05.11.16, 21:25
"Kiedy posłowie przyjmowali uchwałę, w której Sejm uczcił pamięć zmarłego niedawno reżysera Andrzeja Wajdy, prezes PiS, Jarosław Kaczyński wstał i... ostentacyjnie opuścił salę posiedzeń!"
Bez komentarza... :-(

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kaczynski-opuscil-sale-sejmowa-kiedy-poslowie-czcili-pamiec-wajdy/04b7ety
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Koneser 06.11.16, 09:17
      Kultura dzieli się na tzw.wysoką i popularną ( masową).
      • zolza670 Re: Koneser 06.11.16, 10:15
        A dla mnie to brak kultury
    • jk471 Re: Koneser 07.11.16, 06:34
      Nie zauważyłem też byś napisał podobny post o haniebnym liście Wajdy w sprawie pochówku Śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i licznych paskudnych jazgotów Wajdy na PiS i Kaczyńskich. Wtedy Wajda był cacy a Kaczyńscy be. Na marginesie przytoczę znany fakt, że po obejrzeniu "dzieła" Wajdy "Lotna", w którym to filmie zniesławił polskich ułanów, Antoni Słonimski wielki polski poeta pochodzenia żydowskiego zaczął nazywać twórcę Wajdakiem. Reasumując Wajda zrobił wiele dobrych filmów ale pod koniec życia trafił mu się gniot o Wałęsie a jego liczne publiczne wystąpienia były łajdackie. Nie rozumiem więc tych lamentów.
      • wislocki12 "Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać" 07.11.16, 11:38
        Nie napisałem, bo całkowicie podzielam stanowisko Wajdy w sprawie pochówku Lech Kaczyńskiego. :-)
        "I przyszedł marzec 2010r., I w TVP pojawił się prezydent RP z wystąpieniem.
        Do sprawdzenia w archiwach TVP.
        Oto co powiedział:
        "Ja i moja kancelaria przygotujemy wizytę w Smoleńsku. Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać.
        Lech Kaczyński."
        PS Naprawdę uważasz, że Kaczyński zasłużył na pochówek na Wawelu?
        PPS Nie sądziłem, że będziesz powoływał się patrona... Adama Michnika. :-(

Cały tekst: wyborcza.pl/1,76842,17741170,Nad_Smolenskiem_gen__Blasik_nie_wydal_polecenia___Panowie_.html#ixzz4PJluP9cV
      • genia50 Re: Koneser 07.11.16, 12:05
        Silisz się na usprawiedliwienie niekulturalnego zachowania,wmawiając,że jest ono odpowiedzią na jakieś zniesławienie,ale kiedyś pewien Ojciec naprawdę obraził kogoś z rodziny i Prezes potraktował tę sprawę jako niebyłą,czyli zupełnie niehonorowo.
    • kl1945 Re: Koneser 07.11.16, 06:58
      Wajda Andrzej był pieszczochem władzy w PRL i w III RP. Jeśli chodzi o okres III RP to nie miał wyjścia. Władza pomogła zdaje się jego córeczce i tatuś odwdzięczał się władzy. Czy tak było nie wiem ale mogło być.
      www.fakt.pl/kobieta/plotki/tajemnicza-smierc-ojca-frytki-dziwne-tlumaczenie-karoliny-wajdy-bartlomiej-frykowski/nrn350d
      • wislocki12 Pieszczoch 07.11.16, 11:51
        Tatuś braci Kaczyńskich też był pieszczochem władzy w PRL. Za ciężko zarobione pieniądze, np. na skróconych studiach dla wyższych członków PZPR (Wikipedia), wychowywali i kształcili się jego dzielni synowie... :-((
        PS Nie życzę JK, aby w przyszłości ludzie zachowywali się wobec niego podobnie jak on wobec Wajdy... :-(
    • e-zybi Re: Koneser 07.11.16, 07:22
      Myślę, że nie każdego małego człowieka stać na wielkie czyny gdy brakuje mu odwagi ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka