz innych różnych kierunkach , a pracy jak nie ma, tak nie ma . A zwłaszcza w tak małej miejscowości jak nasze miasto.
    • Gość: mati Re: Studia na KPSW IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.10, 18:42
      Koleżanka wyżej ma 100% rację, zmień uczelnie póki jeszcze masz możliwość ... prywatne szkoły to porażka ... wstyd pokazać dyplom z KPSW!
      • Gość: gosc Re: Studia na KPSW IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.10, 21:31
        Najlepiej wszystko krytykować...
        Z jednej strony racja po co się pchać na kierunki bez przyszłości (zarządzanie ,pedagogika itd) i później marudzić że się nie ma pracy. Trzeba już teraz myśleć na co będzie zapotrzebowanie i w tych kierunkach się rozwijać. Inną sprawą jest to,czy studia zdołają nas przygotować do zawodu. Raczej nie. Studia i praca to dwa różne światy. Lepiej inwestować w doświadczenie. I każdy solidny pracodawca przyzna, że doświadczenie jest cenniejsze.
        Jeśli chodzi o KPSW słyszałam,że wykłada tam całkiem niezła kadra (z UKW,UMK UE).Więc jeśli ktoś chcę się uczyć a nie mieć łatwy papier skorzysta z tego. A różnice pomiędzy państwową a prywatna szkoła z roku na rok maleją . Wystarczy spojrzeć z jakimi wynikami z matur niektórzy podostawali się na studia publiczne (np. na UMK średnio z przedmiotów obowiązkowych po 60%, to samo UKW ) .Co raz niższe są te progi...
        • Gość: abc Re: Studia na KPSW IP: 77.245.242.* 28.09.10, 22:03
          dokładnie, popieram
          • Gość: KPSW Re: Studia na KPSW IP: 109.243.55.* 30.09.10, 19:48
            Prawdą jest że wykłada tam kadra z innych uczelni z Bydgoszczy i Torunia, bo ja właśnie z takimi profesorami miałam zajęcia.Co kto z niej wyniesie to indywidualna sprawa.Mam osoby w grupie które ściągają i zaliczają i im to starcza, ale są i tacy którzy się łapią na stypendium za oceny.Więc co człowiek to podejście, i wiedza na przyszłość.
            • Gość: dobra rada Studia na KPSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:30
              Ja się przez trzy lata licencjatu przykładałam do nauki, też miałam stypendium naukowe (chociaż to są śmieszne grosze, bo z roku na rok coraz niższe mimo wyższej średniej). Jeśli chodzi o wykładowców i ich sposób nauczania to nie zauważyłam żeby były to osoby uczące na uniwersytetach i posiadające super doświadczenie. Nie przekazali nam żadnej przydatnej wiedzy dotyczącej wybranego zawodu.... Teraz żałuję że przez te trzy lata uczyłam się licząc że przyda mi się coś na przyszłaść. Rzeczywistość jest niestety inna, na tej uczelni naprawdę nie nauczają żadnych praktycznych rzeczy. Studiowanie na kpsw to poprostu strata czasu i pieniędzy....
              • Gość: studentka gik Re: Studia na KPSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:58
                Jesli chodzi o mój kierunek (Geodezja i kartografia) to mam większe szczęście od Ciebie, bo mam wymagających i doświadczonych wykładowców, mają ogromną wiedzę i świetnie ją nam przekazują. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka