mortyfikator.mc 24.12.10, 23:36 Witam serdecznie mam pytanie czy na drodze w kierunku Laskowic zdarzyło się wam potracić sarnę??? Jeśli tak to od kogo można rościć odszkodowanie jeśli nie ma się AC??? serdecznie pozdrawiam i dziękuje za odowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cd Re: Sarna IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.12.10, 00:16 Remont auta raczej bedzie w zasiegu Twojej reki. Znam dwie osoby ktore miały podobny przypadek i auto remontowali na własny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: Sarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 06:20 Jak się ze mną zderzysz nic po Tobie niepozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 00:49 Trzeba było chociaż sarnę zabrać na świąteczny obiad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Sarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 01:20 możesz poprosić ową sarne o podanie danych personalnych oraz nazwę ubezpieczyciela w jakiej ma OC, jeśli wypadek był z winy sarny będzie wypłacona ci kasa z jej OC a ona straci zniżki-proste?:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Sarna IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.12.10, 09:19 e trzeba było pedzic jak wariatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sarna IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.10, 10:26 tak zdażyło zazwyczaj raz na dwa tygodnie mam bliskie spotkanie z sarna, coza debillllllllllllllll.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 11:07 Przede wszystkim trzeba niezwłocznie po zdarzeniu zadzwonić po policję i oni Ci już powiedzą co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mortyfikator.mc Re: Sarna 25.12.10, 21:31 Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Szczególnie osobie która nazwała mnie debilem no cóż świadczy to o wysokiej kulturze osobistej, po drugie "COZA" piszemy oddzielnie a po trzecie jestem kobietą zatem na pewno nie DEBILEM !!!! Jeszcze raz bardzo dziękuje już wszystkiego się dowiedziałam w tek kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Re: Sarna IP: *.ip.netia.com.pl 25.12.10, 23:37 Niestety ale remont robisz na swój koszt, zarządca drogi nie poniesie żadnych sankcji z tego powodu. Co innego jeśli urwałbyś zawieszenie na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
cara123 Re: Sarna 26.12.10, 09:24 Spróbuj uderzyć do koła łowieckiego administrującego terenem, na którym zaistniała kolizja.O ile na drodze nie było znaków ostrzegających o dzikich zwierzętach masz szansę na wygraną. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmw Re: Sarna IP: *.ip.netia.com.pl 26.12.10, 11:24 niestety odszkodowania za kolizje z sarna nie otrzymasz, mozesz probowac wynegocjowac cos od gminy ale to mizerne szanse.sarna jest zwierzyna lesna i gdy zyje jest wlasnoscia skarbu państwa.dopiero upolowana staje sie własnościa koła łowieckiego-nie podlega ubezpieczeniu a od koła łowieckiego mogłabys sie ubiegac o odszkodowanie gdyby było na tym terenie polowanie a sarna wbiegłaby w wyniku przeploszenia przez nagonke .niestety musisz auto wyremontowac na wlasny koszt.pozdrawiam KMW Odpowiedz Link Zgłoś
cara123 Re: Sarna 26.12.10, 12:18 KMW nie do końca jest tak jak mówisz. Wpisz w przeglądarkę frazę - odszkodowanie za szkody wyrządzone przez zwierzynę leśną uczestnikom ruchu drogowego - a zobaczysz, że jest to trudne lecz nie niemożliwe.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmw do cara IP: *.ip.netia.com.pl 26.12.10, 20:21 Caro napisałam ze jest to trudne ale nie niemożliwe.przeczytaj dokładnie moja wypowiedz, ale sama wiem ze jest to trudna sytuacja i wszyscy się wymigują a sporo wiem na ten temat i z własnego doświadczenia wiem ze szanse są mizerne szkoda czasu i zachodu, telefonów, paliwa i czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Sarnweera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 22:08 oddaj do laksy Odpowiedz Link Zgłoś