Dodaj do ulubionych

żebraczka

15.09.14, 23:17
od pewnego czasu obserwuję pewną młodą kobietę w ciąży, która systematycznie żebra w różnych punktach miasta (często obok kauflandu). czy to nie jest tutaj jakiś głębszy problem, czy może jedynie jakaś desperacja lub niemy krzyk o pomoc? co w ogóle sądzicie o żebractwie, zwlaszcza tak młodych ludzi?
Obserwuj wątek
    • nn33 Re: żebraczka 16.09.14, 12:58
      Gnać ich na cztery strony świata.Większość z nich nigdy się do roboty nie weźmie . Zobaczcie tylko jak ubrany jest gość , który często żebra pod kauflandem , jego buty spodnie czy kurtka raczej nie przypominają ciuchów żebraka, Przez takich jak cierpią tylko ci , którzy naprawdę potrzebują pomocy.
      • nonnel Re: żebraczka 16.09.14, 15:53
        Przepraszam ale jak powinna wyglądać odzież człowieka żeby można go uznać za żebraka??
        • dolna-pa Re: żebraczka 16.09.14, 19:06
          Tak: www.muzeumslaskie.pl/index.php?id_zbioru=146
        • nn33 Re: żebraczka 17.09.14, 09:11
          Tak jak ty nonnel bo ty żebrzesz na forum o uwagę tymi twymi złośliwościami.
      • piotr2_pl Re: żebraczka 16.09.14, 16:29
        Mnie też próbował przed Kauflandem (później przed Biedrą) zaczepiać dobrze ubrany cwaniaczek oferując jakieś tam sprzęty elektroniczne niewiadomego pochodzenia. O "wsparcie" pieniężne też byłem atakowany przez młode kobiety o urodzie rumuńskich cyganów, zwykle z dzieckiem, albo w udawanej ciąży. W takim wypadku odmawiam zawsze grzecznie, ale stanowczo. Ostatecznie znam naszych smakoszy :)
        To żebractwo jest zwykłym cwaniactwem, a nie wołaniem o pomoc.
        • nn33 Re: żebraczka 17.09.14, 09:12
          Myślę , że pan nonnel się z tobą nie zgodzi piotrze .HAHA
          • nonnel Re: żebraczka 17.09.14, 11:07
            A tu nie ma wogóle pola do dyskusji-sprawa jest prosta każdy traktuje takich ludzi po swojemu.Co tu wogóle roztrząsać?
            • nn33 Re: żebraczka 17.09.14, 12:47
              Roztrząsać? Roztrząsać to możesz gnój na polu a tu się dyskutuje albo milczy.
              • nonnel Re: żebraczka 17.09.14, 23:13
                • nn33 Re: żebraczka 18.09.14, 10:02
                  No i już lepiej
              • casandrescu Re: żebraczka 18.09.14, 11:20
                sjp.pwn.pl/slowniki/roztrz%C4%85sa%C4%87.html
                • milia2a Re: żebraczka 18.09.14, 13:14
                  Nie wiadomo czy ona jest w ciąży, bo mnie też zaczepiła przy samochodzie na parkingu przed Kauflandem, a ostatnio widziałam ją na Dużym Rynku między samochodami i podejrzewam, że wszystkich nabiera na tą samą bajkę:) Opowiada jaka jest biedna, że chłopak ją zostawił, a ona jest w ciąży, że nie chce tych pieniędzy na piwo tylko na bułkę...wiem, że ochrona zwracała jej uwagę, jednak twierdziła, że nie żebrze, a czeka na chłopaka...Przyzwyczaiła się do takiego życia pomimo młodego wieku nie czuje obowiązku pójścia do normalnej pracy, nie pójdzie do opieki po pomoc, bo ją wyśmieją, to jej wybór i tylko od ludzi zależy jak długo będzie dostawała pieniądze tak długo będzie po nie prosiła w ten sposób
                  • kermit-3 Re: żebraczka 19.09.14, 00:19
                    Mieszkam na Rynku i widuje ją często.Po tym jak dostanie od kogos kase zaraz wykonuje telefon .Byc moze ma opiekuna tzw.Jeszcze jedno ktos kto prosi o pieniążki na chleb nie kupuje drogiej PEPSI lub papierosow .Z tą ciąza to chyba także blef bo od ubiegłego roku jesieni ta bajke opowiada.
                    • piotr2_pl Re: żebraczka 19.09.14, 14:48
                      Taka niby biedna, a stać ją na komórkę i abonament lub kartę? Opiekuna ma na pewno, bo inaczej nie musiałaby meldować zarobku. To jest mafia żebracza.
                      • nn33 Re: żebraczka 19.09.14, 16:58
                        Kiedyś w Grudziądzu podszedł do mnie starszy człowiek i prosił o wsparcie odmówiłem bo potraktowałem go jak naciągacza i odjechałem ale jeszcze zdążyłem usłyszeć jego płacz , płakał i mówił , że od trzech dni nie jadł nic ciepłego a zima była .Do dziś mam wyrzuty sumienia.I dlatego właśnie nienawidzę tych bezczelnych naciągaczy, bo przez nich właśnie ci co naprawdę potrzebują pomocy często są traktowani jak zło i nie dostają nic.
                        • nn33 Re: żebraczka 19.09.14, 17:01
                          Jak widzę tego ni to Rumuna ni to cygana( cholera wie kim jest) pod Kauflandem to mam ochotę kopnąć go w dupę
                          • nonnel Re: żebraczka 19.09.14, 17:28
                            No to kopnij!Co cię hamuje??
                            • nn33 Re: żebraczka 20.09.14, 16:41
                              Dobre wychowanie jednak
                            • nn33 Re: żebraczka 20.09.14, 16:43
                              Ale gdybym wiedział , że to ty ,to zapomniałbym o dobrym wychowaniu
                              • nonnel Re: żebraczka 20.09.14, 23:05
                                czyli dobrego wychowanie jednak nie ma jak sie okazuje...
                                • piotr2_pl nonnel obcy troll na forum 21.09.14, 14:13
                                  Na tego durnia nic nie działa. Spadaj przekrętny/wspaczny lenonie grać do kotleta w swoim Elblągu i nie pie*dol na forum Świecia. Kultury mu się zachciewa i dobrego wychowania też. Zapomniał idiota, jak przez cztery lata zachowywał się niczym ostatni cham bez kultury.
                                  Spadaj nonnel na drzewo, banany prostować.
                                  • nn33 Re: nonnel obcy troll na forum 21.09.14, 14:20
                                    Piotrze mieliśmy go olewać , po co się irytować gość ma z tego radochę. A dupę to bym mu chętnie skopał , normalnie tak po ludzku by mi ulżyło
                                    • piotr2_pl Re: nonnel obcy troll na forum 21.09.14, 14:29
                                      Masz rację :)
                                      • nonnel Re: nonnel obcy troll na forum 21.09.14, 15:01
                                        ha ha ha...juz ci się wszystko miesza człowieku...ale ok.żyj w swojej swiadomosci.Oczywiście-masz rację!
                                      • nn33 Re: nonnel obcy troll na forum 21.09.14, 17:17
                                        Tak teraz to widzę nonnel żebra tutaj o uwagę haha
                                        • kermit-3 Re: nonnel obcy troll na forum 26.09.14, 21:48
                                          macie naszą zebraczke www.swiecie24.pl/Chciala_wyludzic_6_tysiecy,11619.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka