emkakafe13 02.09.06, 12:28 przeczytałam w dzisiejszej prasie o strazniku miejskim ze Świecia, który jest oskarżony o branie haraczy-dla mnie to szok -czyżby komendant strażników nic nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luzak83 Re: strażnik miejski 02.09.06, 12:51 a za co postawil sobie chatke ten straznik w grucznie ciekawe:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:21 ja słyszałem w radiu zet o tym mowili, pewnie poleci jeszcze nie jedna głowa wokolo niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawyy Re: strażnik miejski IP: *.stk-net.pl 02.09.06, 13:28 Mozna wiedziec dokladniej o kogo chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:27 PRZESTĘPCZOŚĆ. Strażnik miejski ze Świecia wymuszał haracze? Dawaj, albo cię spalę Świecka policja zatrzymała strażnika miejskiego podejrzanego o wymuszanie haraczów. Właścicielom sklepów i zakładów usługowych w Świeciu groził podpaleniem i pobiciem, jeżeli nie zapłacą za jego ochronę. W miniony czwartek policjanci ze Świecia zatrzymali 32-letniego mężczyznę. Podobno obserwowali go od dłuższego czasu. Jednak stanowcze kroki podjęli dopiero wtedy, gdy komendę odwiedził poszkodowany. Przyznał, że w czerwcu br. zapłacił Krzysztofowi Z. 2,5 tys. zł za ochronę. Zrobił to w obawie o swój sklep i zakład usługowy. Z jego zeznań wynika, że strażnik miejski groził mu pobiciem lub spaleniem dobytku, jeżeli nie zapłaci. Janusz Dzięcioł, szef straży miejskiej w Świeciu nie może uwierzyć w to, co się stało. - Krzysztof Z. pracował ze mną od 10 lat i miałem o nim jak najlepsze zdanie - podkreśla komendant. - Był lubiany przez kolegów, zrównoważony. Dlatego wolę myśleć, że jest to pomyłka albo chęć odegrania się przez osobę, która miała z nim jakiś konflikt. Do tej pory obciążające zeznania złożył tylko jeden człowiek. Policjanci są przekonani, że poszkodowanych jest więcej. - Ta sprawa wymaga szybkiego wyjaśnienia, dlatego zależy nam aby zgłosiły się do nas również inne osoby, które płaciły haracz Krzysztofowi Z. - zachęca nadkomisarz Stanisław Urbański. Za wymuszenie rozbójnicze grozi kara pozbawienia wolności od roku do lat 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tabularaza Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:49 Tez jestem ciekawa jak szybko ten spuchniety cwaniaczek sypnie kolegow i braciszka. Moze przy okazji wyjdzie jak naprawde zniknelo auto komendanta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars Re: strażnik miejski IP: *.stk-net.pl 02.09.06, 14:33 Brat prowadzi świetny interes:)Tylko za małe te kebaby trochę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:37 dobrze teraz niech sie wezna za czarnych na dobre i tych gangsterów swieckich czas najwyzszy Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna16 Re: strażnik miejski 02.09.06, 16:40 Ludzie,zazdrość Was zaślepia!!!Człowiek czegoś się w życiu dorobił(jak tu ktoś napisał-domu,bo chyba nie tego auta),jakiś gość się na nim mści,a dla Was to idealny temat do dołowania kogoś,kto i tak ma już poważne problemy.Nie znam Go osobiście,ale o ile wiem człowiek jest winny po udowodnieniu winy,nigdy wcześniej.Ta ludzka natura...:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tabularaza Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 17:21 > Człowiek czegoś się w życiu dorobił(jak tu ktoś napisał-domu pokaz nam drugiego czlowieka ktory zarabia okolo 1.5 tysiaca zlotych miesiecznie, i ktory z tej pensji dorobi sie w ciagu roku wlasnie domu. Nawet jesli nic nie bedzie jadl ani tez kupowal, a mieszkac bedzie pod mostem to z tej pensji przez rok moze co najwyzej pol dzialki budowlanej kupic. Jesli zas dzialke dostal np. w prezencie, to ta roczna pensja starczyla by mu co najwyzej na fundamenty i podlaczenie pradu. A chyba nie jestes tak naiwna, zeby uwierzyc, ze mozna w tym kraju odlozyc cala wyplate. :))))))) Za 1.5 tysiaca miesiecznie to da sie co najwyzej przezyc, no i moze cos na dupe kupic. Postawienie domu w surowym stanie to wydatek miedzy 80 a 150 tysiecy zlotych. Policz sobie wiec, ile taki straznik miejski musialby pracowac, zeby taki dom wybudowac, jesli nie "dorabia". :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna16 Re: strażnik miejski 02.09.06, 18:13 To nie wiedziałam,że dorabianie do pensji jest zabronione :-).Każdy kto potrafi dorobić,to dorabia.Zle jak nie potrafi,to zazdrości innym,niestety...:-(i wyobraża sobie nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tabularaza Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:20 > To nie wiedziałam,że dorabianie do pensji jest zabronione :-). Czasami wstyd mi za plec, ktora reprezentuje. Ty jestes glupia, czy tylko taka udajesz? A moze nie rozumiesz co znaczy cudzyslow (przypomne, ze wlasnie w cudzyslowiu napisalam slowo "dorabia"). Dorabianie to zwiekszanie swoich dochodow. Nikt nie nazwie swoich zyskow, ktore sa kilkukrotnie wieksze od miesiecznej pensji, wlasnie "dorabianiem". A zeby nie bylo, ze "dorabianie" w przypadku wspomnianego straznika jest ok, to przypomne Tobie, ze wlasine za sposob w jaki "dorabial" zostal aresztowany. Czlowieka, ktory jest w stanie sie tak wzbogadzic w legalny sposob, mozna jedynie podziwiac. Rozbojnika (gangstera), ktory uzywa przemocy lub grozb w celu wyludzenia pieniedzy od innych, mozna jedynie ganic. Prawo jednak stosuje inne metody niz nagany slowne, czy spoleczny brak akceptacji dla takich uczynkow. Kara go nie minie. I przy okazji pewnie nie tylko jego. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna16 Re: strażnik miejski 03.09.06, 21:00 Oj,oj!Żadna z Ciebie czysta tablica.Zionie od Ciebie jadem na odległość! Myślałam,że nie lubisz tego człowieka,ale Ty nie lubisz wszystkich.Napewno sama jesteś czysta jak łza...:-)))Wiesz jak się mówi o takich kobietach?Ja nie zniżę się do Twojego poziomu.Człowiek na poziomie potrafi wznieść się ponad chęć zemsty. :-)Ktoś, CI już napisał jaki to dom i jaki samochód(przy okazji-wiem ile taki kosztuje,bo sama takim jeżdże)i co Ty na to?.Wiem,co znaczy cudzysłów.Chciałam tylko wytłumaczyć,że możesz się mylić,co do rodzaju dorabiania,ale Ty masz klapki na oczach i widać nic nie jest w stanie do Ciebie dotrzeć.Ty już skazałaś człowieka,Ty nie potrzebujesz nawet dowodów!Mam wielką nadzieje,ze nie będziesz nigdy studiowała prawa?BO,że tego nie robiłaś nie mam wątpliwości!A życie na 100% Ci jeszcze pokaże,że nic nie jest tylko czarne albo białe,oby to nastąpiło jak najszybciej.Mimo wszystko pozdrawiam.Strażnikowi życzę,niech sprawiedliwość jak najszybciej zwycięży!!!Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big_star Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:56 Art.31 ustawy o strażach gminnych - "Strażnik nie może bez zezwolenia komendanta podejmować innego zajęcia zarobkowego." sorry ale jak mówią "daleś się za psa to teraz szczekaj". Jednak jak ktoś już napisał "dorabianie" nie stanowi tu głównego problemu tylko podejrzenie (jeszcze raz powtarzam PODEJRZENIE) w jaki sposób "dorabiał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrangler Re: strażnik miejski IP: 80.51.54.* 05.09.06, 18:48 Właśnie,jeżeli dorabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:12 Tak sie sklada,ze ten jego dom to jeszcze przedwojenna chałupa i mieszka tam ze swoja babcia! Wiec jesli nie wiesz co i jak to lepiej sie nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna16 Re: strażnik miejski 02.09.06, 16:46 A tak przy okazji.Ludzie,którzy Go znają(co można przeczytać np.w artykule o sprawie)dobrze o nim mówią.Ciekawe dlaczego i założe sie,że tak jak ja znacie GO tylko z widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: strażnik miejski IP: 87.204.102.* 02.09.06, 16:50 czas najwyzsza ze sie za nich wzieli, jestem ciekawy z czego maja tyle kasy te swiecke cwaniaczki cale zycie nic nie robia a fury maja za setki tysiecy, przeciezw wiadmo otwarcie czym sie trudnia dziwne ze urzad skarbowy sie za nich nie wezmie bo pewnie sie boja wac panow ze swiecia. powodzenia w dalszym sledztwie zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hah Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:22 Chyba jeszcze na oczy nie widziales auta za "setki tysiecy"......Pewnie dostales od nich mandat i teraz bzdury wypisujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:34 pokaż mi chociaż jedną fure za setki tysięcy!!! o ile wiem to niejeden sie maluchem wozi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogata Re: strażnik miejski IP: 80.51.54.* 02.09.06, 18:06 No tak,jak masz pieniądze,to już jesteś złodziejem i bandytą.Bogactwo kole w oczy,a nie przyjdzie do głowy nikomu,ze można zarobić legalnie i to nie pracując po 8 godz.dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:45 POCO TA ZŁOŚĆ - TO DUPEK .... I SĄD GO SKARZE ZA TO CO ZROBIŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:32 Ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: strażnik miejski IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 03.09.06, 23:29 ty xxx sie odwal od ludzi,ktorych uwazasz za swieckich cwaniaczkow! zrobili ci cos-a skad sa pieniadze to nie powinno cie chyba obchodzic-kto kombinuje to zyje-a ty co ,siedzisz na marnej pensji i zzera cie zazdrosc ze do niczego nie doszedles w zyciu!? prawde napisal ktos ze nie widziales chyba aut za setki tysiecy-a te ktore jezdza sa to normalne auta sredniej klasy-gora 50 tysiecy,a ze stac nas na nie to juz nie twoj problem!wiec jak nie masz pojecia to zostaw swoje uwagi dla siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: strażnik miejski IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 03.09.06, 23:29 ty xxx sie odwal od ludzi,ktorych uwazasz za swieckich cwaniaczkow! zrobili ci cos-a skad sa pieniadze to nie powinno cie chyba obchodzic-kto kombinuje to zyje-a ty co ,siedzisz na marnej pensji i zzera cie zazdrosc ze do niczego nie doszedles w zyciu!? prawde napisal ktos ze nie widziales chyba aut za setki tysiecy-a te ktore jezdza sa to normalne auta sredniej klasy-gora 50 tysiecy,a ze stac nas na nie to juz nie twoj problem!wiec jak nie masz pojecia to zostaw swoje uwagi dla siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwaniaczkowa Re: strażnik miejski IP: 80.51.54.* 04.09.06, 00:40 Ten xxx to miejscowy Janosik jest...:-)Chętnie by pozabierał tym co mają i wziął... sobie!!!A że nie potrafi,to pozostaje mu obrzucanie innych "błotem".Biedaczek.:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: strażnik miejski IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 04.09.06, 02:13 hehe-dobre! zabralby i wtedy sam by cwaniakowal:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:06 Nie rozumiem tej dyskusji. Skupiacie się na tym, że strażnik sobie dorabia, jaki ma samochód, dom, ale to wszystko nie ma żadnego znaczenia dla tej sprawy. Przecież luksusowy dom można odziedziczyć. Prawda? Sednem sprawy jest to, że człowiek, który powinien stać na straży prawa, dopuszcza się tak karygodnych czynów. Strażnik miejski, który stał się zwykłym banydą zasługuje na surową karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:26 I stał na straży prawa! Ale oczywiście to, że przez 10 lat rzetelnie wykonywał swoje obowiazki nikogo nie obchodzi! Mają ludzie sensacje i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars Re: strażnik miejski IP: *.stk-net.pl 04.09.06, 13:44 Zobaczymy czy jest winny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:58 no właśnie.Zobaczymy.Istnieje coś takiego jak domniemanie niewinnosci. Więc dopói gość nie zostanie skazany prawomocnym wyrokiem sądu jest niewinny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:02 sorki dopóki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajoma rodziny Re: strażnik miejski IP: 80.51.54.* 04.09.06, 16:56 Nie znamy się Krzysiu osobiście,ale wierzę w Ciebie i w to,że będzie dobrze! Trzymaj się,jesteśmy z Tobą sercem.Osądzać łatwo,dlatego Ci,co Cię nie znają,niech lepiej nie krytykują,bo o to najłatwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strong Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:29 na moje to co gadacie to bzdury widzial ktos auto za 50 tys chyba nta honda co ja mial nasz janusz ale to za kase z bb wiec sie nie liczy pozstali maja auta gora do 20-25 tys opel omega b pontiac transsport to samochody za nie wiecej niz 20 wiec takie gadanie mnie denerwuje a krzysztofa nie znam osobiscie ale mam rodzine w grucznie i wypowiada sie o nim w samych superlatywach dobry sasiad uczynna osoba a wasze komentarze sa nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strong Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:32 a nie uwierze w to poki nie zglosi sie minimum 10 osob swiadkow bo jak narazie jedna osoba rzuca oskarzenia a moze to byc poprostu zwyczajny oszust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W11 Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:47 Wyjasnimy Tą sprawe :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
luzak83 Re: strażnik miejski 07.09.06, 22:27 juz drugi straznik podobno ma postawione zarzuty:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: strażnik miejski IP: 80.51.54.* 07.09.06, 23:38 A gdzie to wyczytałeś,nie mogę się doszukać.A może to kolejna sensacja z palca wyssana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita Re: strażnik miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:51 chmm........ciekawe....jesli tak dobrze jestes poinformowany to podaj wiecej szczegółow... Jaki strażnik i za co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxlsize Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:21 luzak83 napisal "podobno" czyli narazie sa to spekulacje a nie fakty,nauczcie sie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:01 kto sie pode mnie podszywa? Odpowiedz Link Zgłoś
luzak83 Re: strażnik miejski 08.09.06, 13:20 napisalem ze podobno.ale wiem ze na zagiego maja dowody i z tego co mi wiadomo to nie siedzial sam w tym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
bichesorra Re: strażnik miejski 11.09.06, 13:01 Ludzie co Wy piszecie zazdrośc Was zżera robicie z tego wielką sensacje.Zostawcie tego człowieka i jego rodzine w spokoju żal Wam dupe ściska , że ktoś coś posiada a Wy nie?Lepiej wezcie sie do roboty zamiast bezsensu gadac i mieszać sie w cudze sprawy......ktoś kogoś podstawił i może NIEWINNY poleciał.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gożdzikowa Re: strażnik miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:28 Gdyby był nie winny to by nie siedział w areszcie,napewno sąd to rostrzygnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bichesorra Re: strażnik miejski 11.09.06, 13:34 to skoro ma to sąd rozstrzygnąć na jaką cholera Ty się w to wtrącasz i mieszasz człowieka z ............ Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna16 Re: strażnik miejski 11.09.06, 17:03 TAK CI SIĘ TYLKO WYDAJE.JAK CHCESZ KOGOŚ W COŚ WROBIĆ TO WIELE NIE TRZEBA."ŻYCZLIWYCH" DO OKOŁA TYCH CO IM SIĘ DOBRZE WIEDZIE JEST PEŁNO.JAK MAJĄ OKAZJĘ ZGNĘBIĆ KOGOŚ CO MA LEPIEJ NIŻ ONI,TO NAWET IM POWIEKA NIE DRGNIE,ŻEBY TO ZROBIĆ!!!A Z KRZYSZTOFEM ZROBILI POPROSTU POPISÓWKE,ŻE NIBY JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ.NIECH MNIE BÓG BRONI PRZED TAKĄ SPRAWIEDLIWOŚCIA I TĄ RODZINĘ TEŻ I DAJCIE IM WRESZCIE SPOKÓJ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: strażnik miejski IP: 80.51.54.* 09.09.06, 15:28 Po co człowieku robisz kolejną sensację,nie masz innych tematów?Strażnika wrobił jakiś dupek bez honoru i to jego powinno się potępiać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luzak83 Re: strażnik miejski 09.09.06, 21:38 po pierwsze to z tego co wiem to jest wiecej niz jedna osoba ja sie tylko kulturalnie spytalem ale widze ze tutaj nawet tego nie mozna bo odrazu ktos zaczyna marudzic wiec sie odwalam juz i tak wiem wiecej niz ci sie moze zdawac Odpowiedz Link Zgłoś