Dodaj do ulubionych

Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego

IP: *.91c.tarnobrzeg.pilicka.pl 04.01.11, 14:51
Panie Norbercie,

najpierw zacytuję później się wypowiem:

"Z całej piątki, tylko Robert Niedbałowski jest członkiem partii politycznej (PO). Pozostali są zupełnie apolityczni. Nie należą do żadnego ugrupowania.

Ale w przypadku nominacji Roberta także zadecydowały tylko i wyłącznie jego kompetencje. A nie porozumienie, czy rekomendacja Platformy Obywatelskiej, bo takowej... nigdy nie było. "

"Takie są fakty. Postawiłem na fachowócw. A nie na partyjnych kolegów.

Jest tak, jak obiecałem!"

Czy uważa Pan, że tarnobrzeżanie nie mają oczu? Czy uważa Pan, że P. Niedbałowski to osoba godna zaufania? Przecież to jest oszust, osoba która narobiła w życiu tyle przeketów, że do końca życia będzie palił się w piekle!

Panie Norbercie przecież wszyscy wiedzą co się dzieje, wszyscy doskonale wiedzą, że Pana kampanie wyborczą finansowali Niedbałowski wraz z Kołkami! szkoda tylko, że nie ma dowodów bo raz dwa dobrali by się Panu do tyłka!

Moje zdanie jest takie, że jest Pan jednym wielkim przeketem, furiatem i narcyzem! Mieliśmy okazję już kiedyś razem pracować i nie wspominam tego miło! Znam też osoby pracujące po nocach u Niedbałowskiego które nie zobaczyły ani grosza za swoją pracę! Aaaa i przypomina mi się jeszcze, jak Pan Niedbałowski buchnął Mercedesa firmowego :] oj można by tego wyliczać baaardzo dużo.

Obdarzyłem Pana zaufaniem mimo wszystko co było z nadzieją na lepsze jutro, teraz pluję sobie w gębę.

Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: 172.16.0.* 04.01.11, 16:29
      {anie mądry - i takie właśnie postępowanie nadaje dię do Sądu. Pan zdaje myśleć sobie żyje wciąż w minionym ustroju gdzie można było bezkarnie kogoś poniżać i obrażać.
      A na Forum nikt nie jest anonimowy i nazywanie kogoś oszustem podpada pod paragraf.
      Życzę Panu aby cię Niedbałowski puścił za te oszczerstwa w skarpetkach.
      Pozdrawiam i teraz niech ci d.pu drży ze strachu..
    • Gość: ala Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 16:37
      zacietrzewiony Pisowcu chyba jesteś bardzo nieszczęśliwy skoro tak nienawidzisz ludzi
    • Gość: Rybak Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.smsiarkowiec.pl 04.01.11, 17:07
      Post wysłany gdzie trzeba.
      Koniec bezkarnego opluwania.
    • Gość: mieszkaniec APEL do Prezydentow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:35
      Panie Robercie oraz Panie Norbercie.. mam nadzieje ze za to oszczerstwa autora tego postu podacie go do sadu. Jako mieszkaniec mam dosc wysluchiwania obelg pod adresem prezydenta mojego miasta. Uwazam ze Prezydent i Vice Prezydent nie zasluguje na takie slowa...
      • Gość: Bzdura Re: APEL do Prezydentow!!! IP: *.prothost.com 04.01.11, 17:57
        Wiceprezydent: Robert Niedbałowski – były przedsiębiorca, twórca ogólnopolskiej firmy. Fachowiec.
        Sekretarz: Marta Kamysz- Turbak. Dossier powyżej. Fachowiec.
        Skarbnik: Maria Nabrzeska – długoletnia szefowa wydziału budżetu i finansów w UM. Fachowiec.
        Rzecznik prasowy: Wojciech Malicki – długoletni dziennikarz prasy ogólnopolskiej i regionalnej. Fachowiec.
        Doradca ds. polityki społecznej: Kamila Michalik. Dossier powyżej. Fachowiec.

Cytat z bloga Mastalerza dalej mozna by dopisac
        Burek z budy nr. 1 - Fachowiec. Tak sobie mozna przy kazdym napisac
        Wiec zapytam od czego fachowcem jest p. Niedbalowski - coz to za dziedzina ??? Były przedsiebiorca - dlaczego byly, dlaczego jego wspolnik nie chcial dalej prowadzic z nim interesow. O co p. Niedbalowski byl oskarzony ??? Kto sfinansowal nie po raz pierwszy kampanie Mastalerza ???? I gdzie ta bezinteresownosc przy wyborze ???
        Gdzie obietnice ze obsadzi swoimi ludzmi 5 politycznych stanowisk ????!!! Oj, cos to nie tak chyba mialo wygladac. I niech mi nikt nie mowi ze to jest opluwanie kogokolwiek bo w tym to akurat kto inny przewodzil. Moze sobie p. Mastalerz przypomni jak wysylal posty na to forum z telefonu sluzbowego prezesa TSM-u - czyzby nieprawda ??? Da sie udowodnic. A wy zaslepieni ludzi broncie prawego, bezukladowego Mastalerza ... Bo mozna by tak jeszcze dlugo wymieniac. Tak samo jak bezinteresownie v-ce miala byc p. Kolek - bo jest naprawde swietnym fachowcem w dziedzinie edukacji. A potem Mastalerz pisze ze narazie nie bedzie 2 v-ce bo fundusze miasta nie sa najlepsze. A 2 tygodnie temu widocznie mialy sie dobrze skoro nie bylo przeszkod by wydawac na 2 v-ce tak krytykowanego przez niego. Juz nie pamieta jak krzyczal ze w TBG powinien byc jeden v-ce. Juz nie pamieta jak krzyczal ze prezyden TBG za duzo zarabia - wiec dlaczego wyszedl z sesji i nie powiedzial ze jest za tym zeby obnizyc mu pobory. Pewnie dlatego zeby moc teraz powiedziec - ale to nie ja ustalalem sobie pobory ... a przeciez mogl zaproponowac obnizenie swoich poborow a jakos tego nie zrobil. Czy wy ludzie nie widzicie tego zaklamania ... Pasuje tu jak ulal powiedzenie "punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia". A kto chce niech dalej wierzy w bajki ktore mu sprzedaja.
        • Gość: tomek Re: APEL do Prezydentow!!! IP: 80.48.35.* 04.01.11, 18:23
          Bardzo dobrze to ująłeś!
          • Gość: wolność słowa Re: APEL do Prezydentow!!! IP: *.smsiarkowiec.pl 04.01.11, 18:33
            ci wszyscy którzy mają coś przeciwko tym wpisom powinni sobie przypomnieć co to jest WOLNOŚĆ SŁOWA a ze wybrano taki przekaźnik a nie inny to tylko wybór autorów więc forumowicze nie nadajcie jedni na drugich bo to naprawdę nie ma sensu a każdy może się wypowiedzieć ...
            • Gość: gbur0 Re: APEL do Prezydentow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:00
              Czy pensja vice wystarczy na utrzymanie domu z basenem krytym? Ale przecież małżonka "prowadzi" firmę.
              • Gość: żona A. Re: APEL do Prezydentow!!! IP: *.smsiarkowiec.pl 04.01.11, 19:27
                Dajcie spokój żonie pana Niedbałowskiego, juz nie macie się kogo czepiać, to bardzo sympatyczna kobieta, poznałam ja zaledwie kilka dni temu, a konkretnie w piątek na sylwestrze i stwierdzam, że to bardzo miła i mądra osoba.
                Jakoś nie lubicie ludzi ktorzy mają pieniadze.
                • Gość: trudno, co zrobic Re: APEL do Prezydentow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 20:35
                  Prowincja - Zascianek
            • Gość: przy nadziei Re: APEL do Prezydentow!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 18:12
              >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>..Gość portalu: wolność słowa napisał(a):
              > ci wszyscy którzy mają coś przeciwko tym wpisom powinni sobie przypomnieć co to
              > jest WOLNOŚĆ SŁOWA a ze wybrano taki przekaźnik a nie inny to tylko wybór auto
              > rów więc forumowicze nie nadajcie jedni na drugich bo to naprawdę nie ma sensu
              > a każdy może się wypowiedzieć ...<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Nie należy mylić WOLNOŚCI SŁOWA ze zjawiskiem zwanym Logorhea (słowna sraczka - z przeproszeniem publiczności). Etatowi obsrywacze z tego forum już się tak rozbestwili, że mylą szambo z perfumerią, żeby przytoczyć znane, a nawet sławne określenie Tatki OjDyra, opisujące w ten finezyjny sposób dezaprobatę dla śp Małżonki Prezydenta RP, wygłoszone, kiedy jeszcze żyli oboje. I też uchodziło to na sucho. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie.
    • Gość: Meg Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 18:50
      Nie wiem jakie nieprawidłowości pan R ma na sumieniu, ale wiele o tym się mówiło i sprawa sądowa tez nie ciągnęłaby się tak długo gdyby była oczywista. Myślę że PO ma godniejszych przedstawicieli w naszym mieście. Szkoda że postawiło na ludzi tego typu. Co do pana N- właśnie miałam okazję bezpośrednio wysłuchać co ma do powiedzenia w pewnej sprawie. Byłam zszokowana, bo okazał się gburem, pyszałkiem i człowiekiem któremu totalnie władza odbiła. Nie ma za grosz szacunku do ludzi. Gdzie myśmy mieli oczy! Teraz wiem że źle zagłosowałam i jestem wściekła że będę musiała to znosić przez 4 lata!
      • Gość: gbur0 Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 19:03
        Nie martw się Meg, to nie dotrwa nawet roku. Nawet Janek ich nie atakuje, bo wie, że pewnych cech charakteru nie da się zmienić i należy gościom dać rozwinąć żagle. A potem będą żniwa.
      • Gość: Zniesmaczona Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.pppoe.sistbg.net 04.01.11, 22:54
        Kobieto masz pianę na ustach.Oszczerstwa anonimowo każdy może rzucać.Gdyby był winny dostałby wyrok ,albo chociaż umorzenie ,a z tego co wiem został uniewinniony więc nie pluj żeby samej nie być oplutą.Po co te nerwy.
        Ci co głosowali na Dziubińskiego szefa PIS-u z Tbg ,są w zdecydowanej mniejszości,więc chyba stąd tyle jadu z bezsilności.Poczekajmy,dajmy czas nowej władzy, wtedy zobaczymy.Na razie mogę z cała pewnością powiedzieć że nawet pogoda im sprzyja.
    • Gość: zawiedziony Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.home.net.pl 04.01.11, 18:52
      Mastalerz dzisiaj przegrałby wybory. Było to widać gdy na rynku w sylwestra został przywitany gwizdami. On wam jednak będzie dalej wbijał to tych waszych małych główek, że on, Niedbałowski i reszta to są fachowcy z językami obcymi. Będzie wam wciskał i wciskał ten kit, aż w to uwierzycie.
      • Gość: pierzyna Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.org 04.01.11, 19:04
        czy to prawda że kury któe rozdawał masztalerz nie miały kompletnego upierzenia? tzn brakowało im po kilka piór w skrzydłach ?
      • Gość: 123 Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.tktelekom.pl 04.01.11, 19:05
        Gorzej nie będzie i niech to nas cieszy.
        • Gość: 456 Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.home.net.pl 04.01.11, 19:11
          Ale tam nie ma kto pracować. Na pewno będzie gorzej.
          • Gość: 789 Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.uk2net.com 04.01.11, 19:36
            Jazgot mlecznych frustratów - bezcenny
            Wiwat trole!!!!
            A i tak was kocham im więcej jęczycie tym bardziej was kocham - tak już mam.
          • Gość: debil Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: 178.159.172.* 04.01.11, 21:00
            Do "home". Nie opłakuj straty na ciebie też przyjdzie czas. Na wszystkich nierobów przychodzi czas rozliczeń.
      • Gość: zorientowana Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.pppoe.sistbg.net 06.01.11, 18:22
        Wystarczy wejść na" Youtube -Sylwester Tarnobrzeg" żeby zobaczyć i usłyszeć że głupoty gadasz.
      • Gość: Bzdury Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.pppoe.sistbg.net 06.01.11, 18:33
        wystarczy posłuchać i popatrzeć na" Youtube Plac Głowackiego Sylwester- Tarnobrzeg"-głupoty gadasz i tyle
    • Gość: Maniek Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 19:53
      Niech mnie ktoś oświeci bo już nic nie wiem. Były te przekręty, czy ich nie było??? Czy to już umorzone, czy dopiero będzie umorzone???

Kiedyś prasa pisała:

Biznesmen do aresztu?
      TARNOBRZEG. W piątek, 26 bm., wyjaśni się, czy biznesmen Robert Niedbałowski trafi do aresztu. Domaga się tego Centralne Biuro Śledcze i Prokuratura Okręgowa w Tarnobrzegu.

Przypomnijmy, funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego zatrzymali przed 3 tygodniami Roberta Niedbałowskiego, właściciela drugiej pod względem wielkości w Polsce firmy zajmującej się przemysłową obróbką zdjęć fotograficznych (pisaliśmy o tym na łamach Super Nowości). Prokuratura Okręgowa w Tarnobrzegu zarzuciła mu zorganizowanie grupy przestępczej i oszustwa podatkowe na kwotę ok. 2,5 mln zł. Wystąpiła też do sądu o tymczasowe aresztowanie biznesmena.

Sąd Rejonowy w Tarnobrzegu, który rozpatrywał wniosek nie dopatrzył się w przedstawionych przez organa ścigania dowodach argumentów przemawiających za podtrzymaniem zarzutu o zorganizowaniu grupy przestępczej. W tej sytuacji odrzucił wniosek prokuratury i wypuścił Roberta Niedbałowskiego na wolność za kaucją w wysokości 350 tys. zł. Pieniądze zostały wpłacone. Decyzję sądu zaskarżyła zarówno prokuratura, jak i obrońcy podejrzanego. Ta pierwsza domaga się osadzenia biznesmena w areszcie, drudzy chcą zmniejszenia kaucji.

wel

Super Nowości z dnia: 26_03_2004
      www.pressmedia.com.pl:8081/arch/d.asp?u_file=2004/2004.03.26/E.txt

Były tarnobrzeski radny nie trafi do aresztu

Na wolności, ale bez pieniędzy

TARNOBRZEG. Robert Niedbałowski nie trafi do aresztu. Tak zdecydował w piątek, 26 bm., Sąd Okręgowy w Tarnobrzegu. Nie ulegnie też zmianie wysokość kaucji wyznaczona przez sąd niższej instancji.

Przypomnijmy, Robert Niedbałowski, właściciel drugiej w Polsce pod względem wielkości firmy zajmującej się obróbką zdjęć fotograficznych został zatrzymany na początku marca przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego. Na podstawie ustaleń CBŚ Prokuratura Okręgowa w Tarnobrzegu postawiła mu zarzuty zorganizowania grupy przestępczej i oszustw podatkowych. W związku z tym wystąpiła do sądu z wnioskiem o tymczasowe aresztowanie biznesmena na 3 miesiące. Sąd Rejonowy w Tarnobrzegu po ocenieniu przestawionych dowodów zdecydował jednak, że zamiast 3 miesięcy, zastosuje wobec Roberta Niedbałowskiego 1 miesiąc aresztu i to z możliwością zamiany tego środka zapobiegawczego na kaucję. Po wpłaceniu 350 tys. zł przedsiębiorca wyszedł na wolność.

Od decyzji Sądu Rejonowego odwołała się zarówno Prokuratura Okręgowa, która domagała się osadzenia biznesmena w areszcie, jak i obrońca Roberta Niedbałowskiego, który chciał zmniejszenia kaucji. Sąd Okręgowy w Tarnobrzegu podtrzymał jednak w całości decyzję sądu niższej instancji. Tak więc biznesmen nie trafi ponownie do aresztu, ale nie odzyska nawet części swoich pieniędzy.

Oficjalnie też zakończyła się przygoda Roberta Niedbałowskiego z polityką. Podczas czwartkowej sesji Rady Miasta Tarnobrzega odbyło się głosowanie nad uchwałą dotyczącą wygaśnięcia jego mandatu radnego. Rajca złożył mandat tuż po tym, jak został zatrzymany przez funkcjonariuszy CBŚ. Radni uszanowali jego decyzję i przyjęli uchwałę.

wel

Super Nowości z dnia: 29_03_2004
      www.pressmedia.com.pl:8081/arch/d.asp?u_file=2004/2004.03.29/H.txt
      • lechowski51 Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego 04.01.11, 20:59
        Nalezy Niedbalowskiego oglosic ofiara przesladowan politycznych.Szkoda ze nie dzialo sie to za rzadow PiS-u.
        • Gość: nie wiem Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.smsiarkowiec.pl 04.01.11, 23:11
          ja czegoś tu nie rozumiem pan prezydent odwołał pani dyrektor bo oczekuje na wyrok sądu a co z panem vice jedni moga być z wyrokami i podejrzeniami a inni nie
          cos tu chyba jest nie tak .......
          • Gość: uwaga Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 12:31
            po I. Cytaty są 2004r.
            po II. W 2010 r. sprawa została zakończona i R. Niedbałowski może byc Vice prezydentem
            poIII. Predydeny Mastalerz ufa R.Nidbałowskiemu i jest to najważniejszy argument za jest powołaniem.

Głosowałam na J. Dziubińskiego bo uważam że jako prezydeny Tarnobrzega zdobył duże uznanie, niestety jego urzędnicy byli juz do wymiany. Teraz przyglądam się Mastalerzowi i zobaczę jak będę myślał za rok i dwa o jego rządach.
            • Gość: Norbi Mastacha Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: 188.33.130.* 05.01.11, 13:21
              Przestańcie rzucać kalumnie na Prezydenta ! Należy Go oceniać po efektach pracy przełożonych na wymierne osiągnięcia a nie ujadać i mędzić jak szpicel milicyjny TW Pajac z sąsiedniego miasta już kilka dni po głosowaniu. Prezydent został wybrany w demokratycznych wyborach zgodnie z obowiązującym prawem i nic nie pomoże lament "bardzo wykształconych inteligentów" nie mogących zdzierżyć składu osób dobranych do tej współpracy przez Prezydenta, który bedzie odpowiadał za swoje decyzje. Moim zdaniem niepotrzebnie się ugina i zmienia swoje decyzje pod presją zakompleksionych szczekaczy.
              • Gość: benek Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.tktelekom.pl 05.01.11, 14:33
                czytam to wszystko i uśmiech nie schodzi mi z buzi - jeszcze jesteście pijani po sylwestrze? przedstawiacie świat dwubarwny - albo niedbałowski ,czy mastalerz jest cacy albo "be" a prawda jest "szara" jak sumienie niedbałowskiego ,mastalerza, moje i wiekszości piszących - swiat jest taki a nie inny -ale różnica polega na tym że ja ze swoimi "grzeszkami" - "szarością" nie pcham się na szczyty -a inni się pchają -a sumienia mają mniej lub bardziej "szare" - co do niedbałowskiego -jestem pewien że , gdyby nie miał nic za paznokciami to już dawno byłyby doniesienia do prokuratury - ale ,tak jak i mastalerzowi nie odmawiam im prawa do sprawowania stanowiska - wygrali wybory - a w brodę sobie nie pluję - bo patrząc na jednych i drugich utopiłbym się śliną po tygodniu - a ty lechowski zajmij się lepiej tym co się dzieje w urzędzie marszałkowskim w rzeszowie - bo pisiory w strachu przed utratą stołków donoszą jeden na drugiego ( coś w stylu " a ta pani to w godzinach pracy organizowała spotkania partyjne w pokoju xxxx) - tyle miesięcy "czopkowania" jarkowi i innym "kapciowym" na darmo
    • Gość: legalista Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: 212.160.172.* 05.01.11, 15:18
      "gdzie trzeba" tzn. gdzie ?
      • Gość: . Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: 178.159.169.* 05.01.11, 17:26
        Robi to co trzeba,a już się bałem,że psychiczny.Mistrzostwo z Boyen,jeszcze Boguś i pozostali ,Norbert jesteśmy za!!!
        • Gość: władek Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.home.net.pl 05.01.11, 18:04
          Błagał na kolanach, błagał Boyen, żeby została. Ta mu dała nadzieję na początku grudnia, ten uradowany zwołał konferencję a po 3 tygodniach klasycznie kopnęła go w d...

To jest dopiero mistrzostwo ustawiania takiego prezydencika po kątach.
    • Gość: Szef Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: 188.33.140.* 06.01.11, 08:46
      No a do tego jeszcze sekretarki podobierali sobie no wiecie po co ..................................hihihihihihhhihhi
      • Gość: martika Re: Machlojki Mastalerza i Niedbałowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.11, 13:00
        te sekretarki to masakra jakaś..jedna tylko dni kilka była...bo....????
        jakoś chyba jej nie w parze szło...tu Bozia dała a tam poskąpiła.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka