Dodaj do ulubionych

Świecki cmentarz.....

IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 26.01.05, 22:12
Hmm, jakby zacząć, dziś rano byłem na cmentarzu świeckim "nowym" czyli na
wylotówce na sulnówko.Wchodzę spokojnie na teren i w miejscu gdzie na Święto
zmarłych stoi zawsze ołtarz są nowe grobu, tam gdzie są między innymi te nowe
grobowce, ale nie w tym rzecz.Otórz stały tam dziś rano 3 now groby, czyli
miejsca pochówku obłożone kwiatami i wieńcami, ale szoku doznałem gdy
zobaczyłem na 100% że jeden grób, nie był wykopany, czyli trumna stała na
ziemi i obłożona była do okoła kwiatami i wieńcami,obawiam się że dwa
pozostałe miejsca pochówku były też nie wykopane gdyż było tam więcej kwiatów
i wieńcy i nie mogłem dostrze.Jeden był na bank jak opisałem, czyli trumna
stała na ziemi. I teraz zastanawiam się?? Czy to jest wina mrozu( raczej nie
bo wymyślono takie coś jak koparki czy kilofy ), czy wina nie interesujących
się dzierżwców cmentarza, czytaj firmę ORC.S pana S...y. Coś tu nie gra. A
może mamy w Polsce taki zwyczaj?? NIewiem. Aha na domiar tego jakieś 3
miesiące temu w tym dużym wypasionym grobowcu, nie domknięte było wejście i
było widać trumnę .Słychać nie raz o jakiś debilach w kraju co beżczeszczą
zwłoki, miejmy nadzieję że w Świeciu takich nie ma bo będą mieli pole do
popisu.
Obserwuj wątek
    • bloody5 Re: Świecki cmentarz..... 27.01.05, 15:29
      Nie no ja pier..... nie wierzę . No jeżeli to miałaby byc prawda, to nie musimy
      czekać na wandali, zeby beszcześcili zwłoki. Może niedługo zobaczymy zwierzyne z
      częściami naszych bliskich w pysku - ludzie co się dzieje !!!
      • Gość: COBRA Re: Świecki cmentarz..... IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 27.01.05, 22:32
        Ja raczejw to nie wierze:)to jest niemozliwe!!!
        • Gość: mało istotne Re: Świecki cmentarz..... IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.01.05, 17:32
          więc tak dzisiaj, to jest piątek 28.01.2005 godzina 8.45 rano , jestem na
          cmentarzu ,miejsce koło tego czyli tam gdzie zawsze stoi ołtarz i fakt są tam 3
          nowe groby ,jeden środkowy w miejscu gdzie stoi krzyż pod kopcem kwiatów i
          wieńców widać jakiś kawał lakierowanego drewna nie odsłaniałem więcej ale dla
          mnie to faktycznie trumna.Niewiem co o tym myśleć.
          • Gość: ArielStawski Re: Świecki cmentarz..... IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.01.05, 20:36
            Pieprzeni biurokraci na każdym progu, wszędzie sterty papierków, a nad czymś
            tak prostym i logicznym jak ADMINISTRACJA CMENTARZA jakoś nikt nie
            myśli...sorry ale jak się poczuły rodziny, które brały udział w
            tych "pogrzebach". Teraz tylko czekać i patrzeć, jak na cmentarz wejdą wandale,
            i na następny dzień będzie można sobie popatrzeć jak wygląda trumna od środka.
            • Gość: Obserwator Re: Świecki cmentarz..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.05, 23:59
              To chyba lekkie nieporozumienie. Na tych grobach jest tylko coś w rodzaju
              takiej skrzynki nagrobnej, zeby mogiła się nie rozsypywała. Panowie, proszę
              wyraźniej patrzec a nie wysuwac jakies dziwne domysły.
    • Gość: Gloobtrotter Re: Świecki cmentarz..... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 11:04
      Marianie W. przejzyj na oczy zanim coś tak niepoważnego napiszesz!
      • Gość: marian w. Re: Świecki cmentarz..... IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 03.02.05, 22:23
        sorki ale to wyglądało podejrzanie
        • Gość: mieszkaniecświecia Re: Świecki cmentarz..... IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 09.02.05, 09:27
          jeżeli twierdzicie że to są jakieś skrzynki nagrobne polakierowane w dodatku to
          się nie dziwcie że ludzie szoku doznają sama się zastanawiałam co to jest aż
          bałam się podejść bliżej następnym razem może jakiś inny pomysł proponuję albo
          obsypać piaskiem albo inna wersja skrzynek brawo dla mariana w za odwge że
          opisał to na forum.
    • Gość: zbychu Re: Świecki cmentarz..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:52
      luzie! otworzcie oczy! na wszystkich cmentarzach w Polsce jest cos takiego i
      nikogo to nie dziwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka