keireia Re: Test logiczny - 20 pytań 11.05.05, 08:06 Jestem załamana.Studiuję na socjologi,za tydzień kolos z logiki a tu tylko 25% prawidłowych odpowiedzi z testu logicznego!Załamka.Chyba muszę zmienić kierunek studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
espezjan Re: Test logiczny - 20 pytań 11.05.05, 17:19 Wydaje mi się, że nie ma zbyt wielkich powodów do załamywania rąk nad sobą. Miałem 90 % (przy czym w jednym zadaniu odpowiedź jest bardzo subiektywna, bo regularność, którą ja zauważyłem, też ma sens), niegdyś mówiono mi w jakichś instytutach o wynikach pomiaru IQ rzędu 145, ale dziś nie czuję się zbyt mocny w szybkim i bezbłędnym myśleniu. Paru moich znajomych plasuje się w gronie znacznie przewyższających średnią IQ (wyniki > 130), a są kompletnymi idiotami .-). Znam z kolei parę "przeciętnych osób" (wyniki 110-120), które podziwiam za konsekwencję myślenia (choć, trzeba przyznać, nie na polu logiczno-matematycznym, bo tym się po prostu nie zajmują). Czy na "kolosie z logiki" zadania są podobne? Nie mam pojęcia o formach ćwiczeń na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
berenika_s Re: Test logiczny - 20 pytań 15.05.05, 15:14 13 lat i 85% geniusz jakiś ze mnie czy co ?? =) Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszmis1 Re: Test logiczny - 20 pytań 24.05.05, 01:27 W 17 pytaniu jest błąd: 17. Wszystkie tchawkodyszne są tęporogie. Niektóre żyrłaki są zarówno tchawkodyszne, jak i tęporogie. Wynika z tego, że: Niektóre żyrłaki nie są ani tęporogie, ani tchawkodyszne. Jak widać na rysunku.(Tym pierwszym) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_20 Błąd w zadaniu 17 29.11.05, 02:13 otóż to! Też mi się wydaje, że tam jest bład! Obie odpowiedzi są poprawne (tak wynika z rysunków, zresztą jeden rysunek wyklucza drugą odpowiedż i na odwrót) Jeżeli jest bład to mam 80%. Pozdrawiam ------------------------------ ...z samych siebie się śmiejecie Odpowiedz Link Zgłoś
martyna_kaczmarczyk Re: Test logiczny - 20 pytań 25.05.05, 15:43 Wow! 80%. To może nie jest super wynik,ale muszę przyznać,że znudził mine ten test i do kilku się nie przyłożyłam:)Ale to i tak dobrze.A czy ktos umie to przełożyć na IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
666xxx999 Re: odgrzewam temat 02.10.05, 18:24 13 punktów, ale byłem w stanie upojenia alkocholowego a ostatnie 3 pytania strzelałem bo nie chciało mi się myśleć :P Odpowiedz Link Zgłoś
liii_luuu 70% chyba nie najgorszy wynik:) 29.10.05, 13:15 dla kogoś kto jest obcykany w takich testach i zdaniach to był pikuś. ja pierwszy raz tego typu logiczne zadania robiłam, wiec 70% mnie cieszy. tym bardziej że kilka sobie darowałam pytań i nie zastanawiałam się wiele, bo chciałam szybko wynik dostać:) Odpowiedz Link Zgłoś
anelordina 70% słaby wynik ale zawsze coś 15.02.06, 22:49 Nie przepadam za testami i mysleć mi sie nie chciało ale 70% jest zadania troche nienormalne, juz mam dość kropek obojętnie jakiego koloru :) Odpowiedz Link Zgłoś
prolim Re: Test logiczny - 20 pytań 11.12.05, 19:24 Male ikonki i nieciekawe kolory zmeczyly mnie, pozatym nudne to bylo caly czas podobne pytania, wielosc rozwiazan. Nie specjalnie mnie sie podobalo. Po 6 pytaniach tylko odliczalem kiedy koniec bedzie;D. Skoro sie wszyscy chwala to i ja sie pochwalem cale 9/20 = 45% ;], chcialem dodac ze poziom komentarzy jest conajmniej mierny ;] jeden koles non stop piepszy ze mial 95% ;] a drugi ze ma 13 lat i czy to dobrze;]:P dajcie luz od tego nic nie zalezy. Jakas dziewczyna miala 80% a nie dostala sie na matme na studia. Ja mam cale 45% a studiuje filozofie i prawo dziennie panstowo ;]. Pozatym mogli zrobic trudniejszy test i by wzieli jakiegos chinczyka z jaskini co nawet pisac nie potrafi i by rozwalil was wszystkich, z tego wzgledu ze oni maja inny tok myslenia. My myslimy od szczegolu do ogolu, a oni odrazu ogol lapia ;] dlatego "najinteligentniejszy" czlowiek swiata mieszka gdzis na tybecie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
digne Re: Test logiczny - 20 pytań 13.12.05, 17:04 W zadaniu 15 możliwa jest druga odpowiedż ,że liczba wszystkich boków jest większa od 10 (wtedu odp. B) (chociaz niewiem jak to jest z bokami koła) Odpowiedz Link Zgłoś
llenag Re: Test logiczny - 20 pytań 21.01.06, 19:53 ja miałam 60% więc nie wiele lepiej... Jestem w I gimnazjum, ale taki wynik to porażka. ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
mala_carna_lala Re: Test logiczny - 20 pytań 01.02.06, 19:10 Teścik całkiem,całkie,ale są pytania, na ktore są również inne poprawne odpowiedzi!!Np:15-we wsystkih zbiorah sa kwadraty,a w zbiorze 'a'ich nie ma-prosta odpowiedz!I na takich pytaniach tracilam..:-/Wynik nie rewelacyjny(60%),ale mnie zadowala,bo byl to moj wlasciwie jeden z pierwsych takich testow,a poza tym moj wiek...=)=) Pozdruffka dla wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
monia_997 Re: Test logiczny - 20 pytań 12.02.06, 10:30 no no łatwo nie było, ale 85% to przecież nie tak zle=]?!! Co myślicie o zadaniu-17? Moim zdaniem odp "c" również jest prawidłowa? Odpowiedz Link Zgłoś
dead_dreams Test logiczny - 20 pytań 18.06.08, 22:45 Ile wynosi przeciętny wynik.? Odpowiedz Link Zgłoś
dead_dreams Re: Test logiczny - 20 pytań 18.06.08, 22:53 Miałam 80% [16/20 odp.], mam nieskończone 15 lat. Ile wynosi przeciętny wynik.? Odpowiedz Link Zgłoś