Dodaj do ulubionych

Nowy supermarket

18.04.04, 11:21
Kauffland obok PKS-u. Kto tam będzie kupować ? Ja - chyba tak. No trudno,
lubie wielkie sklepy ale nie te brodnickie, dla mnie są za małe. U
Hildebrandta ceny nie są takie małe. Wędliny - droższe niż w sklepach
mięsnych. Obsługa patrzy na mnie jak na wroga. Poza tym, pan Marek jest już
wystarcvzająco bogaty.
Obserwuj wątek
    • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 18.04.04, 21:31
      mnie też cieszy konkurencja, a nie monopol jednej osoby czy kliki ludzi!!!
      uwierzcie znam takie miasto (wielkosc porownywalna do Brodnicy) gdzie jest
      wiecej super...hiper marketów i co by nie mowic sa w nich pustki, ludzie wola
      kupowac w malych i zobaczycie jesli beda liche i do luftu...ludzie sami to
      zweryfikuja i niech Pan burmistrz nie klepie znow, ze bedzie sie doradzal BTG,
      czy otowrzyc czy nie bo to jak wiemy tez klika sklepikarzy!!!

houk!

p.s.
      wolny rynek jest okey!;-)
      • carrissimus1 Re: Nowy supermarket 19.04.04, 00:46
        święto prawdo (to po ślonsku :-))))
        • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 19.04.04, 10:21
          wow! nie samowite!;-) bronus się ucieszy, że już gaworzymy!;-)
          • Gość: jaandi Re: Nowy supermarket IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 22:01
            a ja wam mówie: supermarket tej wielkości to u nas tragedia!! Hildebrandtowi
            źle wrózycie, ale to jednak brodnicczanin, było nie było, prawda....
            podupadną i bezrobocie u nas sie powiekszy... i tyle. A co do wolnego
            rynku...jest okey, to faktr,ale może lepiej w tych zacofanych dziedzinach, jak
            np. telekomunikacja, czy jednak nie idealny u nas dostep do netu... .
            • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 22.04.04, 16:05
              Gość portalu: jaandi napisał(a):

> Hildebrandtowi
              > źle wrózycie, ale to jednak brodnicczanin, było nie było, prawda....

co do jego pochodzenia to niemam pewności, ale to nie rodowity brodniczanin...
              i sieć sklepów w reku jednego gosica to tez chyba...juz monopol...a tego nie
              lubimy jak ujadajacego psa - niestety jaandi...!

> podupadną i bezrobocie u nas sie powiekszy... i tyle.
              wow! toś się zwiększy ile zatrudnia ludzi hipermarkety, a male sklepy w centrum
              zostana, zobaczysz!;-) Pan H. też nie jest łaskawcą i chodzą słuchy jak ludzi
              traktuje!!!

• carrissimus1 Re: Nowy supermarket 23.04.04, 14:01
                może zostaną a może nie. Mały sklep tez ma rację bytu. Jedynią bronią jest
                jakość obsługi i jakość towaru. Niestety, znam małe sklepiki gdzie sprzedają
                stare wędliny i cuchnące mięso, przeterminowane towary a właścicielką robi
                głyupią minę jak jej pokazuję upływ daty ważności. Sklepikarzy mi nie żal. I
                tyle.
                ps a szczególnie nie żal mi Marka H.
                • Gość: jaandi Re: Nowy supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 16:37
                  Myślę, że więcej zależy od naszego podejścia do sprawy. jsl damy się zwieść to
                  podupadną małe sklepy. Jesli jednak zdamy sobie sprawę, że kuując w takim małym
                  sklepiku, czy w "Marku", dajemy pracę brodniczanowm, to może nie będzie tak
                  źle. Tyle tylko, że jak bieda zajrzy w oczy, to i tak kupimy tam gdzie
                  taniej....niestety.
                  A o tym całym monopolu Hildebrandta, to nie przesadzajnmy, są jeszcze inne
                  markety i monopol nam nie grozi. Pozdroofka
                  • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 24.04.04, 14:06
                    Gość portalu: jaandi napisał(a):

> A o tym całym monopolu Hildebrandta, to nie przesadzajnmy, są jeszcze inne
                    > markety i monopol nam nie grozi.

ten Pan jeszcze steruje miastem!;-(

a i dobrze, że inne monopole są! ale zobacz POLOMARKET nie jeden a co w nim
                    pustki!!!

• Gość: Wujek Andrew Re: Nowy supermarket IP: 158.75.63.* 27.04.04, 13:00
      hejo! niestety widze co się robi w tej Brodnicy, gdy przejżdżam koło tego
      Kaufflanda budowanego co dwa tygodnie w drodze na Mzury. TRGEDIA. LUDZIE! Czy
      wyście oszalelei? Takie piękny widok zasłonić. Mieszkałem 30 lat w RFN, te
      sklepy to takie samo badziewie, jak OBI, Rema itp. Dla Turków i ...Polaków
      własnie. No i ta buda tuż przy jezdni, w dodatku zasłaniająca najpiekniejszą
      panorame miasta w tej części Polski. Brrrr....!!!!
      • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 27.04.04, 20:25
        Gość portalu: Wujek Andrew napisał(a):

> hejo! niestety widze co się robi w tej Brodnicy, gdy przejżdżam koło tego
        > Kaufflanda budowanego co dwa tygodnie w drodze na Mzury. TRGEDIA. LUDZIE! Czy
        > wyście oszalelei? Takie piękny widok zasłonić.

zastanawiam się co ten budynek zasłania, przeciez byl tam pusty plac, wogole
        niezagospodarowany!!!, a obok stoi tez wielki obskurny biurowiec gminy...!
        wujku...wyglad z zewnatrz Kauflandu juz widac i bedzie on ladniejszy od wygladu
        budynku gminy!!!

> Mieszkałem 30 lat w RFN, te
        > sklepy to takie samo badziewie, jak OBI, Rema itp. Dla Turków i ...Polaków
        > własnie.

niestety część społeczeństwa jest uboga i niemoze zaopatrywac sie w innych
        luksusowych sklepach w Polsce czy zagranicą!...ot!...zmusza Nas do tego życie!

> No i ta buda tuż przy jezdni, w dodatku zasłaniająca najpiekniejszą
        > panorame miasta w tej części Polski. Brrrr....!!!!

kawalek dalej w strone mostu i juz widac, ...bez obawy!;-)))
        • Gość: jaandi Re: Nowy supermarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 18:54
          Nie chcę się wypowiadać w żadną stronę w 100%, bo nie wiem jak ten supermarkwet
          będzie wyglądał,ale myślę, że chodzi tu o zasłanianie Wieży. I tutaj jest to
          możliwe, że jeśli ten cały moloch będzie za wysoki, nasza kochana wieżyczka
          może być gorzej widoczna. A ludzie, którzy przejeżdżają na trasie Toruń-
          Ostróda, włąśnie o tym widoczku mówią, że jest najpiękniejszy. Bo w zasadzie ze
          wszystkich naszych "cudów" to na tej trasie widać tylko Krzyżacką.

Pozdrówcie wieżyczkę ode mnie, bo nie będę jej widział jeszcze ze dwa miechy:(
          • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 29.04.04, 17:45
            wiecie, powstanie obwodnica Toruń-Olsztyn czy jakoś tak, to wogóle widoku nie
            zobaczycie!;-(
            a co do tego budynku, no to stojąc tam, kiedy ludzie jadą Toruń-Olsztyn...może
            zasłaniać widok-rzeczywiście!...ale czy ktoś na to teraz patrzy!??
            • carrissimus1 Re: Nowy supermarket 30.04.04, 19:00
              soter - masz racje !
              • soter_mlodszy Re: Nowy supermarket 03.05.04, 22:29
                nowy hiper-super market będzie ładne miał zewnętrze!;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka