Dodaj do ulubionych

Bart Sulnowo-kraina snów

IP: *.orange.pl 09.12.06, 19:43
Jeżeli ktoś zna ten prężny zakład niech coś o nim napisze ja marzę o tym aby
dostac tam pracę
Obserwuj wątek
    • olej112789 Re: Bart Sulnowo-kraina snów 09.12.06, 20:30
      www.bart.lo.pl/
      • Gość: asia [...] IP: *.stk-net.pl 09.12.06, 20:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ronnie23 Re: Bart Sulnowo-kraina snów 09.12.06, 20:46
          Jeżeli nic ci do tego, to nie pisz bzdetów i nie obrażaj ludzi rzucając tu
          nazwiskami! A co to za wyraz "fszystkie", bo szukam w słowniku i nie moge
          znaleźć.
        • Gość: polmol [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:46
          • Gość: polmil [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:47
      • Gość: olo [...] IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.06, 19:28
      • Gość: igor Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.cdma.centertel.pl 10.12.09, 18:29
        a ja jestem żoną i nie narzekam na zarobki tylko niech ta pani Iwona
        sie uspokoi
    • ronnie23 Re: Bart Sulnowo-kraina snów 09.12.06, 20:44
      Ja znam ten zakład, bo w nim pracuje od kilku lat...i szczerze mówiąc nie
      narzekam;
      • Gość: asia Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 09.12.06, 20:55
        więc jak tam pracujesz to się dziwię że nic nie wiesz na ten temat
        • Gość: asia Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 09.12.06, 20:59
          do samego zakładu nic nie mam i polecam go innym
        • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 77.245.242.* 31.01.09, 14:14
          bart jest najbardziej skretyniałą firmą na świecie, nie wiem czym
          oni się szczycą. sku...ele. zajebał bym każdego pokolei od szefów
          kierowników aż do co niektórych brygadzistów. pozdrawiam normalnych
          • Gość: Ja Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 12:02
            jAK CI SIĘ NIE PODOBA TO CZEMU TAM JESZCZE PRACUJESZ? KRÓTKA PIŁKA.
            A może już nigdzie Cię nie chcieli?
      • Gość: cc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 193.163.242.* 04.08.09, 17:18
        to prawda ze lasek jest innej orientacji tz jest gejem bo takie chodzą słuchy pozdrawiam wszystkich pracowników
        • Gość: sek [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.09, 12:05
          • Gość: titu Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 17:15
            co ty wydaje ci sie on do iwonki ściemnia ,widziałem nie raz oczka
            sobie puszczaja hihi
        • Gość: czekolada Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 09:02
          Lasek uwielbia lody raz widziałem jak obciągał wielbłądowi a szefom w barcie rodzyny z dupy wylizuje jęzorem
    • Gość: kierowca [...] IP: *.orange.pl 10.12.06, 04:08
    • seba.lasek Re: Bart Sulnowo-kraina snów 11.12.06, 10:33
      Witam!!! Czy składałeś już swoje papiery u nas???? Kim jesteś z
      wykształcenia????? Co umiesz robić??????????
      • Gość: Wujas Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:00
        Myslisz, ze jak napiszesz wiecej wykrzyknikow i pytajnikow, to bedzie je lepiej
        widac? A "Witam!!!" to taki okrzyk jest, czy co?
    • seba.lasek Re: Bart Sulnowo-kraina snów 11.12.06, 11:59
      Sam masz pustą głowę. Chłopakowi chciałem pomuc a teraz to może o wszytkim
      zapomieć. I niech za to podziękuję tobie.
      • Gość: wuj Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 217.116.110.* 11.12.06, 15:54
        pomóc chłopie przez ó jaką ty tam pełnisz funkcję?
        tylko nie mów że kierownikiem jesteś?
        bo był by wstyd dla firmy że ma tak słabo wykształconą kadrę.
        • Gość: Wujek Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:35
          I jeszcze to "podziękujĘ", ktore calkowicie zmienia sens zdania. :)
          Chcial koles blysnac, a ze g... ma tam do gadania, to teraz znalazl sobie byle
          pretekst, zeby wycofac swoja oferte. Megaloman.
          • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.08, 18:09
            chłopie podziękuj swojej matce że takiego idiote urodziła
    • Gość: karton maderfaker [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:11
      • Gość: Czarna [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:23
        • Gość: hhh Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 12.12.06, 19:41
          Czarna pomysl zanim cos napiszesz!! Agnieszka jest jego narzeczoną! Jak nie
          wiesz to nie pisz, a Ona z tym chłopakiem co piszesz, ze jest w Anglii to juz
          dawno nie jest! On ma juz swoja rodzine!!Takze zastanow sie nastepnym razem.A
          • Gość: B.M. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 08:39
    • Gość: obiektywna [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:28
      • Gość: obiektywny Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 05:59
        > Ps,Jeśli żona szefa zobaczy , że jesteś kobietą- to już z góry masz tyły-mile
        > widziani sa tam chyba panowie...

Moze liczy na przygodę, a kobiety w tych sprawach jej nie interesują. :)
        • Gość: obiektywna Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 09:54
          no tak , ale tu chodzi o pracę , a nie o przyjemności - tak mi się wydaje :)
        • Gość: Loona Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:08
          Ktoś tu chyba pisze same bzdury!!! Podobno w księgowości pracują tylko kobiety,
          i nie jest to jedyny dział w którym pracują kobiety!!! Żona którego szefa ma
          problem z kobietami???
          • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 217.116.110.* 16.12.06, 20:53
            loona popieram tu ludzie wypisują bzdury!!!
            wszystkie panie pracujące w biurowcu są ekstra
            a co do żony właściciela to kapitalna babka i co najważniejsze jak najbardziej
            NORMALNA potrafi opieprzyc ale potrafi pomóc i poradzic
            Życzę wszystkim pracownikom takich pracodawców jak państwo Dziepak i pan
            Mierzwiak. Wesołych Świąt odwiedzającym ten wpis.
        • Gość: tom Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 01:43
          obrazasz ludzi
      • Gość: obiektywna Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 09:53
        Która szanująca się kobieta zakłada bluzkę z dekoltem do pracy???
        • Gość: obiektywna Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 09:57
          tu nie chodzi o dekolt do pasa-ogólnie samo to że lepiej chodzic tylko w golfie
          i spodniach
          • Gość: obiektywna2 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:16
            powinni wprowadzić mundurki!!! I nie będzie problemu!!!
          • Gość: kuku [...] IP: 217.116.110.* 16.12.06, 20:58
          • Gość: Obserwator Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:26
            Nie znam tej Pani z dużym dekoltem,ale uważam ,że jeżeli ma coś do pokazania to
            niech pokazuje.Nawet ciężka praca nie jest tak męcząca jak ma się na co oko
            zawiesić.Panie które to krytykują chyba mają co zazdrościć.
            • Gość: koleś Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:47
              Z tego co wiem to praca do lekkich nie należy ale dzięki kilku konkretnym
              pracownikom jest niezle,szkoda tylko ze szefowie nie zauważają pracowników
              którzy się do pracy przykladają i tych co kladą lache(bez obrazy Sebastian)na
              wszycho!
    • Gość: aga_32 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.orange.pl 29.12.06, 23:43
      szału ni ma ale zakład na poziomie
      tylko częśc kierowictwa to to buractwo ,ogólnie na plus
      pozdrawiam cały Bart
      • Gość: norbi Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.01.07, 13:57
        Pracowałem kiedyś w barcie nie wiem jak jest teraz ale za moich czasów nie było
        za rózowo fak ,że firma sie rozwija ale to głównie zasłóga osób które tam
        pracuja od powstania firmy.A mowa o duzych zarobkach to chyba jakies opowieści
        wyzsane z palca bo wśród szeregowych pracowników nikt tam kokosów nie zarabia a
        praca tam ,naprawde nie należy do lekkiej.Maszyny to stare wysłuzone wraki które
        prubóje sie modernizować.Myśle że jedyne co trzyma ludzi tam to nadzieja że
        wkońcu firma sie rozwinie i bedą godziwie zarabiac czego wszystkim pracownikom
        barta życze.Pozdrawiam kierownika Piatkoskiego i Pana Tadeusza bo to oni
        trzymaja całą firme.
        • Gość: były pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:06
          Fakt jest ciężko ale nie aż tak, wszędzie trzeba robić.Teraz to dopiero
          widać,że firma kwitnie nawet, na pierwszy rzut oka można stwierdzić,że dużo
          kasy musieli w to włożyć.Kadra jest ok. może za nielicznymi
          ściemniaczami,którzy stwarzają pozory,że coś robią a tak naprawde walą taką
          ściemę,że aż dziwne,że właściciel tego nie widzą.
          • Gość: jojo [...] IP: 217.116.110.* 29.01.07, 22:25
            • Gość: .... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:44
              • Gość: z....... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:25
            • Gość: sisi Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 05.02.07, 09:37
              ale zes im pojechal heheheh
            • Gość: ken Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.07, 21:39
              Kraina mlekiem i miodem cuchnąca
              • Gość: ciekawy Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.02.07, 03:12
                Jakie są przeciętne zarobki w tej firmie?
                • Gość: lipo Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 08.02.07, 12:30
                  800zł
                  • Gość: chłop Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.orange.pl 16.02.07, 19:31
                    co tam w PGRze słychac?
                    nikomu nie od.. narazie że nikt nie pisze news-ów
                    pozdro dla tyrających tam
                    • Gość: jaa [...] IP: 213.76.129.* 16.02.07, 19:43
                      • Gość: wiedzący [...] IP: *.orange.pl 16.02.07, 22:18
                        • Gość: ronnie23 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 02:54
                          • Gość: Świadek bart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 22:52
                            Ronnie 23 pÓknij się w pałę!
          • Gość: byly pracownikJAX Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:53
            powiem wam tylko tyle banda oszustow.jezdza sobie po siwecie wlasciciele nie
            widza co sie dzieje w zakladzie srednia pensja 800 zl z nadgodzinami .teraz
            wszedl tam sysytem jak ja pracowalem to tez tak bylo zero dodatku za ten sysytem
            poprostu dla mnie to jest jedno wielkie Aushwitz a Lasek niech sie tak nie
            wywyzsza bo jest tam nikim caly dzien siedzi przed kompem i sciemnia i trzepie
            kase.Zreszta jest wilu innych takich jak on niie nede sie juz nic wypowiadal i
            dyrektorze ktory mysli ze nie wiadomo kim jest.sami pozerze polecam ludzie
            zmiencie prace tak jak ja zrobilem.a jesli chodzi o maszyny w tym zakladzie to
            jest jeden wielki skansen te maszyny ktore teraz sa tam w niektorych firmach sa
            wyrzucane na zlom takze trzymajsie sie murzyni pracujcie dalej.dla mnie to
            zawsze byla firma w ktorej tylko wiesniacy pracowali i ja bylem jednym z nich
            ale juz teraz przejzalem na oczy i mam ich gleboko w pi.....wysler wam pocztowke
            pozdro dla przeco\iwnikow tej zj,,,,,firmy
            • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 21:02
              ty poje....czy ty wiesz co piszesz gowno wiesz o barcie a pier.....glupoty nie
              znasz ludzi a o nich piszesz na faroum podaj nazwisko albo powiedz laskowi to
              prosto w oczycw.....
    • Gość: prac Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 87.205.1.* 20.02.07, 14:33
      A co powiecie o obsłudze technicznej maszyn w tym zakładzie i o ludziach z
      działu SUR???
      • Gość: .... Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 24.02.07, 12:42
        ciekawi mnie, czy w barcie można staraż się o staż?? słyszałam, że kiedyś
        mieliście stażystów, jak to będzie w tym roku?? jeśli ktoś coś wie, piszcie, z
        góry dzieki
        • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:45
          Na 99% w tym roku nie będzie staży.
          • Gość: wiem Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:13
            nie bedzie
            • Gość: papua Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 24.03.07, 21:25
              ładnie nas rąbią (800zł wypłaty na co to ma być? )nie polecam tej firmy
              • Gość: pracuś Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 06:44
                Jak ci się nie podoba to się zwolnij i idź krowy dojić!
                • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:46
                  mi rowniez sie nie podoba a pracuje tam b. dlugo łudzilem sie ze sie polepszy
                  ale obiecanki sie nie sprawdzaja a jest coraz gorzej nawet swoje ustalenia
                  łamią byle oszczedzic pare zł najlepiej wychodza ściemniacze bo niewiele robia
                  a te prawie 800 zl zarobia nie mowiac juz o niby kierownikach co niektórzy
                  przeginaja np.lasek.
                  szkoda ze brak tu odpowiedniego wynagradzania bylo by pewnie lepiej i byl
                  wiekszy zysk dla szefostwa bo nikt nie bedzie robil za kogos i takie same
                  pieniadze
    • Gość: master of disaster Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.146.* 25.03.07, 22:16
      Co tak na biedny Bart najeżdżacie o POLPAKU ktoś z was słyszał ?-nie mam na
      myśli drużyny :D tam tez nie jest lepiej też tyle samo sie zarabia na najniższym
      stanowisku ale maszynista też nie zarabia kokosow -pozdrowiena dla Arletki z tej
      wspaniałej firmy bez niej ta firma byłaby smutna :D
      • Gość: były Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.cable.ubr03.dund.blueyonder.co.uk 26.03.07, 23:30
        Bylem tam 2 lata i powiem , że dużo śmiechu.Obserwuje te wasze wypowiedzi bo
        przez przypadek znalazłem ta strone.Firma nie uczyni nikogo :
        - bogatym
        - doświadczonym
        - itd.
        To fajna przygoda dla młodych chlopakow szukających pierwszej pracy.Ja byłem
        własnie taki.Potrzebowałem kasy bo studiowałem.Wiedziałem jednak zawsze że do
        biura nie trafie bo lizac du... nie umiem.Jako fizyczny sciemniałem na maksa za
        780zł to była kasa.Tam można pracowac ale to słaba firma jezeli szuka sie firmy
        z mozliwosciami.o awanse bardzo ciezko o podwyszki myyyyy? brak szans .Cos sie
        niby pozmoieniało ale to tylko bzdury i cos kosztem czegos czyli jak zwykle
        nic.Proponuje inna firme teraz wiele ofert dostepnych jest dla szukajacych
        pracy!
        pozdrawiam pracownikow BART(fizoli)bo nie chyba tych z biura .
        • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:32
          Jesteś śmieszny, nic nie robiłeś i chciałeś za to grubą kasę. Ambicji też raczej
          nie masz bo z twojej wypowiedzi wynika, że obibok i olewator z ciebie jest nic
          więcej. A firmy nie obrażaj skoro gó.. o niej wiesz, ciekawe skąd wiesz, że
          jest słaba. Dostaje co roku nagrody Gazele dla najlepiej rozwijającej się
          średniej firmy a ty mówisz, że jest słaba. Śmiać mi się z ciebie chce. Lepjej
          weź się do roboty a nie glupoty piszesz.
          • Gość: Obiektywny Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:32
            "Jesteś śmieszny, nic nie robiłeś i chciałeś za to grubą kasę. Ambicji też
            raczej nie masz bo z twojej wypowiedzi wynika, że obibok i olewator z ciebie
            jest nic więcej. A firmy nie obrażaj skoro gó.. o niej wiesz, ciekawe skąd
            wiesz, że jest słaba. Dostaje co roku nagrody Gazele dla najlepiej rozwijającej
            się średniej firmy a ty mówisz, że jest słaba. Śmiać mi się z ciebie chce.
            Lepjej weź się do roboty a nie glupoty piszesz."

Zastanów się czym jest dla Ciebie "gruba kasa"-mówisz o tej comiesięcznej
            zapomodze?
            Firma nie jest słaba i każdy o tym wie! I to jeszcze bardziej boli, bo
            pracujesz w firmie rozwijającej się, a nie odczuwasz tego wogóle! I nie dziw
            się ludziom, że są jak to określiłeś obibokami i olewatorami-myślisz, że ktoś
            się będzie starał nie otrzymując za to nic? To Ty jesteś śmieszny! I jeszcze
            jedno, co to za wyraz "Lepjej"? Czy tego nie pisze się czasem tak: "Lepiej".
            • Gość: xxxx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 28.05.07, 22:09
              bart hm!!! firma,która się chce rozwijać?jak ktoś nie był jeszcze w muzeum to
              zapraszam!same antyki i pamiątki ze złomowisk europy.siły ludzkie:same buractwo!
              tych,którzy naprawdę tyrają tam się nie docenia.
    • Gość: baba Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:56
      slyszalem ze ostatnio duzo ludzi stamtad ucieka bo wlasciciele nie robia
      kompletnie nic aby poprawic warunki pracy i placy!!!nie ma sie co dziwic.. za
      800-900 zl nikt w takim obozie pracowal nie bedzie raczej,no chyba ze to jakis
      przydupas bo takich tam doceniaja.:)))
      • Gość: Obiektywny Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:23
        Ja nie czepiam się tylko tej jednej firmy, ale chciałbym się odnieść ogólnie do
        tego jakie mamy płace na stanowiskach fizycznych. Przecież to śmiech na sali
        jeżeli ktoś zarabia 800 złotych! Mam wielu znajomych, którzy żyją za takie
        pieniądze, a właściwie jedynie egzystują, bo taka wypłata nie pozwala im na
        nic! Jeżeli zarabia się 800 złotych, a za wynajem mieszkania i inne opłaty
        płaci się 700 zł, to gdzie tu jakakolwiek logika? To bardzo smutne, że nasi
        pracodawcy płacą nam takie marne grosze... Średnia w naszym kraju wynosi 1800
        zł na ręke, więc czym jest przy tej kwocie 800 zł, raczej zapomogą, a nie
        wypłatą! To co się dzieje, to nawet nie parodia! Całe szczęście, że otworzyły
        się rynki pracy w Europie-żyje nadzieją, że wkrótce nie będzie u nas ludzi,
        którzy podejmować będą prace za taką jałmużne! Jestem młodym człowiekiem,
        chciałbym założyć rodzine, ale o czym można myśleć mając do dyspozycji taką
        comiesięczną sumę pieniędzy..? Nie chce żyć jak moi znajomi, którzy nie mogą
        związać końca z końcem i z miesiąca na miesiąc popadają w jeszcze większe
        długi, mając nadzieje, że może w tym miesiącu dostaną wymarzone 200 zł
        premii... Dlaczego jest tak wielka różnica między ludźmi z wyższych grup
        społecznych, a tymi, którzy pracują na fizycznych stanowiskach? Niestety jest
        to totalny wyzysk! Wiele firm rozwija się i pnie do przodu-jednak zapomina się
        o tych, którzy tworzą tą firmę-o pracownikach! Oni pracują od lat za te same
        śmieszne pieniądze! Im nie proponuje się wyższych stawek, no bo przecież po co?
        Przeżyli wtedy za takie kwoty, to i teraz mogą... To bardzo smutne i
        przygnębiające, że coś takiego ma rzecz... Dlatego proponuje nie dziwić się
        sypiącym się chorobowym czy zwolnieniami, albo wyjazdami za granice; to
        przygnębijące, że nie potraficie docenić pracy ludzkiej i w godziwy sposób jej
        wynagrodzić, samemu czerpiąc przy tym wielkie korzyści... o których prosty
        człowiek może tylko pomarzyć...
    • Gość: fh Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:17
      to jest cyrk a nie firma!!!
      • Gość: Były pgr-us Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 04.04.07, 00:45
        Zwykły PGR a oni myślą że poważny zakład mają
        nie polecam nikomu,no chyba że ktoś lubi za darmo zapie..c ?
        i byc traktowany jak małpa przez kierowników,
        wszyscy sa niewiele warci a mniemanie mają o sobie że hej,
        pozdro dla całej fizycznej masy tego zakładu.
        • Gość: obserwator Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:43
          PGR to jest w Polednie, w Sulnowie jest POM znawco tematu. Za darmo to napewno
          nikt nie pracuje a ci co pracują uczciwie zostają za to wynagradzani. Za leżenie
          i zbijanie bąków to w naszym kraju już dawno wszystkie firmy przestały płacić.
          A małpy to by lepjej pewnie pracowały od ciebie i to tylko za kilogram bananów.
          • Gość: master of disaster Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.145.* 06.04.07, 21:10
            Pan zootechnik od małp pewnie jest tam jakąś szyszką i zastanawia sie czy małpy
            zatrudniać czy jakieś inne zwierzątko da się przysposobić do pracy :D
            • Gość: hmmmmmmmmm Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 07.04.07, 00:15
              Lasek mi na zootechnika wygląda on tak traktuje swoich ludzi jak małpy
              dziwię się że mu nikt jeszcze nie p r z y j e b a ł ale nadejdzie dzień że się
              małpy odwdzięczą a wtedy będziesz cienko piszczał lasek"kierowniku"!!!
              za korupcję też ktoś się weźmie.pozdro dla pracowników
              • Gość: znawca Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:42
                ciekawe cwaniaczku skąd masz takie informacje? na forum to jesteś cwany, jeżeli
                masz cos do Laska to idź i powiedz mu to w twarz, ale na to pewnie ci odwagi brakuje
          • Gość: kark Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 77.245.242.* 06.12.10, 12:19
            JESTEŚCIE WSZYSCY PRAWDZIWYMI NIEDOROZWOJAMI I JAK WYŻEJ NAPISANE O WASZEJ SUPER FIRMIE,TO PRAWDĄ JEST WSZYSTKO TO CO O NIEJ NEGATYWNE.ŻYCZĘ WAM DUŻEGO GARBA ZA 800 STÓW .
            • Gość: ... Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.12.10, 15:20
              za 800 stów? Idioto nawet nie wiesz co piszesz... Żałosny pomiot matki suki i ojca osła.
      • Gość: ignorant Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:44
        sam jesteś cyrk a nie człowiek!
        • Gość: fgh Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.04.07, 12:32
          lasek leniu sie za robote weś.A propo wsypie cie za korupcje z k... ty wiesz z kim
          • Gość: lasek Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:43
            jak masz coś do mnie to przyjdź do biura lub do domu, zapraszam!
            • Gość: Andrzej Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:26
              Panie Lasek tak patrzę na wcześniejsze wypowiedzi internautów i na tak
              „dobra”:-> to musiał Pan ciężko pracować nie bierze się ona z powietrza. A z
              tego co wiem jest Pan młodym człowiekiem więc perspektywy na dalsze „spokojne”
              życie bardzo fajne nie zazdroszczę ale to nie moja sprawa . A co do płać to
              faktycznie 800zł to co to ma być?? Ale z takim postępowaniem to raz można nie
              mieć możliwości ruszenia rano z produkcja bo nie będzie miał kto obsługiwać
              urządzenia a w dzisiejszym realnym życiu ciężko o dobrego pracownika. Łatwo
              spalić most gorzej go odbudować. Ale to już decyzja czy szanować ludzi czy nie
              niech pozostanie w rękach odpowiednich osób. Wszystkiego dobrego.
    • Gość: axel Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:45
      wiele slyszalem o tej firmie od kolegi i uwierxcie mi...nie warto tam isc do
      pracy. na placach w kulki z ludzmi leca totalnie. im wiecej godzin= mniej
      wyplaty..nie szanuja tam pracownika wiec i pracownik ich nie szanuje..NIE
      POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:13
        czy slyszeliscie firma ma rocznice to juz 15 lat sie kreci nawet mial byc
        festyn tylko ze nie wiadomo bylo czy zaprosić całe rodziny czy wybrać część a
        moze pracownicy zafundują bibe szefostwu
        • Gość: Gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 12.05.07, 23:53
          Tak tak....to prawda, miał zostać zorganizowany piknik "rodzinny" w Tleniu. Na
          którym to był szereg atrakcji np...jazda na byku elektrycznym i strzelanie z
          łuku..racje żywnościowe też miały być całkiem spore i okazałe...1L piwa i 400g
          jedzonka...:-)a rodzinny to nie do końca bo trzeba było wybierać albo dzieci
          albo żona...to nie są żarty tylko szczera prawda. Ukochali nas wszystkich....ale
          pojawił się malutki problemik, mianowicie...zbyt mała ilość chętnych na tą
          imprezkę :-) i piknik został odwołany. Część pracowników cieszy się i to bardzo
          ,a co niektórzy mają żal do tych którzy nie wyrazili chęci i przez nich imprezki
          nie ma :-)
          Brak słów aby to wszystko opisać....ale według mnie jest wiele innych opcji aby
          docenić swoich pracowników i chociażby sumiennie ich wynagrodzić za pracę którą
          wykonują. Mógłbym opisać jeszcze wiele innych rzeczy jakie się w tym zakładzie
          wyczyniają....ale to i tak nie ma sensu i nic nie zmieni. Także KONIEC TEMATU.
          • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:10
            Fajny piknik rodzinny jak trzeba wybierać kto jest ważniejszy dzieci czy żona no
            ale widocznie coś kierowało takim postępowaniem a skoro nie wiadomo co to zawsze
            chodzi o pieniądze ;-) a co do racji to więcej ludzi wydacie na dojazd do tego
            tlenia. lepiej niech pracownicy robią sobie integracje/imprezy w własnym
            zakresie taniej lepiej i ogólnie. A co do docenienia pracowników to widać na
            miesięcznych kwitkach. Ale cóż to jest tylko Polska.
            • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:55
              jest podyżka i o całego zeta brutto w końcu to pierwsza zakład istnieje tylko
              15 lat teraz to już pójdzie nie długo nastepna hehe
              • Gość: bar Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:40
                Słyszałem, że chłopaki na nockach często piją! Jak tak to składam tam papiery!
                Ale oczywiście na właściciela!
                • Gość: lolo Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 05.06.07, 20:36
                  co tam w świecie bart się dzieje? nic nie piszecie
                  pozdro dla wszystkich
                  • Gość: Ziomal Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 212.85.12.* 09.06.07, 12:13
                    siemka chlopy fajnie sobie piszecie na tym forum pracowalem kiedys w BART
                    niestety bylo minelo pozdro dla was wiem jak macie tam ciezko nareczka
    • Gość: niezła Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:59
      noooo
      • Gość: lol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 17.06.07, 19:11
        fantastyczne miejsce----------uwielbiam go
        • Gość: ziomal Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.ipt.aol.com 19.06.07, 19:31
          siemka mam pytanko na temat kasy w Barcie ile wy teraz zarabiacie na godzine
          nawet w Polpaku byly podwyzki i tam ludzie maja 8.50 na godzine czyli zaklad sie
          dzwignol i to ostro a w Barcie jak to wyglada jak ktos moze to niech odp. nareczka
          • Gość: człowiek Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 19.06.07, 22:56
            7 zł brutto szału ni ma
            w zależności gdzie się pracuje są dodatki od 2 do 4 zł i premia
            od przerobu ale to dostają nieliczni,więc prawie jak w unii tyle że w złotówkach
            powodzonka wszystkim

• Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 06:08
              Zapomniałeś dodać o 1 zł za nie chorowanie
              • Gość: ziomal Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 212.85.12.* 21.06.07, 15:52
                no no no to was nie rozpieszczaja jak ja tam pracowalem rok temu to byla 6
                szalu niezrobili a ztym chorowaniem to pierwsze slysze to jak ktos sie jest
                chory to ma pecha musze przyznac ze nie do pomyslenia ze w POLPAKU sie ma 8.50
                a w BARCIE 7 i do tego jak ktos jest obecny w wystarczy jechac do Polpaku
                zlozyc kwitki i gotowe 8.50 na raczkie i sprzet nowiutki chlopy zaczeli sobie
                tam chfalic ta kaske ja tyram teraz w Angli chcialem wrocic ale widze ze to
                potrwa z 10 lat nareczka pozdro dla was
                • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 06:12
                  W Polednie dają 8,50 i do tego wydasz 500zł miesięcznie na dojazd. Ale miód. Ooooo.
                  • Gość: ZIOMAL Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.06.07, 14:54
                    nie no szalu niema to fakt
                  • Gość: jjj Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 28.09.07, 20:35
                    500 za dojazd ? skad ? z gdyni ?
                    ze swiecia jezdzil autobus robotniczy do poledna: 4 pln w jedna strone - to se
                    policz

w polednie szukaja ludzi do pracy, nawet chlopaki zwiazki zawodowe zalozyli
                    ale widac ze wszyscy i tak leja
                    a w biurach maja zal do kierownictwa ze produkcji dali 2 razy w roku podwyzki a
                    im nic - a w biurach tez dostaja po 800-1000 pln
    • Gość: ziomal Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 02.07.07, 18:09
      słyszałem ,że w tym roku nie dostaniecie za wczasy pod gruszą -prawda to ?
      Dobrze ,że już tam nie pracuję w tym cyrku ,pozdrawiam chłopaków z produkcji
      narka
      • Gość: czerwony Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 03.07.07, 21:22
        witam i pozdro dla większości ludzi z przeteórstwa,kto tam teraz rządzi?
        Ci sami ludzie?panowie W.P.i Kaczor? A co z Jurasem Z?podobno nie pracuje?
        dajcie znac,we wrześniuu będę w polsce to odwiedzę znajonych.Pozatym co nowego
        u was ludziska?nareczka słonecznych wakacji .
        • Gość: człek Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 04.07.07, 20:04
          juras już w pracy, a rządzą ci sami gościeco pisałes nie masz caego żałowac
          • Gość: załamany Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 08.07.07, 19:55
            przełżyli wypłatę wczasów o mięsiąc,
            szału idzie dostac.
            • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 12:29
              nedzna firma
              • Gość: 333 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 109.243.84.* 25.02.10, 20:15
                .....
            • Gość: cAŁKA.a. Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.06.10, 03:02
              Co wy się tak podniecacie tym zasranym bartem?
              Kraina snów hhehe co to za kraina słow? Ten autor tego tematu to niezłego ma
              pie...a.Firma jak firma i wiele innych.Kokosów tu niema bo wiem,
              zapierdzielają za 1350zl góra 1400zl i Kraina Snów.Kraina snów to by była jak
              byś gościu łośiu co ten temat napisał,dostał się do pracy np w hotelu Mariot w
              Wawie albo sprzątał w sejmie a nie bzdury wypisujesz.
          • Gość: merix Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 28.09.07, 14:06
            ogólnie firma się rozwija...idzie dalej w antyki...tylko samochody
            kupują nowe,żeby się mogli chłopcy rozbijać!!!
            • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.145.* 30.09.07, 23:31
              masz kolego całkowitą racje, a co do samochodów to niektórzy nawet sie rozbijać
              nie potrafią "Barcie kochany tylko tak dalej a wszyscy zostaniemy bez pracy bo
              przecież ryba psuje sie od głowy"
              • Gość: jeden z dałnów Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 23:10
                Po dzisiejszej rannej zmianie biegnę do bankomatu, by zobaczyć co
                tam świta... wkładam kartę i... k...a mać! to już nawet nie
                jałmużna! Człowiek przychodzi w soboty, niedzielę, pracuje na 3
                zmiany i dostaje 1tyś. zł!!! To już śmiech na sali... Wyzysk i tyle,
                inaczej nie da się tego nazwać! Nie polecam nikomu, zresztą i tak
                przyjmują się tam tylko ci, co muszą, bo nigdzie indziej ich nie
                chcą! Tu nieważne czy dla kogoś 2+2 jest sześć czy cztery, ważne
                żeby być potulnym i umieć z....ć za siedmiu, najlepiej bez przerwy
                na śniadanie (tekturnica, chociażby). Człowiek stara się, każą mu
                przyjść do pracy w niedziele, w soboty dwie zmiany; wszystko po to
                oczywiście, bo ciągle mało... a wynagrodzenie to renta! Apeluje do
                wszystkich, którzy potrafią jeszcze myśleć-zróbcie to co ja,
                zacznijcie szukać innej pracy, może wtedy się obudzą!!! Aż rano nie
                chce mi się wstać!
                • Gość: ten_co_zmądrzał Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 21:11
                  Najlepsze że oni sądzą że dają kasy mmmmmmm nie wiadomo ile tylko niech cała
                  "wielka" kadra uczy się obsługi aby zakład czasami nie staną bo ludzie sikają na
                  te ich kasę. Bankomat ma kłopoty z wyświetleniem tej wypłaty. ale jakby nie
                  patrzeć mamy całe 250 euro wybiegając w przyszłość tylko maszyny będą coraz
                  starsze.
                  • Gość: jojo Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 13.10.07, 19:26
                    a jak dział utrzymania czystości???
                    wszysko gra???
    • Gość: xx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 20:21
      swieta racja..tez tam kiedys pracowalem....szkoda gadac...wyzysk!!!!!!! ludzie
      nie zatrudniajcie sie tam...nie plecam
      • Gość: jojo Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 29.10.07, 16:31
        Hej! Prawie same złe recenzje,może ktoś coś dobrego napisze co???
        wszystkich którym źle w tym zakładzie odsyłam do firm które
        zatrudniają jedną lub kilka osób ,ciekawe co powiedzą na warunki i
        płace w takich firmach.Pozdro dla wszystkich.
        • Gość: mmm Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 23:00
          Dobre recenzje to się nie biorą z powietrza tak samo jak złe. I każdy wydział
          tej firmy ma inne odczucia są ludzie którzy nie narzekają ale chłopacy z pp są
          traktowani jak szmaty więc nikt nie powie nic dobrego chyba że dążą ci u góry by
          sami robić przy maszynach to bardzo proszę. Nie ma ostatnio na hali człowieka
          który by nie myślał o zmianie roboty tylko raz a tam zostanie tylko pusta hala.
        • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.147.* 01.11.07, 15:00
          no widzisz kolego jesteś chyba krótko na rynku pracy bo w małej firmie od
          zawsze sie lepiej zarabiało.(są wyjątki jak po jednej i jak po drugiej stronie)
          • Gość: maz Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.pete.cable.ntl.com 01.11.07, 22:08
            mam kolege ktory tam pracowal.narzekal bardzo na traktowanie .zapomnijcie o przerwie sniadaniowej kanapki mieli gdzies pochowane i ukradkiem jedli.gorzej jak z bydlem
        • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 14:04
          To chyba jesteś młody na rynku pracy. Od zawsze w małej firmie są leprze płace,
          a co do warunków to jest już różnie. Myślę że twój optymizm wyłania się z tego,
          iż jesteś po prostu krawaciarzem czyli biurowym,a oni zawsze pierdzą w stołek i
          biorą niezłą kasę.
          • Gość: do robola1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 11.11.07, 20:58
            a co jest zlego w byciu krawaciarzem ??
            stary, czasem mam dosc presji i odpowiedzialnosci za projekty, ktore Wy na
            produkcji odbieracie
            bo jak sie cos sypnie to kto ma po garbie, kasie i w ogole ? no ja.
            ciebie to nie interesuje, bo masz swoja dzialke i to robisz

chociaz szczerze powiem, ze nie chicalbym pracowac na produkcji - nie wyrobilbym
            • Gość: doomx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:40
              ty. krawaciarz jak masz dosyć obciążenia psychiki zapraszamy na dół obciążymy ci
              nie głowę tylko ręce i na koniec miesiąca dostaniesz 1tyś i zobaczymy czy
              będziesz taki happy??? Za parę patoli miesięcznie to podejrzewam że idzie
              wytrzymać każdy o.....l za błędy.
            • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.147.* 13.11.07, 21:18
              Pewnie masz racje ale do roboli na produkcji to ty nic nie miej. Całą
              odpowiedzialność ponosi kierownictwo z TI TU TI TAM na czele. Ten pan to po
              prostu jedna wielka tragedia i pomyłka. Planowanie chodź już teraz lepiej to też
              ma wiele do życzenia, a sami robole są ok po prostu pracują jak im każą(zero
              organizacji pracy). Poza tym jak sie szefostwo nie obudzi to robole za 1000 pln
              wogóle przestaną sie spuszczać,aż w końcu odejdą. (a pracy na ich nieszczęście
              trochę sie narobiło)
    • Gość: pisak Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 12:46
      Ja też tam pracowałem na odbiorze, praca lekka nie była ale zanim się przyjąłem
      to regulamin zakładu przeczytałem, było napisane dużymi literami, że na
      tekturnicy przerwy śniadaniowej nie ma ze względów na duże koszty rozruchu a na
      przetwórstwie to i po 45 min śniadanie jedzą i nikt i nic za to nie robi. Firma
      super, może kokosów się nie zarabia ale może być gorzej. Pozdro dla Kena i spółki.
      • Gość: mmm Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 10:08
        Ja się zatrudniłem to miałem bardzo złe wrażenie dotyczące Kena a teraz żałuję
        że nie poszedłem na tekturnice bo grunt to mieć poparcie wśród ludzi. KEN pełen
        szacunek dla ciebie tak trzymać
    • Gość: dziudziuś Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 07.11.07, 14:34
      macie rację że prawie wszyscy myślą o ucieczce z tej firmy!!! wiem
      co mówię !!! jeśli szefowie nie przestaną jeżdzić na wycieczki i nie
      dadzą jakiejś sensownej podwyżki to już niedługo mogą zamykać ten
      bajzel.mam tylko wyrazy uznania dla Kena -gość wpożo załatwił swoim
      chłopakom porządne premie.
      • Gość: doomx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 01:19
        I jak Ken powiedział tak uczynił obiecał premie i dostali chłopacy. teraz słowo
        powie i chłopacy jego robią obrazu robotę, ALE NA TAKIE COŚ TRZEBA ZAPRACOWAĆ a
        nie po ....................................... ( i wiemy o kim i o czym jest
        dalej). Ale szkoda gadać albo ktoś nie chce zrozumieć albo nie umie zrozumieć.
        • Gość: viks Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 11.11.07, 16:45
          jo jo o ja pie..!!!
          • Gość: ktos Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 11.11.07, 19:06
            Ludzie zastanówcie się czy ktoś kto nie zna się na tym co sam robi może
            "sterować" ludźmi ??? Mowa tu oczywiście o jednym z dwóch filarów
            firmy....człowieku zwanym potocznie jako "TY TU ,TY TAM" Po tych słowach wszyscy
            pracownicy na hali przetwórstwa wiedzą doskonale gdzie i co maja czynić....Co tu
            wiele mówić, to trzeba po prostu zobaczyć. Nie chodzi tu o ubliżanie tylko o
            małe uświadomienie faktu.
            • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:45
              wy sie nie smiejcie z ty tu ty tam bo biega a jak zalatwi podwyzke
              to wam oczy zbieleja chyba nieda sie od kena chyba cos wiecej znaczy
              choc ken poprzeczke postawil a co dalej przeskoczy czy sie podda
              czyzby koszulka lidera kierownikow miala zostac na kenie
              • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.147.* 13.11.07, 21:26
                Tak tak niech zostanie przy kenie !!!! Ken zostań szefem produkcji bo z TI TU TI
                TAM umrzemy z głodu.
                • Gość: ktos Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 14.11.07, 16:40
                  Rodzi się pytanie w głowach pracowników przetwórstwa..czy nasz Wielki Wódz "TY
                  TU ,TY TAM" jest w stanie załatwić nam podwyżkę płac albo premie za przerób?
                  Odpowiedź szefa przetwórstwa brzmi...."będziemy gadać później bo teraz nie mam
                  czasu albo nie martwcie się chłopacy, ja wam to załatwię ale jeszcze nie teraz
                  lub bez obaw ,nic nie stracicie....
                  • Gość: doomx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:55
                    Przecież Bart to jedna duża rodzina tylko że u góry a łącznikiem między dołem a
                    górą jest KEN(gość jakich mało) i to jest kierownik jakich trzeba... a z resztą
                    co nam do tego
                    • Gość: zzzz Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:21
                      ludzie, czy Wy naprawde myślicie, że premia w zeszłym miesiącu zależała od Kena
                      i on to załatwił? Przecież to Bodzio obiecał 15tyś do podziału za wynik, reszta
                      premii wynika z tabelki premiowej. Tak więc bądzcie wdzięczni Bogdanowi a nie
                      kenowi który nie miał nic do powiedzenia w premiach.
                      • Gość: xxxxx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 18.11.07, 14:37
                        ktoś rozsądny,z jednego zrobili idola i wchodzą mu odbyt z drugiego
                        pośmiewisko-pustaki nie mają pojęcia kto rozdaje i za co kaskę,a
                        propos tylko za obecnośc to w żadnym zakładzie nie dostaje sie
                        premii,pozdro dla rozsądnych ludzi .
                        • Gość: doomx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 19:58
                          wystarczy powiedzieć chłopakom co za co i będą z...ć jak nigdy a nie migać się
                          nie wiadomo od czego. Chore jest że ludzie w weekend muszą chodzić na fuchy aby
                          żyć pracując w zakładzie i najlepsze w tym jest że wielkie zdziwienie że w
                          sobotę chce przyjść zaledwie 60% ludzi. KEN to kość i on wie co to praca i nie
                          łączą go" więzy krwi" do awansu.
                      • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 01:05
                        Pewnie że Ken tej kasy nie załatwił tylko Bodzio bonusa strzelił - to wszyscy
                        wiedzą !!! Tu chodzi przecież o całokształt bo jeszcze dwa lata temu chłopaki z
                        dykty mieli wielkie G. To za Kena ruszyło sie na tekturnicy bo przecież chłopaki
                        mieli po 700 zł A TERAZ młodzi na bandowaniu 1300zl maja. TO ŹLE ?!!!! że w
                        ciągu dwóch lat o prawie 100% wypłaty poszły w górę, gdzie na produkcji
                        brygadzista ma niewiele więcej.BODZIO TO JEST ŚMIECH NA SALI !!!! Ktoś może
                        powiedzieć jakie 100% to są przecież też i premie TAK ale liczy sie efekt
                        Końcowy czyli kwota na kwitku.
                        • Gość: babka Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 12.12.07, 20:14
                          Jesli chodzi o fakt że wyplaty poszly w gore to nie ludzcie sie, to
                          nie jest niczyja zasluga. Najnizsza krajowa poszla w gore, poza tym
                          wszystko poszlo w gore i taka jest kolej rzeczy. Chlopcy, jak byscie
                          dalej zarabiali te 700 zl to umieralibyscie na stojąco.Na piwo za
                          sklepikiem by nie wystarczylo:)))
                          Pozdrawiam wszystkich ciezko pracujacych ludzi. Sa tam na produkcji
                          pojedynczy normalni ludzie ktorzy chodza tam do PRACY. Zal mi ich bo
                          robia na premie innych, a premie sa i po co te glupoty piszecie.
                          Wedle uznania to polowa nigdy tych premii nie powinna dostac. Moze
                          powinniscie przylozyc sie z miesiac do pracy i wtedy zobaczyc jaka
                          bedzie placa. W kazdej firmie placa jest uzalezniona od osiagniec.

PS. nie jestem biurokratka, znam wasza sytuacje i obserwuje ja sobie
                          z boku.
                      • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 12.12.07, 20:47
                        Poza tym Ken nie zobaczyl zlotowki z premi za 7 mln metrów.
                        Gosc jest ok podrze pyska i idzie dalej, normalna kolej zeczy.
                        Taka fucha i za darcie sie ma placone.
                        To on dostaje zjeb za każde wybryki pracowników, których tam
                        naprawde nie brakuje.
                    • Gość: sdsds Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:09
                      Wiem już gdzie jest moja premia!!! Pupilek Marcin K. nią jeździ bo
                      fordzik już był stary!!! Śmiechu warte
                      • polmil Re: Bart Sulnowo-kraina snów 27.12.07, 19:26
                        a propo naszej premii
                        ciekawe czy naszą premią sie dobrze jeżdzi(śmieszny passacik)?????????
                        denerwuje mnie , i nie tylko mnie dlaczego nasi "handlowcy" objezdzają po całym
                        Swieciu za nasze pieniadze w poszukiwaniu zakupów na swięta.
                        Jestem tylko ciekaw, czy jakbym chciał pożyczyć samochód na cały dzień czy by mi
                        dali.
                        AHA i jeszcze jedno
                        Moim zdaniem "handlowcy",ale to wszyscy bez wyjątku
                        powinni zostawiać samochody na terenie zakładu , "po swoich ośmiu godzinach pracy"
                        • Gość: xls Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 07:11
                          do polmil:
                          a ile facet wiesz o pracy handlowca? Ile wiesz o polityce firmy i rzekomym
                          wydaniu premii na samochód? Jak się nie ma nic do powiedzenia, to się milczy...
                          • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:42
                            praca to jedno a swoje prywatne sprawy firmowym samochodem - ja nie
                            rozumiem czasem,gdyby glupota umiała latac to mało kto by chodził
                            jak mozna być wielkim handlowcem a żerowac na kimś innym no tak bo
                            prawda taka- mają wiekszą kase ale żebrać po fajke też przychodzili
                            co niektorzy do chlopaków na hale. żal .
                  • Gość: doomx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 23:36
                    "TY TU ,TY TAM" ma swoje gniazdo i niech siedzi tam a nie ludzi denerwuje a jak
                    chce chodzić to niech lepiej poskacze przy bodziu i premie chociaż małą załatwi.
                    • Gość: doomx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 14:51
                      No i mamy kolejny miech. Pracodawcy jak zwykle nie zwiedli zero premii zero
                      uznania g.....a wypłata. Aż się chce cały miech znów robić. tylko że wolniej już
                      się da a jeszcze trochę to będziemy mistrzami olewania wszystkiego. Pozdro
                      chłopaki!!!
                      • Gość: zizi Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 09.12.07, 10:09
                        no nic trzeba się rozchorować niech sobie sami pracują za te grosze
                        a ja chociaż święta spokojnie spędzę Wesołych Świąt życzę wszystkim
                        bo dopiero w nowym roku się spotkamy (może...)
                        • Gość: StiG Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 21:12
                          nie za bardzo rozumiem te wszystkie żale. Jest wolny rynek, jeśli ktoś nie chce,
                          nie musi tam pracować...Skoro czuje taki dobry i ważny czemu nie zmieni miejsca
                          pracy? łatwo jest się ukryć za ekranem monitora i kozaczyć, a na żywo? Nie chce
                          tu nikogo oskarżać, rzadko zaglądam na to forum (przede wszystkim przez zaniżony
                          poziom, no offense). Jeden z drugim uważasz, ze jesteś dobry? Pokaz to, zasłuż
                          choćby na szacunek...Odfajkować cały miesiąc prawie każdy może...I nie rozumiem
                          tej nagonki na handlowca(bo taki pewnie jego zawód), facet pracuje na wyniki
                          firmy (gdyby choćby nie znajdował klientów na tekturę, nie byłoby z czego
                          dzielić premii...tak mi się wydaje przynajmniej) i swoje...Albo cale to
                          narzekanie na przetwórstwo...ludzie, nie ma wyniku, nie ma premii..niestety.
                          Moze i niewielki w tym udzial ludzi pracujących przy maszynach (bo zawsze my,
                          Polacy, znajdziemy kogoś innego winnego, a ze to biurowi, etc.), ale tak już
                          jest - w każdym zakładzie produkcyjnym. Macie pretensje do swoich kierowników?
                          Nazywanie ich "Ty tu, Ty tam" śmieszy mnie...bo gdyby (przynajmniej tak jest w
                          moim miejscu pracy) brygadziści działali sprawniej, kierownik nie musiałby stać
                          i "rozkazywać". Nie ma współpracy, to potrzebna jest taka kontrola. A pretensje
                          o pensje? Czemu nie powiecie im tego wprost? Znam doskonale role kierownicza, i
                          nie myślcie, ze się pieniądze za darmo dostaje. Ciągły stres, robota po
                          kilkanaście godzin dziennie (bez płatnych nadgodzin) a nawet w domu życie pod
                          telefonem...Doceniam prace moich ludzi, ale i oni doceniają mnie (mam nadzieje).
                          Przykro jest czytać takie wyzywanie się...Trochę obustronnego szacunku.
                          Pozdrawiam, xxxStiGxxx
                          • Gość: Pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 12.12.07, 11:58
                            Na wstępie pozdrawiam czytelników. Ja sam pracuje w Barcie
                            (fizycznie bo zaraz ktoś skomentuje że jestem biurokratą) i wy..
                            bym polowe tych pijaków na zbity ryj. Przyjdzie taki jeden z drugim
                            i ma w dupie byle odpękać 8 godzin, skasować najlepiej 3 klocki na
                            łapę i narzekać ze kadra kierownicza to i tamto. Poszedł by baran
                            jeden z drugim do Polpaku czy Mondi robić po 12h za 1000 pln bez
                            umowy, poza tym w mojej wieloletniej karierze pracowałem w zakładach
                            które płacą jeszcze gorzej. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z
                            pracy
                            • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.07, 23:27
                              No widzisz Bart i cały złodziejski kapitalizm potrzebuje takich frajerów jak ty
                              !!! Człowieku ty sie chyba sam nie słyszysz !!! Pracować i dużo pracować OK ale
                              to musi mieć ręce i nogi a nie pracować za pięciu a płacone mieć za jednego.Bart
                              jest chorym zakładem i tu sie nic nie sprawdza i można dużo przykładów podać.
                              1.Wyniki w przetwórstwie już były i co ? NIC wielkie G
                              2.Szefunio produkcji już dawno o pieniądzach miał mówione i co? NIC
                              3.WYPŁATY to wogóle cała historia "TU DODAŁAM TAM ODJĘŁAM I TAK WYSZŁO" i tak
                              wychodzi że biedne robole weekendy za darmo robią albo prawie za darmo (ciekawi
                              mnie tylko jedno czy w barcie jest inna matematyka ?)
                              4.itd itd
                              Tak więc już wszystko było przerabiane i spełzło na niczym. ZA TO LUDZIE PRACUJĄ
                              JAK IM PŁACĄ
                              • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 13.12.07, 20:37
                                Moze i masz racje ale praca mozna i sporo kasy wyciagnac. Jaka praca
                                taka placa. Jestem robolem i wiem ze gosciu u nas mial prawie 4 000
                                na reke.
                          • Gość: Gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 12.12.07, 22:57
                            Witam wszystkich....Jakby nie było, jest to forum i każdy może tu napisać to co myśli i czym chciałby podzielić się z innymi. Apeluję do wypowiedzi pana "STiG'a". Otóż ma pan absolutną rację pod względem pojęcia terminu jakim jest "PRODUKCJA" ale co do znaczenia słów "SZACUNEK" i "WSPÓŁPRACA" to delikatnie pana poniosło. Podejrzewam ,że jest pan jednym z tych wielkich szefów którzy zawdzięczają swój dobrobyt wyłącznie dzięki swojej okropnej charowce po godzinach bez płatnych nadgodzin i z telefonem w dłoni. Dodam ,iż mogę się oczywiście mylić ale takie jest moje pierwsze odczucie po tym jak się pan wypowiada. Radzę też zająć się panu swoimi ludźmi i relacjami z nimi, a pracowników Bartu pozostawić w spokoju i nie uczyć ich swoich mądrości....dlaczego ???.....ponieważ oni doskonale wiedzą co robią i jak robią, widzą też co miesiąc swoje kwitki za wynagrodzenie i nie są ślepi. To tyle......na koniec jeszcze jedno... NO OFFENSE :-) na prawdę dobre hasło ;-)
                            Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do dalszych konwersacji.
                            • Gość: swieciak Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.pete.cable.ntl.com 13.12.07, 01:37
                              niepracowalem w barcie nigdy i wiem ze napewno nie bede.wspolczuje wam chlopaki naprawde.wiecie ja jestem obecnie w piep...ej angli.wiecie co ?pare dni temu 50 chlopa wyszlo z pracy oczywiscie podczas pracy taki strajk maly oczywiscie to polacy byli.przez pare minut podobno firma stracila 13 tys funtow.podobno blagali ich zeby wrocili.mam nadzieje ze sytuacja polakow sie poprawila po tym.moze i u was by cos to dalo w grupie sila jestem z wami .niedajcie sie
                              • Gość: babka Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 13.12.07, 18:58
                                Mam kilku znajomych w Anglii i dopiero teraz, kiedy chca stamtad jak
                                najszybciej uciekac to prawde mowia. Tam wcale nie jest tak rozowo,
                                ale nie przyznaja sie bo wstyd przeciez, z taka duma opuszczali
                                kraj, ze kurde kokosy beda zarabiac.Pewnie wynajmujac pokoj samemu i
                                jedzac byle co to wszedzie mozna by odlozyc kase.Prawda jest taka ze
                                tam jezdza ludzie ktorzy w Polsce nie potrafia sobie poradzic. Bo
                                jedzac smalec i kaszanke to i w Polsce mozna odlozyc kase, nawet w
                                Barcie. Ale jak tam chlopacy kupuja dzien w dzien kielbache,
                                buleczki, piwko nie jedno, fajki, paczuszki to wybaczcie. Ja wiem ze
                                chcemy zyc godnie ale czasami trzeba sobie czegos odmowic. Nawet
                                wielcy ludzie dorabiali sie sila wyrzeczen. Ja rozumiem chlopakow z
                                Bartu, ze im zle, ale jakie wy szkoly pokonczyliscie co niektorzy,
                                co?? Wy az tak sie cenicie ze chcecie zarabiac miliony?? A szacunek
                                do pracy, do wszystkich ludzi, do przelozonych. Macie wszystko w
                                dupie i tak dalej, a gdziekolwiek byscie nie poszli to bedzie Wam
                                zle. Bo taka mentalnosc Polaka!!!!!!
                                • Gość: ronnie23 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 00:05
                                  Do babka:

Jeżeli lubisz smalec i kaszankę to smacznego... w niedzielę kup sobie w markecie
                                  "zupkę chińską", a herbatę pij co dwa dni i wsypuj 23 ziarenka na szklankę...
                                  podcieraj się palcem, bo papier też drogi... jednak jeżeli masz mózg to pomyśl
                                  (i żeby było jasne - nie piszę o Barcie, lecz ogólnie o wynagrodzeniach w
                                  Polsce): jeżeli ktoś ma średnio miesięcznie 1000 złotych, co może z tym zrobić?
                                  Czy jest w stanie sam siebie utrzymać, nie mówiąc o zakładaniu rodziny?
                                  Niech średnio 500 złotych przypadnie na koszt np. wynajmu mieszkania, prądu i
                                  innych comiesięcznych opłat (kwota średnia, bo w większości przypadków więcej
                                  wychodzi). Zostaje całe 500 złotych... i co dalej? Dojechać do pracy trzeba... i
                                  już następne 100 zł odchodzi... 400 na życie do końca miesiąca zostaje - można
                                  poszaleć... niestety ubrania też się zużywają, obuwie niszczeje... więc kolejny
                                  wydatek... tragedia gdy jakaś grypka się przypałęta, wtedy aż strach iść do
                                  apteki... więc zastanów się z czego ty chciałbyś odłożyć i czym dla ciebie są te
                                  wielkie "miliony"? A poza tym kto dał Ci prawo do oceniania ludzi po ilości
                                  skończonych szkół? Obrażasz ludzi, a sam masz problem ze sklejeniem kilku
                                  poprawnych zdań...może ta kaszanka ma na ciebie zły wpływ... A tym, którzy
                                  wyjechali powinieneś dziękować, bo powoli pracodawcy zaczynają doceniać pracę
                                  ludzką! Nie pamiętasz jak było kilka lat wstecz...na jakim poziomie kształtowało
                                  się bezrobocie; jeżeli masz tak krótką pamięć, to spróbuj ją odświeżyć i wczuj
                                  się w sytuację i realia dzisiejszych cen, może przestaniesz wtedy pisać takie
                                  banały...
                                  • Gość: als Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 09:08
                                    ronnnie:

popieram w 100%...cóż, niektórym wygodnie jest siedzieć i bezpodstawnie
                                    krytykować :|
                                    • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 13:27
                                      ronnie masz racje chyba dos dobitnie babce napisales niech sie zywi
                                      ubiera za te reszte kasy po oplatach a moze tak dziecko a nawet dwa
                                      ktos ma to musi zrezygnowac nawet z kaszanki i na smalec nie
                                      starczy. a jeszcze odlozyc ????? aaaa kaszanka tez nie jest tania
                                  • Gość: babka Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 14.12.07, 13:29
                                    Do ronnie23

Pierwsza sprawa- mnie oceniasz a mi zarzucasz ocenianie, to chyba
                                    troche dziwne. Jesli uwazasz ze mam problem ze sklejeniem kilku
                                    poprawnych zdan to poprosze o konkretne uwagi.
                                    Po drugie ja nikomu nie kaze jesc kaszanki, tylko uwazam, ze jesli
                                    tak by bylo to kazdy moglby odlozyc pieniadze. W Anglii tak robia
                                    nasi rodacy, po kilku latach wracaja niektorzy do kraju i kupuja
                                    auta, i co? Kilka zmarnowanych lat, dziura w zyciorysie i zaczynaja
                                    zycie od nowa. Chyba powinienes popracowac nad czytaniem ze
                                    zrozumienien, o ile sie nie myle to w szkole podstawowej program to
                                    przewiduje.
                                    Zaś jeśli chodzi o spadające bezrobocie to jest paranoja w naszym
                                    kraju, spadlo owszem, ale tylko dlatego ze Polacy uciekaja stad.
                                    Pracy godnej czlowieka nadal nie ma. Statystyki mowia co innego, ale
                                    prawda jest taka ze grosze sie zarabia i zdarza sie ze na umowach na
                                    beznadziejnych warunkach.
                                    Poza tym jest to forum o Barcie i do niego sie odnosze, doskonale
                                    wiem ze chlopacy moga tam niezle zarobic, trzeba tylko chciec.
                                    Oczywiscie uwazam ze normalnie czlowiek powinien pracowac 40 h
                                    tygodniowo i zarabiac minimum 3000 netto, ale niestety tak nie jest
                                    i zapewne nasze pokolenie sie tego nie doczeka. Trzeba zatem
                                    zacisnac pasa a nie miec pretensji do calego swiata i niszczyc sobie
                                    nerwy i zdrowie a tym samym cale zycie. Tak juz jest niestety.Polska
                                    nasza ukochana, 100 lat za murzynami.
                                    • Gość: babka Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 14.12.07, 13:45
                                      Ja mam dwojke dzieci i mieszkanie na utrzymaniu. Dochody miesieczne
                                      wynosza 3000 netto. Wyglada na to ze to jakis cud ze zyjemy, co????
                                      A smalcu nikt u mnie w domu by nie ruszyl.
                                      Ale co Wy sie tak do tego smalcu i kaszanki doczepiliscie, tacy
                                      przyziemni jestescie, nie potraficie zrozumiec metafory???
                                      Ja powtarzam ze nie proponuje nikomu tak zyc, ale dopoki w naszym
                                      kraju nic sie nie zmieni to trzeba sobie jakos radzic, prawda?
                                      Osobiscie uwazam ze caly narod powinien wyjsc na ulice i
                                      demonstrowac kryzys, ale nikt nie wie od czego zaczac.
                                      Wyszly pielegniarki, wyszli i lekarze ktorzy dobrze zarabiaja,
                                      zobaczyc sie dalo gornikow i kolejarzy, a gdzie byliscie Wy?
                                      Ja bym wyszla chcetnie, bo mi tez jest tu zle, ale sama nic nie
                                      zdzialam. I kazdy tak zapewne mysli, jak zaczac manifestacje skoro
                                      nie wiadomo od czego by tu zaczac.
                                      • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 14.12.07, 14:30
                                        Tez tak mysle
                                        Powinnismy wyjsc na ulice a nie siedziec przed szklanym ekranikiem
                                        i uzalac sie nad soba.
                                        Popieram babke w 100%
                                        • Gość: babka Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 14.12.07, 23:48
                                          PS. Chce dodac ze ciesze sie ze na tym forum nareszcie doszlo do
                                          jakiejs dyskusji, po to ono jest.
                                          Poza tym wyluzujcie sie chlopaki, jeszcze tydzien i macie co
                                          niektorzy troche wolnego.
                                          • Gość: Gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.stk-net.pl 15.12.07, 10:50
                                            Widzę ,że zachęcenie Was do dalszych konwersacji opłaciło się i wyszło na dobre bo w końcu to forum odżyło i zaczęła toczyć się jakaś konkretna rozmowa. Każdy kto potrafi się wypowiedzieć to znak że myśli i wiem też ,że nasi wielcy szefowie z Bartu też zaczęli od niedawna czytać nasze posty. A to że nasi władcy Bartu jeżdżą wypasionymi furami nie zmieni faktu że i tak nie mają za grosz kultury. Dlaczego...?...ponieważ nawet nie potrafią odpowiedzieć na głupie dzień dobry skierowane z ust pracownika. Mowa tu tylko o jednym z władców...którym, tu już wszyscy dobrze wiedzą. Mógłbym podać Wam wiele innych przykładów ale po co, skoro to i tak nic nie zmieni. Dopóki w Barcie będzie tak jak do tej pory to nie oczekujmy cudów. Co prawda znajdzie się teraz też i grono bardzo zadowolonych ze swojej pracy i chwalących ponad miarę swoich zwierzchników. Ale to są tzw. pupile szefa przetwórstwa. Tylko oni od niedawna zarabiają więcej niż pozostali pracownicy ponieważ szefunio ich bardzo ukochał w zamian za to ,że mają baaardzooo długie jęzory i potrafią sukcesywnie kablować na swoich kolegów. A szefunio słucha ich jak swojego własnego radia i wieży im w każde słowo...dlaczego...??...ponieważ sam nie wie co się dzieje dookoła niego i potrzebuje dodatkowych informatorów. Na koniec dodam ,że jak zawsze nie mam zamiaru nikomu ubliżać ale uświadamiam tylko małe fakty.
                                            Pozdrawiam i czekam na kolejny wasze posty.
                                      • Gość: zrobiały Polak Do Babki IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 23:20
                                        Po pierwsze to ja bym chciał mieć 3000 netto co miesiąc a mam niecałe 2000 i
                                        dwójkę dzieci(zdziwko co ?).Po drogie odnosząc sie do wcześniejszej wypowiedzi
                                        to jesteś w błędzie,bo jak ktoś jest nieudacznikiem to sobie nawet w Anglii nie
                                        poradzi(znam kilka przypadków)Teraz sie zastanów jak ja mam przeżyć za te
                                        pieniądze no i jeszcze zacisnąć pasa i coś odłożyć.To nie moja wina że Bart
                                        sypie taką kasą za pełen wymiar czasu pracy (NAD WYMIAR) na konto wpływa od 900
                                        do 1100 zł.Oczywiście są ludzie którzy mają więcej ale to są goście na
                                        stanowisku i oczywiście LIZI D..PY PANA TY TU TY TAM.Wracając do tej Anglii to
                                        nie jesteś chyba w temacie bo 1000/1200 funtów można spoko żyć i naprawdę nie
                                        zabraknie a znam ceny na bieżąco.Jak jesteś z cała rodzina gdzie żona pracuje i
                                        dostajesz kase na dzieci to wogule jest OK.Co do tych wyjść na ulice to mija sie
                                        z celem bo Polska podobnie jak Bart jest chora i nic sie nie da zrobić .
                                        • Gość: robol Re: Do Babki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:29
                                          popieram po co wychodzic na ulice co to moze dac brak dobrej wladzy
                                          i to jest problem a co do firmy bart to wladza tez kuleje
                                          • Gość: babka Re: IP: *.centertel.pl 14.12.07, 23:44
                                            To trza siedziec dalej w kraju i charowac za te psie grosze, ale
                                            nie myslicie ze skoro pielegniarkom i innym sie udalo to Wy tez
                                            mozecie cos zdzialac?
                                            Nie moge uwierzyc ze pogodziliscie sie z ta chora sytuacja jaka jest
                                            w naszym kraju.
                                            Ja wiem jakimi autami rozbijaja sie Wasi szefowie, boli, oj boli na
                                            jakim poziomie zyja. Mozemy pomarzyc.
                                            Ja naprawde doskonale znam sytuacje ludzi z Bartu, wiem ze sa lesery
                                            ale sa tez pracownicy, tego nikt nie podwazy. Wiem ile zarabiacie.
                                            Zal mi Was, ale tak jest w wielu zakladach pracy. U mojego wujka w
                                            pracy chlopacy zarabiaja 1600 netto i ciagle burza, co dopiero Wy.
                                          • Gość: robol1 Re: Do Babki IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 23:53
                                            Zgadzam się z ronnie23 robolem i zrobiałym polakiem. Macie racje. Jak coś psuje
                                            się od głowy to naprawdę nic się nie uda. Kiedyś też wychodzili na ulice i co ?
                                            A no mamy !: upragniony Kapitalizm, BEZROBOCIE, GŁÓD,DUŻĄ PRZESTĘPCZOŚĆ i inne
                                            PATOLOGIE. Hmmmm a Bart to kolejny przykład patologi w Polsce.
                                            • Gość: babka Re: robol1 IP: *.centertel.pl 14.12.07, 23:58
                                              chyba nie zauwazyles ze ronnie23 uwaza ze bezrobocie spadlo
                                              • Gość: robol1 Re: robol1 IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 21:49
                                                Tak ale nie oto mi chodziło
                                            • Gość: Lala Re: Do robol1 IP: *.centertel.pl 15.12.07, 00:03
                                              Pewnie ze mamy patologie, wszedzie.
                                              Ale chyba nie zauwazyles ze ronnie23 uwaza ze bezrobocie spadlo.
                                              • Gość: boss Re: Do robol1 IP: *.eranet.pl 15.12.07, 17:01
                                                wescie sie za prace , a nie za dyskusje w koncu
                                                • Gość: robol1 Re:boss IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 21:54
                                                  UUUUUUUUUUUUUUUU zabrzmiało to jak stalowa ręka szefa hehe. A no pewnie, wszyscy
                                                  chcemy pracować ale jak ludzie a nie jak niewolnicy za kromkę chleba!
                                                  • Gość: babka Re:Święta idą IP: *.centertel.pl 15.12.07, 22:02
                                                    Pochwalcie się jaka premie dostaliscie w zwiaku ze Świętami Bozego
                                                    Narodzenia!
                                                    Milego wydawania kasy. Wasz szef tyle wyda na lasosia!!!
                                                  • Gość: Gość Re:Święta idą IP: *.stk-net.pl 16.12.07, 14:57
                                                    A więc premia była wręcz gigantyczna i porażająca :-)
                                                    Wszyscy ją doskonale odczuli bo od razu się rozchorowali ;-)
                                                    A nasi szefowie pomimo tego ,że mają pieniążki i to nie byle jakie, to i tak stołują się w sklepach dla biednych tj. Tesco i Biedronka :-P
                                                    Ważne że na parkingu przed firmą jest zaparkowana konkretna fura.
                                                    Swoich klientów goszczą na skórzanych czerwonych kanapach, a nam żałują parę złotych więcej.
                                                  • Gość: zibi Re:Święta idą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 20:39
                                                    oh jacy biedni z Was ludzie, nie macie sie gdzie wyplakac, to w internecie
                                                    kozaczycie. heh :|
                                                  • Gość: gość Re:Zibi IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.07, 14:09
                                                    Cóż za dobitna wypowiedź! A mnie sie wydawało że forum właśnie do tego służy.
                                                    Tak na marginesie wiesz co znaczy ZIBI ? Ja wiem i na pewno nie chciałbyś
                                                    wiedzieć. :)
                                                  • Gość: boss Re:Zibi IP: *.stk-net.pl 17.12.07, 16:56
                                                    a może mi ktoś powiedzieć kto to jest ten opalony chłopczyk z żelem
                                                    na włosach który uważa się za kierownika a pewnie to co najlepiej
                                                    potrafi to lizać .... pozdro dla chlopakow z przetworstwa.
                                                  • Gość: Babka Re:boss IP: *.centertel.pl 18.12.07, 01:22
                                                    No zapedziles sie troche chlopaczku
                                                    Dowiedz sie lepiej kim On jest nim Go obsmarujesz,
                                                    a co zazdroscisz mu ze stac go na solarium ?
                                                    Wg mnie jest swietnym kierownikiem.

jesli chodzi o lizanie ... to co Ci do tego,
                                                    jak tak lubi i ma z tego korzysci.
                                                    Jego sprawa, jego zycie.
                                                  • Gość: xls Re:Zibi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 08:36
                                                    Zdaje się, że forum służy KONSTRUKTYWNEJ dyskusji, a tego ewidentnie tego tutaj
                                                    brakuje. Kolejne posty są tylko wynikiem frustracji co niektórych pracowników,
                                                    rzadko zdarza się sensowna wymiana zdań. No ale cóż, co kto lubi.
                      • Gość: Beduin z BARTu Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 188.33.252.* 16.12.09, 16:42
                        BART ch#ja wart!
                        Polityka typu: "Ja tu biorę kasę, łykajcie resztę - to jest wasze!"
                        Nie masz znajomości to z wykształceniem, z doświadczeniem, czy z umiejętnościami w najlepszym wypadku zostaniesz pracownikiem produkcji z premią za "uciążliwe" lub brygadzistą, który dzień i noc wkręca sobie,że ładując dyktę ratuje świat i społeczeństwo kupujące w Biedronce będzie dzięki niemu bardziej szczęśliwe ;)
                        Dzięki "Ty tu, Ty tam" za premię - do prawdy jesteś naszym ZoRRo, chociaż bez pelerynki i czarnego wierzchowca, ale za to z kozackim wąsem.
                        • Gość: bruce lee Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 19:14
                          o ja jebie co za tekst beduinie masz mistrza miesiaca forum bartu
                          normalnie i bez szabelki tez bo krzywde mozna sobie zrobic czasem
                          hehehe faktycznie premia była zabujcza az w banku nie chcieli na
                          konta przelewac bo za duza tranzakcja buhahhahah i teczniczek super
                          do furki sie przyda .U nas na dykcie tez premi nie było ,wiec ken
                          to mały don kiochot
    • Gość: lolo Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 25.12.07, 15:45
      Zdrowych Wesołych Świąt pracownikom i pracodawcom życzy LOLO.
      • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.08, 00:16
        Ale tu ucichło !!! Czyżby było już wszystko w porządku, bo ja jakoś nie zauważyłem.
        • Gość: xls Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 21:16
          no tak, rozdmuchaj kolejną "aferę", co tym razem? :]
          • Gość: basia Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 22:08
            Dajcie już spokój .Na pewno szefostwo dało by lepsze pensje gdyby
            tak jak mondi otrzymało specjalną strefę ekonomiczną ale burmistrz
            jest nie dla nas bo co tam polscy przedsiębiorcy. Przecież nie
            uciekną do Austri. Pozdrowienia dla tych którzy nie pojechali do
            Angli
          • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.146.* 06.01.08, 22:16
            No tak, Bart to jedna wielka afera :)
            • Gość: xxxxl Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 20:10
              Ludzie!! Nikt nie jeździ za Wasze premie, prawda jest taka że po części auto
              jest własnością handlowca bo 20% w auto wyłożył ze swojej kasy.
              A poza tym jak Wam sie coś nie podoba to sie zwolnijcie i nie szargajcie imienia
              firmy. Kasa jest taka sama jak w Polpaku, który zresztą tak chwalicie, a jeżeli
              chodzi o traktowanie ludzi to uwieżcie mi ze w barcie człowieka bardziej szanują
              niż w Polednie.
              I jeszcze jedno każdy zarabia tyle na ile zasłużył.
              Jezeli ktoś przychodzi do pracy tylko po to aby sie zachlać w "4 dupy" (bo w
              domu żona mu nie każe albo mama) i nic poza tym to niech póżniej nie pisze na
              forum że tak mało zarabia bo niby za co? są kamery i to wszystko widać a jeżeli
              ktoś sie chowa tam gdzie kamer nie ma to niech pamięta że zawsze są ludzie
              którzy widzą i wcale nie trzymają 'buzi na kłódke" jak co nie którym sie wydaje.
              pozdrawiam
              • Gość: babka Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 09.01.08, 11:40
                No ciekawa jestem jakie będą wypłaty za grudzień.
                Poza tym słyszałam że podwyżki u Was mają być???
                Oczywiście w zamian zwiększyli normy, paranoja jakaś.
                Ale w sumie to ile tych premii za 7 mln bylo w zeszłym roku, bo mi
                się zdaje że niewiele. Skoro ledwo wyciągaliście 7 mln to jak tu
                można normy zwiększać. Szkoda gadać, chyba chcą Was zniszczyć,
                słyszałam że już zaczynają się chłopacy zastanawiać nad emigracją
                itp. Nie dziwię się, choć w sumie, kto im tam zapłaci za nieróbstwo
                i chodzenie na nockach w szczególności w stanie nietrzeżwym.
              • Gość: DOOMX2007 do xxxxl(ty tu ty tam) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 15:15
                ty tu ty tam przestań gadać bo to jest żałosne albo weź ludzi i powiedz za to
                tyle i tyle albo .....coś tam wymyśl i uspokój ludzi bo za jałmużnę nikt a to
                dosłownie nikt nie będzie się starał bo po co. I jeszcze jedno na produkcji
                jest może parę ale to dosłownie parę tylko ludzi co nie dorabia po godzinach
                gdzieś tam to na firmę jak to mówicie prężną ;-) jest porąbane. ale każdy
                kierownik ma to co na co zasłużył Ken ma wiernych ludzi mechanicy tez złego
                słowa nie powiedzą o kierowniku a produkcja to by biblie napisała i kto wie czy
                by stykało. A co do ludzi "co mają języki" to ich problem teraz z nimi nikt nie
                chce robić a nowi jeszcze nie wiedzą co to za dziad. A szarganie firmy to tylko
                i wyłącznie sprawka "szefostwa" nikogo więcej. Są na produkcji PRAWDZIWI
                KIEROWNICY TYLKO MAJA TYTUŁ ZASTĘPCY/POMOCNIKA
                • Gość: xls re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:24
                  litości Panie, bo spadnę ze stołka. Internetowy napinacz, taki zawód sobie
                  możesz wpisać w rubryczkę :] Jakiż Ty wielki, wykształcony i jakże iście
                  rewolucyjny głos podnosisz! Stanże na barykady, albo chociaż ujawnij się...bo w
                  internecie każdy może być supermanem. W sumie to łatwo Cie namierzyć, łatwo się
                  przyjrzeć ludziom z 1 zmiany (bo piszesz posta w godzinach, które do tego
                  pasują), na przetwórstwie na te 9-13 osób niewiele może korzystać z neta...To
                  taka moja mała rada dla kierownica, chwasty się plewi. A i jeszcze jedno, to nie
                  kierownik przetw. pisał tamtego posta, o Ty wszechwiedzący.
                  • Gość: DOOMX2007 Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 01:45
                    ujawnij się powiedział xls ;-)
                • Gość: chłop Re: do xxxxl(ty tu ty tam) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 20:04
                  żarty doprawdy, wskaż w takim razie zastępcę kierownika który oprócz pie..nia
                  jaki jest wspaniały, może poszczycić się tym że nigdy nie nachlał się na
                  zmianie, bo jak widać u was na przetwórstwie jest to bardzo popularne...
                  • Gość: miły sytuacja w firmie IP: *.centertel.pl 11.01.08, 19:30
                    za pod...nie to niektórzy mają profity.Nie mogą narzekać na ostatnią
                    wypłatę...
                    • Gość: xls Re: sytuacja w firmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:43
                      chyba nie myslisz, ze wyplaty bylyby za opierd...nie sie? :P
              • Gość: robol1 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.08, 21:47
                Na temat tego pożal sie boże zakładu to naprawdę już sie rzygać chce! Piszą
                jedni piszą drudzy, a prawda leży po środku. No właśnie jeżeli wszystko widać w
                kamerach (pijaństwo też) to dlaczego bodzio ich nie zwolni a przynajmniej nie
                zaprowadzi porządku ?! Albo dlaczego Wojciecha nie wywali na zbity pysk za jego
                nieudaczność i brak wogóle jakiś umiejętności kierowniczych ?! Przecież to też
                widać w kamerach. No chyba że ktoś nie potrafi patrzeć albo widzi to co chce.
                Konfidenci są w każdym zakładzie, tylko trzeba mięć jaja i skutecznie tępić. Na
                koniec stara prawda do właścicieli "jeżeli pracownicy będą zadowoleni i zarobią
                to wy będziecie bardziej zadowoleni i jeszcze więcej zarobicie"
                • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 16:31
                  Kurde. Wojta nie ma i jest wypłata a jak jest to jest jałomużna i gdzie tu
                  reguła ale i tak nie wierzę że ktoś tu coś zrozumiał i tak uciekam z tego bagna.
                  Narqua
                  • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.08, 22:07
                    Ja już uciekłem z tego cyrku hehe
                    • Gość: byli pracownicy Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.146.* 03.03.08, 22:21
                      My byli pracownicy po jednym - dziękujemy wam za złodziejską współpracę !!!
                      • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 83.238.144.* 10.03.08, 23:18
                        UUUUU ale mocne słowa ! Tylko najgorsze jest, to że jest w tym ziarno prawdy
                        niestety
                        • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 16.03.08, 13:49
                          no i kolejny rzucił wypowiedzenie,widać podwyżka nie zrobiła na nim
                          wiekszego wrażenia.Teraz jak w mondi potrzeba tyle ludzi to napewno
                          sie jeszcze w wojtkowej części troszke zrobi lużniej.
    • Gość: on.,...,. Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.limes.com.pl 16.03.08, 16:21
      Kolejny osesek ucieka z firmy,czyżby niezadowolony z podwyżki?Jestem
      ciekawy ilu jeszcze się zwolni żeby były normalne wyplaty?Czy to
      jest przypadek,ze w ostatanim czasie zwalnia sie
      kilku "starych"pracowników,chyba coś tu szwankuje?Mam nadzije,ze coś
      sie zmieni bo za chwile nie bedzie komu uruchomić tych zabytków.
      • Gość: Były Pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.08, 22:15
        Do póki "GÓRA" będzie garnąć tylko do siebie to nic sie nie zmieni, a i
        inwestycje też niczego dobrego nie wróżą. I tak aż "któregoś ranka znów nie
        będzie teleranka" :) tylko wtedy może być troszeczkę za późno hehe
        • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 17.03.08, 17:57
          Cieszy mnie że się zwalniają ludzie bo więcej można zarobić, premia
          na mniej osób dzielona :) Jeśli ktoś za chwilę napisze "jaka
          premia ? " to jakiś półgłówek musi być bo ja wyciągnąłem ponad 700:)
          A co do niektórych to i tak oprócz zajmowania etatu to nic tam nie
          robili także większych zmian nie ma :)))))
          Pozdrawiam tych, którzy za chwilę sie wkur..ą na moją wypowiedź i
          będą wypisywali brednie.
          • Gość: on...... Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.limes.com.pl 18.03.08, 00:05
            Jestem ciekawy za co dostaleś tę premię za wchodzenie w tyłek komuś
            z biura bo chyba nie za swoją pracę?To pochwal się jaka dostaleś
            wyplate odliczając premię,500zł?
            • Gość: mhh Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.swc.vectranet.pl 18.03.08, 18:23
              może ktoś napisać kto w ostatnim czasie się zwolnił z prod. (ksywki)
              Ja również tam pracowałem i mile tego czasu nie wspominam teraz mam
              o wiele lepszą pracę i zarobki jeszcze jeszcze raz takie co w
              PGR sulnowo
              • Gość: Czesiek Hydraulik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.cdif.cable.ntl.com 18.03.08, 20:09
                Wyjechałem do Anglii i robię to samo co robiłem w kraju. Obecnie
                zarabiam miesięcznie za swoją sowitą pracę 6 razy tyle co w waszej
                firmie, więc stać mnie nie tylko na smalec ;)
                Po miesiącu pracy bez nadgodzin stać mnie na godne życie....
                Może w tym roku za brak chorobowego będą 2 ZETY [Brutto]
                Pozdrowinia dla mojego przyjaciela KENA
          • Gość: xx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 18.03.08, 23:05
            do pracownika-sam wiem jak to jest może i dostajesz premie 700 zł
            ale za to masz długi język do... i do .... .
          • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.08, 23:21
            prrrrrrrrrrrrrr 700 zł premi !!! ty to dopiero brednie piszesz !
            weź chłopie sobie tylko kalkulator i policz dobrze ile wypłaty miałeś tylko
            uprzedzam żebyś nie był zdziwiony hehe. Swoją drogą jeśli to prawda to nieźle
            siorbiesz druta hehe tylko ciekawe komu i ile kumpli sprzedałeś
            • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.centertel.pl 21.03.08, 16:45
              Robię to co do mnie należy, nic poza tym, jeśli macie jakieś
              wątpliwości to kartę stanowiskową każdy pracownik otrzymał, jeśli
              nie potrafi się temu podporządkować to jego problem, nie mój.
              Doskonale wiem ile mam wypłaty oprócz premii. Jestem bardzo
              zadowolony z kasy, która wpływa na moje konto. Ale Was boli że ktoś
              nie jest za Wami i nie podtrzymuje tych bzdur, które
              wypisujecie.Swoją drogą niezłą polewkę można mieć słuchając bądź
              czytając Waszych jakże "konstruktywnych" wypowiedzi.
              • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: 83.238.145.* 21.03.08, 23:34
                No widzisz ty tempaku te twoje wypowiedzi właśnie cię zdradziły hehe
                • Gość: gość UWAGA UWAGA IP: 83.238.145.* 21.03.08, 23:37
                  Wojciech i ferajna zaczynają sr.. na forum !!!!!!!!!!
                • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.centertel.pl 01.04.08, 10:32
                  do gościa:
                  "tempaku" - tego można się spodziewać tylko od pracowników bartu
                  haha.
                  • Gość: myślak Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 18:35
                    Ci nieudolni po raz kolejny udowodnili, że nie ma tu z kim prowadzić
                    konstruktywnej dyskusji.
                    • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 21:40
                      No tak głodny sytego nie zrozumie !!!!
                      • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 22:37
                        tak glodny sytego nie zrozumie ale nie o to mi chodzilo
                        konstruktywne dyskusje powinny sie odbywac w zakladzie pracy
                        pomiedzy kadra kierownicza a pracownikami i tylko wspolnymi
                        wnioskami mozna do czegos dojsc a nie jednostronnej decyzji i nie
                        sluchaniu napewno b. cennych porad roboli ale tego nie da sie pewnie
                        przeskoczyc choc powinno zalezec na takich rozmowach wszystkim bo i
                        szef by sie cieszyl i pracownik wiadomo z czego(KASA)i dla jednych i
                        drugich jednym slowem brak komunikacji i ludzi z jajami.
                        • Gość: gość Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.08, 23:01
                          I tu masz kolego rację, tylko z kim tutaj rozmawiać ???? My robole z hali już od
                          dawna chcemy rozmawiać tylko niema z kim niestety. I tu trzeba dodać że jedynie
                          chłopaki z dykty są na dobrej pozycji bo jednak Ken coś w ich imieniu robi. Po
                          prostu ma jaja i potrafi pogadać zarówno z robolami jak i z szefostwem. Tego
                          wszystkiego brakuje Kaczorowi a o Wojciechu nie wspomnę.Jak już dochodzi do
                          konwersacji to albo nie mają czasu albo "kiedyś indziej pogadamy" ,a najgorsze
                          jest to że oni przeraźliwie boją się szefostwa gorzej jak mysz kota. Tak więc
                          jeszcze długo na produkcji nie będzie różowo.
                          • Gość: pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.centertel.pl 12.04.08, 16:02
                            Jeżeli kierownik boi się badź nie zależy mu na rozmowie w sprawie
                            pracowników to powinniście udać się tam osobiście. Sam się o tym
                            przekonałem. To jest tylko człowiek, nie gryzie!!! A kierownikowi na
                            pewno utarlibyście nosa pokazując że sami sobie możecie poradzić i
                            nie musicie liczyć na jego łaskę. Głowy do góry i walczcie o swoje.
                            • Gość: aga Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.swc.vectranet.pl 22.04.08, 06:00
                              I przestańcie sr.. we własne gniazdo! Fuj...........
                            • Gość: zarobki Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.swc.vectranet.pl 22.04.08, 18:36
                              jestem ciekawy dla czego w biurze od nowego roku co niektórzy
                              podostawali podwyżki (śr.po ok 1tyś. brutto)a na produkcji po 1zł
                              brutto na godzinę
                              • Gość: dr martens Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 09:45
                                buahaha, ciekawe skąd takie informacje <lol>
                                Oczywiście, wszystko, co złe, to biuro. Tylko że jak coś na
                                produkcji ktoś spieprzy, to po premii właśnie biuro dostaje. Tego
                                nie widzisz? ah uwielbiam tych anonimowych mędrców. Ludzie, jak Wy
                                nie potraficie się dogadać między sobą, wybrać odpowiednich
                                reprezentantów przed szefami, to tylko do siebie pretensje.
                                • Gość: Były Pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.08, 00:00
                                  Żal mi was chłopaki ! Zabierajcie się z tego CYRKU bo dostaniecie w głowę, a już
                                  na pewno nie zarobicie!
                                  • Gość: Po wypłacie Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.08, 16:54
                                    Śmiech na sali
                                    • Gość: Po wypłacie Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.08, 17:10
                                      Nie wiem może dla kogoś wydaje się to śmieszne ale napewno nie dla mnie.
                                      Myślę że ludzie długo tam nie posiedzą bo ja napewno nie ;)
                                      I takich jak ja jest dużo więcej nikt nie będzie pracował za takie grosze.
                                      I niech jeszcze ktoś mi powie że za mało robimy!!!
                                      • Gość: aa Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 20:20
                                        ale nas wyruchali w tym miesiącu [sur]
                                  • Gość: zgredzi Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.swc.vectranet.pl 13.06.08, 15:33
                                    ja już z tamtąd odszedłem bo nie mogłem patrzeć jak te barany z
                                    biura drwią i naśmiewają się z pracowników ( m.i.dyr Piątkowski-też
                                    mi dyrektor)
                                  • Gość: pracownik obecny Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:27
                                    a ja mam to gdzieś. jak mam zły humor to wiem ze na wojtka (dyrektora) mogę
                                    liczyć zawsze coś dobrego walnie albo się "odpowiednio ubierze 100% cyrku w
                                    mojej wypowiedzi nikogo nie obrażam stwierdzam fakty. 90% ludzi dorabi apo
                                    godzinach po z 1tyś trudno wyżyć ale co mi tam dla mnie git;D
                                    • Gość: robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 20:58
                                      nie wiem o co ci chodzi obecny pracowniku tak pokreciles ze mozna
                                      myslec zle i dobrze ja wiem jedno ze zaklad sie rozkreca powoli ale
                                      jednak wiec moze powoli ale i my bedziemy zadowleni w pelni choc to
                                      mazenie kazdego jest.duza konkurencja wiec pewnie dyrekcja tez mysli
                                      tylko niech szybko mysli bo coraz to mniej ludzi do pracy przychodzi
                                • Gość: juzef Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.abhsia.telus.net 13.06.08, 00:12
                                  Stjakem ich podejsc!!!!
                                  • Gość: były pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 22:33
                                    tak sobie czytam i widze ze nic sie nie zmienilo w tym burdelu.
                                    Chlopaki wescie w koncu sprawe w swoje rece i nie tak jak ja poszlem
                                    poprostu gdzies indziej bo tak bylo najlatwiej tylko moze wjedzcie
                                    im na psyche i niemam tu na mysli wojciecha czy kaczora bo to pionki
                                    sa w dodaku ......... no sami wiecie tylko wescie sie za szefostwo
                                    bo tak naprawde to zarowno oni jak i wy jestescie od siebie
                                    uzaleznieni tak ze mozeczie powalczyc o swoje
                                    • Gość: z innej branzy Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 16:23
                                      poszles ? a ja myslalem ze poszedles :)

p.s. nawolywanie do buntow i rewolucji jest karalne , a jak dobry prawnik to i z
                                      takiego postu moze wykazac ze nastapilo podzeganie ;)
                                      • Gość: Były Pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: 83.238.144.* 15.06.08, 20:05
                                        sory za "poszłeś" no cóż zdarza sie :)
                                        tak się zastanawiam czy w Polsce jest już tak źle że powiedzmy za nawoływanie
                                        czy też podżeganie (jak to określiłeś-łaś) do DIALOGU jest karalne?! JESTEM
                                        PEWNY NIE a tobie radzę zejść na ziemię.Pewnie jesteś jednym z pożal się boże
                                        przywódców tego obozu i po prostu masz kisiel w majtkach.No cóż czasy się
                                        zmieniają i trzeba czasami pomyśleć inaczej.
                                        • Gość: koniec tybetu Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.swc.vectranet.pl 16.06.08, 23:52
                                          śmiech na sali panowie weźmy się w garść i postawmy się temu
                                          reżimowi my też mamy rodziny i skąńczmy z tym wyzyskiem i przestańmy
                                          narzekać w szatni A WIĘC PIERWSZY BOJKOT ZRÓBMY W PIĄTEK O
                                          GODZ.13.30 jeśli ktoś ma swój honor i ambicję to niech sobie
                                          usiądzie tego dnia i nic nie robi może coś da górze do myślenia
                                          pomyślcie o tym i przekźcie to dalej JA MAM TEGO DOŚĆ (zaraz będą
                                          pytania ujawnij się-ok brygadzista z Bobsta
                                          • Gość: indi Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 23:07
                                            brawa. wreszcie ktos nieanonimowy
                                          • Gość: bbb Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 19:04
                                            no i co był strajk czy znowu lipa ????????
                                            • Gość: marian Re: Bart Sulnowo-kraina snów do pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 12:42
                                              w internecie każdy się potrafi napinać, a w rzeczywistości wiadomo jak jest :]
    • Gość: Juzef Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.abhsia.telus.net 17.06.08, 23:41
      Strajk jest karalny? to szefostwie wszystko wolno a wam nic?? podpisujac umowe o
      prace podpisaliscie wyrok smnierci na siebie??? wszysy powinni wymowic im umowe
      i byl by swiety spokoj inaczej nie wygracie musicie trzymac sie razem ale zawsze
      znajdze sie czarna owca co szefostwie lize dupe i takich trzeba tepic
      • Gość: ziomal Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.pete.cable.ntl.com 21.06.08, 13:07
        o Ku..a!!!...Chłopy spadajcie z tamtąd!!! Pracowalem tam z wami...Jestescie
        spoko!!! Juz prawie 3 lata tam nie pracuje, a kibel jest dalej...Jezeli ktoś
        chce dam kazdemu namiary na prace w Angli... Pozdro dla was. Był pracownik
        • Gość: Anonim Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 23.07.08, 00:11
          Nieważne kim jestem, i tak sobie swoje dopowiecie. W każdym razie
          tam pracuję i na pewno się nie zwolnię, bo wiem dobrze że można
          trafić gorzej. Nie powiem, chcialbym zarabiać więcej, ale mając
          rodzinę na utrzymaniu nie będę podskakiwać górze bo prawda jest taka
          że tutaj stroszycie się wielce, w szatni też, a do niczego nie
          dochodzi. Skladacie wypowiedzenia, ale nikt z Was nie ma odwagi się
          postawić. Ja tam się cieszę że mam dzieciom dać co jeść, a jak ktoś
          trochę pomyśli i sobie dorobi to finansowo jest calkiem nieżle. Co
          do propozycji pracy w Anglii to wlaśnie znajomi wracają z tamtych
          obozów bo psycha im już wysiadla. No i rozpętalem burzę! Ciekawe
          jakie teraz będą posty, tylko postarajcie się trochę analfabeci albo
          piszcie ze slownikami bo wstyd jak ktoś obcy na to forum wchodzi,
          naprawdę.
          • Gość: były pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 23:59
            pewnie masz raje kolego. Tylko czy nie powinno byc tak ze za 40 godzin
            tygodniowo bez zadnego dorabiania powinienes spac spokojnie i snic gdzie np
            wyjechac na wakacje? A nie harowac od rana do wieczora zeby na chleb i rachunki
            bylo. A co do tego slownika to sprawa dyskusyjna bowiem są jak by dwie szkoły
            pisania w necie ale mniejsza z tym.
            • Gość: wujek doba rada Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 22:46
              Umówmy się Koledzy z "hali" na wstępie, że piszę to aby Wam pomóc, a nie drwić z Was czy Was wkurzać. Zadajcie sobie pytanie dlaczego tekturnica dostawała takie wysokie premie... Dlatego, że uzyskiwali wyniki! Duża wydajność, niski klej, mało reklamacji, współpraca pomiędzy brygadzistami itd. Teraz pomyślcie dlaczego Wy nie otrzymujecie premii... Mała wydajność, dużo przestojów, reklamacje, podkładanie sobie "świń" itp.
              Wasz szef produkcji (już nie dyrektor - został zdegradowany) oraz jego pomocnik są na tyle nieudolni, że nie pomogą Wam w uzyskaniu premii za Waszą pracę. Może by w tej kwestii wziąć sprawę w swoje ręce i postarać się o lepsze wyniki, jakość, zdrową współpracę itp.
              Można by rozpoczynać pracę o 06:00 a nie o 06:30 i kończyć o 14:00 a nie o 13:15, przerwa śniadaniowa mogłaby trwać 15 a nie 45 minut, można by ustawić następnemu nową pozycję o 13:30 a nie zakończyć pracę i się kręcić (40 tygodniowo pracy a nie przebywania w zakładzie - kolego na pewno poprawi zarobki).
              Można by rzetelnie kontrolować kolory, wykroje itp podczas produkcji.
              Można by podkręcić prędkość maszyn a nie jechać bo jechać (z roku na rok spadają wydajności!).
              Długo by wymieniać to co jest w Waszych rękach.
              Pani i Panowie jak weźmiecie w tej kwestii sprawy w swoje ręce to gwarantuję Wam, nie będzie więcej postów o niesprawiedliwości!

Pozdrawiam i życzę sukcesów.
              • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.ip.netia.com.pl 31.07.08, 23:24
                no jakiś tam ułamek racji jest ale bardzo znikomy
                po 1. jaka płaca taka praca
                2. zrywy już były i co ???? !!!!! I NIC !!!!!
                3. dykta po prostu przestała mieć wyniki ba nie było już nawet komu robić i
                dlatego coś Bodzio musiał wydedukować albo zamknąć firmę
                4. te zabytki zwane maszynami !!! już nie wspomnę o przeglądach o które
                trzeba się prosić nawet 3 - 4 miesiące przykład bidula isowa 4 miesiące kiedyś
                czekała na wymianę noży i przeciw noży 2 miesiące trzeba było na rozwalonym
                podajniku pracować itd
                5. "(już nie dyrektor - został zdegradowany)" BŁĄD powinien być wymieniony
                6. jak tu rzetelnie kontrolować kolory jak w jednej partii nagminnie są 3
                czasem 4 inne pokrycia, albo jest taka krzywa płyta że z ledwością w ogóle można
                jechać
                7. a gdzie jest człowiek od przygotowania klisz,wykrojników,farb ? to tu
                między innymi szalenie dużo czasu się marnuje
                Można by tak długo długo wymieniać ale chyba nie oto chodzi. To szefostwo ma
                karty w ręku i jak je dobrze rozda to będzie ok
              • Gość: były pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.limes.com.pl 01.08.08, 22:06
                Witam wszystkich sledzących to forum!!!Pracowalem w tym zakladzie
                troche czasu i dobrze znam atmosfere w tej firmie,wiec podziele sie
                moimi odczuciami i tym co widzialem.Jezeli chodzi o produkcje na
                tekturnicy to musze przyznac ,ze bardzo sie tam poprawila
                organizacja pracy i napewno ma to zwiazek z osiaganymi wynikami
                przez chlopakow wiec nikt nie powinien zazdrosic im tego ze maja
                premie wieksze jak na przetworstwie(jestem ciekawy kto z
                przetworstwa by sie zamienil zeby przejsc na tekturnice-moim zdaniem
                znikoma ilosc).Jeżli chodzi o przetworstwo to jest tam zaj... burdel
                (klisze,wykrojniki,farby)organizacja pracy praktycznie zerowa nawet
                płakać sie nie chce tylko smiać z tego wszystkiego jak sie człowiek
                przyglądnie z boku.Faktycznie niektorzy sie tam rozleniwili i
                podchodzą do pracy olewająco a co niektorym palma odbija i poszczuci
                kilkoma złotymi tyrają innych.Myślę,ze szefostwo widzi odrobine tego
                co sie tam dzieje ale w duzym stopniu to od nich zależy kto bedzie
                dla nich pracował i kto bedzie cieszył sie 10ego jak podejdzie do
                sciany płaczu i sprawdzi stan konta.Jest tam kilku ktorzy znaja sie
                bardzo dobrze na swoim fachu i wiedza co robią i po co przychodzą
                do pracy i wlasnie o takich ludzi szefostwo powinno dbać i ich
                wynagradzać odpowiednio do umiejetnosci czy stażu pracy a nawet
                stanowiska pracy .CI którzy nie mieli nic wspólnego z tego typu
                pracą nawet nie zdają sobie sprawy jak jest cięzko na niektorych
                stanowiskach,naprawde można sie tam natyrać.Wszystkim pracownikom
                tej firmy życzę lepszej organizacji pracy,ktora wychodzi z biura bo
                to napewno ułatwi wam prace może wtedy bedzie mniej
                stresujaca.pozdrawiam wszystkich pracowników-powodzonka!
              • Gość: Wujek Sam. Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 21:49
                Ty wujek daj najpierw podwyzke i nie dokazuj.Mondi czeka...
                • Gość: po_wypłacie Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 14:35
                  ............................................................................................................
                  trzeba tak pisać bo cenzura by to wycięła. Przelew droższy niż kwota na koncie
                  śmiech na sali ale wypłata świadczy o firmie. Szykują się więc nowe zwolnienia
                  nikomu nie życzy się źle, ale firmie tej trzeba przykre a prawdziwe ze zarabiamy
                  mniej niż można sobie wyobrazić, i w ten sposób ludzie muszą cały czas dorabiać
                  śmiech na sali idę wydać wypłatę nawet się nie upiję dobrze
                • Gość: przelew 0zł Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 17:21
                  w czasie pracy firma przychylna człowiekowi wypłata minimum 2.5 tyś i kierownik
                  jaki trzeba :-) stawia się za ludźmi i walczy za ich wypłaty jak lew :D
                  ludzie go szanują i respektują jego słowo nie wiem gdzie to jest ale nie tu w
                  barcie. Tu to tylko można się cofnąć teraz przegięli
                  • Gość: mniej_niż_zero Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 23:18
                    firma się rozwija pensja w górę
                    i po wypłacie można wiedzieć jak to jest z naszym bartem ja jutro na chorobowe
                    idę przynajmniej zarobię
    • Gość: xxx Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 23:22
      ludzie trzeba l...ć wiecie co i komu to dostaniecie kasy a kasy kiełek to wie ;)
      ciekawe gdzie się tego nauczył i czy mu nie wstyd ;DDDDDDDDDD
      • Gość: pracownk zoo Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 16:49
        słyszałem ze jak bedzie nowa tekturnica to połowe zwolnią, a
        słyszałem to z ust nie byle kogo, ja szukam już pracy gdzie indziej
        • Gość: były pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 20:04
          hahahaha i szukaj szukaj i spadaj z tamtąd jak najszybciej i niczego nie żałuj
          hahahaha
          • Gość: RT Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: 62.61.42.* 17.10.08, 06:54
            Dosyć pisania tych banialuków
            • Gość: były robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:59
              To nie sa banały mój drogi to jest prawda.Bart to jest obóz cieżkiej
              pracy za psie grosze ,bo reszta idzie na nowe auta szefów ;-).Skąpia
              kasa dlatego tyle ludzi sie zwalnia niedługo sami będa pracowac jak
              tak dalej bedzie na przetwórstwie sam kieras już pracuje
              heheh.pozdro chłopaki
              • Gość: były pracownik Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.08, 23:55
                Co tak cicho na tym forum czyżby w Barcie stał się CUD ?!
    • Gość: Emba Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.08, 17:19
      A ile zarabiają u was Maszyniści przy 176h pracy?
      • Gość: ... Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 17:17
        Co tak cicho na tym forum czyżby w Barcie stał się CUD ?!

I wszyscy żyli długo i szczęśliwie...
    • Gość: ;-( Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 21:25
      tak tak jest zajebiście ze nawet na świeta nic te sknerusy nie dali
      bo trzeba było kupić dla szefa audi q7 bo ponoć biedni i inwestycje
      są hihihi smieszne.
      • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.08, 18:56
        No tak brak premii świątecznej równa się Q7 Szkoda tylko że aż w tak perfidny
        sposób. Mogli to chociaż zrobić grubo przed albo po świętach co by nas mniej
        bolało
        • Gość: ken Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 21:35
          niestety tak już jest i juz tak zostanie poprostu oni nie licza sie
          z pracownikami co na mich zapieprzaja tylko o swoje tyłki sier
          martwia i o tych co w biurze pracuja.By mogli chociaż dac toche
          wieksza wypłate a oni jeszcze obcieli je o 2 stówki kazdemu.
          • Gość: APEL Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.centertel.pl 28.12.08, 20:42
            Witam Panowie po świętach. Ja również tam pracuję. Nie można mieć
            żalu do handlowców czy jakichś tam kierowników bo i oni kokosów nie
            mają a są opieprzani za nasze wyskoki i to oni kombinują aby nasz
            towar wcisnąć do klienta (zaraz ktoś napisze że za takie pieniądze
            może dostawać op…rdol codziennie). Przy takich wypłatach nie ma się
            co dziwić, że odstawiamy popelinę- ten towar nie powinien opuścić
            nigdy zakładu.
            To jest apel do Szanownych Panów właścicieli- ja wiem że jak się
            komuś nie podoba to wynocha, ale myślę, że jak zadbacie o nas to
            bynajmniej część się przyłoży bo ta reszta pijaków co i tak ma
            wszystko w nosie i tylko narzekać potrafią to będą dalej biadolić i
            nic tego nie zmieni więc wyjazd za bramę. Ja wiem ze zakład
            inwestuje, ale żeby nie wyciułać ze 200 pln netto socjalnego na
            święta to skandal bo ja rodzinie pod choinkę windy czy przekrawacza
            z nowiutkiej hali niestety nie zmieszczę.
            Jak ktoś ma chęć tylko narzekać to niech zmieni prace bo na siłę was
            nikt tam nie trzyma. A może niech któryś zamieni się z takim
            kierownikiem czy handlowcem czy każdym innym pracownikiem o którym
            myślicie że ma tak zaje..ście tylko na 1 miesiąc i po miesiącu niech
            napisze na tym forum jak mu było pięknie. Ja mam rodzinę i niestety
            nie wystarcza mi od 10 do 10 każdego miesiąca. Ale zakładając ze
            masz wykształcenie zawodowe czy średnie to wcale dużo więcej nie
            wykulasz, a mity o MONDI zmuszają mnie do śmiechu, o POLPAKU mogę
            powiedzieć że skłaniają do łez. Fakt, że w BARCIE pracując od
            poniedziałku do piątku po 8 godzin netto zarabia się ok. 1200pln
            jest śmieszny. Ale za to 0 i jeszcze raz 0 odpowiedzialności i
            stresu oraz obowiązkowych nadgodzin za które nie płacą w wielu
            renomowanych zakładach (tutaj jednak płacą).
            Więc drodzy obywatele my weźmy się za robotę a nasz pracodawca za
            wypłaty to myślę że znajdziemy wspólny język bo morale upadają.
            Szefostwo powinno uzmysłowić sobie, że nie znajdzie do pracy ok.190
            ludzi w jeden dzień. Musimy wspólnymi siłami pokazać że jesteśmy
            jedną rodziną: przetwórstwo, tekturnica i inni niezadowoleni, bo
            zwolnić się to najprostsze wyjście z sytuacji. Z kolei zakład,
            jeżeli chce mieć renomę to musi również coś od siebie dać.
            Kończę bo się rozpisałem po Świątecznym pijaństwie. Życzę Wam
            szczęśliwego Nowego Roku oraz 20zł/h 
            • Gość: ktos tam sobie Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:25
              wiesz co nie bądz śmieszny dobra tu nigdy nie bedzie dobrze w tej
              firmie bo zawsze beda inwestycje ,skończa tekturnice to beda brali
              sie za te padliny z 60r przetwórstwa wieć my mamy to w d... .Sa
              rodziny do utrzymania napie...my na zmiany i oni tego jeszcze nie
              szanuja a na dodatek jak chca to przychodziny i weekendy a mało tego
              jeszcze jak przychodzi co do wypłaty to mieszkaniec z lipinek ma
              wiecej przy tej samej ilości godzin i to jest sprawiedliwe nie
              dopuki bedzie rzadził pan ti tu ti tam.Bo kenio to super koleś i
              potrafi wywalczyc na tekturnicy kase a ti tu ti tam sie boji odezwac
              i takie sa skutki.Tak to jest jak kierownikiem jest szwgier ,nigdy
              niue bedzie dobrze wiec czas zmienic kierownika produkcji bo szału
              nie ma z nim...pozdrawiam i do usłyszenia
              • Gość: ktoś tam sobie 2 Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:28
                aa i pozdrowienia dla tadzia zastepcy ti tu ti tam wporzo z niego
                facet i o wiele lepiej tam rzadzia i praca lepiej idze jak nie ma
                pana ti tu hehehhe przynajmiej nie lata co chwile jak ze sraczka
                hihi jak co nie którzy.
                • Gość: były robol Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 22:31
                  hehhe i te premie jego po 50-100 złotych brutto bardzo żałosne ale
                  cóż narazie nic nie da sie zrobić ale trafi kosa na kamień
                  zpewnością...
                  • Gość: gosc Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.ip.netia.com.pl 02.01.09, 17:14
                    Niestety apeli oraz ciężkich słów pod adresem właścicieli i powiedzmy kadry
                    zarządzającej już tyle było że naprawdę te nasze gadanie to już chyba nic nie
                    da. Bart niestety wygrał z nami. Przetrwał ciężki okres spowodowany dużą rotacją
                    na rynku pracy i teraz śmieją się w głos. Na święta nic nie dają i tylko patrzeć
                    jak dopiero zacznie się dramat. Jak sobie pomyśle że te marne 1200 zł będzie
                    szczytem możliwości to aż żyć się nie chce! Pozdrawiam wszystkich niewolników
                    kapitalizmu pracujących w tym cyrku
            • Gość: Martin z Mondi Re: Bart Sulnowo-kraina snów IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.09, 18:39
              APEL napisał:"Ale zakładając ze
              masz wykształcenie zawodowe czy średnie to wcale dużo więcej nie
              wykulasz, a mity o MONDI zmuszają mnie do śmiechu,"-raczej do
              samozadowolenia(płaczu) takimi tekstami-2500 netto w 176h.Pozdro dla APEL(nie
              pij tyle bo nie starczy na kaca)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka