Gość: CSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:23 Co sądzicie o tej inwestycji, przyniesie jakieś korzyści w sprawach zatrudnień dla świeciaków i okolic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmm Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 07:28 Napewno przyniesie ,trochę swoich znajdzie prace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rad(R) Re: Mondi-MP7 IP: 57.90.36.* 08.08.09, 07:39 Kilkanascie osób to już dawno dzieki temu znalazło prace, jeśli mówiąć o obsłódze, a ile przecież ludzi pracuje przy jej budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.09, 01:25 > Kilkanascie osób to już dawno dzieki temu znalazło prace, jeśli > mówiąć o obsłódze, a ile przecież ludzi pracuje przy jej budowie? Na pewno sami bezrobotni ze Świecia pracują przy jej budowie. :) A na koniec pytanie. Czy nie wydaje ci się, że wyraz "obsłóga" wygląda jakoś dziwnie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! !! IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.09, 01:42 Do pana powyżej... Proszę nie zapominać, że nie wszyscy są tak niezwykle wykształceni jak Pan. Niektórzy, są dyslektykami. Ja wiem,że po filologii polskiej 99% ludzi jest uczulonych i bardzo wrażliwych na notoryczne błędy ortograficzne, ale bądźmy wyrozumiali. Nie wszyscy znają zasady ortografii. Pozdrawiam i trochę luzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD(R) Re: !! IP: 57.90.36.* 18.08.09, 07:07 Jeżeli pracują to nie są już bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: !! IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 18:48 > Ja wiem,że po filologii polskiej 99% ludzi jest uczulonych i > bardzo wrażliwych na notoryczne błędy ortograficzne. Hmm... Z tego, co mi wiadomo - zasady ortografii poznaje się w podstawówce. :) > Niektórzy, są dyslektykami. Większość dyslektyków uczy(ła) się tych właśnie zasad, jednak ma problemy z ich zastosowaniem - to powoduje wspomniane zaburzenie. > Nie wszyscy znają zasady ortografii. I tu zaczyna się problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: !! IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.09, 19:07 > Niektórzy, są dyslektykami. Wypadałoby najpierw dowiedzieć się jak się nazywają zaburzenia, jeśli chce się nimi argumentować takiego "orta". :) Dysleksja to zaburzenia w trakcie nauki pisania i czytania. Notoryczne popełnianie błędów ortograficznych, to dysortografia , a nie dysleksja. Jeśli już tłumaczyć kogoś nawet tym poprawnym określeniem, to trzeba wiedzieć, czego dokładnie taka ułomność się tyczy. Kluczem jest tutaj wspomniane już "notorycznie". Popełnienie jednego błędu w całej wypowiedzi (obojętnie jak rażącego), to nie dysortografia tylko zwyczajna nieznajomość słów, spowodowana najczęściej wstrętem do czytania jakichkolwiek treści, charakteryzujący mało inteligentnych ludzi. Tu nie ma po co kogokolwiek tłumaczyć, ani tym bardziej się boczyć. Zwrócona uwaga ma na celu jedynie uświadomienie piszącemu, iż popełnił błąd związany z podstawami edukacji. Normalny człowiek przemilczy (ewentualnie przeprosi) i następnym razem będzie uważał, a jeśli jest choć trochę ambitny, po prostu się douczy zasad ortografii. Wypadałoby, żeby się przez własnym dzieckiem nie zbłaźnić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: !! IP: *.centertel.pl 18.08.09, 19:33 jeśli chcecie podyskutować na temat zasad ortografii to może założycie nowy wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: !! IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 19:43 > jeśli chcecie podyskutować na temat zasad ortografii to może > założycie nowy wątek... Faktycznie - to nie ortografia jest tu głównym tematem, ale akurat mała dygresja jej dotycząca, na pewno nikomu nie zaszkodzi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: !! IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.09, 19:43 > jeśli chcecie podyskutować na temat zasad ortografii to może > założycie nowy wątek... A po co, skoro błąd jest w tym wątku? :) Poza tym nie wiem czy sie orientujesz, ale o zasadach się nie dyskutuje. :) One po prostu są, i należy się do nich stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Mondi-MP7 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.09, 22:07 raz łał paru idiotów będzie teraz dyskutować o ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 19.08.09, 22:42 Ludzie, którzy posiadają elementarną wiedzę na temat pisowni w swoim ojczystym języku, zdecydowanie nie są idiotami. W przeciwieństwie do ciebie matole, który nie potrafisz sklecić z sensem jednego, prostego zdania. :P Wytłumacz "idiocie", co miałeś w tym swoim pustym łbie, rozpoczynając swoją wypowiedź słowami "raz łał"? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP7 Re: Mondi-MP7 IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 12:09 Do " gościa " . Zasady ortografii , to jedno , a umiejętność czytania ze zrozumieniem danego teksu , to drugie . Jest temat ? Jest ! Proszę więc wszelkiej maści nauczycieli o " dyskusję " na temat , bo widać , że u was jest z tym ciężko . Nauczyciele się znaleźli hehe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.09, 12:12 > Do " gościa " . Zasady ortografii , to jedno , a umiejętność > czytania ze zrozumieniem danego teksu , to drugie . Jest temat ? > Jest ! Proszę więc wszelkiej maści nauczycieli o " dyskusję " na > temat , bo widać , że u was jest z tym ciężko . Nauczyciele się > znaleźli hehe . Ty chyba też w swoim życiu nie przeczytałeś żadnej książki ani nawet gazety, że nie wiesz iż przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji. :P A jeśli chodzi o dyskusje na temat, to uprzejmie ci donoszę, że temat został wyczerpany już w trzech pierwszych odpowiedziach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mondi-MP7 IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 17:54 > Proszę więc wszelkiej maści nauczycieli [...] A skąd wiesz, że nauczycieli? Czy hydraulik, księgowa albo leśniczy nie może delikatnie zwrócić uwagi na popełniane błędy? :) Poprawnym pisaniem w języku ojczystym, wyraża się szacunek osobom, do których wypowiedź jest kierowana. Lepiej więc - w takim wypadku - przyjąć krytykę z pokorą, niż zarzucać komukolwiek idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.09, 11:36 > facet wes se ta ortografie jebana w dupe w sadz ty pedanciku > jebany w dupe co nauczyciel z ciebie czy jak?? a moze 1 z tych > dyrektorkow co???? co encyklopedie wjebal i glupa pali co????? Jeśli uważasz, że do zauważenia błędów ortograficznych trzeba "wjebać encylopedię", to naprawdę ci współczuję. Zapewne nie pamiętasz, bo pamięć przecież w jakimś organie funkcjonować musi (a ty ten organ posiadasz jak widać w postaci szczątkowej), ortografia była nieodzownym elementem nauki pisania. Jeśli drażni cię, że ktoś zwraca tobie uwagę na ten temat, to może po prostu jak każde dziecko w szkole, naucz się tego w końcu, i nie rób sobie wstydu, prostaczku. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:42 BOZE FACET SKANCZ JUZ JEDNA TU TAKA BYLA O KAZDEGO POUCZALA I POJECHLI JUZ Z DZIWKA NASTEPNY PEDAL SIE ZNALAZL??? TE WYKALDY DAWAJ SWOIM PUPILKOM NIE TU TU TO MOZESZ TYLKO W ZEMBY ZAROBIC NAUCZYCIELKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mondi-MP7 IP: 83.238.144.* 21.08.09, 15:57 > MOZESZ TYLKO W ZEMBY ZAROBIC "Zembów" gosc raczej nie posiada. Podobnie jak każdy normalny człowiek. :D Poza tym, czy mógłbyś przestać już w tak żenujący i ośmieszający Cię sposób, wypowiadać się w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotmas Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:58 No i temat o MP 7 jakoś nam się rozmył przez wszelkiej maści polonistów lepszej lub gorszej maści(swoją drogą pewnie wszyscy jako przecinka używają upiększaczy na k.., ch. itp). A swoją drogą gratulację dla "adminów" tego forum, gdzyż już dawno powinni wyczyścić temat z wątków nie związanych z tematem. A teraz co do M7. Ruszyła naowa makulatorownia i podobno na dniach wstępny rozruch maszyny. Z mojej stony gratulacje i mam nadzieję, że wkrótce będę mógł czegoś nowego się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zak Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 21:33 MP7 ruszyła produkuje i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 04.09.09, 00:44 po prawie 22 godzinach udało się zaprowadzić na nawijak Mówię wam to jest poezja a nie maszyna papiernicza jest ogromna a zarazem czujesz naprawdę 21 wiek .zapraszam do dyskusji na temat maszyny i jej rozwiązań w porównaniu ze 'starymi' maszynami ja jestem pod wrażeniem pozdrawiam papierników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:49 mp7 produkuje papier teraz(pełna parą), krajarka tego nie nadąża kroić.. rewelacja,zyski już pewnie są i będą. To wydaje się praktycznie niemożliwe że w tak krótkim czasie można coś takiego wybudować,a potem uruchomić by pracowało. Do tematu CSW:no niestety z zatrudnieniem jest jak w wyborczej cyt:"tylko 100 osób do obsługi maszyny". Co to mamy cię?????. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.09, 00:26 a to może dobrze że nie zatrudniają więcej pracowników do obsługi bo by trafił jakiś specjalista od ortografii i głupich uwag a tak to sami konkretni ludzie a nie "tofiki" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 19:17 W Mondi pracują sami dzielni MARYNARZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mondi-MP7 IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 21:27 dodaj jeszcze ze jak beduini za psie grosze sam pracowalem ale teraz mam duzo lepsza prace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typek Re: Mondi-MP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 07:44 Racja.Ja pracuje w sklepie z armaturą ,za podobne pieniądze.Nieżałuje że zwolniłem się z mondi dwa lata temu.Chociaz moge sobie poimprezować w sobote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweryt Re: Mondi-MP7 IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 18:54 bo w mondi pracuja ci ktorzy nie potrafia znalezc sobie zadnej innej lepszej pracy robia cale zycie za te marne 3 brutto i nigdy do niczego w zyciu nie dojda no ale i tacy tez byc musza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mondi-MP7 IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 15:21 dokladnie praca dla zwyklych zjadaczy chleba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuop Re: Mondi-MP7 IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 20:37 odezwał się zjadacz kawioru :) buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mondi-MP7 IP: *.ip.netia.com.pl 11.09.09, 09:56 Ja pracuję tu ponad ćwierć wieku i jakoś poukładałem sobie życie a za 3 tysiaki brutto to bym tego nie zdobył Odpowiedz Link Zgłoś