Dodaj do ulubionych

Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego

• charybdis 92 % (46 na 50). Very fine. 26.02.07, 22:31
      To był trochę test z angielskiego, a trochę test z dobrych (staroangielskich)
      manier.
      Stąd drobne błędy.
      Dużo gramatyki, stosunkowo mało słownictwa. Może następny test będzie bardziej
      współczesny, bo prawdziwi Angole już tak nie mówią.
    • kotek451 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 28.02.07, 09:34
      a ja miałam 85% to chyba też dobrze nie?
    • melkor1 Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 06.03.07, 17:16
      ja mialem 95%
    • annafizek Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 21.03.07, 19:53
      96% what do u think bout it?;)
    • lacossta 88% :-) 03.04.07, 19:26
      tez mialam 88% :) 6 zle na 50. jest gooooooood :)
    • lipka_013 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 09.04.07, 15:49
      Czy 28% to nieźle jak na mój wiek??
    • kochaneczka4 Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 11.04.07, 19:02
      88% to super wynik ;))). Ja miałam dużo mniejszy. Musisz chodzić na jakieś
      korepetycje, co??
      • pawel_bielsko Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 15.04.07, 23:03
        94%. Jestem zadowolony, ale ni oszukujmy sie - test nie nalezal do najtrudniejszych.
    • marta3004 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 24.04.07, 17:38
      A ja mam 44% Uuuuu kiepsko, ale to z braku znajomości słówek a nie gramy. Nie korzystała z niczego odpwiadając na pytania w tym teście. He, he
      • mefistofelia Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 26.04.07, 15:01
        nie dziwie sie, ze ludzie mieszkajacy w ameryce, albo w ogole majacy kontrakt z
        zywym jezykiem mieli problemy z tym testem. jest w nim mnostwo grzecznosciowych
        form, ktore, jesli juz, mozna spotkac w wielkiej brytanii (no i oczywiscie na
        zajeciach w szkole). podobno w ameryce jak ktos uzywa shall naraza sie na
        solidne wysmianie przez rozmowce. czasowniki modalne w zywej mowie sa tez
        ograniczone do minimum i jak powiedzial ktos juz wyzej, czasy continous sa
        czesto bardziej naturalne w normalnej mowie niz te "poprawne" gramatycznie.

glupota tego testu polega na tym, ze teoretycznie ma on sprawdzac twoje
        umiejetnosci komunikacji a praktycznie sprawdza czy dobrze uwazales na zajeciach
        z gramatyki. w zadaniach, w ktorych 2 odpowiedzi moglyby byc poprawne autorzy
        testu wsadzali w jednym jakis ewidentny blad gramatyczny. gdyby tego nie robili
        za cholere nie daloby sie czasem zdecydowac, ktora forma niby ma byc poprawna.
        to nawet i dobrze, bo w ten sposob latwiej dowiadujemy, jak szanowna szkola
        jezykowa uwaza, ze powinno sie mowic.

btw bede dozgonnie wdzieczna jak ktos wytlumaczy mi o co chodzi w zadaniu z
        "does the best man...."
    • yakawka Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 27.04.07, 03:49
      a ja od miesiaca jestem w irlandii i mowie jak mi sie podoba na gramatyke nie
      zwazajac, a formach grzecznosciowych to juz nawet nie wspomne. 62% mialam. a po
      10 pytaniu tak bardzo chcialam skonczyc ten nudny test, ze strzelalam szybciutko
      na chybil trafil...a tu prosze taki wynik... mhmm, moze powinnam zaczac grac w
      lotto or somethig??? ;)
    • lugner.bakayaro Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 27.04.07, 21:20
      test jest bez sensu o przynajmniej w kilku wypadkach sa dobre 2 lub wiecej
      odpowiedzi np
      # you mustn't talk to other people
      # you must talk to other people.
      # you may talk to other people
      # you better not talk to other people.

dobre sa 1 i ostatnia powiedziec nie mozesz mowic do innych ludzi (( nie mozesz
      rozmawiac z innymi ludzmi) jest tak samo dobra jak lepiej nie rozmawiaj z innymi
      ludzmi lol pierwsze nakazuje ostatnie jest porada i raczej jesli bym z kims
      rozmawial nie nakazal bym mu tonem rozkazujacym ale poprosil wiec uzyl bym
      ostatniej odpowiedzi tak samo w pytaniu
      # You shouldn't be leaving before the end of the play.
      # You mustn't be leaving before the end of the play.
      # You aren't supposed to leave before the end of the play.
      # Don't leave before the end of the play, please.

sa dobre przeostatnia i ostatnia sorry ale do znajomego nie mowil bym nie
      powinienies odchodzic przed koncem gry ale poprosil nie odchodz przed koncem
      gry prosze .. lol wiec autor testu jest idiota kilka innych pytan jest tez
      taka ze ma multi dobre odpowiedzi jakos nie slyszalem zeby ktos czesto uzywal
      takich kanciastych sformuowan lol a w szczegolnosci nie canadjczycy amerykanie i
      aussie
      • titta Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 16.06.07, 15:05
        Racja, po uslyszeniu "you aren't supose to...." chyba bym wyszla ;) Anglicy tez
        nie uzywaja takiego jezyka. Chyba ze ktos bardzo chce pokazac, ze uczyl sie go
        w "drogiej szkole".
      • piotr.soleniec Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 28.07.07, 21:46
        co do pytania o bibliotece:

ostatnia mozliwosc - "you better not talk" jest NIEPOPRAWNA poniewaz poprawna
        wersja byloby "YOU'D better not talk"

co do drugiego pytania to zgadzam sie ze jest niejednoznaczne

ale moze nie wyzywaj od idiotow jak nie masz racji. najpierw sprawdz.

takze do innych: OCZYWISCIE (i to nie takie oczywiscie jak u jarka) ze 'more
        slowly' to jest poprawna forma. przeciez slowly to PRZYSLOWEK a nie
        przymiotnik. proponuje 'ekspertom' sprawdzic reguly tworzenia stopnia wyzszego
        od przyslowkow konczacych sie na '-ly'
    • shivanie Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 15.05.07, 12:27
      Grrrrr...tylko 84%
    • mmm007 Ha! A ja mam 100% 15.05.07, 21:19
      Ja mam 100%, ale w przypadku kilku pytan dwie odpowiedzi mozna uznac za
      poprawne, choc moze mniej grzeczne.
      • bena18 Re: Ha! A ja mam 100% 27.06.07, 00:43
        92% bajka...
        • annw02 Re: gdzie on jest...sorki juz mam 20.07.07, 22:54
          pytanko niewazne ..juz dotarlam
    • saaaara Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 04.07.07, 17:25

test bardzo tendencyjny a struktury w nim zawarte sa nieuzyteczne jezeli
      ktokolwiek rozmawial kiedys z nativem przyzna mi racje test sprawdza wiedze
      typowo ksiazkowa, sztuczny twor szkoda czasu na przejscie 50 punktow a co do
      mojego wyniku to 100% ale to nic nie znaczy
    • robcio_5 Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 05.07.07, 19:32
      rapidshare.com/files/41194462/EGZAM.rar
    • ondraszek86 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 08.07.07, 14:47
      a ja miałem 78%. Czy jestem zadowolony? raczej tak, chociaż zrobiłem dwa głupie błędy a i trzeciego dało się uniknąć. Mam zamiar wziąść się do nauki...
      TRZYMAJCIE KCIUKI :)
    • madziullka3 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 13.07.07, 10:51
      mialam 97% banalny test;p chyba niesle jak na 25 lat;p narqa
      • madziullka3 Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 13.07.07, 10:53
        madziullka3 napisała:

> mialam 97% banalny test;p chyba niesle jak na 25 lat;p narqa
        przepraszam 15 lat ****
    • bossanova6 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 19.07.07, 22:10
      Pytania nie precyzyjnie skonstruowane. Na wiele pytan wiecej niz jedna
      odpowiedz. Wiele bledow. Np. pytanie:It's hot here. Powinno byc: It's hot in
      here. Nie mowi sie "changing room" na przebieralnie, bo to znaczy pokoj do
      zmieniania pieluch. Pozyczanie ksiazek- lepiej uzyc czasownika to rent. Dla
      przykladu, amerykanski angielski jest mniej formalny niz brytyjski i taki
      respondent bedzie inaczej odpowiadal. Ja, czytajac te pytania mialam wrazenie
      jakbym czytala stare rozmowki wyjete z otaczjacego swiata.
      • annw02 Re: Test na start: gdzie on jest 20.07.07, 22:48
        czy ktos moglby mi podac linka do tego testu
        z gory dziekuje
    • precyzyjny jak ktos walnal 100 % i nie oszukiwal, to 11.09.07, 23:02
      zle z nim.
      W 2 pytaniach odpowiedzi "poprawne" sa w ogole niepoprawne, w kilku
      w nie ma wcale odpowiedZi w 100% poprawnej a ogolnie to jezyk
      sprzed jakichs 50 lat i to tez nie wiadomo tak do konca skad.......
    • eaze 49/50 26.09.07, 00:42
      30. Słyszysz następującą radę:
      Sit down and I give you some aspirin.
      You'd better sit down and take some aspirin.

Zaznaczyłem to drugie. To i to jest dobre tylko inna jest tego tresc
    • eaze 49/50 26.09.07, 00:45
      aha, juz kumam to byla kontynauacja tego poprzedniego pytania
      wiec wszystko ok
      rozumim juz
    • matrek Re: Test na start: sprawdź, co umiesz z angielski 18.10.07, 01:52
      84%

wylacznie British English, czesto w formie kompletnie nie uzywanej w USA, na
      dodatek w sporej mierze test bardziej grzecznsciowy niz gramatyczny.
      • ekstraultrasuper 96% 30.10.07, 13:33
        96%
        jezeli chcesz zdawac FCE lub advanced takie testy musisz 'rozwalać"
        w 100% i nie ma znaczenia czy nazwie sie go "grzecznościowym"
        czy "gramatycznym." takze nie jestem zadowolona z wyniku. Dla kogos
        w wieku do 20 lat taka znajomosc jest ok, ja mam 28:/
    • irlanczyk Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 16.11.07, 01:14
      HEH WIDZE ZE BARDZO MARTWICIE SIE O ILSC % W DANYM TESCIE JA MIALEM 70, ALE NIE WYDAJE MI SIE ZE MAM SLABY ANGIELSKI MIESZKAM OD 2 LAT W IRLANDI I WLASNIE W TYM ROKU BEDE PODCHODZIL DO MATURY W TUTEJSZEJ SZKOLE WIEC SAMO MOWI PRZEZ SIEBIE ZE PO ANGIELSKU ;P MOIM ZDANIEM TEN TESCIK NIE JEST DO KONCA ZGODNY Z PRAWDA PONIEWAZ JEST WIELE MOZLIWOSCI BY ODPOWIEDZIEC NA PYTANIA;P BY THE WAY GRAMATYKA TAK NAPRAWDE WCALE SIE NIE LICZY ZRESZTA JAK ODWIEDZICIE JAKIS ANGLOJEZYCZNY KRAJ SAMI SIE PRZEKONACIE ZE TO CZEGO UCZYCIE SIE W POLSCE O WIELE ROZNI SIE OD TEGO CO JEST TAM ALE POWODZENIA W NAUCE ;P
    • joan.w Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 11.07.08, 12:13
      66% ... na zmywak w UK wystarczy ;)
    • mado_88 Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 23.07.08, 16:34
      Ja się uczę 2 lata, a mój wynik wynosił 76% :)
    • malq Test na start: sprawdź, co umiesz z angielskiego 31.08.08, 11:02
      czesc odpowiedzi moze byc uzyta w takiej lub innej formie, z reszta
      malo kto zwraca tu uwage na gramatyke.Ale jezeli juz mowimy 20
      funtow to nie wiedziec czemu po angielsku to 20 pound a nie pounds!
      Pytalem ich i sami nie wiedza dlaczego.Tak samo jak fish,czy
      ship:nie ma liczby mnogiej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka